Widok

Live Nation, czyli jak wkurzyć ludzi świetnym koncertem Guns N'Roses

Opinie do artykułu: Live Nation, czyli jak wkurzyć ludzi świetnym koncertem Guns N'Roses.

W rozmowach o dużych koncertach - poza samą muzyką - dominują dyskusje o organizacyjnych niedociągnięciach. W dyskusji o wtorkowym występie Guns N'Roses powinien pojawić się jednak jeszcze jeden głos: o tym, że organizator zrobił ludzi w konia, sprzedając im jako ekskluzywne, bilety, dzięki którym mogli się ekskluzywnie pokłócić o swoje miejsce, bądź też doświadczyć bliskości artysty niemal z końca płyty stadionu.

"Koncert wspaniały, tylko organizatorzy..." - w tonie tej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wina nigdy nie leży po jednej stronie. Mnie zastanawia co innego. Jak można oglądać koncert Gunsów ... na siedząco?!
popieram tę opinię 160 nie zgadzam się z tą opinią 284

mówiąc szczerze to specjalnego szału widowni na płycie też nie było

ludzie po prostu stali
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie ma to jak do artykułu o koncercie rockowym wrzucić głupi tekst o polityce.
popieram tę opinię 73 nie zgadzam się z tą opinią 2

bajzel po czym? ;)

A co ma do tego PO? Jak dostaniesz sr.czki też będziesz zganiał na polityków?
:D
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brawo!!!

Trafna uwaga. Grają np Paradise City a oni co? Siedzą? To po co iść na taki koncert?
P.S. ja bym nie usiedział :)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 44

a ja mam słonia w domu

gdybaj sobie przegrywie co byś zrobił jakby mama sypnęła siankiem
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 9

repertuar jest różny ale nie wiem czy byś skakał na Don't cry albo Knockin on heaven's door
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

na tych utworach akurat sie spiewa,czego publka na trybunach tez nie robila ! Ja darlam sie za caly sektor.. niektorzy chyba pomylili koncerty... Na Bon Jovi rowniez trybuny szalaly,wiec nie pojmuje,czemu na Gunsach ludzie byli tacy sztywni. w mojej okolicy siedzieli 30-40 latkowie,bez dzieci.. ja mam lat 42 i tanczylam tyle ile moglam,zazdroscilam 50-letniej kolezance,ktora wyskakala sie na plycie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Też nie mogłam tego ogarnąć.

Byłam na trybunach i chyba jako jedyna z całego sektora śpiewałam i się bawiłam. Ludzie stali jak kołki!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to witam w klubie, ze mną było podobnie. Parę osób przede mną tańczyło,koleżanki też,choć czasami siadały ze względów zdrowotnych,a ja cały koncert bawiłam się. Chciałabym cofnąć czas i iść na płytę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z

"Ja darłam się za cały sektor" współczuję ludziom którzy musieli słuchać twojego darcia a nie występu zespołu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

no wybacz,ale przy Knockin' on heaven's door publika ma śpiewać. Po tekście Axla "I wanna hear you scream" publika ma krzyczeć,a tu cisza na trybunach..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słabe nagłośnienie na trybunach

niestety mocno studziło temperament i nei zachecało do skakania
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaceny

Ludzie w wieku grajkow tego zesołu nie ustoją dłuzej niż 5min, bo w krzyżu skrzypi.

Zrozum, że nie każdy ma siłę stać kilka godzin w tłumie, szczególnie po ciężkim dniu w pracy. Żeby czerpać przyjemność z obcowania z muzyką trzeba mieć do tego komfortowe warunki...
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 8

i ta przyjemnosc z muzyki bedziesz czerpal siedzac na stolku gdzie jest echo i poglos? glupota.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 24

zostań w domu, włącz tv, na pewno puszczą coś fajnego

żeby się zrelaksować po pracy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zenek będzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem jak wogóle można ich oglądać !?

Kiedyś ich lider wypowiedział się na temat Polaków więc nie wiem czego tutaj szukali.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 43

Taa, jasne. Mówił o alegorycznych marsjańskich Polakach, a nie tych prawdziwym. P**l głupoty i tyle. Po co Axla bronisz.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 19

podaj źródło.

Jakiś zarejestrowany materiał, a jak nie masz, to szatafakap.

powiedział w oficjalnym

Wywiadzie, ze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak

Nie zaklinaj rzeczywistości powiedział ze dla Żydów i Polaków nigdy nie zaśpiewa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do szkoły na naukę angielskiego głąbie!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejna gimbaza,co nie "umiejo" czytać...

"poished Jews" - obejrzyj materiał źródłowy i naucz się języka angielskiego - Ignorancie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Daj na luz

Różne rzeczy ludzie gadają, zwłaszcza tacy, którym zależy na wywołaniu skandalu i tacy przepici i przećpani jak Axl. Gadał również, że nigdy się nie pogodzi ze Slashem i nie zagra z nim do końca życia. Jakby słuchać i brać na poważnie tych wszystkich muzyków, polityków itp. to by się pitolca dostało.

Błąd tłumaczeniowy@!

Nie chodzilo o polskich żydow a o ,,wypolerowanych żydow " czyli bagatych biznesmenow w usa (głownie zydzi) w sensie ze nie zagra dla nich na prywatnej imprezie chocby duzo zaplacili... Kupcie se slownik a nie od 20 llat odgrzewacie błąd tłumaczeniowy
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

może dlatego że nie było cię stać na siedzący "bilet" ? a potem jedziesz na Woodstock i LEŻYSZ najarany-a/napity=a 3 dni na ziemi, czemu nie stoisz ???
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 15

Oczywiście tylko leżąc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo ktoś przyszedł z dzieckiem wczesno nastoletnim na przykład
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i?

No i? Byłem na płycie i malolaty tez byly:-)

i tak największy dramat to był powrót

Ani organizatorzy, ani tzw. policja nie byli w stanie opanować ścisku do kolejki - mimo że także ja sam zwracałem policjantom uwagę, by coś zrobili, chociażby krzyknęli by ludzie tak się nie pchali. Najwyraźniej tzw. policja swoje działania ogranicza do (i) ścigania babć za sprzedaż kopru, (ii) wyłapywania grzecznego picia piwka w miejscach publicznych, (iii) zabijania paralizatorem naćpanych ludzi. W ten sposób minimalizują ryzyko, że ktoś im coś zrobi.

Organizator nie zorganizował żadnego transportu, żadnych dodatkowych kolejek.

Golden Circle na 3/4 płyty to już januszostwo w najczystszej postaci - tak samo jak zorganizowanie uczestnikom tour de kibel.

Natomiast sam koncert, nagłośnienie na płycie - petarda a fatalna logistyka wspaniałych wspomnień nie zaćmi.
pozdrawiam!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

A w stronę Przymorza i Żabianki nie jeździło nic.

Żadnych podstawionych autobusów czy tramwajów. Jedyny środek transportu to własne nogi i godzinny spacer, co po koncercie a wcześniej całym dniu w pracy nie było spełnieniem marzeń.

Było ale od Hallera a ze stadionu z trampka

Nawet jeśli to info na stadionie o to skąd odjeżdżają ewentualne autobusy/tramwaje było żadne!

Powinni podstawić kilka autobusów - jeden przez Przymorze, Zaspę, Żabiankę do Sopotu, drugi w stronę Brzeźna, Nowego Portu i powinna być informacja którędy do autobusu i gdzie będzie on czekał. Nie wszystkim po drodze był dworzec głowny, do którego jechało SKM. A dojście do Hallera spod stadionu jest kiepskie. Ludzie szli ulicą bo nie wiedzieli jak się stamtąd wydostać. Moim zdaniem klapa.

Artykuł jest o uchybieniach ze strony organizatora

A nie preferencjach klientów.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego?

...bo ktoś ma 1,52 i nic nie zobaczy zza pleców, nawet w GC.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

wyjasnie ci jaki jest powód ogladania koncertu z trybun.

Koncerty "wielkich" to nie juwenalia z Kultem, Comą czy innym Hejem. Wybieram sie na trybuny, by zobaczyc jak grają, co sie dzieje na scenie, oszczedzić sobie przepychania, oblewania browarem, ocierania sie o spoconego dziada.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie było browaru, jakbys był to byś wiedział

na płycie nie było ścisku i żadnego przepychania, a na pewno nie było januszy walczących o miejsce, tak jak to widać na filmie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

wiem ze na tym nie było, czytałem artykuł.

mówie o ogole, browar czy inny napój- niewielka róznica. W tym przypadku akurat na trybunach było jak było. Koncerty na których byłem(zawsze na trybunach, AC/DC, Rammstein, Ozzy, Iron Maiden etc) zawsze było elegancko, widziałem wszystko, znacznie wiecej niz z płyty przed sceną (znajomi wolą płyte).
A co do Januszy walczacych o miejsce- tez bym sie zdenerwował gdyby ktoś zajął miejce za które zapłaciłem - Organizacja koncertu to HIV

Wina niemal zawsze jest po jednej stronie. Regułki wiejskich filozofów można między bajki włożyć.

Sama miałam bilet na trybunach, bo mam aż 155 cm wzrostu i wiedziałam, że więcej stamtąd zobaczę niż z płyty GC. Ale czy to znaczy że siedziałam? Nie, nawet nie stałam, po prostu świetnie się bawiłam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie to samo pytanie sobie zadaje. Zaluje bardzo,ze nie kupilam biletu na plyte. Publicznosc na trybunach była tak dretwa,jakby przyszli na spektakl lub do filharmonii. Koncert rockowy wrecz nie pozwala usiedziec. Ja osobiscie mimo,ze na trybunie tanczylam przez caly koncert i bylam na siebie wkurzona,ze zdecydowalam się na bilet w sektorze. Ludzie dookoła zadziwili mnie swoja postawa, chyba niektorzy znalezli się tam przez przypadek.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na płycie było super!

Nie było ścisku, jakość dźwięku tez chyba była tam lepsza. Wychodzi na to, że warto było wydać mniej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A dlaczego myślisz ze lepiej się bawiłaś niż ci co siedzieli? Był jakiś wymóg ze wszyscy muszą skakać i drzec pysku? ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co w tym dziwnego?

Chodzi przecież o zespół emerytów , którego szczyt kreatywności przypada na koniec lat 80tych ubiegłego wieku. Większość fanów dobiega przecież do 50tki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Można, tzn. obok siedzenia było dużo miejsca do skakania :). Akurat my byłyśmy tymi szczęściarami, które przyjechały wcześniej, tak się złożyło, i usiadły na swoich miejscach, ale bardzo współczuję ludziom, którzy nie mieli takiego szczęścia. Na takim koncercie powinni wszyscy się skupić na artystach a tu taka nieprzyjemna sytuacja przez dezorientację wprowadzona przez organizatora!!!

Można? Można!

Słuchaj mnie Ty mały, 17-letni knutku - Otóż można. Osoby niepełnosprawne mogą oglądać koncert G'N'R na siedząco, dorośli z dziećmi mogą oglądać koncert na siedząco, ludzie, którzy w przeciwieństwie do Ciebie pracują, więc mogą dotrzeć na stadion w późniejszych godzinach, kiedy najlepsze miejsca na GC i płycie są już oblężone, mogą oglądać koncert na siedząco, osoby, które zwyczajnie nie chcą stać przez 4 godziny (czas między otwarciem bram a wejściem Gunsów) mogą oglądać koncert na siedząco, osoby starsze mogą oglądać koncert na siedząco, osoby, które lubią GNR ale nie są tak die hard'owymi fanami, żeby stać cały dzień mogą oglądać koncert na siedząco....Może jakieś 15% normalnych ludzi woli oglądać na stojąco z różnych powodów, no i tacy jak Ty - nastoletni, utrzymywani przez rodziców, niepracujące nieroby bez dzieci pod opieką i żałujące kasę na trochę droższy bilet. Pozdrawiam :*
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja mam ponad 40 lat oczywiście pracuję i nie pojmuję jak można siedzieć na tym koncercie. Rozumiem dzieci ,osoby starsze i schorowane,ale pozostałych ani trochę,chyba że znali tylko kilka piosenek,a nie byli fanami tak jak ja.

No własnie, nie rozumiesz. Czyli nie zrozumiesz również, że nie każdy chce stać, a liczba bilet na GC i płytę też była ograniczona. Ale co ja będę ciemniakom tłumaczył...

Otóż można

Niestety nie każdy jest osobą bez żadnych schorzeń i też ma prawo posłuchać dobrej muzy.

W końcu ktoś napisał prawdę o LiveNation Polska. Teraz przydałby się jeszcze dobry prawnik.
popieram tę opinię 712 nie zgadzam się z tą opinią 6

polski porządek
mina gościówy po prawej bezcenna :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niepotrzebny dobry prawnik. Usługa wykonana nienależycie więc można żądać zwrotu pieniędzy.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jeszcze dodam jak było na VIP'ach

Najpierw po drodze obsługa niedoinformowana którędy ludzie z biletami VIP wchodzą i wprowadzali w błąd. Potem na bramie VIP nie było opasek bo ktoś nie dostarczył na czas. Z kolei na sam koniec wg informacji organizatora miała być godzina after party a jak się przyszło to okazało się, że albo wszystko pochowane albo że nie było wystarczającej ilości picia i jedzenia. Więcej już biletu VIP u LN nie kupię bo to bez sensu.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

spiesze z tłumaczeniem, firma live nation nie chciala przez 2 h wpuscic firmy zatrudniajacej oosby do obslugi strefy vip- nie mial zatem kto wydawac opasek. istna parodia. pracownicy stali na chodniku a organizator nic sobie z tego nie robil, mimo ze vipy juz wchodzily na teren stadionu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

art. 160 k.k. narażenie na niebezpieczeństwo
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

pisac do UOKiK

oni potrafia takie rzeczy zalatwiac.
a poki odpowiedza - Live Nation Polska na fejsbuku

Piszcie co chcecie,

kasa zarobiona, oni i tak z tego nic sobie nie robią, polska rzeczywistość, normalka.

Bardzo dobry artykuł

...jak w temacie.

Sektor GSFT

Przerzucali nas, 10 razy sprawdzali, znakowali, nie dali posiedzieć - organizacja jedna z najgorszych. Do tej pory ze wszystkich koncertów najlepiej było na Bon Jovi - raz, porządnie i na top top, na wesoło.

dziwne

Kiedy Służba Ochrony Lotniska lub Straż Graniczna sprawdza dokładnie delikwenta lub jego bagaż na lotnisku to zaraz odzywają się głosy niezadowolenia.
Kiedy przed koncertem G&R ochrona sobie odpuściła obmacywanko to ci sami ludzie kwiczą jak trzoda przed ubojem
Ludzie, zdecydujta się na coś ...
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 195

W dobie...

.. ekstremistów, szaleńców i zamachowców wolę być obmacany przy wejściu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam się

Zgadzam się z autorem w 100 %. Bilety GC to tylko napełnianie kieszeni pazernemu organizatorowi. W lipcu jadę na Narodowy na koncert DM kupiłem zwykły bilet nie dlatego że mnie nie stać na droższy ale tylko dla tego że i tak zobaczę i usłyszę to samo. Tak też i zrobię na koncercie DM w Ergo w lutym 2018.
popieram tę opinię 233 nie zgadzam się z tą opinią 5

A po co 2 razy jedziesz na koncert DM w ciągu 4 miesięcy?

Za pierwszym razem nie zapamiętasz?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 57

Słucham DM od 1988 roku więc dla mnie to wielkie wydarzenie gdyby nie sprawy zawodowe i rodzina to bym był i w Łodzi i Krakowie.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na Depeche Mode na Narodowym nie ma biletów GC więc żaden wyczyn :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tiaa, nie ma. Po prostu zrobili całą płytę w cenie GC :D Żaden wyczyn, na poprzednim ich koncercie w tym miejscu GC i tak zajmowało większość płyty. Ta firma to porażka.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ergo arena

Nie polecam koncertów w ergo arenie ,z własnego doświadczenia wiem, że audio z powodu kształtu areny jest beznadziejne
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ghost

A ja w Gdańsku chciałbym GC (w Wawie mam płytę), ale po tym tekście zwątpiłem :(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

GC, albo wcale

Nie ma sensu kupować innego biletu.
Mimo tego, że GC to tak na prawdę płyta...

Nie usłyszysz.

Ludzie ze "zwykłymi" biletami g*wno usłyszeli na tym koncercie.
(Swoją drogą można to też było ująć w artykule)

Musisz bardzo lubić DeMono :)

ściemniasz

na bank cię nie stać

Bardzo się cieszę, że napisaliście taki tekst

Większość redakcji woli potulnie przemilczeć "niedociągnięcia" Live Nation. Wy nie. Szacunek.
popieram tę opinię 481 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie chodzę na koncerty...

... ale mam wrażenie że jednak ten artykuł powinien trafić do Live Nation czy jak oni się nazywają. Przecież nie obsługują sami imprez. Robią to podwykonawcy. I tu mamy do czynienia z polską bylejakością i januszostwem biznesu. Z opisu jedyną winą LN jest nieodpowiedni dobór podwykonawcy i brak nadzoru (co dla międzynarodowej korpo, zapewne amerykańskiej, jest dość dużym zarzutem). Odpowiednio opisane zgłoszenie, może poskutkować zmianą podwykonawcy.
Jeśli na świecie panują standardy jak piszecie, to ktoś może nie mieć świadomości że w pewnym kraju, firma specjalizująca się w ochronie będzie miała w d.... zasady bezpieczeństwa.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

a jakie to ma znaczenie? organizatorem głowym jest LN i to on odpowiada

sam wybiera swoich podwykonawców, nikt go nie zmusza do tego, więc ponosi pełną odpowiedzialność
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

przetłumaczony tekst powinien trafić do siedziby korporacji.

Może ktoś z najwyższych władz tej firmy (nie wiem skąd są; czy z UK, czy z USA) powinien dać po łapkach "menadżerom" z polskiego oddziału.

Chociaż z drugiej strony pewnie i tak liczy sie tylko zysk...

co prawda mi to zwisa - ale popieram

tym bardziej że czytam te same skargi za kazdym razem

to organizator odpowada

chciałam tylko przypomnieć że to organizator zdecydował że miejsca mają być nie numerowane a nie ochrona w związku z powyższym powinni zgodnie ze swoim własnym regulaminem zwrócić ludziom różnicę w cenie biletu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie spodziewali się, że tyle osób będzie chciało droższy bilet

To się powiększyło ten sektor i tyle. Na następny koncert pewnie ceny 50% wyższe, skoro ludzie i tak kupią.
Przecież ten problem z biletami na imprezy jest od lat. I nic się nie zmieni bo fani zawsze przyjdą, więc kto normalny pozbędzie się części zysków by fani mieli lepiej? To tak jakby chcieć taniej sprzedać dżinsy osobie, która już nam podtyka pod nos banknot 200 PLN i chce je jak najszybciej zabrać - będziemy "nie, nie, sprzedam za 150?"
Sami nakręcamy tą komercję do granic absurdu.

No niezupełnie się zgadzam

Produkt to produkt, usługa to usługa - jeśli umawiasz się na konkretny towar za konkretne pieniądze, to się wywiązujesz. Koniec tematu.

za miecha jadę na narodowy na DM tez z Live Nation

mam obawy po tym co widze sie działo w Gdańsku a tam ludzi bedzie dwa razy tyle co tutaj, i jak tez taki numer wywiną? licze ze ci co byli nie zostawia tak tej sprawy i ta żałosna firemke pociągną do odpowiedzialności jakimś pozwem
popieram tę opinię 151 nie zgadzam się z tą opinią 4

3 lata temu na DM bylo ok. Ale widac "optymalizuja zyski"
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tez Golden circle było na więcej niż połowę płyty stadionu w 2013 roku. Gdy na tegoroczny koncert dm pojawił się plan stadionu i ceny biletów bylo wyszczególnione Golden circle i tańsza osobo płyta. Jednak krótko przed uruchomieniem sprzrdzy biletów kategoria biletów Golden circle zniknęła a zostala jedynie płyta do zakupu w cenie Golden circle.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też

Też byłem 3 lata temu - organizacja była bez zastrzeżeń ... za miesiąc też jadę i mam nadzieję na brak niespodzianek

Byłam w niedzielę na Narodowym na Coldplay, ten sam organizator ale zupełnie inaczej to wyglądało. Nie mam uwag co do organizacji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Coldplay

Rzeczywiście patrząc na to co działo się na GnR to na Coldplay było "luksusowo", chociaż jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to na trybunie nienumerowanej z widokiem prosto na scenę, alejki i schody były zawalone ludźmi, ochrona mimo zwracanych uwag nie reagowała. Dziwię się tylko tym ludziom, którzy się na tych schodach rozstawiali, miejsca wolne jeszcze były, oczywiście nie w takim dobrym miejscu, ale jak się kupuje tańszy bilet to trzeba się liczyć z tym, że jak nie przyjdziesz odpowiednio wcześniej to będziesz miał gorsze miejsce.

Haha

Czuj się już wyDyMany nie chowaj sie za innych, mnie wczoraj wydymali

z tego co wiem,będzie tak samo

Powinno być ok

W 2013 byłem na trybunach i było spoko, teraz też na to liczę.

Różnie bywa

Na Aerosmith przyszłam w trakcie trwania supportu, nie czekałam w żadnej kolejce, a opaski na GC były zakładane zaraz przy wejściu z płyty na GC. To też organizowało Live Nation i wtedy nie mogłam im nic zarzucić. Chyba wszystko zależy od szczęścia :)

Skandal

To prawda. Między organizacją Aerosmith a GnR była taka przepaść jakby to dwie różne firmy robiły.
Ja do wszystkich powyższych uwag chcę dorzucić jeszcze jedną. W dobie szalejącego terroryzmu i atakach na ludzi w trakcie m.in. koncertów ochrona obiektu w Gdańsku była po prostu skandaliczna. Nie widziałam ani jednej osoby, ktora zostałaby porządnie sprawdzona. Przede mną wchodziły osoby, ktore byly sprawdzane wykrywaczem metalu i po sygnale,ze takowy jest nie były wogóle dodatkowo przeszukiwane! Tak samo było z torebkami i plecakami - można było wnieść absolutnie wszystko, wielu toreb nawet nie polecono otworzyć! Za to ja musiałam się pozbyć nakrętki od butelki, natomiast koleżanka za mną wniosła całą butelkę z nakrętką (nikt nawet nie zauważył, co niesie pod pachą). WTF? Co komu mozna zrobic nakrętką od wody mineralnej?? Czy Wy sobie, LN, jaja robicie?! Mieliście więcej szczęścia niż rozumu, że do niczego strasznego nie doszło.

Bo w Polsce możemy czuć się bezpiecznie tak długo jak nie będziemy wpuszczać

tych zacofanych kulturowo o jakieś 1300 lat emigrantów ekonomicznych.

Spoko

Pozdro i do zoba 21 :) bedzie dobrze!!!

jezeli zrobiles glupote i kupiles miejsce siedzace to i tak nic nie uslyszysz

Monia

Byłam na DM w Warszawie i był porządek. Pierwszy raz słyszę o takim bałaganie, coś tu nie zadziałało z organizacją,

Dlatego wolę koncerty w kameralniejszych miejscach

B90, Ucho, Parlament, fakt może nie ma "takich" gwiazd, ale bywała i np. Sepultura czy Therion. Na takich koncertach faktycznie można stać 10m od sceny albo i pod sceną i bez stresu kontemplować muzykę.
popieram tę opinię 151 nie zgadzam się z tą opinią 15

Racja

koncerty klubowe zawsze najlepsze!

