Widok
Lokale bez licencji nie mogą pokazywać meczów
Opinie do artykułu: Lokale bez licencji nie mogą pokazywać meczów.
Od 1250 zł do 10000 zł brutto - w zależności od metrażu pomieszczenia - muszą zapłacić właściciele pubów i lokali gastronomicznych, którzy chcą wyświetlać mecze siatkarskich mistrzostw świata. Pokazujących transmisje bez licencji tropią kontrolerzy Polsatu, którzy odwiedzają lokale także w Trójmieście. - Składamy propozycję ugody i wykupienia licencji. W innym wypadku sprawa kierowana jest do prokuratury - przyznaje rzecznik prasowy stacji Tomasz Matwiejczuk. A chętnych do oglądania meczów ...
Od 1250 zł do 10000 zł brutto - w zależności od metrażu pomieszczenia - muszą zapłacić właściciele pubów i lokali gastronomicznych, którzy chcą wyświetlać mecze siatkarskich mistrzostw świata. Pokazujących transmisje bez licencji tropią kontrolerzy Polsatu, którzy odwiedzają lokale także w Trójmieście. - Składamy propozycję ugody i wykupienia licencji. W innym wypadku sprawa kierowana jest do prokuratury - przyznaje rzecznik prasowy stacji Tomasz Matwiejczuk. A chętnych do oglądania meczów ...
no, ale w czym jest problem? polsat kupil prawa, to poslat pokazuje. mozna miec pretensje do tvp, ze nie kupila, a nie kupila bo polsat wywindowal cene. jakby kupili przeplacajac publicznymi pieniedzmi, to tez bys plakal.
pytanie do wszystkich placzacych ze mistrzostw nie ma w tvp: placicie abonament rtv?
nie? to idzcie plakac na forum onetu.
pytanie do wszystkich placzacych ze mistrzostw nie ma w tvp: placicie abonament rtv?
nie? to idzcie plakac na forum onetu.
Nie ma sie co spinać. To tylko jedna z rzeczy która nie sprawia, że stajemy się doskonalsi. TV w każdej formie tylko ogłupia i zabiera nasz czas jaki moglibyśmy poświęcić na szlifowanie naszych umiejętności. Ja sam nie mam tv od 5 lat i jakoś żyję bez tych reklam i meczy. Chyba nikomu w szukaniu pracy jeszcze nie pomogło to że wygrała drużyna, której kibicował.
Dokładnie tak!
Dodam tylko info z nieoficjalnych źródeł, że Polsacik chciał pokazywać mecze w pasmach ogólnodostępnych lecz w ostatniej chwili wycofał się główny sponsor tej opcji - paliwowy gigant z orzełkiem w logo i koszt wykupienia praw trzeba ratować w taki głupi sposób. Cierpi na tym zwykły kibic a tv której misją jest pokazywanie takich imprez wszystkim dała ciała po całości. Cały siatkarski świat się z tego śmieje...
widać że pojęcia nie masz, tylko puste frazesy lubisz puszczać w eter...
Pomyśl na czym te wszystkie stacje zarabiają głównie... Już?
A teraz pomyśl ile może kosztować ta sama minuta tej samej reklamy podczas serialu Kiepscy, a z drugiej strony
podczas szybkiej przerwy technicznej w meczu MŚ w siatkówce z udziałem Polski lub w innym dobrym momencie. Zrozumiałeś?
No to teraz zobacz jak sobie w stope strzela nadawca ograniczając diametralnie liczbę oglądających mecze poprzez płatny dostęp do transmisji i jak to mu wpływa na cenę minuty reklamowej...
Polsacik po prostu kilka lat temu pomyślał że na MŚ zrobi złoty interes a gdy mu się wycofał orzełek robi świństwo wszystkim kibicom.
Pomyśl na czym te wszystkie stacje zarabiają głównie... Już?
A teraz pomyśl ile może kosztować ta sama minuta tej samej reklamy podczas serialu Kiepscy, a z drugiej strony
podczas szybkiej przerwy technicznej w meczu MŚ w siatkówce z udziałem Polski lub w innym dobrym momencie. Zrozumiałeś?
No to teraz zobacz jak sobie w stope strzela nadawca ograniczając diametralnie liczbę oglądających mecze poprzez płatny dostęp do transmisji i jak to mu wpływa na cenę minuty reklamowej...
Polsacik po prostu kilka lat temu pomyślał że na MŚ zrobi złoty interes a gdy mu się wycofał orzełek robi świństwo wszystkim kibicom.
nie puste frazesy, tylko jeszcze przed mistrzostwami, polsat wiedzial, ze nie uzbiera z reklam tyle, zeby im sie przynajmniej zwrocilo. tvp oferowla za malo, inne stacje tv (zagraniczne), tez nie chcialy partycypowac w kosztach, wiec wybrali wariant z kodowaniem. to jest chyba logiczne ze jak ktos prowadzi firme to po to zeby na niej zarabiac. fakt, ze przeszarzowali z cena za prawa I z tego wynika caly problem. zaraz sie zacznie placz, ze kopaczy nie mozna ogladac, bo tylko w polsacie.
Nie pieprz głupot. Siatkarze mają na piersiach ORŁA, który jest godłem
państwa żyjących tu ludzi. Więc są reprezentantami tego kraju (dobrem narodowym) w siatkówce i w zamian za oglądanie ich meczy mają płacić ? Oglądanie wszystkich noszących orła na piersi powinno być ogólnodostępne a nie dodatkowo płatne. Niech go zdejmą, to proszę bardzo - niech biorą sobie ile chcą kasy. Dodatkowo płatne miały być rozgrywki klubowe i tu się zgodzę.
Niech więc Polsat spada z tymi mistrzostwami, zupełnie mnie nie interesują.
A dodatkowo niech ta gdańska strefa kibica niech nie zagradza całego Targu Rybnego, wtedy kiedy tam prawie ludzi nie ma. Śmieszne, jedzie bus linii 100 i ochroniarz-lokaj biega zdjęć mu wstążkę między płotkami aby mógł przejechać między nimi. Strasznie ważna impreza. Wszyscy przed Polsatem mają paść na kolana - a sp...j Solorz.
Niech więc Polsat spada z tymi mistrzostwami, zupełnie mnie nie interesują.
