Widok

Łuk zamiast drzwi

Drodzy Forumowicze! Najpierw napiszę, że liczę na Waszą pomoc bo już wiele się od was dowiedziałam(i nie tylko ja :-)). Mam zamiar remontować zakupione mieszkanko. Kasy niestety nie za wiele a plany wielkie... Ale do rzeczy. Zamiast drzwi z przedpokoju do kuchni chciałabym zrobić łuk. I tu moje pytanko: Czy ktoś się orientuje czy jest coś na framugę w kształcie łuku? Wiem, że można nałożyć nową framugę na te starego typu, ale czy będzie taka na kształt łuku? Nie mogę nic znaleźć w necie. Jeśli ktoś się orientuje to proszę o pomoc. Ewentualnie koszty. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba najprostszym i najtańszym sposobem jest wycięcie ze styropianu łuków i wstawienie ich w rogi starej futryny.Potem pozostaje to ładnie obrobić i wychodzi super.Tak ma moja sąsiadka zrobione .Plusem jest też , że jak się kiedyś "odwidzi" można wyciąć z rogów styropian i spowrotem jest futryna , gdzie można wstawić drzwi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki za podpowiedź. Rzeczywiście jest to niedrogie, ale nie wiem czy najprostsze. No nic, może się uda. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Łuk? i ta wiochę jeszcze ktoś robi? Ludzie opanujcie się.!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dla mnie łuk nie jest wiochą. Kwestia gustu. Poza tym to moje mieszkanie i zrobię je jak chcę. nie pytałam w wątku o to czy łuki są modne tylko o to jak je zrobić. Jakbyś nie wiedział ~zdziwiony to drzwi zabierają dużo miejsca, zwłaszcza w małym mieszkaniu więc się nie wymądrzaj.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
łuki w kwadratowym pomieszczeniu de mode
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
luki sa passe....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

budowa domu - koszt (57 odpowiedzi)

Witam, Zamierzam wraz z mężem budować dom w okolicy ok. 50 km od Gdańska. Dom ok. 130 m2 pow....

gdzie jupujecie materiały budowlane? (10 odpowiedzi)

Hej, gdzie kupujecie materiały budowlane? Interesuje mnie YTONG 24, stal, gdzie mają interesujące...

Jak szybko sprzedać mieszkanie (91 odpowiedzi)

Mam wystawione mieszkanie na wszystkich najpopularniejszych portalach od listopada 2013 i do tej...

do góry