Widok
Nie polecam. Przekazali mojecdane do innej firmy bez mojej zgody o tym że szukam auta. W tej drugiej firmie Usługa wyszukiwania auta nie była już tak transparentna. Niby wyszukują samochód, ale sami go kupiją i odsprzedają z nieznanej wysokości prowizji. Równie dobrze mogę iść do komisu. Śmierdzi mi ta fima.
Witam. Odnośnie opinii na temat firmy Motoraporter. Wybrałem raport Premium aby jak najdokładniej zweryfikować auto. Auto zostało polecone przez fachowca, więc na tej podstawie dokonałem zakupu. Jak się później okazało po wizycie u mojego mechanika, w raporcie zabrakło takich usterek jak: zużyte sworznie wahaczy + końcówki kierownicze, łożysko koła, wgnieciony bak paliwa, niedziałające podgrzewanie lusterek i co najgorsze, "fachowiec" chyba nie wchodził pod auto, bo strasznie ciekł olej (osłona silnika trochę zatrzymywała wyciek) - miska olejowa była łatana jakąś pianką! Przy raporcie Premium uważałem, że udanie się na ścieżkę diagnostyczną i obejrzenie auta od spodu to oczywistość. Myliłem się, natomiast w raporcie było napisane, że zawieszenie nie posiada żadnych luzów, a silnik jest suchy. Oczywiście nie wrzucam wszystkich inspektorów do jednego worka, bo może miałem pecha i osoba która sprawdzała auto nie do końca zrobiła to właściwie, ale następnym razem nie skorzystam z tym podobnych usług. Uważam, że po wyposażeniu się w czujnik lakieru, telefon z apką diagnostyczną + ELM327 i możliwość sprawdzenia na kanale, byłbym w stanie lepiej zweryfikować stan auta niż tz. "fachowiec". Nie narzekam na auto, które kupiłem na podstawie tego raportu, ale znając wcześniej wymienione usterki, mógłbym wynegocjować lepszą cenę. Pozdrawiam.