Widok

Łowienie ryb w Praku Reagana.

Przymorze Małe Temat dostępny też na forum:
Cześć.
Starałem się dotrzeć do jakiegoś dokumentu opisującego status dwóch stawów w tym parku. I nic nie znalazłem, że zakaz połowu. Objechałem też cały park i na tablicach są różne informacje ale nie ma nawet słowa, że nie wolno tam łowić.

Ktoś wie jak sprawa tam wygląda?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Też byłem tego ciekaw, tabliczek nie widać za to ryby-tak :) Chociaż szczerze wątpię, że można bo w końcu to park i te stawy również są jego częścią.
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesto lowie w tym parku a dzisiaj pierwszy raz sie dowiedzialem od przechodzacego dziadka (wedkarza) ze "niby" straz miejska wypisuje mandaty za łowienie w wysokosci 250 zl ile w tym prawdy to nie wiem a łowie tam czesto, z ryba jest roznie 99% drobnica , z popowiadan slyszalem o szczupakach okolo metra ;) i karpiach po 12 kg ??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak te ryby rosną w ustach prawie każdego wędkarza ;)
Na stawach w parku można łowić, ale z brzegu i to min. 50 metrów od śluz. One są zbiornikami retencyjnymi i wystarczy pozwolenie dla amatorów za 30 zeta. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
te stawy nie sa zbiornikami retencyjnymi i niestety nie sa wpisane w liste udostepnionych do wedkarstwa , poniewaz nie naleza do gdanskich melioracji a co do polowow to tak jak mowilem plotki drobnica kilka cm , male okonie i nic wiecej oczywiscie spacerowicze (wedkarze) mowia o szcuzapkach a i dzisiaj uslyszalem o karasiu 48 cm ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja zeszłym roku cały rok łowiłem, pytając się straży oni nawet nie wiedzieli że tam jest staw /o\ To są debile ich raczej się nie pyta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wolno tam niczego łowić!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
są znaki zakaz łowienia,są to zbiorniki ujęć wody podgruntowych i jest zakaz włowienia ryb
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
na całym terenie nie ma zadnego znaku informacyjnego majacego moc prawna o zakazie połowu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
To idź do okulisty skoro nie widzisz tabliczek :P
Tak, po to te ryby ktoś wpuścił, by je teraz łowić. Ciągle mamy mentalność jak w PRL-u - wspólne czyli niczyje, można brać. Nie ma innych miejsc do łowienia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Chłopie po pierwsze to park, po drugie ryby brak. W takich miejscach nie wolno wędkować. Czy możesz wycinac drzewa, czy łamac gałęzie, a tablicy zakazu nie ma.
Pozdrawiam
Kolego, oba stawy są administrowane przez ZDiZ i nie wolno tam wędkować, choć faktycznie "ryba jest". Często niestety widywałem tam KŁUSOWNIKÓW głownie przy tym większym stawku, od strony lasu. Niemniej jednak podpowiem ci że stawek między Chłopską a Pomorską, oraz na Pomorskiej (w strone Jelitkowa po prawej stronie) jest dostępny dla wędkarzy jako zbiornik retencyjny dopuszczony do wędkowania. Mam nadzieje że pomogłem. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hobby

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Białe tango (263 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

do góry