Widok

Lista afer Ryszarda Kalkowskiego

W związku z licznymi wątkami, w których pojawiają się różne informacje, potwierdzone lub nie, chciałbym sporządzić listę wszystkich szeroko rozumianych aktualnych afer z udziałem wójta Ryszarda Kalkowskiego, które postaram się w jakiś stopniu potwierdzić lub znaleźć inny namacalny ślad drogą wniosków o informację publiczną by móc ewentualnie sporządzić pismo z zawiadomieniem do prokuratury.
Proszę o podawanie możliwie jak najbardziej precyzyjnych informacji z pominięciem subiektywnej moralnej oceny.

Sprawa będzie monitorowana przez Panią mecenas, z którą współpracuję od lat, która podda ocenie ewentualnie uzbierane materiały.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dużo więcej możemy zyskać jak znajdziemy właściwego kandydata na następcę Rycha, bo jak nie będzie na kogo głosować to mimo rozgrzebywania afer ludzie i tak zagłosują na niego.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

W najbliższych wyborach należy wybrać wójta z Bojana.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja moge kandydować. Nic nie będę robił. To i tak lepiej niż on
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dramat. Jak ktoś taki jeszcze chodzi po wolności.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja już zagłosuje na byle kogo. Byle odspawać go od koryta.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tu taka fajna samowola....
https://prawonadrodze.org.pl/czy-znaki-drogowe-ustawia-swawolny-zyzio-czesc-v-gmina-szemud-pomorskie/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy dzialania Rycha to tylko w prokuraturze? Bo można skladac zawiadomienie w NIKu, CBŚ m, RIO, KiO, UZP... Z pewnością cos sie znajdzie. Pokazcie mi czlowieka, a znajdzie sie na niego paragraf! A tu gmina plus gminna spółeczka. Byłoby w czym pogrzebać ( ho ho nie można zapomnieć o wybujałym ego Rysia, ktory wybudował sobie i swemu nastepcy te okazałe budyneczki za publiczne pieniążki)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brawo ! Nawet po zakończeniu jego kadencji warto doprowadzić do końca weryfikację jego działań, musi być jakaś sprawiedliwość na tym świecie ludzie.. przecież on w żywe oczy sobie z nas jaja robi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam nadzieję że nie znajdzie się więcej jakiś d**il który zagłosuje na tego kłamcę i zlodzieja
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak mozna skontaktowac sie z autorem postu? Bo mam kilka ciekawych info, nie nadaje sie to do napisania na forum
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radni zagłosują wszyscy .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i co z tego że tu piszecie,ale życie toczy się dalej i nic nie utracie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Naucz się polskiego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak mozna się z Panem, Arturze, skontaktować? Mam kilka ciekawych ( w mojej opinii) wątkow do zbadania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet sobie niedawno działkę kupił koło nowo budowanej drogi w Koleczkowie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli u nas trzeba zebrać około 1000 podpisów żeby zrobić referendum w sprawie odwołania wójta
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Toż to w pół dnia zbierzesz jakbyś chciał takie referndum Rysiowi sprezentować:D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe...
https://wejherowo.naszemiasto.pl/wojt-z-powiatu-wejherowskiego-stracil-prawo-jazdy-mial/ar/c4-9276239
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć, za niedługo będę nowym mieszkańcem Szemuda, a od dłuższego czasu jestem aktywistą miejskim w redzie, rumi. Staram się w swoich działaniach wywierać presje na samorządy. W związku z nadchodzącymi wyborami myślę nad stworzeniem takiego koła czy grupy aktywistów, która zajęłaby się pilnowaniem władzy w gminie oraz była takim głośnikiem mieszkańców. Czekam na opinie i kontakty. Pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Betonowy płot przy S6 (4 odpowiedzi)

Cześć, czy mieszka tutaj ktoś kto ma betonowy płot w celu redukcji hałasu od drogi S6 i nie...

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (18 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

do góry