Widok

Meble kuchenne salon czy stolarz ?

Witam

Właśnie odebrałam mieszkanie i muszę zrobic kuchnię. Rozmawiałam ze znajomymi co mogli by polecić i jedni mówią, że lepiej wybrać dobre studio, a inni, ze lepiej stolarza bo taniej. Przeglądałam fora i oinie są bardzo rózne. dlatego prosze o pomoc

Czy kupic kuchnię w salonie czy u stalarza ?
Czy mozecie polecić jakiegoś wykonawcę salon lub stolarza?

Jeżeli ktoś będzie tak miły i prześle mi na maila zdjęcia z realizacji oraz cenę kuchni bardzo mi to pomoze asiag244@wp.pl

Prosiłabym aby nie wpisywały się firmy zalezy mi na poleceniu firmy przez osoby które realizowały kuchnię.

Z góry dziękuję za pomoc
Asia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
http://www.fedorowskimeble.republika.pl/
POSIADAMY EXPOZYCJE SYSTEMÓW MEBLOWYCH
ZAPRASZAMY
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Producent mebli kuchennych oferujemy meble kuchenne na dowolny wymiar ,aneksy kuchenne szafki kuchenne, szafy wnękowe Usługi świadczymy w Rumi i okolicach
Kontakt
Stolarstwo meblowe
81-198 Pierwoszyno
ul:Kaszubska 27

tel:512 837 100
tel:794 016 802

meble.gdynia@gmail.com
http://www.meble-gdynia.cba.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja polecam stolarza, przyjedzie do domu, wymierzy, zrobi rysunek, sam wykona i jeszcze przywiezie i zamontuje, tylko trzeba trafić na dobrego, solidnego i dokładnego. Dostałem numer tel od dobrego znajomego który robił szafy pod zabudowę, osobiście robiłem u niego kuchnię angielską, prawdziwy profesjonalista i przede wszystkim kulturalny człowiek dotrzymujący terminów. Od niedawna założył stronę internetową ze swoją ekspozycją http://www.estilorico.pl naprawdę polecam!
Ja natomiast polecam tą stronkę
http://www.projektujikupuj.pl
Mysle ze warto jest podpatrzec fajne pomysły i potem je wykorzystac.
i ja poprosze zdjecia i namiary a takze jesli to mozliwe to cene gosiks1@o2.pl
Pisałam i urwało mi gdzieś mój poprzedni tekst...

I ja z prośbą do Agi o zdjęcia kuchni :-).

Też jestem w trakcie dylematu kuchennego: salon, czy stolarz. Mamy trochę własnego, odpowiednio wysuszonego drewna sosnowego, więc wstępnie przeważa stolarz, ale jeszcze nie wiem, jak się do tego zabrać (a czas goni, bo marzy mi się, żeby we wrześniu się wprowadzić). Stolarz wstępnie namierzony, ale sama muszę zaprojektować wygląd kuchni wraz z konkretami (w cm), co mnie troszkę przeraża.

Chętnie skorzystam z podpowiedzi i zdjęć waszych kuchni.

Pozdrawiam.
Meg
megi36@poczta.onet.eu
http://www.meble-gdynia.cba.pl

Sprawdźcie sami !!!
również bardzo poproszę :)
madagaskar771@wp.pl
z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam
Studio Moccarte
Solidne wykonanie.Szeroki wybór batów i płyt. Projekt.
W ofercie możliwość dostosowania mebli do potrzeb osób niepełnośprawnych- automatynie regulowana wysokość.
Zapraszam
http://www.moccarte.pl
669 537 666
Zbyszek
Witam mam fajną ekipę stolarzy meblowych pracowali w dużej firmie produkującej meble kuchenne za grubą kasę .podjęli właściwą decyzje poszli na swoje pokupowali maszyny do pracy. dopiero zaczynają ale mają zlecenia, nie są drodzy mają własną stronę ale nie podam adresu aby nie być posądzanym o reklamę .ja osobiście życzę im sukcesów bo chłopaki mają potencjał z czasem o nich usłyszycie

Pozdrawiam
polecam firmę PAKAR z Elbląga
502445428
cześć może trochę nie wczas ale jak znajdziesz chwilę wyslij mi zdjęcia swojek kuchni, w przyszłym tygodniu zamierzam odwiedzić salon nobilii w gdańsku na portalu trojmiasto mają ciekawą oferetę w przyszłym tygodniu meble nobilia mozna kupić z 40% rabatem dlatego zależy mi na czasie.