Zresztą jakość dźwięku na stadionie, a kilkanaście metrów od sceny w akustycznie przystosowanym pomieszczeniu

Bez porównania. Nawet heavy rock brzmi w klubach lepiej.

Jak to LN jest monopolistą a PMJM!?

Prestige MJM robią znacznie lepsze koncerty!

popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 6

MJM to popierdółki

nie robią. Organizacyjne też są wpadki (chocby koncert JT na stadionie w Gdańsku gdzie 50 tysiecy osob zostało oszukanych otrzymujac okrojony występ w cenie zwykłego). Poza tym to LN ma prawa do największych tras koncertowych, MJM ogarnia tylko ochłapy.

Organizacja

Zgadzam się! Bawiliśmy się na jednym z koncertów organizowanych przez tą firmę i LN powinno się od niej nauczyć, jak organizować tego typu imprezy. Absurdem było połączenie GC EE z GC, mogli napisać, że kupując tańszy bilet i tak dopcham się do sceny, bo nie ma podziału na sektory! Wiem jedno, że niestety ale teraz decydując się na jakieś wydarzenie 3 razy sprawdzę organizatora, a na pewno będę starała się unikać LN. Szkoda, że przy występie takiej gwiazdy i legendy organizator zaliczył wtopę!!! Wstyd!!!

Nie zgadzam się.

Na koncercie Justina Biebera była katastrofa. Było zresztą głośno o tym.

janusz oszczędzał rok na bilet za 400 zł i teraz wielka awantura

wstyd mi za was
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 343

Nie ważne czy oszczędzal czy nie

Skoro płacę to wymagam. Jak będziemy pozwalac organizatorom na robienie nas w balona, to będą jeszcze bardziej za każdym razem oszukiwac i będą nam się śmiać prosto w twarz.
popieram tę opinię 102 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli prawo do "awantury" jak to nazywasz, czyli po prostu do zwracania uwagi - ma prawo tylko ten, co wyciąga kasę na stół bez problemu? ten co oszczędzał już nie ma takiego prawa?
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 1

ci*l

Pi.....l sie trolu weź wiadro i idź wy....l śmieci bo cię stara op....li
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

oo kolejny fan Dodzi! Nawiedzony pajac!

pewnie pracownik live LN zwala winę na januszy że swoją robotę nie umje wykonać

Ludzie maja różne priorytety, jedni wolna posłuchać dobrej muzy, innym wystarczy nawalić sie tanim browarem i sa happy ...

Nie stać było na trybunkę, to trzeba było się tłoczyć...

Akurat, to moja dniówka, ale jak płacę to wymagam, a lokaj musi spełnić moje zachcianki za taką kaskę. a jak nie, to w dyby i do lochu - będzie reklamacja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Majkel cieciu

wstydź się za siebie

400 zetów na 1 koncert NA STADIONIE?

Chyba organizatorzy upadli na głowę, a ci którzy kupili jeszcze bardziej. Za 400 zeta mogę mieć karnet na cały Opener

Na opener?? A co tam ciekawego jest?

A Ty wziąłeś kredyt i nie musiałeś oszczędzać? ale nie zapomnij spłacić!!

Ty kurka nic nie rozumiesz

A skoro nie kumasz, to po co ryja otwierasz?

Wstyd - za morde ich i do odpowiedzialnosci

Live srejtion a nie nation
popieram tę opinię 85 nie zgadzam się z tą opinią 3

Marzenia

Płacisz płacisz ,zdrowie tracisz ,lepiej kup bilety na openera gwarancja spokoju i muzyki ,piwo mozna wypić bez problemu.

Tyle że w znacznej mierze (oprócz wyjątków) repertuar lekko ssie...

nieeeeeeeeee......

myślę, że w obliczu skandalu ta pseudo firma cwaniaków już więcej w Gdańsku niczego nie zorganizuje!

a gdyby jednak tak było to nie będzie chętnych na danie oszustom zarobienia

najlepszy koncert był w 2012

na Malcie w Poznaniu i było to Faith No More... klimat jeziora o zachodzie słońca i strefa pod sceną na wyciągnięcie ręki, a nie jakieś tam napompowane stadiony...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

hahah

no rzeczywiscie dobre porownanie, te dwa zespoly to lata swietlne muzyki, chlopcze co ty porownujesz. Idz na te faith no more i nie wracaj bo sie osmieszasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Masz rację, lata świetlne. Przy czym bez dwóch zdań to FNM wyprzedza naszą wczorajszą gwiazdę o te lata, z całym szacunkiem.

Ochrona ??? Nie było nikogo a szkoda !!!

Pod sceną pijani pseudo smierdzący rockmeni pogo uskuteczniali taranując pozostalych było mega niebezpiecznie , poza nimi samymi nikomu się nie podobało , palili papierosy a ochrony żadnej nie było. Przed wejściem plecaków nikt nie sprawdzał dokładnie ...
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 9

No niestety zdarzają się ludzie i ludzie, moja torebka została dobrze sprawdzona, państwo przede mną zostali poinformowani o tym, by nie palić za bramkami. Tzw żółtych wg mnie było od groma, także ja jestem zadowolona z poziomu obsługi firmy ochroniarskiej. Niestety trzeba pamiętać, że niektóre rzeczy narzuca im organizator, oni zbyt wiele do powiedzenia nie mają - inaczej nie dostaną wypłaty, a stać przez pewnie 5-8 godzin za darmo nikt by nie chciał

pod scena

Dokladnie, pijane, spacone buraki, ktore byly dumne z siebie, ze udalo im sie wypchnac wazace polowe mniej kobietki, doprowadzajac je prawie do omdlenia. Mnostwo osob musialo opuscic miejsce pod scena pomimo wczesniejszego 3 godzinnego czekania...Ochrona zareagowala dopiero jak Axl ze sceny zwrocil uwage!

Hehe

To teraz reklamujta vipy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ciekawe, kto by odpowiadał gdyby tam, się wydarzyła jakaś tragedia? Taki bałagan i tyle ludzi... Zdecydowanie, miasto powinno coś z tym robić. A ludzie, no cóż... Nie pierwsi i nie ostatni nabici w butelkę...
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo Polacy to chamy i pros

Jak można zająć cudze miejsce które do tego kosztowało kilkaset złotych więcej? Bez czelność.

Ale to prawoe tak jak bieg polakówów do samolotu gdzie są numerowane miejsca. Kolejka ustawia się jeszcze na długo przed boardingiem. Ot taki mamy ciemny prosty naród.
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 9

Odezwał się baran

co po polsku pisać nie potrafi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie masz nic do powiedzenia to się czepiasz

Pewnie byłeś jednym z tych co ukradli czyjeś miejsca

Myślę że to jeszcze pozostałości komunizmu

Uwierz mi że to Polacy to pikuś w porównaniu z Ukraińcami.
Ci to w każdej kolejce napierają mimo że stoją 2 osoby...u nas też tak bywa ale coraz rzadziej.
Natomiast jak się okazuje nie zawsze czekanie popłaca. Przybiegniesz szybciej, wepchniesz się, zajmiesz i jest twoje, a reszta niech się martwi.

numerowane miejsca

Ludzie zajmowali cudze numerowane miejsca, bo tak im zostało powiedziane. Że bilety nienumerowane i numerowane to to samo... Nie było żadnej specjalnej strefy na miejsca nienumerowane.

widziałeś kiedyś obiktywny felieton?

Felieton?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawda

Największy b....... Zrobiono zamykając dojazdy, płynie stały i nic nie robili.

To absurd odcina ie dróg dojazdu, ten kto to planował to totalny dzięcioł i tuman
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

"płynie stały i nic nie robili"
"To absurd odcina ie dróg dojazdu"

I ty tumanie śmiesz wyzywać innych od tumanów??

Dream Theater Poznan 2006

Jeden bilet na cala Arene, po ktorej mozna bylo sie przemieszzczac do woli. 1,5 h na plycie, drugie 1,5 na trybunach. To bylo cos!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

W UK lub Stanach ?

pozew i firma by poszla z torbami po jednym koncercie. Prawo (sedziowie) powinno byc rowne dla wszystkich i szybko poszkodowany powinien dochodzic swoich praw. No ale Polska to 3 swiat gdzie sa swiete krowy. Ziobro z Jakim rozwala system (mam nadzieje)
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 11

a ta firma nie robi koncertów w Stanach?

chyba jednak robi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

ta sama firma tylko ludzie inni

w Stanach ta sama firma nie odwali fuszerki bo wie ze by ja zjedli. W Polsce dobrze posmaruje i robi co chce. Zreszta to tylko przyklad jak duze firmy zachodnie wykorzystuja Polakow.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

racja rozwala system i pisowcow juz nigdy nikt nie ruszy

a Polska będzie marginesem :) zal mi was pisowców, ale niestety 90% z was to ludzie po prostu intelektualnie ubodzy :) wyginiecie jak mamuty :) oby kraj to przetrwał...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Weź się kopnij w głowę.

Ziobro nakazujący zwolnienie kibola, który pobił policjanta zrobi porządek? Weź się kopnij w głowę. Terez to dopiero nam włączyli kierunek na Wschód.

Nareszcie dobry i rzetelny

tekst. Ten wcześniejszy Łukasza gastronoma Stafieja to jakiś kiepski żart.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dlatego już dawno nie chodzę na takie spędy. Jest drogo, niebezpiecznie, traci się nerwy i pieniądze. Kto głupi niech płaci.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5

no nie wiem

Niektórzy z nas "głupich" czekali 10 lat żeby zobaczyć ten zespół na żywo.

Ziobro zrobi z tym porządek, oj zrobi...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 18

Murawa

Cały dowcip polega na tym, by po sezonie piłkarskim wpuścić dużo ludzi na murawę, by zrekompensować koszt jej wymiany.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chlopaku...

...murawa była przykryta,także dawaj inną teorię.

To nie jest tak, że ludzie chcą miejsca numerowane

po prostu te najtańsze pierwsze schodzą i potem masz wybór- droższe albo wcale
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

.j

bo Stadion jest do grania w piłkę! a nie koncert ! w środku tygodnia!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

Dobry prawnik i zbiorowy pozew.

Tylko to mogłoby czegoś nauczyć właścicieli tego typu "firmy". Bo oni są po prostu bezczelni.

"(...)nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi?"
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 1

polaki cebulaki

i wszystko w temacie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12

aleś elokwentny

Niestety ten tekst tez jest słaby jak organizacja koncertu.Autor tylko rozklada rece ze nic sie nied zrobic.

Właśnie ,że się da ,tu nie chodzi o standardy tylko o normy bezpieczeństwa które muszą być zapewnione ich brak powoduje wysokie kary liczone w tysiącach euro! !
Organizator gwaratuja odpowiednie wykonanie usługi jeśli tego nie robi to reklamacja o zwrot kosztów biletu.Jesli będziesz miał dobrze wszystko nagrane to to nietylko zwróca ci zabilet jeszce odszkodowanie mozesz dostac.Bo organizator raz ze niezpewnił ci obiecanego standartu rozrywki za którą najwiecej zapłaciłeś to jeszcze stworzył niebiezpieczeństwo dla twojego zdrowia i zycia pozwalajac na blokade drogi ewakuacyjnej.
Polacy nic sie niestało i jak zawsze a to nic sie nieda zrobic :)
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 15

rozumiem że w mig wszystko załatwisz, śmigaj
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

To samo było na koncercie Jarre'a w Łodzi

Jacyś ludzie mieli bilety na te same miejsca co my. Ochrona tylko wzruszyła ramionami i powiedziała, żeby po prostu usiąść, gdzie będzie wolne. Kontrola sektorów istniała tylko do początku koncertu. Potem ludzie z trybun schodzili pod scenę, gdzie zrobił się spory tłok i blokada przejść. W razie ewakuacji wszyscy by się potratowali.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

popieram

to samo w KATOWICACH

Dlatego nie chodzę na koncerty

Jeszcze mi życie miłe.
Co innego mecze.
Tam 40 tys. i pełna kultura. Każdy wie gdzie jego miejsce i jak się zachowywać.
Serio

Komunikacja

Ja się zastanawiam kto wymyślił ,że ostatni pociąg w stronę stadionu odjeżdża 1,5 godziny przed koncertem. Część ludków nie zdążyła na koncert. Ja dotarłem wesołym tramwajem zapchanym do granic możliwości 5 minut przed rozpoczęciem.
To jest kolejna porażka\
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ktos wie po co byly te opaski? I czemu nie bylo o tym wczesniej info?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niedociągnięcia były ale prawda jest taka ze o każdym koncercie w Gdańsku piszecie coś złego. Zwykle o nagłośnieniu. W Gdyni wszystko jest super. Przynajmniej w waszych recenzjach..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23

W Gdyni nie ma jakiś większych koncertów, bo nie mamy na to miejsca- oprócz babich dołów

Ale tam impreza jest raz w roku

Live nation to Kpina!!!!

