Widok

Mam ptaka w kominie

Zupełnie serio - w kominie wentylacyjnym zalęgły mi się jakieś ptaki. Kto może rozwiązać taki problem? Czy to robota dla kominiarza czy innego specjalisty?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To pewnie są kawkę. Jeżeli zaległy się ptaki z braku zabezpieczenia tj kratki,która powinna być w otworze wentylacyjnym a z gkaszales do dewelopera (jeżeli oczywiście posiadasz dom od dewelopera i jest na gwarancji)to zadzwoń do dewelopera i zrób aferę ze ciebie olali a ty zgłaszane brak kratki to teraz oni muszą coś zrobic. Jeżeli już nie masz gwarancji albo nie zgłaszane to zgłaszać teraz a sam na własny koszt wyczyść przewody kominowe a raczej to będzie w przewodach wentylacyjnych. Tylko jest jeden minus możesz i tak to zrobić dopiero po okresie ligowym czyli jak pisklęta opuszcza swoje gniazdo!teraz żyjecie razem jak jedna fantastyczna rodzina. Można usunąć gniazdo z młodymi jak bezpośrednio zagraża życiu ludzi. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przepraszam za literowki-pisze z tel. I mi się słownik wcina☺
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aha jeszcze jedna sprawa-miałam taka sytuacje w zeszłym roku-kawka naprawdę miły ptak łatwo się przyzwyczaja:lubi twaróg i gotowane jajka ze skorupę podawane razem no i nie zapominać o wodzie ze strzykawki- rade jeżeli jednak kominiarz zlikwiduje gniazdo. Do likwidacji przygotuj wolny śmietnik bo będzie baaaardużo dużo tego gniazda - zdziwisz się ile te ptaki tam poupychaly gałęzi itd pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
freud
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kratka była ale przepadła, być może po którejś wichurze. Niestety dom już po gwarancji. Dzięki za informacje.
Miałam to samo cholery jedne nawrzucaly patyków i inne rzeczy na prawie 1.5 metra .Nie mieliśmy kratki mąż zamontował ciężką kratę i już ich nie ma.

do kominiarza zadzwonic ale dopiero po okresie lęgu. Ptasie dzieci sa pod ochroną. Nie wolno krzywdy robić. Poszukaj kominarz Żukowo lub inny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale w swoim kominie można palić! Nawet w wentylacyjnym. Można wykorzystywać każdy przewód w sposób podstawowy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

napal soboie napalmem w swoim domu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (9 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

do góry