Widok
Mandat za skasowanie czterech biletów za 3 zł
Znalazłam w domu parę nieskasowanych biletów za 3 zł, potrzebowała biletu 24h więc wsiadając do tramwaju skasowałam od razu 4, po około 2 godzinach od skasowania (i zmienieniu środka lokomocji) zaczeła się kontrola biletów. Pokazuje bilety a tu mandat, bo mimo, że razem bilety są warte 12zł to nie można z nich tworzyć biletu 24h bo wtedy 4 osoby mogły by skasować bilety po 3 zł wysiąść i jedna z nich miała by 24h (tłumaczenie kanara). Bilety za 6zł natomiast jak najbardziej można łączyć...
Czy ktoś już kiedyś był w takiej sytuacji? Chcę się odwoływać, może ktoś ma jakieś pomocne rady.
Czy ktoś już kiedyś był w takiej sytuacji? Chcę się odwoływać, może ktoś ma jakieś pomocne rady.
A wystarczyło poszukać na stronie ZTM...
(hint: UCHWAŁA Nr XXXV/988/09 Rady Miasta Gdańska z dnia 23 kwietnia 2009 roku)
7. Dopuszcza się skasowanie 2 biletów czasowych 24-godzinnych ulgowych w celu uzyskania biletu 24-godzinnego pełnopłatnego.
8. W przypadku braku biletów jednorazowych o nominale wynikającym z cennika, dopuszcza się możliwość skasowania kilku biletów o niższych nominałach, których łączna wartość nie będzie
niższa od wymaganej, przy czym w przypadku braku biletu 24-godzinnego pełnopłatnego możliwe jest jedynie skasowanie 2 biletów czasowych 24-godzinnych ulgowych. Warunkiem uznania tak wniesionej opłaty jako ważnej jest skasowanie biletów w ciągu tej samej lub dwóch kolejnych minut, w tym samym pojeździe.
(hint: UCHWAŁA Nr XXXV/988/09 Rady Miasta Gdańska z dnia 23 kwietnia 2009 roku)
7. Dopuszcza się skasowanie 2 biletów czasowych 24-godzinnych ulgowych w celu uzyskania biletu 24-godzinnego pełnopłatnego.
8. W przypadku braku biletów jednorazowych o nominale wynikającym z cennika, dopuszcza się możliwość skasowania kilku biletów o niższych nominałach, których łączna wartość nie będzie
niższa od wymaganej, przy czym w przypadku braku biletu 24-godzinnego pełnopłatnego możliwe jest jedynie skasowanie 2 biletów czasowych 24-godzinnych ulgowych. Warunkiem uznania tak wniesionej opłaty jako ważnej jest skasowanie biletów w ciągu tej samej lub dwóch kolejnych minut, w tym samym pojeździe.