Widok

Linia 227 ZKM ciągle się spóźnia

Mam apel do ZKM i do Was, redaktorzy trojmiasto.pl - zajmijcie się sprawą. Autobus linii 227, kierunek Jasień, notorycznie spóźnia się rano na przystanek przy ul. Kołobrzeskiej - planowany wg rozkładu przyjazd 06.31.
Opóźnienie 3-5 minutowe powoduje, że pasażerowie przesiadający się na przystanku Galeria Bałtycka na linię 157 - nie mają szans na "złapanie" tego autobusu, przez co spóźniają się do pracy.

Taka sytuacja miała miejsce m.in. dzisiaj, tj. 04.02.2016r., odjazd z Kołobrzeskiej i przyjazd na przystanek Galeria Bałtycka - 4 min. spóźnienia.
Jeżeli ZKM ustala rozkłady jazdy autobusów z czasem pzresiadki 2 min. - tak właśnie jest w przypadku 227 i 157 przy Galerii Bałtyckiej, to niech dopilnują by jeździły one punktualnie!!!!! Przecież nie wożą one worków ziemniaków, tylko ludzi. Ludzi pracujących, którzy nie ze swojej winy muszą si ę przed szefem tłumaczyć za spóźnienie, z resztą nie z ich winy. Szef dolicza niedogodziny i po premii tnie. ZKM w ogóle nie robi sobie nic z tego tematu. Kiedy napisałem do nich w tej sprawie, w odpowiedzi poinformowano mnie, że istnieje 2-3 minutowa tolerancja spóźnienia autobusu. W takim razie zmieńcie rozkłady!!! Swoją drogą jak jest możliwe, że autobus rozpoczynający rano kurs z Jelitkowa, dojeżdżając na Kołobrzeską ma już spóźnienie a nie ma ani korków, ani złych warunków pogodowych. Masakra i płacz z bezsilności i bezradności.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
227 jedzie kierunek Chełm nie Jasień. Można też dojechać 199 do Galerii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na Twoim miejscu po prostu wychodziłabym na wcześniejszy 227. proste.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kurs o 6:31 na Kołobrzeskiej, to nie jest kurs początkowy 227
Widzę tu samych obrońców ZKM z tymi swoimi durnymi radami: wychodź wcześniej!!!!! - może w ogóle chodzić piechotą. 227 nie jedzie na Jasień - widocznie autor się pomylił - mandat dla niego za pomyłkę. Można jeździć 199 - widocznie ten kto to pisał nie może. 6.31 to nie kurs początkowy --- a gdzie tak jest w tekscie autora. Ludzie puknijcie się !!!!! Zyczę Wam takich sytuacji wówczas, niech ktoś innych pohejtuje ...anonimowo oczywiście!!!!
Janino 199 dojechać można w to samo miejsce.
Zgaduję- dostałaś mandat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Często jeżdżę tym autobusem i wiem ze nawet drugi kurs autobusu czyli 5:25 z przystanku Srebrzysko w kierunku Jelitkowo również jest o jakieś 5 min spóźniony...jakim cudem skoro pusto na drogach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
227, godz. 6.31 przystanek Kołobrzeska spóźnił się 5 min w poniedziałek, 15.02.2016r. - efekt 157 odjechał
To samo dzisiaj, tzn. 17.02.2016r. - opóźnienie 5 min. i jest sytuacja taka, że 157 podjeżdża już na przystanek przy Galerii Bałtyckiej a 227 dopiero zjeżdża z mostu PKP. Efekt - kolejne spóźnienie do pracy. W przeciągu 2 tyg. razem 3 - pracodawca już mi nie wierzy, gdy podaję prawdziwą przyczynę.
Ale widzę, że tego forum nie czytają dziennikarze trojmiasta.pl. Nie od dziś wiadomo, że media 4 władzą są i wiele mogą. Trojmiasto nic nie zrobiło - nawet nie wysiliło się na przeczytanie!!!! I proszę nie pisać "mądrych" rad o wychodzeniu wcześniej z domu, lub linii 199. Przecież gdyby Ci ludzie mogli, to tak by robili - bo lubi się spóźniać non stop do pracy??? Chyba nieparcujący tylko. Szkoda, że ZKM to świete zwierzątka a portal....milczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry