Widok

Lista afer Ryszarda Kalkowskiego

W związku z licznymi wątkami, w których pojawiają się różne informacje, potwierdzone lub nie, chciałbym sporządzić listę wszystkich szeroko rozumianych aktualnych afer z udziałem wójta Ryszarda Kalkowskiego, które postaram się w jakiś stopniu potwierdzić lub znaleźć inny namacalny ślad drogą wniosków o informację publiczną by móc ewentualnie sporządzić pismo z zawiadomieniem do prokuratury.
Proszę o podawanie możliwie jak najbardziej precyzyjnych informacji z pominięciem subiektywnej moralnej oceny.

Sprawa będzie monitorowana przez Panią mecenas, z którą współpracuję od lat, która podda ocenie ewentualnie uzbierane materiały.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejna afera na horyzoncie z wycinką części lasu w kielnie na poszerzenie świeżego asfaltu który wójt wylał sobie parę lat temu a teraz chce go poszerzać
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to dzialeczki przy tej drodze podrozeja , zgadnijcie do kogo naleza

Na jakim etapie jest weryfikacja przytoczonych czynów wójta ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaka weryfikacja? To jest prawda a od skazywania jest sąd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Póki co to zwykłe pomówienia, zero konkretnych dowodów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Co jest pomówieniem? Że człowiek mieszka 10 lat przy drodze gruntowej, która jest w beznadziejnym stanie a gdzieś w polu asfalt wylewają?
Albo na pustych działkach kanalizację a u mnie szambo betonowe? Nawet nie mogę oczyszczalni przydomowej zrobić.
Ile lat jeszcze mam czekać na cywilizację? Aż się wójt z kolegą nachapie?
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pamiętacie - wybraliście Wójta ponieważ obiecał wam odrzucenie trasy s-6. Po paru miesiącach gdy odsunął trasę od swoich i rodzinnych nieruchomości był zwolennikiem. Przy jego gruntach powstaje węzeł trasy kaszubskiej. Idealny rejon na biznes.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisz oficjalnie do CBA i tyle. Może podejmą temat i ta błazenada się skończy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Brawo, w końcu Się budzimy!!! Nie pozwólmy zniszczyć naszych pięknych terenów. Chciałbym dorzucić montowanie niebezpiecznych dla zdrowia lamp led tzw Smart. Oświetlenia które wytwarza potężne niebezpieczne fale elektromagnetyczne, to samo tyczy się przy oświetleniach szkół i boisk
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tego osobnika juz dawno powinno nie byc na stanowisku
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzień dobry,

Panie Arturze, czy coś wiadomo w sprawie? Na jakim jest etapie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak tam w końcu się sprawy mają. Chyba już czas skończyć błazenadę i rozliczyć wójta oraz radnych. Nie zapominajmy o radnych tam łapka w łapkę wszystko.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy jest już coś wiadomo?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Twórca tematu chyba nic nie robi albo się dogadali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prokuratura działa w takich przypadkach baardzo powoli
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech zacznie działać bo ten wójt już dawno powinien zmienić swoją lokalizację razem z koleżka deweloperem
W przyszłym roku wybory, ten wójt już nie będzie kandydował. Lepiej znajdźmy kogoś, na kogo warto będzie głosować, żeby wreszcie zaczęło się coś dziać w Bojanie.
Niestety, sprawę zlecono prokuraturze w Wejherowie, która nie dopatrzyła się znamion przestępstwa i sprawę umorzono hahahahaha

Jest taka zasada, chcącemu nie dzieje się krzywda. Jak wójt ma podkładkę "d*pokrytkę" na wszystko, co robi i jak wydaje nasze pieniądze nawet na własne potrzeby - szkolenie w prywatnej niby uczelni , radni wszystko akceptują, no to "o co się rozchodzi"?. Prokurator ma coś za nas załatwiać? Siedźcie w chałupach i narzekajcie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Precz z tym wójtem!!!! Najgorszy jaki był kiedykolwiek. Lista afer nie ma końca.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (18 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (43 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

Do licznych włascicieli psów (28 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

do góry