A dodatkowo niech ta gdańska strefa kibica niech nie zagradza całego Targu Rybnego, wtedy kiedy tam prawie ludzi nie ma. Śmieszne, jedzie bus linii 100 i ochroniarz-lokaj biega zdjęć mu wstążkę między płotkami aby mógł przejechać między nimi. Strasznie ważna impreza. Wszyscy przed Polsatem mają paść na kolana - a sp...j Solorz.
Dokładnie, mogę płacić abonament ale jak mi zdejmą z anteny te po...ne seriale. Wtedy będzie kasa na 10 mistrzostw. A tak wracam z roboty a tu zamiast relaksu przed TV leci barwy szczęścia, m jak miłość czy inne g jak g... Do Polsatu nic nie mam, bo to prywatna stacja i mogą sobie puszczać co chcą i za ile chcą.
Zgadzam się w 100% - nie jestem na czasie ale na 1nce i 2ce jest obecnie chyba z 5-6 seriali najmniej, które są nagrywane na bieżąco - tych typowych tasiemców (w skrócie każda z każdym, nawet z siostrą własnej siostry, która nie jest jego siostrą) w każdym kilkanaście gwiazdek i kasa leci strumieniami.
no i tu wlasnie dochodzimy do sedna: kazdy sie zarzeka ze moze placic abonament ale pod jakims warunkiem. wymagania za to wszyscy maja jakby juz placili. zaczac wymagac mozecie, jak zaczniecie placic. tvp produkuje takie g..a, bo placa wlasnie tylko ci ktorzy te g..a ogladaja. glownie osoby starsze, bliskie emerytury.
O nie Panie Szanowny. To TVP ma mnie przekonać swoim programem, że warto za nią zapłacić, a nie na odwrót. I zapewniam - te g.wna wcale nie są tanie w produkcji bo braci mruczków i inne podobne beztalencia trzeba słono opłacić bo znają kogoś kto zna kogoś co jest synem kogoś. Do tego te dziennikarzyny typu Maciej "zdejmij mi ten podkład bo ja tu ch.a słyszę" Kurzajewski - najlepszy komentator sportowy który jednak nie komentuje nic ponad skoki narciarskie, albo panna Kraśka, rzetelna dziennikarzyna, która oburza się na antenie jak się ktoś nie zgadza, o resortowym dziecku Lisie nie wspominając, który z obiektywnością ma tyle wspólnego co ja z grą w baseball. Niech obetną pensje tym darmozjadom, wytną te debilne serialiki o d. marynie i zaczną pokazywać program zgodny ze swoją misją o której tak szeroko trąbią. W tej chwili jedyne przypadki godne obejrzenia zdarzają się raz na miesiąc po godzinie 23:30 w środku tygodnia, co by się lud pracujący za bardzo przypadkiem nie odchamił jak obejrzy coś na poziomie. Na co ja mam w tej chwili płacić? Idąc takim tokiem rozumowania - chodzisz ciągle do tej samej piekarni i kupujesz ciągle stary chleb i zepsute ciastka bo tylko takie mają, a Ty masz nadzieję, że jak będziesz płacić to w końcu się poprawią.
Ja nie oglądam siatki, więc też nie płaczę może aż tak bardzo. Wnerwia mnie jedynie, że jakby nie patrzeć jest naprawdę spora rzesza zainteresowana tym sportem w Polsce, tej rzeszy zainteresowanych nakazuje się płacić abonament, straszy Bóg wie czym, a w przypadku takiej imprezy, która dodatkowo odbywa się w Polsce, ma się ich totalnie w du...e. Za to pokazuje się jakieś totalne g. na którym zarabiają pociotki i wmawia się tym biednym ludziom, że to takie fajne i to taka arcyważna misja.
Jak chcesz obejrzeć mecz na żywo to masz go za darmo...? Przeraża mnie ilu osobom wydaje się że powinno móc oglądać mecze bez opłat... Ten sport istnieje tylko dzięki prywatnym sponsorom (podobnie jak większość dyscyplin) więc marudzenie, że ktoś chce za to pieniądze to jakiś absurd. Jakoś nikt nie skomle że gale bokserskie są płatne, liga jest płatna (trzeba dokupywać pakiety sportowe w każdej tv) itd.
"myślący" ale słabo.
Człowieku, nie chcę bronić Polsatu, bo to dziadowska tv a do tego z kiepskim pochodzeniem ale nie sposób zwrócić uwagę na słabość Polski a nie zajadłość Solorza. Dotacje ma MŚ owszem były ale Polsat wykupił tylko prawa do transmisji z tych zawodów. Jeśli by dostał je za darmo albo za jakieś marne pieniążki (po uważaniu), byłoby jak najbardziej słuszne piętnowanie takiej postawy, że za publiczne wydatki ktoś się wzbogaca. Tyle że jednak prawa takie tanie nie były a skoro np. TVP czy inne stacje nie były tym zainteresowane i odstąpiły od negocjacji, to zupełnym jednak nieporozumieniem jest obwinianie tutaj Polsatu. Prawa nie sprzedawał Polsat (to dopiero potem) a Polski Związek Piłki Siatkowej, której prezesem jest p. Przedpełski.
Zatem wszelkie żale mają swego odbiorcę i jest nim DOKŁADNIE prezes PZPS.
To jego postawa doprowadziła do takiej sytuacji a nie innej.
To tak jak Boniek przed wielu, wielu laty, sprzedał na długie lata transmisje z ligi polskiej pewnej firmie na wyłączność.
To ten sam mechanizm, WYŁĄCZNOŚĆ.
Zatem wszelkie żale mają swego odbiorcę i jest nim DOKŁADNIE prezes PZPS.
To jego postawa doprowadziła do takiej sytuacji a nie innej.
To tak jak Boniek przed wielu, wielu laty, sprzedał na długie lata transmisje z ligi polskiej pewnej firmie na wyłączność.
To ten sam mechanizm, WYŁĄCZNOŚĆ.
Polsat nie kupił praw do transmisji tych mistrzostw ale kupił je w całości i sprowadził do polski
biorąc na siebie ich organizacje więc nie rozumiem tego lamentu... idźcie jutro do pracy i powiedzcie ze pracujecie za darmo ;P
Polsat wynajmuje na zasadach komercyjnych obiekty pod organizacje tych mistrzostw ;)
biorąc na siebie ich organizacje więc nie rozumiem tego lamentu... idźcie jutro do pracy i powiedzcie ze pracujecie za darmo ;P
Polsat wynajmuje na zasadach komercyjnych obiekty pod organizacje tych mistrzostw ;)
Czym innym jest mecz na żywo, czym innym w TV. Nie myl seksu z miłością.
I nie to nic wspólnego z komunizmem. Niepodpisany myśli całkiem rynkowo - raz już zapłacił (w podatkach), to żąda towaru (transmisji). Tylko prawicowcom (potomkom Żydów i Niemców) mieści się w głowach, że można wziąć pieniądze i nie dostarczyć towaru.
Ojej, wielka mi strata bo anonimowy bezrobotny bez grosza i jego bezzębni koledzy się obrazili na Polsat
Solorz pewnie teraz płacze. Niestety proszę państwa ale żyjemy w bantustanie, kraju gdzie połowy społeczeństwa nie stać. Dlatego mamy ogrodzone osiedla, dlatego mamy ogrodzone, płatne autostrady i dlatego wiele programów jak np Mistrzostwa są kodowane. Po prostu kartoflano-buraczany target nie jest nikomu potrzebny i stacji bardziej opłaca się nieco "zgolić" bogatszą część społeczeństwa i zakodować program niż liczyć na zwiększone wpływy z reklam. Buraczano-kartoflany target oglądający darmowy telewizor jest w stanie jedynie opłacić ogłupiające programy typu Źona dla rolnika, Wojewódzki, Taniec z gwiazdkami, Ranczo, Blondynka itp.
W jednym masz racje, sytuacja jest przykra. Dodam od razu to o czym wspomniałem już wyżej: to że jest to przykre nie oznacza od razu, że należy się komukolwiek z nas oglądanie tych meczy za darmo. Ktoś zapłacił za ich organizację i ktoś ma prawo brać za to kasę. A jak się komuś nie podoba to niech sam założy swoją ligę zapłaci zawodnikom a potem pozwoli obejrzeć mecze wszystkim za darmo bo przecież ludowi należy się...
hehe
Solorz zauważył że mądry Polak ominie te jego kodowanie :) A tonący brzytwy się chwyta jak kaska ucieka i są straty :) Mam nadzieje ze Polsat będzie miał z tego tytułu milionowe straty. Nie dość że kopiują programy TVNu i ramówkę, to jeszcze robią to tak beznadziejnie że nawet darmowo nie da się tego oglądać... A reszcie sponsorów Solorza mówimy stanowcze NIE!!
a Puck jest mniejszy niż Władek,
czy dlatego że Władek to duże miasto?
Wawa ma kasę, pretensje i doi nas wszystkich (Polska, kraj na wschodnich rubieżach, pod okupacją warszawską) ale to wiocha.
Już Poznań i Kraków mają więcej bigla. A każdy z nas widział Londyn, Paryż, Berlin... i ludzi stamtąd. Warsiawskie rejestracje samochodowe to klasa sama w sobie, wiocha aż wstyd...
czy dlatego że Władek to duże miasto?
Wawa ma kasę, pretensje i doi nas wszystkich (Polska, kraj na wschodnich rubieżach, pod okupacją warszawską) ale to wiocha.
Już Poznań i Kraków mają więcej bigla. A każdy z nas widział Londyn, Paryż, Berlin... i ludzi stamtąd. Warsiawskie rejestracje samochodowe to klasa sama w sobie, wiocha aż wstyd...
Zaraz, zaraz...
Przecież to PiSuary i inne nac-bolszewiki chcą "żeby przekaz w mediach był jak za komuny 'jedynie słuszny' i 'poprawny'". Oświeć mnie - kiedy to Donaldinho próbował cenzurować media? Bo na próby wpływu na media przez PolskeZbawa, Zerobro czy r******zy Narodowych dowodów jest od metra.
No i to jest blad. Powinno sie Polsat zbojkotowac i w ogole nie wykupowac, ale oczywiscie znalazla sie arustokracja co to wykupiła zeby moc sie pokazac innym.Niestety Polska jest podzielona na kiboli, katoli, lewakow, cebule, itd., a w razie konfliktu polowa stad ucieknie... i nie bedziemy w stanie sie zjednoczyc. Najbogatsi pierwsi beda wiac.
Wykupili to ludzie ktorym w d*pie sie poprzewracalo, ktorzy nie mysla o kraju tylko o wlasnej sprawie. Gdybysmy pptrafili sie zjednoczyc nawet w tak blachej sprawie i kupiłyby tylko jednostki to polsat poszedłby z torbami i nigdy wiecej tego by nie zrobil.... a tak jezeli wyjda minimalnie na plus to powtorza to, bo beda wiedzieli ze cebuli jest w tym kraju duzo i kupi.
Wykupili to ludzie ktorym w d*pie sie poprzewracalo, ktorzy nie mysla o kraju tylko o wlasnej sprawie. Gdybysmy pptrafili sie zjednoczyc nawet w tak blachej sprawie i kupiłyby tylko jednostki to polsat poszedłby z torbami i nigdy wiecej tego by nie zrobil.... a tak jezeli wyjda minimalnie na plus to powtorza to, bo beda wiedzieli ze cebuli jest w tym kraju duzo i kupi.
ale kto jest złodziejem ?
- prywatna stacja, która utopiła swoje pieniądze wykupując prawa i próbuje na tym zarobić sprzedając transmisje (chociaż to chyba był strzał w kolano) ?
- właściciele knajp, którzy dobrze wiedzą co oznacza pokazywanie takich transmisji bez licencji ?
- publiczna telewizja wraz z wieloma urzędniczymi tworami, które okradają ludzi pod hasłem obowiązkowego abonamentu. Mieli możliwość wykupić prawa do MŚ ale są zbyt chciwi i liczyli na to, że po raz kolejny prywatna stacja da sobie narzucić czyjąś wolę i pod presją udostępnią gratisosowo abonentom telewizji publicznej to za co telewizja prywatna musiała zapłacić ?
- właściciele knajp, którzy dobrze wiedzą co oznacza pokazywanie takich transmisji bez licencji ?
