Widok
Mam nadzieję że...
...nie zdołowałem ani nie uraziłem nikogo swoją ostatnią wypowiedzią. Nie miałem takiego zamiaru (wcięty trochę byłem :). Co do spełnienia marzeń, to trzeba włorzyć (w swoje marzenia oczywiście :) duzo pracy, do tego dodać trochę talentu, wytrwałości (!) i prędzej czy póżniej efekt przyjdzie ( w psychiatryku ;) Taki żarcik, na koniec.
to ja stasio
JA jestem tzw:, , Nimfoman na szczęście moja żona ma podobny
popęd seksualny do mnie ale pracuje za granicą, więc wiecznie mi brakuje sexu...Jest bardzo dobrym człowiekiem więc bardzo żle się czuje gdy ją zdradzam.Nie idę do łóżka z byle kim, mam 3 stałe partnerki poza żoną. Ale nie moge zakończyć tych wypadów to silniejsze ode mnie....Uwielbiam ten dreszcz przed zakazanym spotkaniem.......te pierwsze spojrzenia, tak uwielbiam zdradzać i sex, ale nie przesłania mi to życia...
popęd seksualny do mnie ale pracuje za granicą, więc wiecznie mi brakuje sexu...Jest bardzo dobrym człowiekiem więc bardzo żle się czuje gdy ją zdradzam.Nie idę do łóżka z byle kim, mam 3 stałe partnerki poza żoną. Ale nie moge zakończyć tych wypadów to silniejsze ode mnie....Uwielbiam ten dreszcz przed zakazanym spotkaniem.......te pierwsze spojrzenia, tak uwielbiam zdradzać i sex, ale nie przesłania mi to życia...
Przeraża mnie...
...ostatnio zachowanie małych dzieci. Niedawno byłem świadkiem wypowiedzi takiego anioła. Rozmawiam z siąsiadką (p. Halina) o dość solidnej tuszy, obok niej stoi mama sąsiadki, która jast podobnych gabarytów. A między nimi stoi 5-letnia wnusia, maminy skarb, która wykorzystując pauze w rozmowie, patrząc na swoje adoratorki z lizakiem w ręku, mówi: BABKA MA GRUBĄ DUPĘ I HALINA TEŻ. Zamurowało mnie. Ale tylko mnie, bo okazało się że słodka dziecina niesamowicie rozbawiła babkę i mamę. Potem sie okazało, że dzieciak co rusz takimi wrzutkami sypie, ku uciesze rodziców. Z tamtego wydarzenia szybko się ulotniłem, nie chcąc zostać skomentowanym przez malutką Oliwie. I unikam jej do dziś.
shaigan (z wielkim brzuchem)
nie wiem, do kogo pijesz ;)
ale mnie nie uraziłeś. zastanawiałam się, co by tu tobie mądrego odpisać i pomyślałam, że chyba ci nie dorównam w takich przemyślanych wywodach, więc odpuściłam sobie. poza tym ta pogoda mnie dobija, gujana jakaś, francuska... nawet nie wiem, kiedy zasypiam (i na szczęście nic mi się nie śni :)
summa summarum:
zastanawiałam się, co by tu mądrego odpisać, ale zasnęłam
ale mnie nie uraziłeś. zastanawiałam się, co by tu tobie mądrego odpisać i pomyślałam, że chyba ci nie dorównam w takich przemyślanych wywodach, więc odpuściłam sobie. poza tym ta pogoda mnie dobija, gujana jakaś, francuska... nawet nie wiem, kiedy zasypiam (i na szczęście nic mi się nie śni :)
summa summarum:
zastanawiałam się, co by tu mądrego odpisać, ale zasnęłam
Ćma
Piję tylko do lustra ;) A ogólnie słowa skierowane były do aktualnych blogowców i takich którzy mają takowy założyć, no i do tego gościa o którym mówiłem że ściemnia z tym rakiem (wrazie gdyby przypadkiem to czytał, sorry i pozdr.!). Ps. Płaski brzuch?! Coś takiego istnieje w naturze?! Szacunek.
to ja stasio
Wydaje się, że sprowadzanie problemu strajków lekarzy do tezy, że stanowią one prostą reakcję na rządową walkę z korupcją jest uproszczeniem. Przypomnę, że problem poziomu płac w publicznej służbie zdrowia nie narodził się ani dziś ani wczoraj a w strajkowaniu do niedawna prym wiodły pielęgniarki. Kiedy zastrajkowali lekarze, wszyscy są zdziwieni i krzyczą.
...
byłam o zmierzchu z psami
w dolinie zgniłych mostów
łobuzy gnały przez mokre aromatyczne trawy
przez gęste powierze
wietrząc wytchnienie w strumieniu
nie dając mi forów na uprzęży
i fundując małą kąpiel
fajnie było patrzeć jak brodzą w błotku
gdy nad lasem z chmurami walczył księżyc
nad oliwą przetaczały się błyskawice
a nas pilnowały z góry nietoperze
ciepło było jak w środku letniej nocy
tylko te kwitnące głogi po obu stronach drogi
niepodobne były lipcowym krajobrazom
w dolinie zgniłych mostów
łobuzy gnały przez mokre aromatyczne trawy
przez gęste powierze
wietrząc wytchnienie w strumieniu
nie dając mi forów na uprzęży
i fundując małą kąpiel
fajnie było patrzeć jak brodzą w błotku
gdy nad lasem z chmurami walczył księżyc
nad oliwą przetaczały się błyskawice
a nas pilnowały z góry nietoperze
ciepło było jak w środku letniej nocy
tylko te kwitnące głogi po obu stronach drogi
niepodobne były lipcowym krajobrazom
Drzwi przede mną
Dawno już słów nie używałem
Dawno przed drzwiami nie stałem
Bronić też dawno się nie musiałem
A przecież sam tego chciałem
Najgorsze będą wspomnienia
Noce nie przespane, trunki niedopite
Podróżować nie przestałem
Tego, żałować nie będę
Lecz czy chce by ten etap
Wycieczki już się skończył
Czy to już czas, by ponownie
Zacząć wszystko od początku
Drzwi przede mną stoją otworem
Na jednych przykleiłem bilet na północ
Na drugich bilet w syzyfowe miejsce
Pełne zdjęć i masy ‘nie-miejsc’
Spoglądam na drzwi białe, potężne
Jak to w kamienicach, rzeźbione
Bilet na północ kusi bardziej
Na tych drugich jest coś jeszcze
I to szkic węglem ,
Akt, który w prezencie od niej dostałem
Na drzwiach wyeksponowałem
I sił czasem w nim szukałem
Przejście jednymi drzwiami, jak i drugimi
Wiąże się z przygodą
Dokonać wyboru będę musiał
Lecz rozdwoić się nie mogę
Które drzwi stoją przede mną?
Tego dziś powiedzieć jeszcze nie mogę.
Dawno przed drzwiami nie stałem
Bronić też dawno się nie musiałem
A przecież sam tego chciałem
Najgorsze będą wspomnienia
Noce nie przespane, trunki niedopite
Podróżować nie przestałem
Tego, żałować nie będę
Lecz czy chce by ten etap
Wycieczki już się skończył
Czy to już czas, by ponownie
Zacząć wszystko od początku
Drzwi przede mną stoją otworem
Na jednych przykleiłem bilet na północ
Na drugich bilet w syzyfowe miejsce
Pełne zdjęć i masy ‘nie-miejsc’
Spoglądam na drzwi białe, potężne
Jak to w kamienicach, rzeźbione
Bilet na północ kusi bardziej
Na tych drugich jest coś jeszcze
I to szkic węglem ,
Akt, który w prezencie od niej dostałem
Na drzwiach wyeksponowałem
I sił czasem w nim szukałem
Przejście jednymi drzwiami, jak i drugimi
Wiąże się z przygodą
Dokonać wyboru będę musiał
Lecz rozdwoić się nie mogę
Które drzwi stoją przede mną?
Tego dziś powiedzieć jeszcze nie mogę.
Zatrudnię
Zatrudnię 4 inteligentne, atrakcyjne panie do pracy.
Praca w domu w Hiszpanii polega na utrzymaniu domu, utrzymaniu towarzystwa i dobrego humoru :) Zagwarantowane stałe, legalne zatrudnienie, zakwaterowanie i wszelkie wygody.
Zajęcie na dłuższy okres. Tylko poważne propozycje proszę wysyłać mailem. Proszę o kilka zdań o sobie, foto oraz określić oczekiwania.
Praca w domu w Hiszpanii polega na utrzymaniu domu, utrzymaniu towarzystwa i dobrego humoru :) Zagwarantowane stałe, legalne zatrudnienie, zakwaterowanie i wszelkie wygody.
Zajęcie na dłuższy okres. Tylko poważne propozycje proszę wysyłać mailem. Proszę o kilka zdań o sobie, foto oraz określić oczekiwania.
to ja stasio
Nie wiedziała dokładnie, ile może kosztować taka opaska na kolano i trochę się tym martwiła. Zanim powiedziała o tym rodzicom, rozmawiała z przyjaciółką, która jej wyjaśniła, czym jest taki nakolannik. Zobaczywszy opaskę, powiedziała: ?To jest to? Mój brat Jorge też ma coś takiego.? Dowiedziawszy się o tym, że nie chodzi tu o jakiś drogi aparat, uspokoiła się, wiedząc, że nie będzie musiała narażać rodziców na żadne koszty...
to ja stasio
Wie gdzie są konfitury bez wiekszego nakładu pracy, więc i
znależli sie tacy, wiadomo, że jest po dobrej szkole.
Naiwniacy, którzy wierzą w magiczną siłe uzdrawiająca prywaty
zacji powinni przeczytac akta komisji badającej prywatyzacje
i wtedy też postawiaa sopbie retoryczne pytanie: dlaczego
sprzedawac kure znosząca złote jaja ? Demokracja słuzy przede
wszystkim złodziejom, bo nawet nasze eliyty sa tak głupie jak
uchwalona dzisiaj ustawa nazwana podatkiem. Jestem za
dobraniem sie do nadmiernych zysków.
znależli sie tacy, wiadomo, że jest po dobrej szkole.
Naiwniacy, którzy wierzą w magiczną siłe uzdrawiająca prywaty
zacji powinni przeczytac akta komisji badającej prywatyzacje
i wtedy też postawiaa sopbie retoryczne pytanie: dlaczego
sprzedawac kure znosząca złote jaja ? Demokracja słuzy przede
wszystkim złodziejom, bo nawet nasze eliyty sa tak głupie jak
uchwalona dzisiaj ustawa nazwana podatkiem. Jestem za
dobraniem sie do nadmiernych zysków.
to ja stasio
Ta metoda staje się, coraz popularniejsza - przede wszystkim dlatego, że ogłasza się coraz więcej i zaczyna brakować.
