Widok

MASA KRYTYCZNA w Gdyni

Czas na zrobienie Masy Krytycznej w Gdyni! Co Wy na to szanowni Bikerzy i Bikerki???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Good idea... Trzeba nad tym pomyśleć...
Jestem za.
Ma ktos juz jakies doswiadczenie?? Jest jakis chetny organizator??:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
masa krytyczna z zasady nie ma organizatora, gdyż często gęsto balansuje na krawędzi prawa.
No dobra.. ale ktos musi chyba trase, terminy itf itp ustalic..
Poza tym ostatnio chyba coraz popularniejsze staje sie zglaszanie Masy do urzedow miast...
podajcie czas i miesjce, przyjade, a ze mna moi znajomi :) - moze poczekajmy jednak jeszcze na troche laskawsza pogode :)
JA JESTEM ZA!!!!!!!!!!!!!!!
A PO CO ZGŁASZAĆ???????????
POPROSTU JAZDA PRZEZ GDYNIE ŚWIETOJANISKĄ I HARD CORE:D

>>DLFR<<
Znajdzie sie wiecej chetnych?? Na ile osob mozna liczyc?? Ktoś chce sie podjąc ustalenia trasy itp itd? Ma ktos jakies doswiadczenie??
wpadne na pewno pozdro
sluchajcie ja mam pytanie...
jako ze interesuje sie jedynie szosa...to nie znam pewnych okreslen dla innych grup( bo zakladam ze masa krytyczna nie jest przeznaczona dla szosy)co to jest MASA KRYTYCZNA??
Jakby co to ja bardzo chętnie, postarałbym się też nakręcić troche qmpli jeżeli by się coś działo. Jak coś to mój numer gg masz, a jakby mnie nie było to do Pabla pisz.
pozdrawiam
Żywy
Podaje linka.. Przeczytaj, tam wszystko ladnie zostalo wyjasnione: http://www.rowery.org.pl/masa.htm
w takim razie mam pytanie... czy szosowcy tez moga w takim czyms uczestniczyc?? bo brzmi ciekawie :)
Wszyscy co posiadaja rower moga uczestniczyc:)
dobra... ja sie pisze:)
powiedzcie keidy i gdzie... wezme jeszcze kumpli (choc oni nie jezdza na szosie) bo domyslam sie ze chodzi o to zeby bylo nas jak najwiecej...
pzodrawiam
Na mnie też możecie liczyć.
dobrze sie domyslasz...:) im wiecej tym lepiej. trzeba pokazac ilosc i sile rowerzystow zeby wiecej porzadnych sciezek wybudowali:)

Moznaby zaczac od kwietnia, bo wtedy byloby jeszcze wiecej rowerzystkow, a na pierwszy raz, to ilosc powinna byc duza:)
w wiekszosci miast MASY KRYTYCZNE odbywaja sie w ostatni piatek kazdego miesiaca (wydaje mi sie, ze byloby tez tak najlepiej) o godzinie, w ktorej mogloby przyjechac jak najwiecej ludzi, czyli po pracy, po szkole (np. 17 - 18 start). Spotkac sie mozna w jakims znanym miejscu.. Moze pod Silver Screenem? co Wy na to??

i co sadzicie o tej legalizacji, aby bylo zgodne z kodeksem drogowym?
Zrobmy mase w sobote. Wiecej osob przybedzie bo to wolny dzien. :)
Chetnie bym sie w to zabawil :) moge skolowac paru kumpli jak tylko naprawie rowerek - uczylem sie bunny hopa, udalo sie ale pedaly poszly... Chuopaki, niech ktos z was zaproponuje dzien, miejsce spotkania i czas!!!

Odpiszcie!
do góry