Z organizacja koncertu Linkin Park w Krakowie bylo to samo. I "festiwal" z dniem przerwy. Karnetow na ten ich "festiwal" tez nie bylo. Na SOAD i LP trzeba bylo wydac ok 700zl
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozew

Wytoczyć organizatorom pozew zbiorowy. Niech oddadzą kasę za oszustwo
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego LN nabija ludzi w butelkę, bo nikt z tym nic nie robi...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wytłumaczy mi ktoś po co ludzie chodzą na tego typu koncerty?

Akustyka do bani, tłok, problemy natury administracyjnej, smród...
Rozumiem i szanuję występy w filharmonii ale te masówki są dla mnie nie do pojęcia.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ale to zaraz, to to był w koncu koncert świetny, czy Guns N' Roses? ;-) :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Odszkodowanie

Czy ktoś kto ubiega się o zwrot za bilet mógłby napisać jak organizator reaguje i czy jest w ogóle sens walczyć o zwrot pieniędzy?
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie ma szans

odpisuja , ze impreza byla swietna, wysoki poziom artystyczny, a wszyscy wspaniale sie bawili i napuszczaja na ciebie paru hejterow w necie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

odszkodowanie/reklamacje

Znalazłem taki zapis w ich regulaminie:
„W przypadkach uzasadnionych względami bezpieczeństwa zamienić jego miejsce
siedzące/stojące na inne. Posiadaczowi biletu zwrócona zostanie wówczas różnica w kwocie, na jaką opiewa bilet. Będzie on miał również prawo do rezygnacji z udziału w imprezie za zwrotem odpowiednio całości lub części kwoty, na jaką opiewa bilet.”
i na to powinni powołać się wszyscy, którzy nie mogli usiąść na swoich miejscach. Reklamacje należy przesyłać na adres Live Nation ul. Pilicka 4 02-629 Warszawa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

odszkodowanie

nie prawda, ze nie ma szans! wystarczy pójść do Rzecznika Praw konsumenta - działa on przy każdym urzędzie Gminy czy Powiatu. Dwa razy korzystałem. Rzecznik bezpłatnie nawet napisze pozew do sądu. Trzeba tylko wykazać jak złamano warunki umowy (jeden dowód już macie -zdjęcie prównujące sektor w rzeczywistoistosci z grafika z oferty, drugi- setki opinii w internecie min powyższy artykuł) i mieć dwóch świadków. to tyle -30 minut roboty. nei am sensu bawic sie w pozwy grupowe bo sprawa prosta jak konstrukcja cepa. Sad zazwyczaj przyznaje rację konsumentowi, średnio rozgraniety sędzia od razu skuma oco chodzi. Oddadzą z ustawowwymi odsetkami. Do dzieła! wypitolcie tych oszustów w kosmos!

reklamacja

opisałam dokładnie co się działo, szybko dostałam odpowiedź i zwrot kosztów

Gunsi wyjeżdzają

Chłopaki dziś odlatują. Właśnie widze samolot.

na bon jovi nie bylo takiego syfu. Ale tak wszystko numerowane

Ochrona znajaca stadion i co istotne - bon jovi mocno ingeruja w organizacje koncertów a nie tylko podpisać, zagrać, skasowac
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

tzn Slash z Axlem mieli bilety sprawdzać przed koncertem ? Tyś rozumiesz coś napisał ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

człowieku wiesz jak wygląda współpraca zespołów z livenation?

Jeżeli nie masz pojęcia to na ch... smieszkujesz? Wiesz jak na bon jovi wyglądał GC? Dlaczego tam wszystkie bilety były numerowane? Nie minusuj gogusiu zakochany w gansach tylko spójrz na sprawę trzezwo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie,też byłem i nawet

piwa można było się napić.Wszyscy zadowoleni.

Bardzo przepraszam, ale ja cieszę się, że kupiłem bilety na trybunę 8, w sumie 6 miejsc. Miałem świetny widok, akustyka owszem, jak to na stadionie, ale nie dla mnie już tańsze bilety na płytę, bo mamy po 50 lat, więc nie będę stał 5 godzin ani się z młodzieżą przepychał. Akurat nasz sukces polegał na tym, że przybyliśmy na koncert zgodnie z propozycją organizatorów po 17:30, a nie jeszcze chapiąc obiad w domu albo dopijając kolejną wódkę za drzewem na 20-stą. U nas nie było żadnych przepychanek, kłotni, w sumie to co zobaczyłem dzisiaj na internecie to jakiś szok. Może jednak nie ma co wpychać chamstwa na salony, bo sektor 8 i 9 to była perfekcja spokoju....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

7 sektor też było spokojnie

Ile bys miał za to browarów...

Live Nation?? Hahahha! Wiedziałem! Poczytajcie jak ten "organizator" sie zachował po przerwanym

koncercie Morrisseya w Stodole ! Nigdy wiecej nie skorzystam z usług LN, nawet gdyby wskrzesili ze zmarłych Lennona i Harrisona i zorganizowali w Uchu koncert Bitli.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale to zdjęcie Golden Circle oryginalnie wykonał ktoś inny, niż przytoczony powyżej opis na fb

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207855284294881&set=a.1259865951617.29636.1678722337&type=3&theater

Tu jest oryginał

Niestety, ta treść jest obecnie niedostępna

Faktycznie, Jarki zmienił na dostępne tylko dla znajomych

Ale nie zmienia to faktu, ze to on jest autorem tego zdjęcia, a nie fb/fajnerzeczy

Miesiąc temu zamach w Lądku na koncercie dla dzieciaków, a tutaj jakby zapomnieli o bezpieczeństwie !!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

"trzy-czwarte"

? :D

A co z biletami na Najmana?

Kiedy bilety na gale w circle madafaka?

komunikacja

dodajcie jeszcze że ktoś kto wymyślił żeby nie puszczać tramwajów po koncercie to powinien chyba udać się tam gdzie kiedyś przegapił wizytę czyli do psychiatry
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tramwaje były. Jak dojechałem autem do centrum to jechały. Wszystkie puste bo jakiś idiota kazał im odjechać zanim ludzie dotarli na przystanki.

live nation - powtórka z rozrywki

na koncert Jarre'a w katowickim Spodku sprzedali bilety vip do pierwszego rzędu miejsc siedzących za 750 PLN, po czyn w drugiej części widowiska pozwolili ruszyć pod scenę podpitemu tłumowi z biletami za 1/3 i mniej tej ceny. Oczywiście nigdy nie oddali ani złotówki.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Golden kółko to było za Niewolnicy Izaury...

Tyle że nikt z tego kółko nie złapie nawet dowcipu, choć akurat Izaura lecia jak Gunsi wariowali. Ale miałem okazje obejrzeć fim z tego. Ile Wy tam biedaki zaplaciliśie za to ? za możliwośc skadrowania PIKSELA Axla albo Slasha ? Za stanie z brudnymi, zapitymi, obszcz*nymi ludzmi, którym się wydawało że przech chwilę rządzą w Gdańśku ? Złapaliście Axla za brudne buty czy Slasha za tenisówki ? Jednej osobie wpadł mikrofon, kilku pierścienie a reszta zostawiła zapity, zapecony stadion, na którym się nigdy nie pojawi. I jeszcze na coś narzekacie ? Zrobiliście syf pod stadionem, potem na stadionie, żygając wyjąc, piwa się domagając albo chlejąc wódę z plecaków. Takie było tarmoszenie na trybunach ? Czemu nie napiszecie co się działlo na plycie, przecież z góry było widać, pijani, żygający, wstyd na Trójmiasto.... Siedziałem z paką rodziny na górze, żal było na was patrzeć, a u nas cisza i spokój, jak patrycjusze na debili....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

zwykly mieszkaniec=zwykły hejter

!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

kobieto ustosunkuj się do tego co napisał ten człowiek.

Ale nie, jak prawda napisana to od razu hejter. Brakuje argumentów to od razu od trolli wysuwają. A tu 3 piosenka i już wyprowadzają naprutych jak bela. Sorki ale nawet na meczach Lechii takiego bydła nie bylo

Bo anarchia bo walka z systemem

Lubię ciężkie granie, ale spora cześć "prawdziwych" rokersow w skórzanych kurteczkach i z siwym włosem to degeneruchy

"W kamiennym kręgu" leciało chyba z rok po "Izaurze".

pipprzyć te miejsca siedzace

na takim koncercie sie skacze chyba ze jest sie mrukiem i burakiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

te karyna a dałaś w sline i coś więcej po koncercie z zarztganym

D lugowlosym? Skoro nie takie cuda te twoje Ydole robili

janusze biznesu

Serio, to ma być poważny artykuł na internetowym portalu informacyjnym?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 17

Pan redaktor Weltrowski brawo

Fajnie byłoby gdyby zawczasu napisał Pan o standardowym bałaganie z wejściami i biletami na Openera w pierwszym dniu festiwalu

dla mnie organizator dał d*py od momentu wejścia przez informacje gdzie płyta gdzie GC gdzie cała reszta, brak informacji gdzie sie odbiera jakie bransoletki i jeden wielki BURDEL.... Guns n' Roses tu nie ma swojej winy!!!!!!!!!!!!!

Wolska i Wolacy

z tego burdelu skorzystał piSS
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

trollu

trollu do budy!

Niestety u Live Nation to norma. W zeszłym roku miałam przyjemność uczestniczyć we Wrocławiu na koncercie Rammstein/ Limp Bizkit/ Goijra i niestety te same sceny się tam działy. Ale i tak największym zagrożeniem jest bezpieczeństwo, a raczej jego brak. W dzisiejszych czasach takie sprawy powinny być restrykcyjnie traktowane. W momencie, kiedy coraz częściej są ataki terrorystyczne o panikę nie trudno. A o taką nie trudno :(
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

"o panikę nie trudno. A o taką nie trudno"

Polska język trudna język.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Potworna pazernosc I buta plus bezczelnosc

W sedno

Doskonały koncert niestety organizatorzy pasują bardziej do remizy niż do organizowania wielkich spektakli na stadionie.

Ceny biletów odstraszyły wiekszość ludzi..

A czego można się spodziewać na trybunach...,jeden siedzi drugi skacze itp..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak bardzo odstraszyły, że było 42 tysiące ludzi

Fatalna organizacja

28 lat temu na Hillsborough też wpuszczono za dużo ludzi. Skończyło się ogromną tragedią. Cieszmy się że tutaj nic się nie stało. Ale organizator powinien poniesc powazne konsekwencje za niezapewnienie bezpieczeństwa
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może dla przykładu jakiś pozew zbiorowy?!

Kilku dobrych prawników i sędziów również było na koncercie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hahahha no, beka jak nawalony koleś podbija do ochrony i mówi "wpuśćcie mnie na płytę, mimo że mam bilet na trybuny, jak nie to pozwe was bo studiuje prawo" xD

O zajmownaiu cudzych miejsc

Czemu czepiacie się orgów, to wam brakuje kultury i wyobraźni, naprawdę potrzebujecie palca który ma pokazać gdzie usiąść ? DO kibla tez pytacie o drogę czy walicie w galoty ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Tumanie

Jeżeli nie rozpiesz tekstu to masz największy problem. Wszyscy trafili na swoje miejsca które były pozajmowane przez frajerów z miejscami nienumerowane mi ktoś nie powinni się tam znalezc...ochrona to dramat..

Ten artykuł to mnie wygląda na

klasyczny "był d.py lewaka"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Ochrona

Teraz taką ochronę mamy Kwalifikowaną. Niestety parę lat temu jak ochroniarz zdawał egzaminy to wszystko wiedział a też to głąb kwalifikowany.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zła organizacja swoją drogą ale jak można kogoś podsiąść na wykupionym drożej miejscu. Ludzie to h**e jednak! Gdyby mi ktoś pokazał swój bilet z konkretną miejscówką, to bym po prostu oddał mu to miejsce, za które więcej zapłacił.

I szacun za takie podejście

W dzisiejszych czasach uczciwość i przyzwoitość, to towar deficytowy.

Pozew zbiorowy nauczyłby kmiotów uczciwości.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zato gazeta Zaborcza (Wyborcza) okresliła wystep grupy jako zacofany nienowoczesny :)

Ale przeczytanie relacji z koncertu w Zaborczej jest limitowane tylko dla tych co będą frajerami i im zapłacą za czytanie ich wypocin.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Recka w Wyborczej jest pe*alska

i tyle, bardziej żenującej nie czytałem, napisał ją jakiś nieszczęśliwy brodacz.

Udany koncert, organizacja fatalna...

Zbyt duży obszar Golden Circle to jedno sprawa. Druga kwestia to sektory z miejscami numerowanymi. Obsługa (czyli przedstawiciel organizatora na stadionie) nie pilnowała kto z jakimi biletami wchodzi na jakie sektory. Moim zdaniem to oni byli w głównej mierze winni zamieszania na trybunach. Słyszałem na własne uszy ja pani z obsługi mówiła do pewnej osoby, że nie usiądzie na swoim miejscu (miejsce numerowane), bo tam już pewnie ktoś siedzi, do tego się uśmiechała, jakby przekazywanie tej informacji sprawiało jej radość. To zamieszanie stwarzało bardzo duże zagrożenie, droga ewakuacyjna właściwie nie istniała, gdyby ktoś zasłabł i potrzebował pomocy dotarcie do tej osoby byłoby bardzo trudne.

Innym zagrożeniem (związanym ze zbyt dużą strefą GC) był ścisk ludzi przy barierkach przy samej scenie. Kilkukrotnie, dwa albo trzy sam Axl Rose prosił ludzi aby się cofnęli, żeby nie zrobili sobie krzywdy. Wieki SZACUNEK dla niego.

Sam koncert, bardzo fajny, dużo utworów, zespół stanął na wysokości zadania. Zastrzeżenia można mieć do nagłośnienia, na początku "bałagan dźwiękowy", później było trochę lepiej. Z mojego doświadczenia wynika, że dźwiękowcy słabo sobie radzą z nagłośnieniem na tak dużych obiektach.

Nie rozumiem komentarzy ludzi, że fan kupujący miejsce siedzące chce siedzieć, czy to takie dziwne!? Jak ktoś chce stać, tańczyć, to niech kupuje bilet na płytę.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Braci, świetny tekst

Dziękuję za świetny tekst. My zabraliśmy 10 letnia córkę na koncert i miejsca które zresztą kupiliśmy drożej okazały się niezbędne pod sam koniec.. live nation to dramat nation powinni się nazywac
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koncert GNR - ORGANIZACYJNY SKANDAL!!!
Tu pisze weteran koncertowy z Łodzi z biletem GC EE.
1. Golden Circle na 2/3 sceny? Bandycki skok na kasę. Bilet nie gwarantuje miejsca pod sceną. Blokuje widza na cały koncert, bez możliwości, skorzystania z gastro, wc i kupna gadżetów. Gwarantuje tylko przegonienie widza od bramki do barierki. A potem sobie stój 6 godzin , sam tego chciałeś.
2. Polski support. Doda na siłę promowana przez Live Nation. Przypomnę jej cyce na ekranie przed Aerosmith w Łodzi (akurat kamerzysta wiedział gdzie filmować, potem dziwnym trafem znalazła się z boku sceny podczas koncertu Duffa z Walking Papers). Wiemy, wiemy, Slash ją wybrał. Już do wybuczanego duetu w Atlas Arenie, ją wybrał, z pośród miliona tego typu gwiazdek na świecie. Efekt sztucznego promowania był taki, że artystka (która nie sprzedaje płyt i swoich koncertów, a której repertuar nijak się ma do GNR) musiała schodzić ze sceny w całkowitej niemal ciszy ze strony widowni. Pomimo odsłonięcia swoich głównych atrybutów, pomimo chórku rodem z porno i pomimo wykonania iście opolskiego recitalu. Panowie z Live Nation - to nie działa!!!
3. Fatalne umiejscowienie koncertu!!! Miasto Gdańsk nie jest przygotowane na takie masowe imprezy!!! A do tego niegościnne. Ale i tu upatruje winę Live Nation. Organizator wygania widzów siłą żółtych służb niemalże tuż po koncercie. Po 6 godzinach stania nie zjesz, nie napijesz się i nie skorzystasz z toi toia, bo już jesteś intruzem. Zostawiłeś kupę kasy a teraz spadaj!!! Jesteś spoza Gdańska i nie jesteś zmotoryzowany, do drałuj piechotą na dworzec. Bo taksówek już nie ma. Dobrze, że jest stacja Schella, bo w Centrum już wszystko pozamykane, a przydworcowe amerykańskie fastfoody zamykają Ci przed nosem drzwi. I śpij sobie po podłogach dworca do 4.36 skoro jedziesz pociągiem na Śląsk. Zobaczyłeś dziurki w nosie Axla Rose, a teraz koczuj i dogorywaj za własne, ciężko zarobione pieniądze.
Live Nation! Więcej wyobraźni, empatii i opieki dla ludzi z których żyjecie. Przypominam, że jesteśmy w Polsce. Co udowadniacie polską organizacją, ale już nie europejskimi cenami biletów.
Dziękuję za uwagę. I dziękuję GNR, które uratowało waszą imprezę.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 4

Słuszne uwagi odnoszące się również do miasta, które jest gospodarzem takiej imprezy i które po raz kolejny nie stanęło na wysokości zadania.

Chwileczkę. Miasto samo z siebie nie będzie uruchamiać transportu, skoro ono nie jest organizatorem tylko live nation. To własnie live nation wystepuje do miasta z wnioskiem itp. Samo z siebie nic sie nie robi.
ps. co do czekania na pociag to trzeba bylo sobie zarezerwować nocleg jak tysiące innych osób.

Miasto Gdańsk jest tak samo przygotowane jak każde inne duże miasto.

Myślałem, że po to projektuje się obiekty na kilkadziesiąt tysięcy osób według bardzo rygorystycznych wytycznych - wejścia, przejścia o odpowiednich szerokościach, system p.poż., po to żeby nie dopuścić do tragedii spowodowanej np. paniką tłumu... A tutaj organizator kompletnie pokpił sprawę. Tłum ludzi nie może stać na schodach w trakcie imprezy, bo kto był na stadionie to wie, że schody są tak strome że upadek osoby z góry może spowodować tragedię... według mnie to sprawa dla prokuratury za narażenie bezpieczeństwa kilkudziesięciu tysięcy osób.

Widać jak firma chce wyrwać kasę kosztem fanów. Gdy byłem rok temu na Robbie Williamsie w Krakowie, to Golden Circle było usytuowane w środku podestu w kształcie półkola po którym chodził artysta, a więc można go było niemal chwycić na nogawkę - i to było prawdziwe GC za grubą kasę. A tutaj GC za podobnie pieniądze rozciągało się niemal do Słupska, więc to po prostu złodziejstwo.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak samo bylo z GC na Bon Jovi...z drugiej strony nigdy na meczach Lechii nie było takiego burdla mimo że sprzedają rozwodnione

szkoda było kaski na taurusa który obiekt zna doskonale

Brawo panie redaktorze! Mam nadzieje ze tak jak jest napisane w dwóch ostatnich akapitach, artykuł trafi do właściwych osób i da do myślenia. Sama miałam miejsce numerowane i okazało sie juz zajęte przez kogoś kto został zle poinformowany. Na szczęście osoba była kulturalna i wszystko sie dobrze zakończyło. Co do ilości toalet- nie wypowiem sie bo (na szczęście) nie musualm sprawdzać. A Gunsi na poziomie światowym :-)))

450zl za stanie pod scena?!

ktos mocno na glowe upadl z cenami koncertow w PL.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

A niby dlaczego..?

Myślisz że u nas ceny są wygórowane? Są podobne jak gdzie indziej. 22.06. Hannover - bilety od 98E (420 PLN) do 166E (670 PLN).
Co Slasha i spółkę obchodzi że Kowalski zarabia w przeliczeniu 500E..? To nasz problem, nie ich...

taka tam uwaga:

"Na dobrze zorganizowanych masowych koncertach, gdy ktoś staje w przejściu i blokuje drogę ewakuacyjną, to podchodzą do niego ochroniarze i grzecznie proszą, aby zajął swoje miejsce."
a na meczach piłkarskich za coś takiego wezwana przez ochronę policja potrafi wręcz spałować cały sektor.

kto miał zarobić ten zarobił...

a że reszta chodzi wkurzona...? kogo to obchodzi, trochę dymu, niemiłe komentarze ale organizatorowi kasa się zgadza

Kaszuby

Tak to jest, jak sie KASZUBY za coś wezmą...ehh

impact

W ubiegłą sobotę byłam na SOAD i moje obserwacje są bardzo podobne.
Nie wiem, czy był taki sam numer z biletami, ale GC był na połowę płyty. Organizacyjnie też dali d*py. Nie przygotowali koncertu pod względem sanitarnym - toalet w Tauron Arenie tyle, ze kot napłakał, tojek postawili może kilkanaście. A tam w odróżnieniu od koncertu GNR sprzedawali piwo. W momencie kiedy kolejka do toalety rozciągała się na 15 metrów po pół godzinie można się było zesikać swobodnie, a i tak nie wejść.
LN nie umie się zastosować do własnych regulaminów. W momencie kupna biletu dostępny jest regulamin na stornie, a później udostępniają regulamin u siebie na fejsie, który różni się od postanowień, na które się zgadzaliśmy przy kupnie biletu. Następnie regulamin z fejsa edytowali i pozmieniali postanowienia nie udostępniając nowego, nie sygnalizując w ogóle, ze cokolwiek się zmieniło.
Ochrona na koncercie wcale nie przestrzegała tego, do czego się LN zobowiązało, we własnym regulaminie. Można było mieć picie w butelce 0,5l. Ochrona wyrzucała wszystko. Można było wnieść parasolkę, która nie ma ostrego zakończenia - parasolki ludziom też wyrzucali.
Nie można pominąć też tego, że są na tyle bezczelni, że potrafią napisać na stronie, ze TORBA (torebka damska) to podobnie niebezpieczny przedmiot, co NÓŻ.
LN oczekuje, ze przyjeżdżając na koncert z drugiego końca polski ludzie wsadzą sobie w d*pę portfel i radośni wejdą na stadion.
W sobotę było zimno. Padało. Organizator nie wpadł na to, żeby dogadać się z kimś decyzyjnym w tauron arenie i nie otworzył szatni. Można było kurtkę w depozycie zostawić, za bagatela 50 zł.
Dźwiękiem też zrobili ludzi w konia. Zapłacić 400 zł za bilet i nie słyszeć koncertu tylko dudnienie to tylko LN potrafi tak koncert zorganizować.
Nie ma co chodzić na koncerty przez nich organizowane. Szkoda pieniędzy i nerwów na "FESTIWALE" Z 3 ZESPOŁAMI.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tym razem bylo mniej toalet

bo nie bylo piwa :)
ale standard toalet byl bardzo dobry (w porownaniu z toi toi)

Typowe polskie cebulactwo

Organizator zachował się jak duża część polskich "biznesmenów". Dorwiesz frajera to go złup. Tak jest w gastronomi ( ceny żarcia w okresie wakacyjnym w kurortach), warsztaty samochodowe, sklepy z elektroniką i wiele innych.....przyjdą i tak zapłacą i tak zapłacą....