Według dziennika Urząd zastanawia się już nad zmianą przepisów. Jednak mają nadzieję, że efektem nie będzie powrót do starych rozwiązań, gdy przegapienie jednej skutkowało.
Według dziennika Urząd zastanawia się już nad zmianą przepisów. Jednak mają nadzieję, że efektem nie będzie powrót do starych rozwiązań, gdy przegapienie jednej skutkowało.
to ja stasio
Istnieje z udziałem i menagement, a także samorządów w całej Polsce, które obronił żywot. Pierwszą, która w ten sposób był w Pisecznie. Uważam, że wtedy odnosimy największy.
Internauta: Panie, czy nie ma Pan złudzenia, że obecne tempo spowoduje błędy, o których przeczytamy za parę miesięcy. Tym bardziej, że wiadomo co skłoniło.
Internauta: Panie, czy nie ma Pan złudzenia, że obecne tempo spowoduje błędy, o których przeczytamy za parę miesięcy. Tym bardziej, że wiadomo co skłoniło.
to ja stasio
Szła z hasłem wprowadzenia 15 proc.bezlitośnie zaatakowanych. To rozwiązanie w serii słynnych. Zdaniem wielu obserwatorów to właśnie dzięki temu zwyciężyła.. Idea zdawała się być ostatecznie pogrzebana. Nauczona bolesnym doświadczeniem zaczęła się z niej wycofywać, choć ostatnio znowu nieśmiało przebąkuje o sensowności takiego rozwiązania.
Jestem oburzona!
Władza zajmuje się teletubisiami, a tymczasem obok, niezauważone, krzewi się zło! Pod przykrywką uroczych i pozornie nieszkodliwych historyjek przemyca się do podatnych umysłów dzieci niewłaściwe treści! W Dolinie Muminków nie ma Boga! Co więcej... żądam oficjalnego dochodzenia w sprawie dlaczego PASZCZAK CHODZIŁ W SUKIENCE PO CIOTCE i dlaczego zajmował się tak niemęskimi zajęciami jak łapanie motyli. Obraz, jaki może ukazać się wrażliwej wyobraźni dziecka po lekturze wspomnianej książki, obraz Paszczaka biegnącego ciężko po łące z siatką w pogoni za motylem, dyszącego i potykającego się o falbany sukni jest w co najmniej niepokojący! Należy poddać wnikliwej analizie jak taki widok może wpłynąć na dziecięcą psychikę i czy nie spowoduje wystąpienia odchyleń psychicznych w przyszłości.
(Uznaję za stosowne nadmienić, by uspokoić wszystkich, którzy mogliby się zacząć nad tym zastanawiać, że jestem kobietą, i choć mój podpis figuruje w formie męskiej, nie jestem elementem wywrotowym, zapewniam. Naprawdę).
(Uznaję za stosowne nadmienić, by uspokoić wszystkich, którzy mogliby się zacząć nad tym zastanawiać, że jestem kobietą, i choć mój podpis figuruje w formie męskiej, nie jestem elementem wywrotowym, zapewniam. Naprawdę).
Stworek
Hm. Czytam wnikliwie Twoje spostrzezenia po czesci jako osoba dotknieta.
Wezmy chociaz takiego Krecika ! On tez swego czasu biegal po lace z siatka potykajac sie o wlasne krecie kopce !
Kto wie, czy nie poszedlem jego sladem biegajac za motylami z z czeska kamera fotograficzna, potykajac sie rowniez o krecie kopce !
Oczywiscie nie udalo mi sie dostac motyla przed obiektyw. Wyszedl jakis czeski film, hihi.
Wezmy chociaz takiego Krecika ! On tez swego czasu biegal po lace z siatka potykajac sie o wlasne krecie kopce !
Kto wie, czy nie poszedlem jego sladem biegajac za motylami z z czeska kamera fotograficzna, potykajac sie rowniez o krecie kopce !
Oczywiscie nie udalo mi sie dostac motyla przed obiektyw. Wyszedl jakis czeski film, hihi.
to ja stasio
Czy można normalnie traktować naród, który do debaty na temat preferencji seksualnych jakiegoś pajaca z filmowej bajki? Albo dostarcza newsów światowym agencjom poprzez swojego premiera, który szczyci się tym, że nie posiada konta w banku. Takiemu narodowi można próbować wcisnąć wszystko, niczym koraliki buszmenom w najgłębszych zakątkach Afryki.
DEKORACJA KOŚCOŁA I AUTA
SERDECZNIE WITAMY
proponujemy Państwu prześliczną dekorację kościoła,
dekoracja składa się z tiulu , metaloplastyki , kompozycji kwiatowych, kompozycji zapachowych, dakoracji ołtaża , dekoracji krzeseł i klęcznika , wszystko za 450 zł dodatkowo otrzymacie państwo dekorację na auto pary młodej za darmo .
telefon 502 305 567
taniedekoracje@wp.pl
zadzwoń i umów się na spotkanie
proponujemy Państwu prześliczną dekorację kościoła,
dekoracja składa się z tiulu , metaloplastyki , kompozycji kwiatowych, kompozycji zapachowych, dakoracji ołtaża , dekoracji krzeseł i klęcznika , wszystko za 450 zł dodatkowo otrzymacie państwo dekorację na auto pary młodej za darmo .
telefon 502 305 567
taniedekoracje@wp.pl
zadzwoń i umów się na spotkanie
to ja stasio
Najtrudniej tłumaczyć sprawy proste. W sposób najoczywistszy dla wszystkich obecne władze nic sensownego nie są w stanie zrobić w kwestii bezpieczeństwa. I co gorsze nawet tego nie wiedzą.
Być może dlatego, że nie bardzo rozumieją jak się robi politykę gospodarczą. W ramach edukacji elementarnej warto przypomnieć rządzącym co nie jest polityką.
Otóż polityką nie jest robienie poważnych min na konferencjach prasowych i deklamowanie, jak ważne jest bezpieczeństwo. Nie jest też nią prezentacja jako sukcesów tego, co jest tylko chciejstwem. Także samo z tego, że rządzący „PiSuariat" ceni sobie „bezpieczeństwo", nie wynika wcale potrzeba postawienia na czele programu zaufanego bezpieczniaka z czasów poprzedniego festiwalu surrealizmu.
Być może dlatego, że nie bardzo rozumieją jak się robi politykę gospodarczą. W ramach edukacji elementarnej warto przypomnieć rządzącym co nie jest polityką.
Otóż polityką nie jest robienie poważnych min na konferencjach prasowych i deklamowanie, jak ważne jest bezpieczeństwo. Nie jest też nią prezentacja jako sukcesów tego, co jest tylko chciejstwem. Także samo z tego, że rządzący „PiSuariat" ceni sobie „bezpieczeństwo", nie wynika wcale potrzeba postawienia na czele programu zaufanego bezpieczniaka z czasów poprzedniego festiwalu surrealizmu.
to ja stasio
Dzisiaj jest kryzys w lecznictwie i szpitalnictwie. Państwowy system zapomniał o mechanizmach rynkowych skutecznie samoregulujących poziom wynagrodzeń zatrudnionych w nich specjalistów. Zapomniał a potem udawał, że nie ma problemu, bo tak było taniej. Za kilka lat powróci problem ubezpieczeń społecznych, potem będą wysokie podatki i biurokratyczne przepisy i tak w kółko.
życie jest piękne
znów się widzieliśmy
i chyba niewiele poza tym się liczy
teraz mogę sobie siedzieć
tak spokojnie
przeglądając kolekcję zebranych piór
niech ta noc powolutku płynie
jak pozostałe od początku roku
kiedy przestałam się spieszyć
niesamowity był
ten majestat
z którym krążyły nade mną
gdy leżałam na bagnach pod ich gniazdem
skoro nie ma się SWOICH sudetów
dobrze jest chociaż mieć
SWOJĄ parę orłów ;)
i chyba niewiele poza tym się liczy
teraz mogę sobie siedzieć
tak spokojnie
przeglądając kolekcję zebranych piór
niech ta noc powolutku płynie
jak pozostałe od początku roku
kiedy przestałam się spieszyć
niesamowity był
ten majestat
z którym krążyły nade mną
gdy leżałam na bagnach pod ich gniazdem
skoro nie ma się SWOICH sudetów
dobrze jest chociaż mieć
SWOJĄ parę orłów ;)
Dzień dziecka na Dąbrowszczaków
Byłem w sobotę z moimi dziewczynkami w wieku 4 i 5 lat w Krainie Zabaw na Dąbrowszczaków od 16.30 do 17.30. Moje dziewczynki bawiły się na nadmuchiwanej zjeżdżalni. Porządku pilnował tam chłopak w koszulce z napisem "obsługa imprezy", czy podobnie. W pewnym momencie jednak, kiedy moja młodsza córka była już u góry chłopak ów odebrał telefon i opuścił to miejsce. Wówczas rzucił się na tę zjeżdżalnię tłum dużo starszych dzieci stojących w kolejce. Kilkoro z nich miało nawet po ok 14 lat. Moje dziecko zniknęło mi z oczu, bo konstrukcja zjeżdżalni nie pozwalała na obserwację tego, co dzieje się u góry. Wokół ryczały głośniki z odbywającego się nieopodal koncertu Makowieckiego, więc nawe nie można było usłyszeć krzyku, czy płaczu dziecka. Po dłuższej chwili mojego panicznego biegania dookoła , jakieś dziewczynki przyprowadziły mi ją zapłakaną i przerażoną informując, że tamte dzieci biegały po niej. Jeśli dodam, że wciąż ryczały głośniki, to nabieram pewności, że dla mojego dziecka ów dzień pozostanie na zawsze traumatycznym wspomnieniem. Bardzo szybko uciekliśmy stamtąd z mocnym postanowieniem: NIGDY WIECEJ!
:)
dlatego moi rodzice
robili kanapki, herbatę do termosu
brali psa na smycz, a dzieci pod pachę
i zabierali do lasu albo nad jeziora
a nie na jakieś karuzele, czy nadmuchiwane fortece
dzięki temu oszczędzili mi niejednej traumy w dzieciństwie
pozostawiając masę pięknych wspomnień
oraz podobny wzorzec postępowania
bo teraz ja robię kanapki i herbatę w termosie
psy na uprząż, przyjaciół pod pachę (byle nie dzieci)
i do lasu, nad wodę, jak najdalej od miasta
robili kanapki, herbatę do termosu
brali psa na smycz, a dzieci pod pachę
i zabierali do lasu albo nad jeziora
a nie na jakieś karuzele, czy nadmuchiwane fortece
dzięki temu oszczędzili mi niejednej traumy w dzieciństwie
pozostawiając masę pięknych wspomnień
oraz podobny wzorzec postępowania
bo teraz ja robię kanapki i herbatę w termosie
psy na uprząż, przyjaciół pod pachę (byle nie dzieci)
i do lasu, nad wodę, jak najdalej od miasta
Dziekuję Renomie!