- publiczna telewizja wraz z wieloma urzędniczymi tworami, które okradają ludzi pod hasłem obowiązkowego abonamentu. Mieli możliwość wykupić prawa do MŚ ale są zbyt chciwi i liczyli na to, że po raz kolejny prywatna stacja da sobie narzucić czyjąś wolę i pod presją udostępnią gratisosowo abonentom telewizji publicznej to za co telewizja prywatna musiała zapłacić ?
w imię medialnego chama nas kontrolują, sądy skażą... czemu tak skutecznie nie walczycie
ze złodziejstwem, pijakami nożownikami rozrabiakami, oszustami (garki za 10 000, dzień dobry tu "telekomunikacja" albo Energia" - zmiana umów itp.). Ale jak bogatemu lud janosikuje i to słusznie, bo to powinno być za darmo w każdej TV, to od razu armia jest walczących.
NIC NOWEGO
Tropcie dalej albo po prostu zablokujcie dostęp do tej transmisji...... ale przed tym musicie chyba powiadomić posiadaczy w ofercie tego programu. Proste a nie znowu naciagnie ludzi na pieniadze.....! Nie odpowiadam za nich ani nikt inni. To sami oni odpowiadają za siebie i jezeli wiedza ze moga byc ukarani to Ci powinni nie inni. Miłego dnia ;)
Cyfrowy Polsat udostępnia SWOIM ABONENTOM transmisje z meczy siatkarskich ZA DARMO na kanałach o nazwie Volleyball. Osoby NIE BĘDĄCE abonentami Cyfrowego Polsatu mogą sobie u nich wykupić pakiet i też oglądać. Tak to wygląda. Nie mniej jednak to głupota, że nie jest to dostępne za darmo w każdej telewizji. Mecze piłkarskie można oglądać do woli i patrzeć jak partaczą, a tego, gdzie odnosimy sukcesy nie można normalnie obejrzeć jak się nie ma Cyfrowego Polsatu. Poza tym nie bardzo rozumiem, co to znaczy nielegalna transmisja. Skąd takie puby czy restauracje niby mają brać sygnał?
POLSZMATowska - ubecja w akcji
Hańba dla rządzących POstańców . Co na to "dzielny sportowiec Donek ? (ma gdzieś , bo już nie czuje się Kaszubem czy Polakiem - jest bardziej podobnym w działaniu do dziadka , teraz nazywają to europejczykiem - skurczy...., minister sportu , czy działacze PZPS. W nagrodę wybudują wille , dacze czy zmienią samochody. Taki mamy złodziejski klimat.
allahu akbar
nie wiem jakiej telewizji sygnał łapię przez internet
bo wyszukałem to wyszukiwarką
ale już drugi mecz z nimi oglądam i jest OK
pominąwszy arabski komentarz
którego nie rozumiem, to jest lepiej niż w telewizji
bo od bzdur, które gadają nasi komentatorzy - aż zęby bolą
dla mnie kodowanie polsatu to promocja szybkiego internetu
bo wyszukałem to wyszukiwarką
ale już drugi mecz z nimi oglądam i jest OK
pominąwszy arabski komentarz
którego nie rozumiem, to jest lepiej niż w telewizji
bo od bzdur, które gadają nasi komentatorzy - aż zęby bolą
dla mnie kodowanie polsatu to promocja szybkiego internetu
Jestem abonentem Plusa, mam tablet z LTE
.. i nie mogę oglądać transmisji bo nie mam sygnału LTE - a jeszcze rok temu był.
Impreza trwa 21 dni, w tym kilka dni bez spotkań.
cena na poziomie 80 zł- bo tyle życzą sobie operatorzy kablowi i satelitarni - jest chora.
Dodam, że informację o tym, że transmisje będą zakodowane. podano na jakieś 3 tygodnie czy miesiąc przed rozpoczęciem imprezy.
Impreza trwa 21 dni, w tym kilka dni bez spotkań.
cena na poziomie 80 zł- bo tyle życzą sobie operatorzy kablowi i satelitarni - jest chora.
Dodam, że informację o tym, że transmisje będą zakodowane. podano na jakieś 3 tygodnie czy miesiąc przed rozpoczęciem imprezy.
A ja się dałem naciągnąć ... bo niestety uwielbiam siatkówkę.
... i czuję się zrobiony w trąbę, bo ... zapłaciłem 99zł za możliwość oglądania online, ale ... okazuje się że mogę oglądać tylko na aplikacji ipla, a nie mogę na www.
problemu może i by nie było, gdyby na świecie istniał tylko OS MS Windows.
na niego iplę można zainstalować, ale już na ubuntu nie ma takiej opcji.
aby móc oglądać na www powinienem zapłacić ponownie 99zł, bo jeśli aktywowałem usługę z poziomu programu ipla, to tylko na nim mogę korzystać z usługi.
wcześniej kupowałem wiele razy pakiety Cyfrowego Polsatu i nigdy nie było żadnych ograniczeń. do teraz.
oby to był początek końca CP, a na pewno takiego ich podejścia do ludzi.
problemu może i by nie było, gdyby na świecie istniał tylko OS MS Windows.
na niego iplę można zainstalować, ale już na ubuntu nie ma takiej opcji.
aby móc oglądać na www powinienem zapłacić ponownie 99zł, bo jeśli aktywowałem usługę z poziomu programu ipla, to tylko na nim mogę korzystać z usługi.
wcześniej kupowałem wiele razy pakiety Cyfrowego Polsatu i nigdy nie było żadnych ograniczeń. do teraz.
oby to był początek końca CP, a na pewno takiego ich podejścia do ludzi.
siatkówka, siatkówką
Ale najgorsze jest to, że eliminacje ME 2016 r i same mistrzostwa w piłce nożnej będą obsługiwane przez Polsat.
Mistrzostwa zakodują z ceną np. 200 zł za całe mistrzostwa.
I to jeszcze bym zrozumiał, ale w poprzednich mistrzostwach Polsat dogadał sie nawet z operatorami telewizji kablowych i na czas meczów kablarze wyłączali kanały, na których mecz mozna było obejrzeć - stacje niemieckie.
To jest s...o i dojenie POLAKÓW z kasy!
Mistrzostwa zakodują z ceną np. 200 zł za całe mistrzostwa.
I to jeszcze bym zrozumiał, ale w poprzednich mistrzostwach Polsat dogadał sie nawet z operatorami telewizji kablowych i na czas meczów kablarze wyłączali kanały, na których mecz mozna było obejrzeć - stacje niemieckie.
To jest s...o i dojenie POLAKÓW z kasy!