Z góry dziekuję

Janekl
zamawiałem u Stolarza Rafała meble i zabudowy.miły chłopak ,tani,dobrze nastawiony na prace i ambitny.podaje nr 693 748 618.Będe Rafała polecac
Nie jesteś stolarzem. Jesteś monterem i to w dodatku źle zorganizowanym. Przy metodzie gdzie wszystko ściągamy gotowe przy użyciu choćby szablonów, korpus jednej szafki jest montowany ok 15 min. Przeciętna kuchnia 10-12 szafek. Kuchnia jest do złożenia w ciągu jednego dnia przez jedną osobę. Montaż kuchni u klienta przez dwie osoby to jeden dzień. Nie leń się, bierz więcej zleceń i przynoś do domu więcej pieniędzy.
Proponujesz klientowi wybrać stolarza. Kogo masz na myśli? Osobę składającą meble jak Ty? Chyba że wybieramy kryterium taniej = lepiej. Są tańsi od Ciebie, może lepiej od razu do nich?
Kuriozum to rada by kupić projekt w salonie. Zaproponuj by kupić także projekty instalacyjne, rozpis materiałowy i rozkroje. Znajomy hurtownik opowiadał jak to potrafi przyjść do nich niby stolarz i zamiast zamówienia formatkowego kładzie goły projekt by go rozpisano.
Nie jesteś stolarzem. Ten nad zleceniem myśli już w fazie projektowej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Corian i hanex w tej samej cenie? Raczej hanex udający corian :) A co udaje ta cena? Będę lepszy zrobię za 600 zł za mb :) Kiedyś robiło się z grubości 12 mm, dzisiaj 3 mm to chyba już za grubo. Przesadziłem, zrobię za 500 za mb. Zamiast rzetelności ogłupiajmy klienta, On to lubi. Przepraszam za konwersację z reklamą ale sami się prosicie. To forum.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czytam i nie wierzę, monter mebli ocenia stolarzy i salony meblowe. Jakiś inny pisze, że fronty zamówi tam, korpusy jeszcze gdzieś i kuchnia gotowa.
Nie wierzę, że ludzie to czytają a ja w dodatku odpisuję. Czasami każdego najdzie taka potrzeba zwłaszcza po spotkaniu z klientem, który poucza stolarza, że mdf to materiał lepszy od drewna bo się nie paczy.
Mili Państwo. Wartość wywodów monterów i składaczy jest żadna. Wykonują to co ktoś wcześniej przygotował, najczęściej jak klocki lego i nie mają pojęcia o technologii. Nie jest w stanie ocenić jakości powierzchni lakierowanej bo nigdy tego nie robił. Dla niego lakier nitro i poliuretan na wyrobie to to samo. Nie ma pojęcia co to izolant i po co się stosuje, czym jest podkład wypełniający itd.
Jeśli tego nie wie to jaką ma wartość Jego zapewnienie o porządnym produkcie? Bo ładnie wygląda?
Dla stolarza zasadniczą różnicą będzie nie tylko takie rozróżnienie ale i różnice w jakości lakierów poliuretanowych. Może mieszanka poliuretanu z akrylem, może poliestrowy?
Używa ich od lat, robił próby, wydał na to sporo pieniędzy i jeśli klient nie wkurzy Jego kretyńskimi porównaniami ze sklepami z tanimi meblami lub składaczem użyje właściwego.
Stolarz będzie widział potrzebę zastosowania innego lakieru na stół, innego na fronty. Wie, że można uzyskać biały połysk różnymi tańszymi sposobami, to nie problem, ostatnio zaobserwowane wynalazki to biała emalia nitro lub oklejona płyta wiórowa a na niej lakier :). Problemem jest jakość i trwałość.
Stolarz zauważy różnicę między modyfikowanym fornirem na dwóch warstwach fizeliny (chętnie używanym z uwagi na cenę przez duże fabryki i producentów z Elbląga) a produktem naturalnym. Zada sobie pytanie czy 0,4 mm forniru to jeszcze drewno czy już śmieć. Chciałby zaproponować nieporównywalnie trwalsze rozwiązania, np krawędziowanie litym drewnem ale klient porównuje ceny i chętnie słucha monterów i znajomych dla których wydatek tysiąca czy więcej złotych to rozbój :)
To tylko przykłady rozważań stolarza o których nie ma pojęcia monter, projektant w salonie lub klient szukający okazji cenowej: "kupiłam kuchnię w fornirze za połowę ceny, którą proponował ten stolarz" hurra.
Wiedza klienta kończy się na wyborze rodzaju frontów, zawiasów i szuflad. Usłyszy blum i słusznie uważa wybór za prawidłowy. Tyle, że i tu są różnice jakości. Pomija okucia, istnienia których sobie nie uświadamia a tutaj nawet poważni producenci pozwalają sobie na folgowanie. Najczęściej stosowana listwa do zawieszania szafek górnych kosztuje 10 razy mniej od porządnej. Warto zaoszczędzić a że taką tanią listwę można na dłoni owinąć? cóż szafki czasami spadają. Dalej?
SALON CZY STOLARZ?
Meble wytwarzają stolarze. Nie salony ani garaże ani nawet monterzy z kolosalnym doświadczeniem.
Stolarze niekiedy mają ekspozycję, salony i garaże nie mają stolarni.
Ekspozycję producenta jak i stolarza bez salonu łatwo odróżnić od firm handlowych sprzedających cudzy wytwór.
Dla pierwszych nie ma problemu nietypowych wymiarów, kształtów. Nie jest kłopotem wykonać z materiału który widzieliśmy u znajomych np. we Francji. W razie pomyłki, uszkodzeń nie musimy czekać kilka tygodni. Chcemy dopasować meble do istniejących - nie ma problemu.
Meble wykonane przez stolarza mogą mieć maksymalnie zindywidualizowany charakter.
Stolarze prócz dłut używają także laptopów i programów do projektowania.
W salonach handlujących cudzym wyrobem oferują to co proponuje producent. Określoną kolekcję meblową. Materiał i forma jest ograniczona w wyborze. Samo to nie musi być wadą jeśli trafia w nasz gust.
Salony handlowe mogą mieć za to inną wadę. Prowadzą je firmy, które poza ceną producenta dołożą swoją marżę. Kilkadziesiąt procent.
Czy to co widzimy w salonie będzie tym co stanie u nas? Niekoniecznie. Widzimy zwykle kilka mebli. Wybieramy inne rozwiązanie, które dać może inny efekt w naszym konkretnym przypadku. Niektóre ekspozycje mają kilka lat, przez ten czas mogło się wiele zmienić. Firmy też oszczędzają. Wiele zależy od jakości montażu a tu rotacje bywają znaczne. Ekspozycja daje złudzenie, że wiemy co kupujemy.
Jeszcze jedno. Wielu klientów robi tajemnicę z kwoty pieniędzy jaką zamierza i może przeznaczyć na meble. Jednocześnie określa swoje wymagania nierealnie dla zasobów. Nie chce słuchać o alternatywnych wyrobach dających zrównoważoną jakościowo kuchnię. Woli szukać tak długo, aż znajdzie upragniony wybór.
Udało się znaleść najtaniej? Najczęściej niestety nie. Kupiliśmy po prostu zdecydowanie niższą jakość choć na pozór może wyglądać ok.
Nie da się oszukać kursu euro. Znaleźliśmy wytwórcę używającego materiałów od których odwraca się fachowiec.
Trudny wybór, meble na zamówienie. Chyba lepiej jednak kupić w IKEA lub Komandorze. Tam przynajmniej jest gwarancja na 25 lat lub dożywotnia :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam

Chciałabym podziękować za pomoc wszystkim którzy wpisywali sie na moim forum. Po wielu wycenach ze studiów i od stolarz najkorzystniejszą ofertą była ta z salonu nobili w gdańsku praktycznie cena nie różniła się od stolarzy drugą rzeczą która sprawiła, że zdecydowałam się zamówić meble w salonie była możliwośc zobaczenia zmontowanych kuchni oraz pozytywne opinie o tej firmie na innych forach. dziękuję ani i dominice za przesłanie zdjęć swoich kuchni wykonanych przez nobilię.Pan mirek z salonu wykonał naprawdę super projekt za co bardzo dziękuję.

Pozdrawiam

Asia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
pewnie ze stolarz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.turbomaster.yoyo.pl/
Ja polecam Swojego podwykonawcę mebli kuchenny:)
przychodzę z katalogiem jakiejkolwiek kuchni i on jest mi w stanie to zrobić. Posiada bardzo duże doświadczenie i z każdym problemem umie sobie poradzić.
Jeżeli są Państwo zainteresowani to mogę podać numer tel.
Proszę o kontakt : kikula175@wp.pl
Pozdrawiam i POLECAM!!!:)

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

dobry i tani projekt domu (24 odpowiedzi)

gdzie najlepiej kupić lub zamówic projekt domu? macie jakieś doświadczenia i wskazówki?

do góry