Dramat

Zgadzam się organizacja fatalna jak na taki duży koncert. W dodatku pracownicy niemili i mało pomocki. Oznajmiali,że można siadać gdzie się chce, dochodziło do wielu nieporozumień,przepychanek itd.
Nagłośnienie też średnio,przynajmniej takie jest moje odczucie.
Niestety mam wrażenie.że LiveNation Polska podeszło do tego jak do zwykłego koncertu podrzędnego zespołu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

oby wiecej takich artykulow w Polsce i na swiecie

to moze ktos rozsadny z LN w koncu zrobi rachunek sumienia, w TV tez o tym powinni trabic
na koncert Depeszow w Ergo na pewno teraz nie pojde!

dobra zmiana.......

Przykład idzie z góry , rząd pisu oszukuje Polaków to dlaczego nie mogą tego robić organizatorzy koncert .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jeny

Ale ty głupi jesteś
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

zignorowano standardy bezpieczenstwa

zignorowano ludzi, ktorzy zaplacili nie male pieniadze
szkoda, ze takie firmy obsluguja koncerty w Polsce

byłem - potwierdzam, organizacyjnie klapa.

Cześć
Byłem na tym koncercie i potwierdzam w zasadzie wszystko.
Miałem bilety na już chyba legendarny sektor Q. Oczywiście miejsc nie było bo Gość który miał bilet nienumerowany powiedział że może siedzieć gdzie chce. Ochrona - to wina organizatora, organizator - sorry nic nie możemy zrobić.
Z komentarzy widzę modre głowy które piszą że nikt nie siedzi na koncercie - przyjacielu pytanie gdzie masz stanąć skoro nie ma miejsca ! To nie jest płyta boiska że staniesz obok. Na trybunie możesz stanąć przed krzesełkiem i tyle! ew schody które też były już oblężone.
Kolejna sprawa to nagłośnienie, nie jestem ekspertem ale jakby odrobinę zrobić ciszej mam wrażenie że było by słychać słowa piosenek (problem był w szybszych kawałkach)
in plus telebimy - obraz żyleta ! Gunsi również dali radę ! dziwnie się patrzy na Axla którego pamiętam z November Rain jak był młody i szczupły a teraz ... jakby trochę inny:) Na szczęście to nie Top Model tylko Guns`n`Roses więc muzycznie dali radę!
szkoda że firma Livenation nas (mówię tu nas wszystkich którzy nie mogli usiąść na swoich miejscach, również o tych co kupili miejsca nienumerowane zapewniani że będą wolne, skończywszy na tych co byli na płycie - plan rozkładu GC i reszty płyty był zupełnie inny niż w rzeczywistości)
szkoda że chciwość organizatora firmy Livenation popsuła całą atmosferę powodując że sceny z filmiku zwyczajnie miały miejsce.
ostatnia sprawa ... CocaCola jako "oficjalny" napój na koncercie Gunsów .... proponuje następnym razem mleko sprzedawać ...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

koncerty

Jako nieco już wyliniały metalowiec podzielę się swoimi wrażeniami z koncertów odbywających się w Gdańsku. Byłem już na różnych, mniej lub bardziej komercyjnych, droższych lub tańszych, na większych lub mniejszych gwiazdach, ale moje spostrzeżenie jest następujące- totalna porażka to był koncert Iron Maiden w Ergo, nie ze względu na jakość samej grupy, która pomimo swojego wieku jest wciąż w świetnej formie, ale ze względu na porażkę w nagłośnieniu. Nie było słychać poszczególnych gitar, nie było słychać świetnego przecież wokalu Dickinsona, bilet drogi. Tym czasem za najniższą możliwie cenę byłem na rewelacyjnym w każdym aspekcie koncercie jakie dało w B90 Paradise Lost. Nie dość, że pełna kultura, Holmes i spółka na wyciągnięcie ręki, bilet trochę droższy od miesięcznego na kolejkę, to jeszcze do tego kawał świetnej muzy....o Moonspell, Obituary, Therion czy Sepultura to już nawet nie wspominam. Na prawdę jestem pod ogromnym wrażeniem menedżeringu w tej knajpie.

Zgadza się, B90, Ucho i Pokład dają radę. Dodam jeszcze niedaleką Dolinę Charlotty i jest gdzie jeździć.

Na GnR byłem na trybunach od strony miasta i było ok - słychać było w miarę dobrze (słabo tylko bas), o miejsca walk nie było. Ogólnie koncert mega pozytywny, ale współczuję wykołowanym ludziom (GC na 3/4 boiska to żenada).

Prawo w PL nie działa

Takie rzeczy w normalnym kraju załatwia się pozwem zbiorowym wartym miliony - w końcu firma uszukuje w ten sposób tysiące ludzi od lat. Sam byłem na Red Hot Chili Peppers z LiveNation na Bemowie lata temu i strefa GC też była paranoicznie wielka. Zakładam więc, że to standardowa praktyka tej firmy.

Szkoda, że w naszej rzeczywistości taki pozew jest praktycznie z góry skazany na niepowodzenie - nikt nie będzie chciał dochodzić swoich racji przez tyle lat.

niezależnie od liczby sprzedanych biletów, gunsi swoją kasę otrzymali. Tak działa umowa z live nation.

a ci muszą wyciskać jak najwięcej kasy z każdego koncertu żeby im się opłacało dawać wysokie honoraria za koncerty. i dlatego maksymalizacja trwa wszędzie gdzie mogą sobie na to pozwolić. (są kraje gdzie tego nie zrobią).

Jestem zdumiony

Że na koncert zespołu którego lata świetności dawno minęły było tylu chętnych a do tego większość z nich stwierdziła że dojedzie na koncert samochodem dzięki czemu Brzeźno, Zaspa i Przymorze zostały zakorkowane.
W sumie pewnie te dwie rzeczy się łączą i świadczą o uczestnikach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Tak tak, bo ty byś chciał, żeby wszyscy jechali na rowerku, wtedy by ci pasowało, że takie same gołodupce, jak ty.

Przy stadionie jest stacja SKM, wypasione przystanki tramwajowe i autobusowe. Jest w czym wybierać.

A jak mieli wrócić? Kilka SKMem i to wszystko. Tramwaje miały być ale odjechały zanim ludzie doszli na przystanki.

ludzie ! sprawa jest oczywista...

... tak jak dzień po nocy . Bo sprawa rozbija się pewno o to co zawsze , kiedy nie wiadomo o co chodzi !!..., czyli chodzi pewno o szmal . Już wyjaśniam ! . Każda beczka ma swoją pojemność , którą nie da się oszukać .., chyba , że !!! . .., no chyba , że zacznie się kombinować na jej zawartości . Więc , aby zakombinować , to właściciel beczki zanim ją sprzeda z zawartością , to musi coś z niej uciąć na kosztach i tu cała , prosta tajemnica jest . Przecież to oczywiste . A kiedy jeszcze beczka "grzeje się" w miejscu gdzie zachowania korupcyjne i ogólne krętactwo, żerowanie na masie ciemnego luda jest normą , to w efekcie mamy zjawiska takie , o których , o czym tu czytamy . Nie winie tu artysty , bo jego to nie dotyczy bezpośrednio . Artysta ma tylko czerpać zysk z tego co robi i tyle . Jednak jest on zawsze wizytówką tego co się w około niego dzieje i niejako tego przyczyną . Przeanalizujmy . Czy cena biletów była porównywalna do tej , kiedy taki koncert odbywałby się na przykład w Londynie ?!! . Czy ranga artysty była warta tej ceny ?! . Czy władze lokalne "partycypują" w zyskach z takiej imprezy ? ...w jakikolwiek sposób . Oczywiście są to pytanie bardzo ogólne , ale naprowadzające moim zdaniem na biznesplan takiego przedsięwzięcia . Dlatego w efekcie mamy to co mamy , czyli masz ciemny ludzie zapłacić maksymalnie za sentymenty , za to co przebrzmiałe , co było kiedyś na topie i nie marudzić , a to co w majtach , to zacisnąć i zanieść do domu z poczuciem , że spełniłeś marzenia , które miałeś 20 lat temu . Jednym zdanie : jak jesteś frajer to tak masz . Ludzie ! ... zacznijcie w końcu myśleć i nie miejcie pretensji narzekając do tych , którzy was kroją , bo to wasza jest wina , kiedy się dajecie oszukiwać . Człowiek naiwnym się nie rodzi , on nim się staje z własnej przyczyny. PS . 100 euro za starą płytę , opasłą i z zadyszką ale na zywo !!!... No ! nie wiem , nie wiem czy to było warte , czy ból pęcherza , nerwy i stres oraz telebim to rekompensowało . Płyta DVD była by chyba tańsza .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Aż sam się sobie dziwie że doczytałem do końca

Przy okazji ile twoim zdaniem kosztuje bilet na koncert w Londynie?

to ty mi powiedz !

no ile !!?.

150 funtów- 300 funtów

Czasem bywają tańsze, ale taniej jak za 50 funtów nie dostaniesz

no dobra !...

, no ale co to wnosi do tego co tu napisane jest ?. Przy tym zauważ , że ...nominalna wartość jednego złotego jest od czterech do pięciu razy mniejsza od jednego funta . Czyli w efekcie jakbyśmy tą drogą logistyki poszli , to u nas bilet powinien kosztować maksymalnie od 150 do 350 złotych ! . Czyli de"fakto tak było..., gdyby nie te "superaty" właśnie . No pomyśl !!... Przy tym w Londynie nie byłoby "krojenia ciemnego" luda , a i toalety byłyby pewno czynne znając tamtejszy prospołeczny aspekt imprez masowych . Na koncerty ludzi chodzą się zabawić , za to płacą , a nie po ból pęcherza . Porównaj ! sobie ..., jak jesteś taki sprytny .

Uważam że bilety były drogie,ale bez przesady

Słyszałem że koncert był fajny i się podobał (od przyjaciela który był z synem) Ceny co prawda wysokie ,ale jak rozumiem kapela ma w nosie ile zarabia przeciętny Polak i kasuje swoją stawkę.
Ludzie zapłacili, więc nie rozumiem skąd te wycieczki do ciemnego luda itd...

no własnie !...nie rozumiesz ....

... problem z tobą jest taki , że ty nic nie rozumiesz z tego o czym tu na forum ludzie piszą . Zrozumiałeś tylko to , co tobie twój znajomy powiedział . Wniosek jest taki , który dotyczy także ciebie . Więc !, kiedy ludzie interpretują świat , tylko na podstawie tego , co inni do nich o nim mówią , to wtedy są oni tymi , o których można powiedzieć , że zaliczają się do ciemnego luda .... PS. Chłopie ! jak nie rozumiesz słowa pisanego i jeszcze na dodatek nie masz wyrobionego własnego zdania , to nie oponuj innym argumentem , że ktoś jest grafomanem , bo to co mówi nie jest zgodne z tym , co ci twój znajomy tobie powiedział . To co piszesz jest żałosne i świadczy raczej o tobie . Przy tym przyswój sobie małą uwagę na koniec , że konstruktywna krytyka nigdy nie będzie hejtem . Ale pewno tej uwagi także nie zrozumiesz , bo zwyczajnie nie odróżniasz konstruktywnej krytyki od hejtu , czego zresztą samemu dałeś tutaj dowód . ...ech...szkoda słów .