Chciałbym podziękować firmie Renoma za to, że zmobilizowała mnie do jazdy rowerem do pracy i spowrotem. Wcześniej, ze wględu na korki zrezygnowałem z dojazdów samochodem na rzecz tramwajów. Jako uczciwy obywatel wyrobiłem sobie Kartę Miejską i regularnie ją doładowywałem, aż do dnia 1 czerwca br. kiedy to przegapiłem kolejne doładowywanie , co na szczęście uświadomili mi w drodze do pracy o 6.30 kontrolerzy Renomy. Było to dla mnie samego było zaskoczeniem, ale najbardziej zdumiała mnie natychmiastowa interwencja w tej sprawie kontrolerów Renomy. Można powiedzieć: Zawisze! Ubolewam tylko, że nie byli zbyt chętni do dyskusji ze mną , jak i z sześcioma innymi pasażerami, którym panowie również coś uświadomili. Nadmieniam, że miałem przy sobie również wolny bilet, który mogłem skasować, przy odrobinie dobrej woli i wyrozumiałości wyżej wymienionych. Ale cóż, nie będziemy biadolić. Nałeżność w kwocie 99, 40 uregulowałem przelewem i z mocnym postanowieniem poprawy przesiadłem się na rower. Konsekwentnie zatem odciążam ruch miejski, a i pieniądze, przeznaczone na kolejne doładowania przez najbliższe miesiące spożytkuję dużo lepiej, choćby z myślą o swoich czworgu pociechach. Jeszcze raz bardzo dziękuję!
to ja stasio
Premier Kaczyński będzie miał nie lada problem z koalicjantami. I wszystko wskazuje na to, że będzie musiał im ulec, ponieważ to oni mają w tej chwili w rękach wszystkie atuty. Przynajmniej do wyborów szefa NIK. Potem zapewne znajdą się kolejne ważne głosowania, w których niezbędna będzie pomoc koalicjantów. A stawiana przez nich cena będzie z każdym głosowaniem rosła.
to ja stasio
To nie wina jakegoś wydumanego kryzysu ustrojowego tylko wina polityki polegającej wprowadzaniu systemu niedoborów pieniężnych (znana też pod nazwą monetaryzmu). Podobnie
jek socjalizm był gospodarką niedoborów (towarowych), obecnie mamy całkowicie inny system, ale efekty te same. I proszę nie mówić o tych kilku procentach osiągających zyski na giełdzie, bo nasza giełda to patologiczny twór służący jedynie londyńskiej giełdzie za źródełko z pieniędzmi.
jek socjalizm był gospodarką niedoborów (towarowych), obecnie mamy całkowicie inny system, ale efekty te same. I proszę nie mówić o tych kilku procentach osiągających zyski na giełdzie, bo nasza giełda to patologiczny twór służący jedynie londyńskiej giełdzie za źródełko z pieniędzmi.
to ja Shaigan
Opus Dei? Laibach. O tak, Stasio industrialna klasyka. Jak ktoś lubi monumentalną, wznosłą, wyśpiewaną z pietyzmem i miłością do wujka Adolfa ;) ;) ;) To polecam. No to razem: Haj li haj lo, haj la! Haaj lii haj lo, haj la! Haj li, haj lo, ha, ha.ha, ha, ha (ktos pamięta tę przyśpiewkę? :)
to ja stasio
Tanie państwo. Obecnie premier śmieje sie z tego.
Dwóch oficerów BOR pilnuje psa Dornia. Budżet BOR to 196 mln
złotych i wzrósł o 14% w ciągu roku. BOR ochrania tylko garstke ludzi: prezydenta, marszałka, premiera, ministra MSW i Sprawa Zagranicznych. Czy Polaków stac na to aby piernąć 196 mln złotych na kaprys paru cwaniaczków.
W skorumpowanej polsce jest w sferze publicznej 67 tysiecy
samochodów służbowych. Rząd jej Królewskiej Mości ma 23
samochody. Utrzymanie jednego samochodu służbowego kosztuje
miesiecznie aż 8900 złotych !!! Amortyzacja, kierowca, jazda bez
umiaru i wychodzi prawie 9000 tysiecy.
Dwóch oficerów BOR pilnuje psa Dornia. Budżet BOR to 196 mln
złotych i wzrósł o 14% w ciągu roku. BOR ochrania tylko garstke ludzi: prezydenta, marszałka, premiera, ministra MSW i Sprawa Zagranicznych. Czy Polaków stac na to aby piernąć 196 mln złotych na kaprys paru cwaniaczków.
W skorumpowanej polsce jest w sferze publicznej 67 tysiecy
samochodów służbowych. Rząd jej Królewskiej Mości ma 23
samochody. Utrzymanie jednego samochodu służbowego kosztuje
miesiecznie aż 8900 złotych !!! Amortyzacja, kierowca, jazda bez
umiaru i wychodzi prawie 9000 tysiecy.
to ja stasio
Durex rekrutuje testerów
Jeden z największych na świecie producentów prezerwatyw uruchomił w Wielkiej Brytanii akcję rekrutacyjną. Potrzebnych jest 5000 testerów.
Zatrudnieni na tym "stanowisku" ludzie nie będą mieli innych obowiązków niż testowanie produktów tej marki i raportowanie swoich doświadczeń oraz uwag za pomocą platformy internetowej.
Jeden z największych na świecie producentów prezerwatyw uruchomił w Wielkiej Brytanii akcję rekrutacyjną. Potrzebnych jest 5000 testerów.
Zatrudnieni na tym "stanowisku" ludzie nie będą mieli innych obowiązków niż testowanie produktów tej marki i raportowanie swoich doświadczeń oraz uwag za pomocą platformy internetowej.
to ja stasio fiedorowicz prostak z tczewa
to ja stasio fiedorowicz prostak z tczewa powiadam wam :
Premier delikatnie skrytykował też słowa Andrzeja Leppera, który pytany o to, dlaczego nie stawił się na swojej rozprawie w sądzie, odpowiedział: "Bo mi się nie chciało". Podkreślił, że wicepremier Andrzej Lepper nie miał obowiązku stawienia się w sądzie:
Premier delikatnie skrytykował też słowa Andrzeja Leppera, który pytany o to, dlaczego nie stawił się na swojej rozprawie w sądzie, odpowiedział: "Bo mi się nie chciało". Podkreślił, że wicepremier Andrzej Lepper nie miał obowiązku stawienia się w sądzie:
CHOLERA TRÓJKOŁOWA GUMA
W rowerku trójkołowym złapałem gumę
nie zauważając stłuczonej flaszki
teraz sam naprawić nie umiem
że też człowiek zawsze w inną stronę patrzy.
Cholera tutaj to się toleruje
i łatwo przyjąć właściwy kierunek.
W knajpce między pętlą a plażą
piwko zawsze najlepiej smakuje
bo potłuczonego szkła sprzątać nie każą
a potem łatwo skryć się w tłumie.
Grzegorz Rymopis
nie zauważając stłuczonej flaszki
teraz sam naprawić nie umiem
że też człowiek zawsze w inną stronę patrzy.
Cholera tutaj to się toleruje
i łatwo przyjąć właściwy kierunek.
W knajpce między pętlą a plażą
piwko zawsze najlepiej smakuje
bo potłuczonego szkła sprzątać nie każą
a potem łatwo skryć się w tłumie.
Grzegorz Rymopis
to ja stasio fiedorowicz prostak z tczewa
ja stasio fiedorowicz prostak z tczewa powiadam wam:
Władimir Putin zaproponował podczas rozmowy na szczycie G8 z prezydentem USA Georgem Bushem zmianę miejsca umieszczenia elementów amerykańskiej tarczy antyrakietowej w Europie. Putin powiedział, że nie miałby nic przeciwko rozmieszczeniu stacji radarowej w Azerbejdżanie. Che che che
Władimir Putin zaproponował podczas rozmowy na szczycie G8 z prezydentem USA Georgem Bushem zmianę miejsca umieszczenia elementów amerykańskiej tarczy antyrakietowej w Europie. Putin powiedział, że nie miałby nic przeciwko rozmieszczeniu stacji radarowej w Azerbejdżanie. Che che che
to ja stasio
ja stasio fiedorowicz prostak z tczewa powiadam wam : Opus Dei to odnajdywanie Boga w codzienności, a codzienność to punktualne wstawanie, skupienie na modlitwie, serdeczność wobec bliskich? W tych sprawach tak samo musi się ćwiczyć każdy młody człowiek. W ostateczności chodzi o to, by z miłości do Boga i do bliźniego mobilizować się do solidnej nauki, do regularnej spowiedzi, do pracy nad charakterem... Taka mobilizacja przyda się każdemu.
to ja stasio
Ja stasio fiedorowicz prostak z tczewa mówie wam : Konserwacja Amortyzatora
Podstawa to sprawdzanie czystości goleni pod ochraniaczami - są one wykonywane z gumy lub neoprenu. Należy usunąć stamtąd wszystkie zanieczyszczenia i posmarować goleń z zewnątrz smarem - jednak z umiarem. Należy używać tylko smarów do amortyzatorów - nie zawierają one litu, który powoduje rozpuszczanie magnezowych goleni.
Nie polecam w naszych warunkach zdejmowania ochraniaczy z goleni. Jeśli natomiast kupujecie seryjny amortyzator bez ochraniaczy to od razu je sobie sprawcie.
Co nam potrzeba:
• klucze imbusowe 4 i 8 mm
• klucz do wykręcenia regulatorów napięcia wstępnego (jeśli nie posiadacie to można użyć "żaby" hydraulicznej)
• trochę starych szmat lub papierowych ręczników + benzyna ekstrakcyjna
• smar do amortyzatorów i tylko taki - osobiście polecam Judy Butter
Zaczynamy. . Zdejmujemy koło, okablowanie od licznika jeśli jest oraz zdejmujemy linkę hamulca - można wyjąć całość z klamki. . Pokrętła regulacji napięcia wstępnego rozkręcamy na minimum. Wykręcamy te plastikowe coś. Jeśli nie macie specjalnego klucza to zróbcie to "żabą" hydrauliczną .
3. Wyciągamy co tam mamy w środku. Następnie ściskamy cały amortyzator. Możemy teraz wsadzić od góry klucz ampułowy 8 mm i od spodu odkręcić śruby trzymające golenie.
4. Wyciągamy dolne golenie i ściągamy ochraniacze z goleni.
5. Ściągamy gumowe odboje z prowadnic dzięki temu możemy je wyjąć z górnych goleni.
6.Czyszczenie - najlepiej użyć papierowych ręczników.
7. Składamy amortyzatora jednocześnie pamiętając o tym aby nałożyć smar. Smar nakładamy na ślizgi i w okolice uszczelek. Na górnych goleniach możemy rozsmarować niewielką jego ilość - symbolicznie i tak zgarną go uszczelki.
8. Pamiętajcie o smarowaniu gwintów.
Podstawa to sprawdzanie czystości goleni pod ochraniaczami - są one wykonywane z gumy lub neoprenu. Należy usunąć stamtąd wszystkie zanieczyszczenia i posmarować goleń z zewnątrz smarem - jednak z umiarem. Należy używać tylko smarów do amortyzatorów - nie zawierają one litu, który powoduje rozpuszczanie magnezowych goleni.
Nie polecam w naszych warunkach zdejmowania ochraniaczy z goleni. Jeśli natomiast kupujecie seryjny amortyzator bez ochraniaczy to od razu je sobie sprawcie.
Co nam potrzeba:
• klucze imbusowe 4 i 8 mm
• klucz do wykręcenia regulatorów napięcia wstępnego (jeśli nie posiadacie to można użyć "żaby" hydraulicznej)
• trochę starych szmat lub papierowych ręczników + benzyna ekstrakcyjna
• smar do amortyzatorów i tylko taki - osobiście polecam Judy Butter
Zaczynamy. . Zdejmujemy koło, okablowanie od licznika jeśli jest oraz zdejmujemy linkę hamulca - można wyjąć całość z klamki. . Pokrętła regulacji napięcia wstępnego rozkręcamy na minimum. Wykręcamy te plastikowe coś. Jeśli nie macie specjalnego klucza to zróbcie to "żabą" hydrauliczną .
3. Wyciągamy co tam mamy w środku. Następnie ściskamy cały amortyzator. Możemy teraz wsadzić od góry klucz ampułowy 8 mm i od spodu odkręcić śruby trzymające golenie.
4. Wyciągamy dolne golenie i ściągamy ochraniacze z goleni.
5. Ściągamy gumowe odboje z prowadnic dzięki temu możemy je wyjąć z górnych goleni.
6.Czyszczenie - najlepiej użyć papierowych ręczników.
7. Składamy amortyzatora jednocześnie pamiętając o tym aby nałożyć smar. Smar nakładamy na ślizgi i w okolice uszczelek. Na górnych goleniach możemy rozsmarować niewielką jego ilość - symbolicznie i tak zgarną go uszczelki.
8. Pamiętajcie o smarowaniu gwintów.
incydent na koncercie lady pank
9 czerwca 2007 roku około godziny 21 zaczął się wyczekiwany niecierpliwie przez zgromadzoną publiczność koncert Lady Pank. Ten koncert w wykonaniu pana Panasewicza to była totalna porażka. Miotał się po scenie jak pijany (a może naćpany?), nie był w stanie zaśpiewać w całości prawie żadnego utworu. Ale to co zrobił na początku... brak słów. Zostało ustalone z zespołem że można robić zdjęcia w czasie trwania trzech pierwszych piosenek. Przed sceną w tym czasie stała grupa fotografów, wśród nich młoda dziewczyna. Wszyscy mieli plakietki "gość dni pruszcza", ona też. Prawdopodobnie była to wolontariuszka pomagająca przy organizacji imprezy a zdjęcia robiła prywatnym aparatem. W czasie trwania trzeciej piosenki Panasewicz cofnął się pod perkusję, podniósł butelkę z wodą i rzucił w nią trafiając w oko!!! Upadła na ziemię a ze strony publiczności było słychać okrzyki "ty ch..." i "wypie...". Widziałem ją później przy karetce z efektownym, czerwonym siniakiem - pamiątka bez wątpienia lepsza niż autograf (których zresztą zespół po koncercie nie rozdawał). Nie wiem co by się stało, gdyby ta dziewczyna została trafiona nie denkiem a zakrętką butelki albo gdyby "gwiazdor" trafił w aparat, z którego przymierzała się do zrobienia zdjęcia. Ja na ten temat powiem tylko jedno: gdybym to ja rzucił butelką na scenę to wyprowadziłaby mnie ochrona, a może nawet policja. A Panasewicz jest bezkarny. Lady Pank: strach się bać.
eeeee.....
Strach się bać? Przecież to stetryczałe dziadki. Dziwię się, że babeczka nie wniosła pozwu, świadków chyba by jej nie zabrakło. W sobotę widziałem zawianego Maleńczuka, który robił awanturę na lotnisku. Nie wiem o co poszło, wpuścić go na samolot nie chcieli. No ale cóż....jak to powiedział Wielki Pan Maleńczuk: "Jak ktoś jest, k..., artystą to nie może żyć życiem ciułacza, bo wtedy nie napisze ani jednej dobrej piosenki". My biedni ciułacze pozdrawiamy was. Swoją drogą trzeba było Panasewiczowi oddać drogi Panie, nawet jeśli to nie chodziło o Pańskie limo pod okiem. Jedyne co mi teraz przychodzi na myśl to piosenka KNŻ: "Wszyscy artyści to prostytuki....". My ciułacze pozdrawiamy was z ulic naszych miast, na których wy nie potrafilibyście sobie poradzić ni dnia. Oi!
to ja stasio
ja stasio fiedorowicz prostak z tczewa mówie wam :
Piacetto to nowoczesna marka, która ma stanowić dopełnienie konceptu danego tak by miała odpowiednią oprawę. W tym celu stworzono szereg akcesoriów dodatkowych przeznaczonych do przygotowywania Piacetto. Pozwolą one podkreślić atmosferę, a także umiejętności.
Piacetto to nowoczesna marka, która ma stanowić dopełnienie konceptu danego tak by miała odpowiednią oprawę. W tym celu stworzono szereg akcesoriów dodatkowych przeznaczonych do przygotowywania Piacetto. Pozwolą one podkreślić atmosferę, a także umiejętności.
Za broniony PIERWIASTEK
Każde Państwo a szczególneie Nowej Unii
ma swoją Bronę
pierwiastek zwiększa władzę takich ludzi
a to musi być zabronione.
Prezydent Sarkozy ma rację
nie godząc się na pierwiastek
To jest gwóźdź do trumny
dla wielkiej wolnej Unii.
czyli obojętne :
albo "pierwiastek albo śmierć"
bo tak czy tak pierwiastek to śmieć.
Grzegorz Rymopis
ma swoją Bronę
pierwiastek zwiększa władzę takich ludzi
a to musi być zabronione.
Prezydent Sarkozy ma rację
nie godząc się na pierwiastek
To jest gwóźdź do trumny
dla wielkiej wolnej Unii.
czyli obojętne :
albo "pierwiastek albo śmierć"
bo tak czy tak pierwiastek to śmieć.
Grzegorz Rymopis
to ja stasio
ja stasio fiedorowicz prostak z tczewa mówie wam:
O tym, czy skarb państwa jest dobrym właścicielem, można się przekonać studiując kursy giełdowe spółek, które kontroluje MSP. Wojciech Jasiński zasiadł na fotelu ministra Skarbu Państwa 15 lutego 2006 r. Jego urzędowanie przypada na okres bardzo dobrej koniunktury giełdowej, która nie ominęła również części spółek skarbu państwa.
O tym, czy skarb państwa jest dobrym właścicielem, można się przekonać studiując kursy giełdowe spółek, które kontroluje MSP. Wojciech Jasiński zasiadł na fotelu ministra Skarbu Państwa 15 lutego 2006 r. Jego urzędowanie przypada na okres bardzo dobrej koniunktury giełdowej, która nie ominęła również części spółek skarbu państwa.
PYTANIE OTWARTE DO RZĄDZĄCYCH TYM KRAJEM
Z Forum internetowego
strango 2007.06.15 09:43
Dlaczego w tym kraju mieniącvym się IV RP fałszowanie dokumentacji /służbowej/ w jednym przypadku jest uznawane przez prokuraturę za czyn przestępczy , a w innym nie ? Dlaczego w jednym przypadku dochodzi do zaangażowania aż CBA , a w innym nie ? Dlaczego w jednym przypadku nagłaśnia się taki przypadek publicznie poprzez media, a w innym nie ? Dlaczego w jednym przypadku, osoby dokonujące takich czynów są publicznie z góry potępiane, a w innym nie ? Dlaczego w jednym przypadku kariera takich osób ulega załamaniu , a w innym nie i wręcz przeciwnie otwiera się ? Dlaczego w jednym przypadku utrzymuje się społeczeństwo w przekonaniu, że będzie żyć w państwie prawa i sprawiedliwośći, a w innym, że nie ? Dlaczego w jednym przypadku odpowiednie służby intersują się przestępstwami dokonanymi przez osoby zaufania publicznego, a w innym nie ? Dlaczego w jednym przypadku osoby dokonujące przestępstw na szkodę społeczeństwa awansuje się, a w innym osoby ujawniające te przestępstwa wywala się z pracy /służby/? Dlaczego jedni otrzymują odpowiedzi na swoje pytania, a inni nie ?
strango 2007.06.15 09:43
Dlaczego w tym kraju mieniącvym się IV RP fałszowanie dokumentacji /służbowej/ w jednym przypadku jest uznawane przez prokuraturę za czyn przestępczy , a w innym nie ? Dlaczego w jednym przypadku dochodzi do zaangażowania aż CBA , a w innym nie ? Dlaczego w jednym przypadku nagłaśnia się taki przypadek publicznie poprzez media, a w innym nie ? Dlaczego w jednym przypadku, osoby dokonujące takich czynów są publicznie z góry potępiane, a w innym nie ? Dlaczego w jednym przypadku kariera takich osób ulega załamaniu , a w innym nie i wręcz przeciwnie otwiera się ? Dlaczego w jednym przypadku utrzymuje się społeczeństwo w przekonaniu, że będzie żyć w państwie prawa i sprawiedliwośći, a w innym, że nie ? Dlaczego w jednym przypadku odpowiednie służby intersują się przestępstwami dokonanymi przez osoby zaufania publicznego, a w innym nie ? Dlaczego w jednym przypadku osoby dokonujące przestępstw na szkodę społeczeństwa awansuje się, a w innym osoby ujawniające te przestępstwa wywala się z pracy /służby/? Dlaczego jedni otrzymują odpowiedzi na swoje pytania, a inni nie ?