Panie Solorz
Nielegalny to ma pan Polsat. Zbiór komunistów udaje że jest legalnie powstałymi mediami w Polsce. To są mecze Reprezentacja Polski . A my ją utrzymujemy z podatków i mamy za to prawo sobie ją oglądać. A pan reklamy jedynie w przerwach możesz sobie sprzedawać a nie handlować naszą przez nas utrzymywaną reprezentacją sportową.
naprawde macie ludzie problem i zawsze na anty..
wpakował plus czyli tak naprawdę polsat też kupę kasy w siatkarzy ptasiego mleczka im tylko brakuje.. wiec chcą czerpać też jakieś zyski.. to nie instytucja charytatywna typu non profit..piłkarze też opływają w bogactwach a grają jak grali czyli wcale ;(
Napisałeś niby dobrze ale nie do końca zrozumiałeś.
Mistrzostwa organizował PZPS oczywiście przy dotacjach Min. Sportu oraz paru sponsorów. By część kasy się zwróciła, PZPS udzielał licencji na znaki towarowe mistrzostw wszystkim tym, którzy tego chcieli. Ci co nie chcieli albo nie widzieli w tym interesu, albo uznali że jest za drogo i do interesu nie przystąpili.
Na razie jest chyba to proste, jedźmy więc dalej.
Jedną z części składowych całego obrotu związanego z finansami mistrzostw, są transmisje, przede wszystkim telewizyjne. No i tu od lat mamy pewien casus prawny polegający na tzw wyłączności transmisji na dany kraj. Zatem kto takie prawa wykupi, ten sobie z transmisją w danym kraju robi co chce. Tyle że, skoro PZPS otrzymał kasę z tytułu sprzedaży praw do transmisji, teoretycznie mógłby je odkupić w Polsacie i stworzyć sytuację że np. wszystkie mecze Polaków sa niekodowane. Mógłby to zrobić ale wtedy z kolei wyszłaby na wierzch miałkość prawna sprzedaży praw na wyłączność oraz fikcyjność tych transakcji. Zatem rzecz najprościej ujmując, zbyt wiele osób się chciało utuczyć na tych mistrzostwach, przy okazji nadała się w POlsce kryzys władzy (ucieczka lidera PO do Brukseli) oraz zbliżające się wybory samorządowe, które wchłoną kupę kasy. Tej za wiele nie ma, stąd też te wszystkie Orleny nie dając kasy na otwarte transmisje (a Przedpełski z nikim się kasa nie dzieli), wyszło jak wyszło.
Paniatna?
Na razie jest chyba to proste, jedźmy więc dalej.
Jedną z części składowych całego obrotu związanego z finansami mistrzostw, są transmisje, przede wszystkim telewizyjne. No i tu od lat mamy pewien casus prawny polegający na tzw wyłączności transmisji na dany kraj. Zatem kto takie prawa wykupi, ten sobie z transmisją w danym kraju robi co chce. Tyle że, skoro PZPS otrzymał kasę z tytułu sprzedaży praw do transmisji, teoretycznie mógłby je odkupić w Polsacie i stworzyć sytuację że np. wszystkie mecze Polaków sa niekodowane. Mógłby to zrobić ale wtedy z kolei wyszłaby na wierzch miałkość prawna sprzedaży praw na wyłączność oraz fikcyjność tych transakcji. Zatem rzecz najprościej ujmując, zbyt wiele osób się chciało utuczyć na tych mistrzostwach, przy okazji nadała się w POlsce kryzys władzy (ucieczka lidera PO do Brukseli) oraz zbliżające się wybory samorządowe, które wchłoną kupę kasy. Tej za wiele nie ma, stąd też te wszystkie Orleny nie dając kasy na otwarte transmisje (a Przedpełski z nikim się kasa nie dzieli), wyszło jak wyszło.
Paniatna?
Mi tam do śmiechu nie jest
ale z drugiej strony jak na dłoni widać, dawny system rozdziału pasm tv i radiowych byłym współpracownikom WSI i SB.
Widać na tym tle także działalność TVP, której misją jedyną jest wypłacanie wysokich honorariów, "gwiazdom" typu Sekielski czy Lis. Ten ostatni winien jak w czerwcu 1992 roku zakrzyknąć - Panie Solorz, ratuj!!!
Widać na tym tle także działalność TVP, której misją jedyną jest wypłacanie wysokich honorariów, "gwiazdom" typu Sekielski czy Lis. Ten ostatni winien jak w czerwcu 1992 roku zakrzyknąć - Panie Solorz, ratuj!!!
KPINA W BIAŁY DZIEŃ
w swojej kablówce płacę za pakiet zawierający (jak się okazuje) śmieciowy POLSAT Sport na którym mimo że już jest płatnym kanałem nie pokazuje się meczy z mistrzostw, bo szanowni idioci z polsatu stwierdzili że tworząc nowe kanały tylko na mistrzostwa można będzie jakoś połatać go g..wno w które wpadli kupując prawa do transmisji..
Szanowni panowie z polsatu, wsadźcie sobie w buty tą waszą politykę, jestem kibicem siatki i zawsze nim będę, ale dodatkowych pieniędzy szczególnie teraz i szczególnie wam nie zapłacę, już wolę kupić bilet na mecz i pojechać go obejrzeć na drugi koniec polski... BOJKOT DLA ZŁODZIEI Z POLSTAU !!!!!!!!
Szanowni panowie z polsatu, wsadźcie sobie w buty tą waszą politykę, jestem kibicem siatki i zawsze nim będę, ale dodatkowych pieniędzy szczególnie teraz i szczególnie wam nie zapłacę, już wolę kupić bilet na mecz i pojechać go obejrzeć na drugi koniec polski... BOJKOT DLA ZŁODZIEI Z POLSTAU !!!!!!!!
Zachłanność będzie ukarana
Jest to perfidny spisek PZPS i Polsatu przeciw społeczeństwu. Bo jak nazwać rozgrywanie pierwszej tury w najmniejszej hali mistrzostw we Wrocławiu? Chodzi o wymuszenie "kapusty" od jak największej rzeszy kibiców za dostęp do transmisji TV. Już Polsat tego nie odrobi, chodzi o wizerunek przyjaznej telewizji dla kibiców.
Widzę dziś forum pełne Wolaków, kartoflano-buraczanego motłochu i urzędników którym się wydaje że wszystko jest za darmo...