Dobra jestes lepszy

Bez odbioru

Ceny biletów na dzisiejszy koncert GnR w Niemczech - od 96 do 166 EURO, a więc mniej więcej tyle co u nas. Skoro mamy ceny "światowe", to mamy prawo domagać się żeby traktowano nas jak ludzi, a nie bydło...

tak jest !!!

i właśnie o tym pisałem .

umiejętność czytanie niewiele wnosi do sprawy ...

.... kiedy nie idzie ona w parze z jednoczesnym jej zrozumieniem . To , że przeczytałeś do końca wcale nie jest żadnym wyczynem , bo zapewniam ciebie , iż na przykład literatura pisana jest o wiele dłuższa w swojej formie .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czytając ciebie, to wyczyn

Chłopie wyluzuj bo jesteś grafomanem...lejesz wodę a nic konkretnego nie piszesz. Jakieś swoje urojenia, jakieś banialuki.
Gdybym wiedział o co ci konkretnie chodzi (wątpie czy ty wiesz) to napisałbym to w 2 zdaniach

jak nie wiesz o co chodzi to po co się udzielasz? nie znam się ale coś naskrobie

Koszula na rozdanie świadectw wypracowaną?

no tak !!..

...jak się ma braki (ta uwaga tyczy konkretnie ciebie) , to hejt to nadrobi ...super wyczyn ! , jesteś super wyczynowcem... I szkoda dalej słów .

Weź się ogarnij i napisz jeszcze raz o co ci chodziło

Tak w 3 zdaniach. Potrafisz?
Bo dłużej ci nie wychodzi. Przyjmiesz w końcu na klatę tę uwagę?
Hejt? Chyba piszesz o sobie "ciemny lud, o czymś tam w majtach, zacznijcie mysleć itd"...same cukierki

zenada

Wydymali was az milo a i tak pojdziecie na kolejny koncert organizowany przez tych naciagaczy. Zapewne tez nikomu nie przyjdzie do glowy zeby powalczyc o troche sprawiedliwosci gdy ktos was zrobi na wasza ciezko zarobiona kase. Iscie afrykanska mentalnosc.

ty też nie powalczysz bo nigdzie nie chodzisz

za to kłapiesz ozorem pierwsza klasa. Iście żenująca mentalność
Idz do sadu powalcz za 300zł...idź...zobaczysz jakie to fajne

Pozew zbiorowy - mówi ci to coś?

Załóż sprawę...na co czekasz?

Masz dużo wolnego czasu na pewno więc powalcz o te 3 stówy za innych...

Niedlugo powtorka z "rozrywkiTo samo bedzie na koncercie Depeche Mode w Ergo w 2018

A i tak zaloze sie ze jak wystartuje sprzedaz biletow jutro i tak rozejda sie jak cieple buleczki:)

"Za niedociągnięcie można by też uznać brak możliwości zakupu choćby zimnego piwa".

To akurat na plus, dopiero by było, jakby się pochlali.... I bez tego była zadyma.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z własnych toreb, czytaj ze zrozumieniem.

No czytam i pisze BYŁO PITE i to wódka!!!

Czyli logicznie rzecz ujmując (nie wiem czy logika jest ci znajoma) możliwość wypicia piwa 3,5% raczej nie wpłynęłaby znacząco na "pochlanie się" towarzystwa

Gdzie jest napisane o sprzedaży wódki?

"Poza tym, czy służby, które nie były sobie w stanie poradzić z prawidłowym rozsadzeniem raczej dość spokojnych i w większości trzeźwych (bo przecież alkoholu nie sprzedawano)".

Czytaj ze zrozumieniem debilku.

Nie musiałeś mnie obrażać

Sprzedaży wódki nie było. Ludzie wnosili sami, więc jak ktoś się chciał nachlać to się nachlał.
A kto chciał jak cżłowiek, tak jak wszedzie na swiecie napić się browara (cienkusza) czy dwa to nie mógł.
I nie pisz mi że sprzedaż browarów spowodowałby jakaś hekatombę.
Na mecze piłkarskie chodzi po 37 tysiecy ludzi, piją piwo i jakoś nic się nie dzieje

Możesz sobie minusować ty pałko.

pozostaje w takim razie reklamacja

skoro zaplacilo sie za konkretne miejsce a stalo sie kij wie gdzie, to sie reklamuje.... jak sie wiecej osob zbierze z reklamacja i przy okazji podepnie UOKiK to nastepnym razem i LN zastanowi sie dwa razy zanim chciwosc przesloni im wszystko.

inf

podobno trzeba pisać do miejskiego rzecznika konsumentów a nie do UOKiK

Nie zgadzam się z autorem. Mieliśmy miejsca numerowane w sektorze G. Nie było żadnych problemów, ochrona nie wpuszczała nikogo z innych sektorów, a nawet jeśli ktoś zajął cudze miejsce, to ochrona rozwiązywała problem. A toaleta była tuż obok sektora :) Koncert był mega!! :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kongo w sektorach P i Q. O reszcie nie wiem...

Tak w skrócie..

Dla mnie jasne ,że aż w oczy razi mianowicie firma Live Nation nie powinna organizować w naszym regionie imprez masowych . Wszystko . Przez takie firmy spada bezpieczeństwo biorących udział w imprezie a sama impreza traci na randze .

... wsi z chłopa nigdy

O ile z rozmiarem GC kogoś poniosło to - z całym szacunkiem do autora - zajęcie czyjegoś miejsca to nie wina organizatora, tylko lokalnej Januszowej mentalności, która objawia się chociażby w pociągach gdzie teoretycznie obowiązuje całkowita rezerwacja miejsc - a i tak zwykle bywa masa podsiadających, zadowolonych z zaoszczędzenia paru groszy, czy też wyśmiewanych w mediach w zeszłym roku wyścigach z parawanami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo jaki jest synonim Polaka?

Cwaniak!!!
U nas oszukać "system" to cnota. A że ktoś jest z tego powodu poszkodowany to nie ważne

Skandal!

Live Nation -jak zwykle zero profesjonalizmu! Tylko ciągną kasę! Zwietrzyli że można zarobić i walą biednego polakówa w trąbe! Wstyd! Aż się boję co będzie na Narodowym na DM... Przykre

siada się jak popadnie

taka tradycja na Lechii

Tego siłacza z filmu..

..służby ochrony powinny zgłosić do policji, a policja skutego powinna przykładnie wyprowadzić za stadion. Wyobraźcie sobie, że idziecie z rodziną na koncert a gość nie mając biletu zajmuje Wasze miejsce i każe Ci wypier.. i chce cię bić/zbić.. :-)
Ja pier... Dziki kraj..
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

To był błąd ochrony

Byłem widziałem.
Ochrona wpuściła ludzi do sektora i pozwoliła im siadać gdzie chcą.
Problem polegał też na tym, że prawdopodobnie, były sprzedane miejsca do sektoru Q bez miejsc... Czy to prawda? Nie wiem.
Generalnie ochrony nie było.
W czasie koncertu ludzie stali na schodach wisieli na barierkach, nikt ze strony ochrony nie reagował. Jakby coś się stalo nie było szans na ucieczkę.
Katastrofa

Hed

Iść na koncert żeby siedzieć, to nie są fani tylko gapie,może jeszcze popkorn zrobić:-))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Złóżcie pozew zbiorowy do sądu

a tytuł akrtykułu zawiera właściwie brzydkie słowo. można by ładniej napisać.

Ale bąk

Taki koncert, a tu taki bąk

wstyd

W Krakowie na Aerosmith było podobnie z GC!!!

Wielki skandal na wspaniałym koncercie - Live Nation do dno

To co się działo w sektorach P i Q to jest absolutny skandal! Ludzie płacili za bilety po 750 PLN i nie mogli usiąść na swoich miejscach. Organizator firma Live Nation powierzył ochronę firmie Fosa, która się chwali, że ochrania największe koncerty. W tym przypadku zatrudnili za minimalne pieniądze przypadkowych ludzi i studentów z zerowym doświadczeniem czym doprowadzili do zagrożenia życia i zdrowia uczestników koncertu.
Od początku było widać amatorską, prawie żadną kontrolę bezpieczeństwa. Ludzie wnosili szklane butelki z wódką. W czasach podwyższonego zagrożenia terrorystycznego jest to zachęta do wywalenia w powietrze takiego stadionu następnym razem. Bo przy takiej kontroli można wnieść dosłownie wszystko. Po wejściu na stadion nikt nie panował nad dostępem do sektorów. Nawet w sektorze VIP siedziało mnóstwo osób z najtańszymi biletami na trybuny. Informacja dla osób z biletami nienumerowanymi że mogą siadać gdzie chcą skutkował regularną bijatyką w sektorze P. Kilkaset osób mając ważne bilety w sektorze premium spędziło koncert na schodach w przejściu bo nie mieli gdzie usiąść. Blokując przy okazji drogę ewakuacyjną. LiveNations powierzając ochronę tego koncertu firmie Fosa narazili na poważne niebezpieczeństwo kilkadziesiąt tysięcy ludzi. Co najmniej kilkaset mimo zapłacenia wysokiej ceny za bilety spędziło koncert na schodach i należy się im zwrot pieniędzy za niewykonaną usługę. Wielkość GC to kuriozum na skalę światową. Od połowy koncertu cała duża grupa pracowników firmy Fosa bawiła się doskonale pod sceną wraz z ratownikami medycznymi. Proponuję skrzyknąć się na Facebook'u i złożyć pozew zbiorowy przeciwko Live Nation może to spowoduje, że następnym razem kiedy za duże pieniądze pojedziemy na koncert naszego idola będziemy się mogli czuć komfortowo i przede wszystkim bezpiecznie.

Nic Wam nie da pozew zbiorowy.
W kwietniu 2015 na Stadionie Narodowym odbyło się żużlowe Grand Prix na żużlu. To znaczy miało się odbyć. Odjechali kilka wyścigów na siłę, by potem przerwać zawody. Stan toru nie pozwalał na jazdę, maszyna startowa nawalała. Jeździ na gasnące światło. Cyrk na kółkach.
Nikt zwrotu za bilety nie dostał. Nie wspominając o dojeździe i hotelu.

Ceny biletów z księżyca i co to w ogóle za zespół- pierwsze o nim słyszę.

Szajs

Iść na taki szajs!Nie chciałbym za darmo!

Co za żenada

Tyle mln zarobili na tym koncercie, a taka słaba organizacja. ŻENADA.

problem z biletami

kupiłem bilety w styczniu a 4 dni przed koncertem dostałem informację, że bilety są nieważne i zaproponowano znacznie gorsze miejsca... zgodziłem się żeby nie stracić koncertu...

Byłem, widziałem, nigdy więcej w Gdańsku

Miejsca mieliśmy w sektorze Q, ja, moja żona i dwójka dzieci. Córka (10 lat) pierwszy raz na koncercie, nigdy nie widziałem jej takiej wystraszonej. Wszystkie bójki o miejsca starałem sie zasłonić, aby nie widziała co się dzieje. Byłem na "kilku" dużych koncertach przez ostatnie kilka lat (slash 3x, ac/dc, metallica, black sabbath, waters...), ale takiego syfu jaszcze nie widziałem. Jedno wielkie pitolone dno organizacyjne. Na szczęście sam wystep GnR był rewelacyjny.

Po koncercie

Miasto nie zadbalo o pozniejszy powrot fanow koncertu.Wiele osob bylo z innych miast(jedynie skm jezdzilo co 15 minut).Za to TAXI mialo żer.Wyłączone taksometry i jazda za 100zl. na żądanie to była gratka.Żenada!Tak znane korporacje tuczyly sie na ludziach.Ludzie,zeby "zlapac" taxi,wyskakiwali na jezdnie,starali sie wtloczyc po 7 osob do jednego auta i.....godzili sie na ta stowke,zeby tylko dojechac do hotelu i wypoczac.

