Widok

Lista afer Ryszarda Kalkowskiego

W związku z licznymi wątkami, w których pojawiają się różne informacje, potwierdzone lub nie, chciałbym sporządzić listę wszystkich szeroko rozumianych aktualnych afer z udziałem wójta Ryszarda Kalkowskiego, które postaram się w jakiś stopniu potwierdzić lub znaleźć inny namacalny ślad drogą wniosków o informację publiczną by móc ewentualnie sporządzić pismo z zawiadomieniem do prokuratury.
Proszę o podawanie możliwie jak najbardziej precyzyjnych informacji z pominięciem subiektywnej moralnej oceny.

Sprawa będzie monitorowana przez Panią mecenas, z którą współpracuję od lat, która podda ocenie ewentualnie uzbierane materiały.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo proszę o kontakt w tej sprawie Proszę o kontakt olek41852 małpka gmail com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę o kontakt olek41852 małpka gmail com
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę zainteresowanych o kontakt: olek41852@gmail.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rada gminy to fikcja. On mówi co mają głosować i podnoszą ręce. Trzy osoby z.rady nie są.w ukladzie. To cynik, który pod.plaszczykiem j. Kaszubskiego i licznych imprez dba o swój elektorat.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Władzy właśnie o to chodzi, żeby ludzie myśleli, że nie można ich ruszyć, i że są nietykalni. Władza boi się solidarności i wspólnoty, bo w większej ilości więcej można, dlatego namawiam każdego, komu zależy na swoim miejscu zamieszkania żeby angażował się jak tylko może w inicjatywy społeczne ( zrzeszanie się)'w celu kontroli władzy. Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyciąć wszystkich dotychczasowych radnych na pniu, do zera. Wybrać nowych. W Bojanie jest już wiele mądrych, wykkształconych mieszkańców, czas na nich.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak to prawda. Nawet ci radni z Bojana są na smyczy.....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj Szemudzkiego układu nie skruszysz. Wójt trzyma naszych radnych króciutko na smyczy. Zbyt wiele smrodów do ukrycia mają.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć, za niedługo będę nowym mieszkańcem Szemuda, a od dłuższego czasu jestem aktywistą miejskim w redzie, rumi. Staram się w swoich działaniach wywierać presje na samorządy. W związku z nadchodzącymi wyborami myślę nad stworzeniem takiego koła czy grupy aktywistów, która zajęłaby się pilnowaniem władzy w gminie oraz była takim głośnikiem mieszkańców. Czekam na opinie i kontakty. Pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe...
https://wejherowo.naszemiasto.pl/wojt-z-powiatu-wejherowskiego-stracil-prawo-jazdy-mial/ar/c4-9276239
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Toż to w pół dnia zbierzesz jakbyś chciał takie referndum Rysiowi sprezentować:D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli u nas trzeba zebrać około 1000 podpisów żeby zrobić referendum w sprawie odwołania wójta
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet sobie niedawno działkę kupił koło nowo budowanej drogi w Koleczkowie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak mozna się z Panem, Arturze, skontaktować? Mam kilka ciekawych ( w mojej opinii) wątkow do zbadania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Naucz się polskiego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
No i co z tego że tu piszecie,ale życie toczy się dalej i nic nie utracie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radni zagłosują wszyscy .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak mozna skontaktowac sie z autorem postu? Bo mam kilka ciekawych info, nie nadaje sie to do napisania na forum
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam nadzieję że nie znajdzie się więcej jakiś d**il który zagłosuje na tego kłamcę i zlodzieja
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Ferma drobiu Koleczkowo (3 odpowiedzi)

Dzień dobry. Rozglądam się za bliźniakiem w Koleczkowie, niedaleko fermy drobiu przy ul. Wojska...

Uwaga właściciele psów (7 odpowiedzi)

Uwaga właściciele psów Szczególnie apel kierujemy do mieszkańców ul. Miłej w Bojanie, w...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (19 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

do góry