...reszta zapier.... żeby sobie wieczorem obejrzeć meczyk za uczciwie zarobione pieniądze. Już od dawna wiedzą że nic nie ma za darmo a jeszcze zabiorą (podatki, ZUS itp - głównie na w/w grupy społeczne)
To wina Putina
FIVB organizuje mistrzostwa świata w taki sposób, że kraj, który się stara o przyznanie roli gospodarza musi oprócz infrastruktury sportowej wyprodukować sygnał TV ze wszystkich spotkań. To tylko dzięki Polsatowi mamy mistrzostwa w Polsce, bo ani TVP ani tym bardziej TVN nie były zainteresowane. Pech polega na tym, że Polsat kalkulował koszty w oparciu o dofinansowanie głównego sponsora, czyli ORLEN. Ten popadł w kłopoty finansowe dzięki stratom w rafinerii Możejki i w ostatniej chwili się wycofał. Można, zatem wysnuć tezę, że kłopoty Polskich kibiców z dostępnością do MŚ są przez PUTINA, który torpeduje rozwój rafinerii w Możejkach ;)
Można oglądać za darmo!!!
Po co płacić polsatowi gdy mecze można oglądać za darmo na bezpłatnych kanałach satelitarnych z Hotbirda i astry. Mecze dostępne są na kanale rosyjskim i chińskim w całości za darmo (zakaz reklamy) a na niemieckim skróty oraz ważniejsze mecze. Do tego w wypadku rosyjkskiego kanału w jakości HD a nie pseudo HD jak w TVP1 czy 2.
Mecze w całości za darmo dostępne są też na stronie internetowej niemieckiej telewizji tylko tu problem może być z limitem transferu.
GRATULUJE FRAJERSTWA LUDZIOM KTÓRZY KUPILI ZŁOTY PAKIET POLSATU Z # KANAŁAMI SPORTOWYMI A ZA SIATKÓWKĘ I TAK MUSZA PŁACIĆ :-)
TAKIE COŚ TYLKO W POLSACIE.
Mecze w całości za darmo dostępne są też na stronie internetowej niemieckiej telewizji tylko tu problem może być z limitem transferu.
GRATULUJE FRAJERSTWA LUDZIOM KTÓRZY KUPILI ZŁOTY PAKIET POLSATU Z # KANAŁAMI SPORTOWYMI A ZA SIATKÓWKĘ I TAK MUSZA PŁACIĆ :-)
TAKIE COŚ TYLKO W POLSACIE.
Jak kto jest ciapa i daje się walić to płaci zarówno abonament i myto za polsat sport i nie ma z tego nic.
Nie należy płacić. Mecz ściągnać w HD z netu można zawsze
I tak dajemy się walić mniej niż np. Niemcy. U nich abonament ściąga urząd podatkowy, czy masz telewizor czy nie, czy mieszkasz w rajchu czy nie.
Ale nasi pokazują ich za wzór i do tego dążą.
Nie należy płacić. Mecz ściągnać w HD z netu można zawsze
I tak dajemy się walić mniej niż np. Niemcy. U nich abonament ściąga urząd podatkowy, czy masz telewizor czy nie, czy mieszkasz w rajchu czy nie.
Ale nasi pokazują ich za wzór i do tego dążą.
wnerwiające* jest to, że:
1. drużyna utrzymywana jest z pieniędzy podatników (+sponsorów, ale to dodatek, bo bez nich też by była)
2. hale, na których są mecze, wybudowane zostały za pieniądze podatników.
i teraz za:
1. wjazd na imprezę musimy bulić astronomiczną kasę
2. za możliwość oglądania płacić prywatnej stacji telewizyjnej
kompletne pomieszanie z poplątaniem, brak jawności i przejrzystości finansowej !!!
*) to zbyt łagodne słowo
2. hale, na których są mecze, wybudowane zostały za pieniądze podatników.
i teraz za:
1. wjazd na imprezę musimy bulić astronomiczną kasę
2. za możliwość oglądania płacić prywatnej stacji telewizyjnej
kompletne pomieszanie z poplątaniem, brak jawności i przejrzystości finansowej !!!
*) to zbyt łagodne słowo
ja z innej beczki:to że Polsat to dno,było wiadomo od lat,biorą taką sama kasę jak
NC+ a nic nie oferują w zamian,bo MŚ w siatce są raz na jakiś czas,do tego porównać jakoś odbioru i sygnału...ale do sedna! w Trójmieście piękna hala,nowa,sam się wczoraj wybrałem,ale jak zwykle nas wydymali,dali grupę i figa!patrząc na tych kibiców wczoraj,to aż żal tyłek ściska!
Co za wyzysk.
Współczuję naszej siatkarskiej reprezentacji, a przede wszystkim jej kibicom. Piłkarski mecz Polski z Gibraltarem puszczać trzeba dla ogółu, bo niektórzy dowartościowują się strzelonymi przez Polaków bramkami, ale żeby popatrzeć na porządny poziom naszej siatkarskiej reprezentacji, to trzeba płacić. Podobnie byli traktowani nasi szczypiorniści - dopóki nie zaczęli osiągać sukcesów, zero emisji w tv. A żenujący poziom piłkarzy wypada przecież zawsze puścić.
Oglądalność
no ładnie 3,5 mln abonentów ma darmowy (ach ten wielki filantrop !) dostęp do meczy, a ostatnio jakiś dyr od sportu w polsy....chwalił się że oglądalność naszej ??? (polsatowej ?) reprezentacji to 1,3 mln !!!! hahahahaah nawet ci co mają "za darmo" nie oglądają :). Jestem przekonany ,że odbije im się to bardzo na przyszłych abonentach, czego bardzo życzę.
ps.ja już wywaliłem z tv wszystkie kanały polsatu, tak dla zasady.
ps.ja już wywaliłem z tv wszystkie kanały polsatu, tak dla zasady.
Właściciele lokali pewnie pękają ze śmie(strachu
Ciekawe co taki prywatny kontroler polsatu może zrobić? Wpada do lokalu widzi, że właściciel nie ma licencji i go opiernicza, ten bierze go za frak i kopa w d*pę, bo niby co może mu taka osoba postronna zrobić? Dopiero gdyby wszedł z Policją, czy jakimkolwiek innym uprawnionym organem państwowym sprawa robi się poważna.
Banda złodzieji!!!
Nie dość że trzeba wykupić te durnowate prawa do transmisji to jeszcze sk* żądają haraczu w postaci tej bandyckiej licencji!!!
niestety naszym krajem rządzi banda kłamców złodzieji i poje*ańców...
czas na radykalne zmiany!!!
p.S.: gdybym był prezydentem albo premierem dałbym polsatowi ultimatum albo pokarzecie mistrzostwa na otwartych kanałach albo zabieram wam koncesje i nie było by polsatu i ich rąb*nego pey perviv czy jakoś tak się to nazywało!!!
niestety naszym krajem rządzi banda kłamców złodzieji i poje*ańców...
czas na radykalne zmiany!!!
p.S.: gdybym był prezydentem albo premierem dałbym polsatowi ultimatum albo pokarzecie mistrzostwa na otwartych kanałach albo zabieram wam koncesje i nie było by polsatu i ich rąb*nego pey perviv czy jakoś tak się to nazywało!!!
Polsat to sknery.
I co my będziemy mieli z tego całego mundialu siatkarskiego, po jego zakończeniu? Kompletnie nic. Tylko tyle, że podobno się odbywał w Polsce i nieliczni podobno to widzieli na własne oczy. Pozostałe 98% społeczeństwa tego nawet nie odczuje. Nawet gdyby Polacy wygrali, to my tego nie zobaczymy, a sam wynik nawet najpiękniejszy, bez przeżywanie tego i oglądania chociażby przez TV jest nic nie wart. KONIEC.
Info dla wszystkich
Każdy może oglądać mistrzostwa za darmo przy pomocą własnego komputera, wystarczy poszukać za pomocą google w internecie osób które udostępniają sygnał satelitarny on line - gwarantuje że jest wielu którzy dzielą się sygnałem i chętnie pomagaja tym którzy oglądać mistrzostw nie mogą.
Ja osobiście POLSASTOWI dziękuje bo nie zamierzam w przyszłości korzystać z ich telewizji oraz internetu, znajdę dostawcę i firmę która nie traktuje mnie jak szmatę. Dali d*py po całości, zamiast zrobić bezpłatny dostęp na czas mistrzostw dla wszystkich co by poskutkowało ogólnym szacunkiem widzów, zrobiliby sobie kozacką reklamę do tego bloki reklamowe trafiłby do dużo większej ilości odbiorców.Strzał w stopę, w tej chwili tylko zniechęcili do siebie wielu Polaków. Trudno, kto może ten sobie pokombinuje i obejrzy, niezależnie od tego niesmak pozostanie.
Ja osobiście POLSASTOWI dziękuje bo nie zamierzam w przyszłości korzystać z ich telewizji oraz internetu, znajdę dostawcę i firmę która nie traktuje mnie jak szmatę. Dali d*py po całości, zamiast zrobić bezpłatny dostęp na czas mistrzostw dla wszystkich co by poskutkowało ogólnym szacunkiem widzów, zrobiliby sobie kozacką reklamę do tego bloki reklamowe trafiłby do dużo większej ilości odbiorców.Strzał w stopę, w tej chwili tylko zniechęcili do siebie wielu Polaków. Trudno, kto może ten sobie pokombinuje i obejrzy, niezależnie od tego niesmak pozostanie.
Posłuchaj polskie bydło.
Polsat to biznes czyli wszystko za kasę. Regulacje odnośnie dostępu do sygnału wizyjnego uchwalił wybrany przez ciebie sejm. Misję narodową ma wpisaną w statut tvp ale też chce kasy w formie abonamentu. Gdyby tvp wykupiła prawa do transmisji to też byłaby ona dostępna prawnie dla płacących abonament. Odbierający nielegalnie byli by pospolitymi złodziejami. Więc nie rycz głupie bydło tylko płać. Komuna za darmo nie pasiła to masz wszystko za kasę.
Kibicowanie przestało istnieć
odkąd TVP 8-10 lat temu pokazywała siatkarskie mecze wybuchła polska euforia siatkówki - dzisiejsze mistrzostwa siatkówki nie mają kibiców bilety drogie a kanały kodowane każą płacić sobie haracz. Smutek na twarzach ludzi którzy 8-10 lat temu cieszyli się sukcesami sportowców
Akurat piszesz nieprawdę.
To POLSAT od kilkunastu lat promował siatkówkę, skoro Canal+ zajumał ligę piłkarską a TVP skoncentrowała się wyłącznie na Małyszu i jego skokach. TVP jest bardzo ograniczona w negatywnym kontekście rozwoju sportu w Polsce. Pewnie wielu już zapomniało ale prawa do transmisji z MŚ w piłce kopanej w 2002 r w Korei i Japonii wykupił właśnie Polsat i dopiero interwencje rządowe, sejmowe itd, itp, sprawiły iz mecze transmitowane były i w Polsacie jak i w TVP. Od tamtego czasu TVP tylko raz wzięła się w garść i transmitowała ME mężczyzn 2009 r w Turcji w siatkówce oraz finał Ligi Światowej. Liga polska, Liga Światowa, mecze pucharów europejskich czy turniej w Katarze, to wyłącznie transmisje Polsatu. To właśnie relacje polsatowskie dały asumpt do wdrożenia pomysłu wideoweryfikacji podczas meczu, początkowo tylko w lidze polskiej a teraz rozpowszechnione na całym świecie.
Naprawdę, nie bronię Polszmatu, bo to tv tandeciarstwa i propagandy wyjątkowej a jej szef to wyjątkowo ciemna postać rodem z WSI ale pisanie że coś TVP zrobiła, jest propaganda w najlepszym Urbana czy Michnika stylu.
To POLSAT od kilkunastu lat promował siatkówkę, skoro Canal+ zajumał ligę piłkarską a TVP skoncentrowała się wyłącznie na Małyszu i jego skokach. TVP jest bardzo ograniczona w negatywnym kontekście rozwoju sportu w Polsce. Pewnie wielu już zapomniało ale prawa do transmisji z MŚ w piłce kopanej w 2002 r w Korei i Japonii wykupił właśnie Polsat i dopiero interwencje rządowe, sejmowe itd, itp, sprawiły iz mecze transmitowane były i w Polsacie jak i w TVP. Od tamtego czasu TVP tylko raz wzięła się w garść i transmitowała ME mężczyzn 2009 r w Turcji w siatkówce oraz finał Ligi Światowej. Liga polska, Liga Światowa, mecze pucharów europejskich czy turniej w Katarze, to wyłącznie transmisje Polsatu. To właśnie relacje polsatowskie dały asumpt do wdrożenia pomysłu wideoweryfikacji podczas meczu, początkowo tylko w lidze polskiej a teraz rozpowszechnione na całym świecie.