Niecne praktyki

Tak samo przy opłatach manipulacyjnych, prowizyjnych, administracyjnych i metafizycznych podczas kupna biletu - mają monopol na wykonawcę, to korzystają z ukrytych opłat

Łos der

W większości to wszystko prawda. Ochrony praktycznie nie było, sprawdzenie przed wejściem symboliczne, można było wnieść (przy odrobinie fantazji i chęci) wszystko, mnóstwo uczestników pijanych (wielu nawet bardzo), zero kontroli nad tym całym wielkim tłumem itp. itd.
Cały mój koncert uratowali jedynie Gunsi i ich muzyka.
Organizacja poniżej krytyki.

Live Marion to banda perolonnych amatorow

I tyle

Grzegorz

Ja miałem bilet na płytę a poszedłem na golden circle bez problemu

GC zwiększona

No tak, autor pisze o tym, że ludzie kupią bilety tańsze, bo i tak nie ma różnicy, to po co przepłacać? No, ale jeśli GC zajmuje teraz 3/4 płyty, to tańszych biletów analogicznie jest mniej. Ergo, po tańszych, ludzie zaczną kupować droższe. LiveŚciemnejszyn i tak zarobi swoje... Gdybyśmy na prawdę chcieli im utrzeć nosa, to złożylibyśmy zbiorową skargę do Rzecznika Praw Konsumenta. Zażądali zwrotu za bilety i już. Po ewentualnej karze, która musiałaby się zamknąć na poziomie porządnej kłody pod nogami organizatora, wszystko wróciłoby do normy. Może i czasowo, ale potem znów można by przypomnieć dla kogo to wszystko, bo nie powinno się tu stawiać pieniądza na pierwszym miejscu. Uff, ależ się napisałem. Idę się napić. Wszak piątek. Peace.

w kasie często jest info, że tych tańszych biletów już nie ma..

chcąc bardzo wejść na koncert, bo jesteś zagorzałym fanem, albo przyjechałeś z daleka płacisz za droższy bilet, a po wejściu okazuje się, że miejsc w strefach tańszych biletów jest opór !

Kpina

Bardzo dobry artykuł !

miałem kiedyś przyjemność ( wątpliwą ) gościć na tej hali na innym koncercie i miałem dokładnie takie same odczucia. Brak nadzoru i koordynacji działań, samowolka gości itp. mam nadzieję, że w/w artykuł pójdzie w pięty organizatorom i ktoś wreszcie się tym bałaganem zajmie.

Pięknie ujęte, dodam jeszcze że do tego dochodził totalny burdel z opaskami za którymi trzeba było latać do namiotów, nikt nie informował przed wejściem że są i bez nich nie wejdzie się na płytę, hostessy rozdawały jedynie te na GC. Kolejny absurd, ochroniarz przyczepił się do mnie że mam torbę gdzie miałem tylko kurtkę . Nie można było wnosić toreb większych niż a4- ok, spoko wyrzuciłem do kosza przy wejściu. Najśmieszniejsze, że zaraz przede mną wchodzili ludzie z wyładowanymi plecakami w ktorych zmieściłyby pistolet, kałach i z 10 granatów , sprawdzono ich tylko pobieżnie i wpuszczono bez żadnego problemu.

Najgorszy organizator ever!!!!

Zgadzam sie z autorem w 100 procentach! Organizacja najgorsza z możliwych!!! Zero alkoholu (o czym nic nie było napisane na stronie podczas zakupu biletów, a kupowaliśmy je będąc w Anglii dla ekipy polsko/angielsko/nowozelandzkiej!), wiec kwestia ta była wielkim rozczarowaniem! Pracownicy wpuszczający na trybuny kompletnie nieprzeszkoleni! Nie mieli pojęcia o planie siedzeń na stadionie i wpuszczali ludzi wszędzie sugerując , ze nie ma tzw miejsc numerowanych i każdy moze siadać gdzie chce! Tuż przed koncertem wytworzył sie z tego powodu straszny bałagan , ludzie zaczęli sie kłócić! My wyladowalismy w zupełnie innej strefie, w rezultacie nie moglismy z paczka spędzić koncertu wspolnie , bo nie było blisko siebie miejsc ! Pomimo, ze bylismy na stadionie kilka godzin przed koncertem wlasnie w tym celu, zeby siedzieć wspolnie!
Obsługa niemiła , nie pozwolili użyć windy starszej kobiecie i kobiecie w ciąży (gdyż nie wyglądały na niepełnosprawne!).
Żadnego napoju nie sprzedawali w butelkach (nawet plastikowych !), wiec nawet wodę nalewali w kubki PEPSI ze słomka , po czym na trybunach pełno było napojów poprzewracanych i rozlanych (a butelkę moznaby było trzymac sobie w torebce!! ).
W toaletach w nocy (nawet w tych w srodku stadionu!) nie było światła , zupełnie ciemno we wszystkich (męska, damska, dla niepełnosprawnych!wiem, bo wszystkie sprawdziłam !). Totalna żenada!
Bezpieczenstwo tez na najnizszym poziomie, bylo bardzo malo ochrony jak na tego typu impreze. Az strach myslec co by bylo gdyby cos sie tam wydazylo. Nie czulismy sie bezpiecznie.
A te pozamykane ulice przed stadionem to juz w ogole paranoja! Zeby czlowiek po koncercie nie mogl zamowic taxi ani tez podjechac autem blizej tylko trzeba bylo isc kilometry! Czy ktos wzial to pod uwage, ze wsrod fanow Guns'n roses sa tez nie mlodzi, wrecz czesto starsi ludzie. Moi rodzice tez z nami byli i po drodze mijalismy tez ludzi jeszce starszych, a rowniez o kulach! I wszyscy musielismy te kilometry przemierzac! Zalosne!
A ten brak alkoholu , to w ogole wstyd ! Zeby na koncercie sie człowiek piwa nie mógł napić! Jakos we wszystkich innych krajach sprzedają piwa i imprezy sa na poziomie ,ludzie sie swietnie bawią! Tu natomiast widać było drętwa widownię ! Mało ludzi potrafiło sie dobrze bawić , co jednak udowodniło , ze przy alkoholu ludzie potrafia sie bardziej wyluzować ! Az wstyd , bo Guns'n Roses dawali z siebie wszystko , a widownia była drętwa na maxa jak na tego typu koncert! Gdyby moi zagraniczni przyjaciele wiedzieli , ze tak bedzie, to poszliby na ten sam koncert w Londynie ! Ale chcieli doświadczyć czegoś nowego ! To doświadczyli ! Ja i moja polska ekipa tez, szkoda , ze wstydu !!

Tylko w Gdańsku takie badziewie

Olbrzymie zagrożenie bezpieczeństwa ludzi na tym stadionie - nocniku. Brak kontroli wchodzących, brak kontroli przemieszczania się po obiekcie, brak wydzielonych sektorów, brak dróg ewakuacyjnych.
Gdyby wybuchła panika nie byłoby ratunku dla tysięcy ludzi. To jest dramat, skandal, przestępstwo.
Nigdy nie pojawię się na tym stadionie. A budyń zadowolony ? Pieniążki miasto inkasuje ? Ale kosztem zagrożenia życia tysięcy ludzi.

Koncert vs koncert

Z tego co czytam, to winę za koncert G'n'R podzieliłabym na 3, z czego dwa to to wina LN a jeden, to wina głupoty Polaków. 1. Strefa GC nie do przyjęcia, 2. Wybór firmy ochroniarskiej-brak jakichkolwiek kompetencji, 3. Mentalność Polaków - jak widać jesteśmy w większości niewychowanymi chamami, bez kultury oraz nie czytamy regulaminów . Dla kontry. Koncert LP w TA Kraków-organizator ten sam. Moja 15-letnia córka po raz pierwszy SAMA poszła na koncert. Kupiłam jej bilet, przeczytałyśmy co można, czego nie można, podwiozłam ją pod halę, dziecię zestresowane lekko. Bo idzie sama. Podchodzimy pod pierwsze bramki. Trzech ochroniarzy (dwie panie i jeden Pan). Jedna z Pań przypuszcza na mnie atak. "Pani z tym plecakiem nie wejdzie". Ja: Ja nie wchodzę. PzO do młodej:pokaż bilet i wchodź. Młoda weszła. Ja zorientowałam się, że nie zabrałam telefonu, a część rodziny łaziła po Krakowie. Pani z ochrony i teraz UWAGA! użyczyła mi telefonu, żebym się z nimi skontaktowała, to raz. Dwa. Stojąc tam i czekając, czy u młodej wszystko ok obserwowałam sobie ludzi wchodzących na koncert. Jak wół pisało: zero papierosów, plecaki i torby mniejsze niż A4, butelki z piciem max 0,5l. 60% było zdziwionych, że są jakieś obostrzenia. Po koncercie. Czekamy na Młodą. Nagle standardowo (przynajmniej ja mam takie doświadczenia z koncertów) zwiększa się liczba Policji. Oznaka, że koncert się kończy. Obstawili przejścia dla pieszych, przeprowadzali tłum, tramwaje w stronę centrum jeżdżą jeden za drugim. Dociera Młoda. "Mama ja pomyliłam rzędy, przyszli ludzie, widać, że starzy wyjadacze, przeprosili pokazali bilety, ja też przeprosiłam i chciałam wyjść, ale jeden facet mnie podniósł i przesadził o rząd wcześniej. Było super, tylko za krótko." Da się? Da się!

Zgadzam się

Również byłam na LP w TA Kraków. Miałam bilet na płytę GA, nie GC. Byłam już na wielu koncertach, ale po raz pierwszy w życiu ochrona zabroniła biec kiedy nas wpuszczano. Nikt nie pchał się jak bydło. Wszyscy spacerkiem z napojami w odkręconych butelkach max 0,5 l. Mały plecaczek mniejszy niż A4? Bez problemu, z większymi ludzie nawet nie przychodzili. Grzecznie, kulturalnie. Bardzo miła ochrona, z którą można było nawet po prostu porozmawiać i pożartować kiedy czekaliśmy pół godziny na otwarcie kolejnych bramek prowadzących bezpośrednio na halę obiektu. Po wejściu wprawdzie okazało się że GA i GC są identycznej wielkości, halę podzielono na pół ale i tak widok z pierwszego rzędu płyty był niezły. Tak czy inaczej, organizacyjnie był to naprawdę najlepszy koncert na jakim byłam. Emocjonalnie też, gdyż był to mój trzeci i niestety już ostatni koncert Linkin Park w życiu...

składajcie reklamacje

Bardzo dobry i potrzebny artykuł. Złożyłam reklamację i dostałam zwrot kasy za bilet, ale po co był ten bałagan i przepychanki?

Żenująca organizacja Live Nation

Byłem, a w zasadzie miałem być na koncercie Iron Maiden w Warszawie. I niestety znów Livenation.
Żenująca jakość organizacji, masa ludzi przy kasach, bo przez 2 lata nie zdążyli wysłać biletów. Ja nie zostałem wpuszczony, bo mój syn (niecały roczniak, którego w 2020 kiedy miał się odbyć koncert nie było w planach) w nosidle, niechodzący, nie miał swojego biletu. Bilet na trybuny, na płytę bym z dzieciaczkiem nawet nie próbował wchodzić, ochronniki słuchu itd miał więc proszę bez oceniania mnie :) W samolotach, hotelach i wszystkich innych miejscach nie ma problemu, ale na koncercie live nations bul za bilet 100%kwoty... Nikogo decyzyjnego nie udało się poprosić na rozmowę, Pan i władca w ciemnych okularach na bramce o inteligencji ameby nie chciał wytumaczyc i odpowiedzieć na moje pytania. Żenada, zepsuć tylu uczestnikom takie fajne i długo wyczekiwane wydarzenie. I to samo pytanie, z taką obsługą, bez ludzi decyzyjnych, jakikolwiek wypadek czy panika przeradza się w sytuację, o której strach nawet myśleć
do góry