Widok
Koszty i czas dojazdu to ważna sprawa.Tym autobusem można było jechać bez przesiadki. Dzieci prawa jazdy nie mają a zimą tkwić na przestanku bo się nie zdążyło na przesiadkę to nic przyjemnego.A co do tego gdzie posyła się dzieci do szkoły to uświadamiam ,że w tym roku kończą dwa roczniki i szkoły są oblężone.,trójmiejskie w szczególności. Nie wszyscy znajdą w nich miejsce.
Zastanów się człowieku nad tym co piszesz! Nie każdy ma prawo jazdy lub nie stać go na koszty jego utrzymania! Po za tym cena paliwa przewyższa cenę biletu autobusowego. A co mają zrobić dzieci i młodzież dojeżdżający do szkoły??? Nie masz prawa narzucać komuś wyboru miejsca w którym ma kontynuować naukę. Polska to wolny kraj, gdzie każdy ma wybór. W XXI wieku nie może być tak, że nie ma komunikacji autobusowej! Wójt lub burmistrz( zależnie od gminy wiejskiej czy miejskiej) jest za to odpowiedzialny. Zaskakuje mnie to co czytam. To śmiechu warte. Znam ludzi, którzy są że wsi a potrafią dojeżdżać autobusem do pracy 50 km, bo nie oplacałoby się jechać samochodem. Jeśli nie ma się nic mądrego do napisania nie powinno się pisać wcale ...
No właśnie to wolny kraj. Nie odpowiada ci dojazd do pracy to możesz ją zmienić. Nie odpowiada ci dojazd do szkoły to możesz ją zmienić. Wolny kraj i możesz się uczyć gdzie chcesz. Równie dobrze mogę powiedzieć że chcę by jeździł autobus do Lęborka bo tam chcę się uczyć i nikt mi nie może zabronić. Widocznie tak mało osób jeździło tym autobusem że jest to nieopłacalne. Autobus i kierowcę trzeba utrzymać, a to też są koszta. Nie róbcie z siebie ciemnogrodu. Rozumiem że ten autobus to dla niektórych osób był bardzo pomocny. Bo mogli dojeżdżać w stronę Kartuz, ale jeśli utrzymanie jego było nieopłacalne to nie ma co się dziwić.
Za mało osób jeździło tym autobusem i nie było to opłacalne. Dla tych kilku, kilkunastu osób utrzymywać ten autobus to nie jest dobry biznes. Może podniesiemy ceny biletów o 300% tak żeby było to opłacalne dla przewoźnika. Dla mnie komunikacja powinna skupić się na rozwoju komunikacyjnego z trójmiastem i ewentualnie z Wejherowem. Może napiszcie do urzędu w Kartuzach by specjalnie dla was otworzyli nową linię.
91.232.48 w burakach to może Cię rodzice znaleźli. Skoro nasza gmina nie ma pieniędzy na tą linię autobusową, a Przodkowo i Kartuzy nie chcą się do tego dołożyć, to za jaki ch...uj ma jeździć ten autobus skoro nie zarabia na siebie. Czy ty inwestujesz w coś co nie przyniesie ci zysków? Może mieszkańcy Kielna zrobią zrzutę żeby utrzymać ten autobus. Wyobrażasz sobie jakie są koszta kupna autobusu, utrzymania go, czyli OC, przeglądy, naprawy, koszty zatrudnienia kierowcy, paliwa. Skoro masz takie wysokie IQ to proszę mi oblicz jakie są koszty utrzymania tej linii i jakie były dotychczasowe zarobki jakie przynosiła. Jeśli zysk okaże się większy od wydatku to mogę ci stopu ucałować, a jeśli tak nie będzie to po prostu ucisz się.
Chyba że poczytasz sobie. http://kartuzy.info/wiadomosc,39759,Samorzadowcy-walcza-o-przywrocenie-lini-640.html