Widok

MK Bike / Sopot

Jakis czas temu, ktos tam narzekał na ten sklep/serwis i przy tej okazji tez cos tam
naskrobałem ale w przeciwienstwie do autora tamtego Postu - pozytywna opinie,
wczesniej nie mialem co na MK narzekac...do czasu.
Zaznaczam, ze nie jestem zbyt czestym gosciem w tym sklepie - 1 lub 2 razy/rok...
Jakie bylo moje zaskoczenie, gdy w zeszlym tygodniu zakupilem tam kilka dupereli
i kazdy z nich okazal sie nie taki jak chcialem.

A chciałem:

-2szt nierdzewnych & oszlifowanych linek do V-brejkow
(dodałem ze maja pasowac do klamek LX'a, co sprzedawca ze szyderczym smiechem, ktory miał mi pokazac, ze na niczym sie nie znam, stwierdzil, ze to standard, itd..)

- komplet odmierzonych odcinkow pancerza (w srodku teflon) do przerzutek & hamulcow

- komplet koncowek do w/w pancerzy (pokazalem jakich)

dostalem to wszystko spakowane do reklamowki, zapłaciłem, podziekowalem i popelnilem błąd -
nawet nie spojrzalem do srodka...w domu, podczas montazu okazalo sie:

->ze dostałem: -zle odmierzone odcinki pancerza;
pozatym brakowalo jednego odcinka (od przerzutki);
na marginesie dodam, ze ten pancerz, podczas pierwszej jazdy okazal sie,
jest jakis taki inny niz zwykle mam...gówniany, to odpowiednie słowo...
- linki to nie jest nierdzewka, ale jakis ocynkowany ****,
w ktorym nawet ich metalowe koncowki
nie pasuja do klamek
->sa za grube i wewnetrzny zacisk klamki nie chce sie zamknac),
a ze szlifowaniem to maja tyle wspolnego, ze moze lezaly koło takich...
- koncowki do pancerza hamulca sa za luźne,
a koncowki do pancerza przerzutki sa bez tzw "dzióbka" na koncu, (zwezony koniec utrudniajacy wchodzenie brudu) tylko zwykłe,
ale przynajmniej dostałem ich o 2 za duzo, to juz cos ;]

jestem zdziwiony, ze mozna sie at tak machnąć w tych kilku rzeczach, ale jak widac mozna...NIE wiem co Oni tam biorą, ale lepiej zeby przestali, bo rychło na warzywniak sie przekształcą i nawet tego nie zauwaza ;-)
DO przyszlych klientow tego sklepu - lepiej uwazac i sprawdzic od razu, co tam Wam zapodali,
bo mozna sie zdziwic :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeszcze jedno apropos pancerza do przerzutek uzywamy 2 rodzajow w kawalkach mammy sp shimano a oprocz teko od 3 lat uzywamy pancerza fibrax przynajmniej jesli chodzi o pancerz do przerzutek:)
ja tez z zawodu nie jestem sprzedawca, ale sa dwa rodzaje linki hamulcowej... :) zagadka dla Ciebie....jakie? :)
1do rowerow mtb tylko ze lx nie domnknal sie prawdopodobnie tylko dlatego ze ta barylka na koncu byla za gruba
2 do szosy
Jesli znasz jakis inny typ to jestem otwarty na nowa wiedze:)
a "barylka" na koncu byla za gruba...bo to byla linka wlasnie do szosy...
wyjasniam jeszcze raz:) zeby nie bylo ty m razem obrazkowo :)
http://www.fibrax.com/product_details.php?mcat=0&cat=9&pro=148
koncowka do szosy u gory zdjecia koncowka do mtb na dole zdjecia

tak dla pewnosci takich wynalazkow jak ten na zdjeciu ponizej nie mamy:P
http://www.fibrax.com/product_details.php?mcat=0&cat=9&pro=149
pozatym linke w klamce lx montuje sie w sposob widoczny na obrazku http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Deore-LX/BR_M570/SI-B640A-En_v1_m56577569830612187.pdf
jak wlozysz krzywo to klapka sie tez nie zamknie
Hej!

Włos się na głowie jeży jak czytam opinie na temat "profesjonalizmu" w co poniektórych trójmiejskich serwisach rowerowych. Na szczęście wszystko sam jestem w stanie zrobić przy swoim biku za wyjątkiem wymiany oleju w widelcu... posiadam marzoka MX Comp Eta '05 i własnie ostatnimi czasy wymieniali mi olej w MK Bike-u. Wszystko jest ok poza jednym małym "szczególikiem" - sprężyna w lewej goleni jest jakby lekko luźna tzn.: przy potrząsaniu widelcem słychać jakieś stukanie. W MK powiedzieli że jest ok. i że czasami tak się zdarza?!?!? dziwwwwwne... ale póki co widelec działa.

