Widok

Łuk zamiast drzwi

Drodzy Forumowicze! Najpierw napiszę, że liczę na Waszą pomoc bo już wiele się od was dowiedziałam(i nie tylko ja :-)). Mam zamiar remontować zakupione mieszkanko. Kasy niestety nie za wiele a plany wielkie... Ale do rzeczy. Zamiast drzwi z przedpokoju do kuchni chciałabym zrobić łuk. I tu moje pytanko: Czy ktoś się orientuje czy jest coś na framugę w kształcie łuku? Wiem, że można nałożyć nową framugę na te starego typu, ale czy będzie taka na kształt łuku? Nie mogę nic znaleźć w necie. Jeśli ktoś się orientuje to proszę o pomoc. Ewentualnie koszty. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba najprostszym i najtańszym sposobem jest wycięcie ze styropianu łuków i wstawienie ich w rogi starej futryny.Potem pozostaje to ładnie obrobić i wychodzi super.Tak ma moja sąsiadka zrobione .Plusem jest też , że jak się kiedyś "odwidzi" można wyciąć z rogów styropian i spowrotem jest futryna , gdzie można wstawić drzwi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki za podpowiedź. Rzeczywiście jest to niedrogie, ale nie wiem czy najprostsze. No nic, może się uda. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Łuk? i ta wiochę jeszcze ktoś robi? Ludzie opanujcie się.!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dla mnie łuk nie jest wiochą. Kwestia gustu. Poza tym to moje mieszkanie i zrobię je jak chcę. nie pytałam w wątku o to czy łuki są modne tylko o to jak je zrobić. Jakbyś nie wiedział ~zdziwiony to drzwi zabierają dużo miejsca, zwłaszcza w małym mieszkaniu więc się nie wymądrzaj.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
łuki w kwadratowym pomieszczeniu de mode
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
luki sa passe....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Przeprowadzka (11 odpowiedzi)

Może ktoś z Was korzystał z firm zajmujących się przeprowadzkami i ma doświadczenie w tym...

Przeprowadzki (50 odpowiedzi)

Witam, niedawno potrzebowałam sprawnie i szybko przeprowadzić się z Krakowa do Warszawy....

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

do góry