Widok

MTB Gdynia - 13.10.2012

Tak tylko chciałem przypomnieć zainteresowanym o tym wyścigu. Zapisy internetowe trwają do 4.10.2012. Koszt to 30zł lub 60zł w dniu zawodów, ale dotyczy to chyba tylko młodszych kategorii.
http://tnij.org/r8u9

Dwa dystanse 36km i 60km. Pętla to 12km.

Podejrzewam, że trasa będzie taka sama jak w tamtym roku. Mapka: http://tnij.org/r8u4

Czy ktoś z Was jechał w tamtym roku? Jakie ogólne wrażenia? Ciężkie podjazdy, dużo piachu, interwałowo? Zastanawiam się nad wyborem dystansu. Na 60km zawsze można lepiej rozkładać siły, ale to już niemały dystans. Chociaż to dobre wyzwanie na koniec sezonu.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znając Gdynie to będzie kolejna wtopa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
znowu przedłużone XC :-( widać maratony Gdyńskie skończyły się 2 i trzy lata temu, wtedy to było fajnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
tutaj jest opis impry z zeszlego roku:

http://www.banachbrothers.pl/index.php/2-pulpit/52-slodko-gorzki-smak-kolarstwa-ii

generalnie z opinii wynika, ze była bardzo fajna i super zorganizowana impreza.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niby przedłużone xc ale to jedna z form uatrakcyjnienia kolarstwa górskiego pod kontem kibica. Nikomu się nie chce stać w zimnym lesie i czekać na bandę oszołomów która wystartowała o 11 a zjawi się o 14 na linii mety. Dużo więcej emocji daje zawodnikom jak i kibicom taki kilkukrotny przejazd przez linię mety, głośny doping wymiana bidonów, walka z sobą by pojechać kolejną rundę gdy ma już się dosyć a w dodatku jest już się na mecie. Lepiej zrobić też fajną trasę na rundach niż ciągnąć ludzi gdzieś po łąkach, krzakach czy innych śmieciach. Inna sprawa że w Polsce jest naprawdę dużo imprez i nie trzeba narzekać na to co się ma tylko wsiąść w samochód i pojechać wyszaleć się i być zadowolonym:) Pozdrawiam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trasa na stronach Gosiru już zapodana. 634 m podjazdów na jednym kółku co daje 3150 m podjazdów na dystansie 60 km (5 kółek). Możliwe czy GPS zawiódł ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Siemka,
Jeśli trasa zeszłoroczna to na dystansie 3 kółek, Garmin pokazał +/- 650m w górę.

Pzdr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
sorki ale się ubawiłam... może Twój gps był myślami gdzieś na trasie Golonki ;) chociaż tam raczej max to 3tyś m pod górkę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeżeli będzie 3 tys podjazdów na 60 km to chyba fajnie ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
- fajnie, ale nie łudź się... nie będzie tyle...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trasa urozmaicona gdzie są odcinki szybkie ale i też gdzie co niektórzy będą butować jak pierwszy podjazd któy zaczyna się 2km od startu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szkoda tylko ze ten start jest taki z górki potem od razu 1podjazd i kolejki , trzeba będzie wypalić z dzidy żeby nie stracić na starcie z piknikami . Co do tych pętli nie wiem ludzie narzekają już na wszystko włącznie z kolorem zipów. Cieszmy się, że coś jest!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
bez przesady, to nie wyscig na 1/4 mili :-) jestem przekonany, ze o miejscu na mecie nie zadecyduje start i pierwszy podjazd..troche optymizmu :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
niestety ale pierwszy podjazd jest kluczowy...można dużo stracić potem już jest dużo łatwiej bo są większe odstępy

http://www.youtube.com/watch?v=KeCo-CJm_i4&feature=plcp
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
To w takim razie lepiej się spalić na pierwszych 3-4km dla tych 3-4minut przewagi a potem umierać przez 56km? Jeśli ktoś nie walczy o pierwszą dziesiątkę to chyba jednak lepiej na spokojnie ruszyć.

Oczywiście wszystko zależy od osobistych predyspozycji i wytrenowania. Ja nie potrafiłem jako amator wytrenować szybkiego startu - zawsze wtedy mocno się zażynałem i reszta wyścigu to było cierpienie.
też jestem amator ale z doświadczenia wiem że tak należy zrobić , oczywiście jak się o coś walczy
też jestem amator ale z doświadczenia wiem że tak należy zrobić , oczywiście jak się o coś walczy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po co iść na rower, skoro się go prowadzi? ;d
to naucz się jeździś a nie będziesz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ktoś może się orientuje czy tegoroczna trasa pokrywa się z tą z zeszłego roku ?
Z informacji na stronach wynika, że trasa właściwie identyczna. Zmienia się tylko to, że w tej chwili na całej trasie jest sporo błota i trasa generalnie jest wolna. O wynikach z ubiegłego roku...zapomnij, jeśli nadal będzie taka pogoda :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest dobre: "Jeśli ktoś nie walczy o pierwszą dziesiątkę to chyba jednak lepiej na spokojnie ruszyć. " :)

Kolego, pierwsza 10 juz jest z gory ustalona kto w niej bedzie i nikt tam spokojnie ruszac nie bedzie :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
Jaki był powód kilkuminutowego postoju tuż za startem ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry