Widok
Mały Książę. Końcówka
Opinie do spektaklu: Mały Książę. Końcówka.
Mały Książę Antoine de Saint - Exupery Tłumaczenie: Ewa Łozińska - Małkiewicz Preferencje wiekowe: 15+ W 1935 roku Antoine de Saint - Exupéry rozbija się samolotem lecąc samotnie nad Saharą. W 1943 roku - po doświadczeniach II Wojny Światowej, emigracji i rozstaniu z miłością swojego życia - pisze niezwykle dojrzałą, wielowymiarową, filozoficzną baśń Le Petit Prince, którą dedykuje ...
Przejdź do spektaklu.
Mały Książę Antoine de Saint - Exupery Tłumaczenie: Ewa Łozińska - Małkiewicz Preferencje wiekowe: 15+ W 1935 roku Antoine de Saint - Exupéry rozbija się samolotem lecąc samotnie nad Saharą. W 1943 roku - po doświadczeniach II Wojny Światowej, emigracji i rozstaniu z miłością swojego życia - pisze niezwykle dojrzałą, wielowymiarową, filozoficzną baśń Le Petit Prince, którą dedykuje ...
Przejdź do spektaklu.
zawiedziona
obejrzałam i się zawiodłam, magia Małego Księcia została zerwana, nie oczekiwałam przełożenia tekstu na scenę 1:1, ale Niektóre sceny były zdecydowanie niepotrzebne, mam tutaj na myśli : odsłonięcia piersi "Róży", sceny uniesienia seksualnego oraz krzyknięcia przez dziecko "dziwka". Nie taki jest Mały Książe, on wzrusza, zachwyca swoją subtelnością i głebokością spostrzeżeń, skłania do refleksji, powoduje, że szukamy piękna, a trzy wcześniej wymienione sceny oraz krzyki aktorów, rozdrażniały, powodowały, że trudno było skupić się na pięknie, które zapewne też w tej sztuce było, ale nie dla wsyzstkich... Gra Pana Aleksandra Skowrońskiego mnie wzruszyła, szczególnie ostatnia scena...