Generalnie uważam ten sklep za ok. chodź mogli by w końcu ogarnąć wnętrze bo na chwilę obecną gdyby nie widok kasy to pomyślałby ktoś że to "dziupla" ;)

Pozdro!

na złodzieju czapka GORE ;)
sprezyna ktora brzeczy w goleni to norma zebys slyszal jak wali w 888 po wymianie oleju jak ostatnio sobie kolega z pracy olej w nim wymienil to sie az spytalem czy przypadkiem wszystko do srodka"wrzucil"
;)

na złodzieju czapka GORE ;)
odnosnie servisu MK, to sam nie wiem - jak kupilem amorek (RS Duke), to za kilka dni amor musial wrocic do MK.B, bo cos bylo nie tak..dobra zostalo to naprawione, nastepnie amorek tak jak w ksiazce jest napisane wedrowal do servisu w ramach przegladu, tyle ,ze po 2 z 3 ostatnich przegladow musial wracac do poprawek (raz olej ciekł, raz blokada przestala dzialac + dziwne dzwieki ze srodka)...Przypadek ? byc moze....ale nie ma nic bardziej wkurzajacego jak po zmontowaniu sprzeta, za 2-3 dni znow trzeba go rozkrecac, wyciagac amora i wycinać do sopotu, za 1-2 dni znow skrecac i modlic sie, by wszystko z grało :(
no ale ostatnio zciągnalem instrukcje servisowe (dzieki Barry :) zakupie narzedzia i mysle ze nastepny przeglad, to juz sam zrobie - na poczatku pewnie pod okiem kolegow.... zewsze to pare zlotych na browarek w kieszeni :)
Tylko nie rozkręć tego widelca żeby potem,ze skruszoną miną,zanieść go w reklamówkach do MKB do złożenia.Musisz pamiętać,że żaden mechanik nie lubi naprawiać sprzętu "rozbabranego" przez klienta.
Mialem problem z uszczelkami do manitu, na wysepce chcieli 120 zl za koplet.... MK Bike zalatwil mi za 40 zl. Dzialaja po dzis dzien. Nikt inny, nawet allegro tego osprzetu nie mialo, a oni poszli do kantorka i przyniesli.

Ja im za to z calego serca dziekuje :) Amor dziala jak nowy.
Mx napisał(a):

> Mialem problem z uszczelkami do manitu, na wysepce chcieli 120
> zl za koplet.... MK Bike zalatwil mi za 40 zl. Dzialaja po
> dzis dzien. Nikt inny, nawet allegro tego osprzetu nie mialo,
> a oni poszli do kantorka i przyniesli.
>
> Ja im za to z calego serca dziekuje :) Amor dziala jak nowy.

czy jesteś pewien, że to napewno MK? MK sprzedające uszczelki do amora, bez serwisu? Nieeeeee....niemożliwe....

pozdr
ba, nawet paragon dostalem z kasy na to.
tak nie sprzedajemy tylko osobno do RS bo mamy taka umowe z dystrybutorem :) ze jako autoryzowany srwis rs nie mozemy sprzedawac czsci do rs luzem
- Sorry za Off-Top -

Czy macie w MKbike'u w Sopocie ochraniacze 661 Veggie Shin S http://www.dobrerowery.com/product_info.php?products_id=5437 ?
dystrybutor ma l i m my na stnie nie mamy zadnych
Od paru tygodni omijam MK bike szerokim łukiem.
Nie bede sie rozpisywał.. ale chodzi głównie o podejście do klienta - chce sie u nich zostawic KASE.. a oni podchodzą olewacko i niestosownie - tak jak bym im robił łaske ze wpadłem do ich sklepu!
To idż tam,gdzie na Twój widok będą się spuszczać w gacie,i gdzie mają największy asortyment i najniższe ceny.Tylko gdzie to jest?Bo jak mi polecisz Żuchlińskiego,jakieś 30 km stąd,to dzięki,ale ciut trochu za daleko.
Niekompetentny Laik napisał(a):

> To idż tam,gdzie na Twój widok będą się spuszczać w gacie,i
> gdzie mają największy asortyment i najniższe ceny.Tylko gdzie
> to jest?Bo jak mi polecisz Żuchlińskiego,jakieś 30 km stąd,to
> dzięki,ale ciut trochu za daleko.

no no piękny komentarz, to w sklepie waszym tak uczą, czy to tylko wielki fan wielkiego MK?
do góry