Naprawdę, nie bronię Polszmatu, bo to tv tandeciarstwa i propagandy wyjątkowej a jej szef to wyjątkowo ciemna postać rodem z WSI ale pisanie że coś TVP zrobiła, jest propaganda w najlepszym Urbana czy Michnika stylu.
Winne są przepisy, KRRiT, Ministerstwo Sportu i Turystyki, PZŚ itp.
Mimo to pazerność Polsatu zostanie odnotowana i zapamiętana przez Polaków.
Osobiście wiem jak działa system Solorza na bazie usługi darmowego internetu Aero2. Mimo że nabyli koncesje na określone pasma (uzyskanie monopolu) i w zamian mieli realizować usługę Aero2 do końca 2015 roku to próbują jak tylko się da sprawiać kłopoty użytkownikom (kody captcha, sesje, problemy z logowaniem, banowanie modemów). UKE broni ich interesu.
W rezultacie nigdy w życiu nie zostanę klientem Polkomtela ani Cyfrowego Polsatu.
Osobiście wiem jak działa system Solorza na bazie usługi darmowego internetu Aero2. Mimo że nabyli koncesje na określone pasma (uzyskanie monopolu) i w zamian mieli realizować usługę Aero2 do końca 2015 roku to próbują jak tylko się da sprawiać kłopoty użytkownikom (kody captcha, sesje, problemy z logowaniem, banowanie modemów). UKE broni ich interesu.
W rezultacie nigdy w życiu nie zostanę klientem Polkomtela ani Cyfrowego Polsatu.
Konkrety
Polski Związek Siatkówki utrzymywany jest z pieniędzy każdego podatnika.
Ministerstwo Sortu podobnie.
Samorządy miast wspierają turniej.
Grają na halach wybudowanych z pieniędzy podatnika.
Gra Polska drużyna narodowa.
Turniej odbywa się w Polsce.
Turniej jest klasy międzynarodowej.
To wystarczające powody aby mecze z udziałem naszej kadry były dostępne w ogólnodostępnym paśmie!
Tworzy się na naszych oczach bardzo zły precedens.
Ale Polacy bardzo dobrze zapamiętają kto na to pozwolił, kto wprowadził, kto zarobił i czego w przyszłości nie kupować.
Ministerstwo Sortu podobnie.
Samorządy miast wspierają turniej.
Grają na halach wybudowanych z pieniędzy podatnika.
Gra Polska drużyna narodowa.
Turniej odbywa się w Polsce.
Turniej jest klasy międzynarodowej.
To wystarczające powody aby mecze z udziałem naszej kadry były dostępne w ogólnodostępnym paśmie!
Tworzy się na naszych oczach bardzo zły precedens.
Ale Polacy bardzo dobrze zapamiętają kto na to pozwolił, kto wprowadził, kto zarobił i czego w przyszłości nie kupować.
Hm..
.. jestem ciekawy, jak to będzie w IIpoł. Stycznia 2016r. Panie Zygmuncie,
jaką niespodziankę Pan nam=kibicom szykuje ... ?
Paradoksalnie, ale rozumiem kwestię zakodowania transmisji, nawet reprezentacji narodowej. To biznes! a Polsat jest stacją KOMERCYJNĄ.
Natomiast GROMY powinny się posypać w kierunku... ulicy Woronicza
w W-wie, bo to TVP ma psi obowiązek ! zakupu oraz transmitowania
meczów TYM BARDZIEJ jeśli są to Mistrzostw E/Ś IO
z!.. udziałem narodowych reprezentacji. Bo to jest realizacja misji publicznej!
Ale na Woronicza są transmisje: Ligi Mistrzów nożnej czy... MMA !
Dwie stricte komercyjne imprezy pokazywane na żywo!,
do których prawa nie za za friii...
jaką niespodziankę Pan nam=kibicom szykuje ... ?
Paradoksalnie, ale rozumiem kwestię zakodowania transmisji, nawet reprezentacji narodowej. To biznes! a Polsat jest stacją KOMERCYJNĄ.
Natomiast GROMY powinny się posypać w kierunku... ulicy Woronicza
w W-wie, bo to TVP ma psi obowiązek ! zakupu oraz transmitowania
meczów TYM BARDZIEJ jeśli są to Mistrzostw E/Ś IO
z!.. udziałem narodowych reprezentacji. Bo to jest realizacja misji publicznej!
Ale na Woronicza są transmisje: Ligi Mistrzów nożnej czy... MMA !
Dwie stricte komercyjne imprezy pokazywane na żywo!,
do których prawa nie za za friii...
Nie ma przypadków, jak widac Polsat ma swoich ludzi w telewizji publicznej.
Wszystko to agenturalna brać. Więc pod stołem tu sie załatwi wszystko. Kto zna kulisy powstawania stacji Polsat ten wie o co chodzi. To był łakomy kąsek. A kogo to obchodzi, że pan Jurek się zdenerwuje z tego powodu? A pan Zenek musi umawiać sie z sąsiadem na mecz? Ważne że to Polsat zarobi na sprzedazy dekoderów, o to chodzi. A taki abonament może im skoczyć. Dlatego nie dziwi, że ludzie olewają publiczną telewizję, która może im zafundować tylko kabarety i seriale.
Powinny byc regulacje dotyczace takich wydarzeń. Bo to jednak jest granda dziesięciolecia. czy w punblicznej TV poecą za to głowy? Powinni, bo trudno uwierzyc, że Polsat nie załatwił sobie tego w wiadomy sposób, by panowie z TVP stali się nagle nieudaczni jak szczeniaki.
Powinny byc regulacje dotyczace takich wydarzeń. Bo to jednak jest granda dziesięciolecia. czy w punblicznej TV poecą za to głowy? Powinni, bo trudno uwierzyc, że Polsat nie załatwił sobie tego w wiadomy sposób, by panowie z TVP stali się nagle nieudaczni jak szczeniaki.