Widok

Mapa trójmiejskich lasów?

Paru znajomych zauroczylo mnie dzisiaj jazdą po trójmiejkich lasach. Czy ktoś się może orientuje czy jest do nabycia jakaś mapa z zaznaczonymi szlakami Trójmiejskiego Praku Krajobrazowego? Chodzi mi o to by na jej podstawie móc zaplanować wycieczkę i nie jeździć wylącznie na tzw "azymut". Gdzie można kupic taką mapę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ty dzisiaj byłeś na chwarznie i przy wylocie w kierunku Gdyni jechałeś z 2 kolesiami w las?? A co do mapki to kiedys w empiku taką widzialem
nie to nie ja
A jeżeli już to jechalam ;)
Ech to lenistwo... Przejdź się do najbliższej księgarni na dział map. Z 4 księgarni, które regularnie odwiedzam (do innych nie chadzam) wszystkie mają wszelkie mapy jakich potrzeduję, czasem aż trudno wybrać coś z wielu podobnych pozycji.
Gdyby chodziło, o coś specjalistycznego, to rozymuem, ale TPK? Widziałem przynajmniej 3 różne pozycje.
Dzięki tak też w środę zrobię. Mapką jestem zainteresowana od dzisiaj, nigdy wcześniej takiej nie widzialam, pewnie dlatego, że nie szukalam. Po prostu chcialam sie dowiedzieć czy coś takiego istnieje i gdzie można to kupić, by nie latać po calym Gdańsku (masz rację lenistwo ;) Ale dkoro twierdzisz, że to taka blachostka, to pewnie w każdej księgarni będzie...
Nic nie wiem o księgarniach w Gdańsku (jestem z Gdynii), ale w Empiku powinienneś znaleźć to, czego szukasz. Jak tam nie będzie (co było by dziwne) to szukaj po większych sklepach. Powinienneś znależć mapę bez problemu.
Sam używam mapy "Trójmiejski park krajobrazowy" z Eko-Kapio. Kosztowała mnie ok 10 zł. Duża, dwustronna (część północna i południowa na 2 stronach), dokładna (1:25000) i ma wszysktie szlaki, ścieżki a nawet przecinki leśne zaznaczone.
tez mam taka. szczerze polecam. swoja kupilem w gdyni na dworcu w informacji turystycznej.
Nawet na stacji benzynowej mozna zakupic, lato idzie więc wysyp mapek też powinien być ;)
Pzdr.
T.
Jest też nowsza wersja wspomnianej mapy. TRÓJMIEJSKI PARK KRAJOBRAZOWY - część pd. i pn. dwie oddzielne mapy w skali1:22500. Są zaznaczone proponowane szlaki rowerowe, nawet oznaczonop gdzie na szalku są podjazdy a gdzie zjazdy. Ciekawa ale jak dla mnie za malo dokładna Wyd. EKO KAPIO.
medyk napisał(a):

> Gdzie można kupic taką mapę?

Niestety nie wiem gdzie można kupić ... ale jest b. przyzwoita mapka w skali 1:15000. A w zasadzie dwie mapki Lasy Sopockie i Lasy Oliwskie.
Wydał je kiedys mój kolega z liceum w jakim małym wydawnictwie.
Napiszę do człowieka maila i zapytam czy ma jeszcze jakieś egzemplarze.
Pozdr

----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
Jankes napisał(a):

> medyk napisał(a):
>
> > Gdzie można kupic taką mapę?
>
> Niestety nie wiem gdzie można kupić ... ale jest b. przyzwoita
> mapka w skali 1:15000. A w zasadzie dwie mapki Lasy Sopockie i
> Lasy Oliwskie.

Klaniam,
Nie jest chyba tak tragicznie. Jezszce w zeszlym roku moj Bruder zaopatrywal sie w obie te mapki. Takze jakby dobrze pogrzebac w EMPIKACH, Ksiazkowniach i na straganach z tania ksiazko to by sie pewnie znalazlo. Mozna tez pojechac do PTTK w Gdansku - jest chyba gdzies kolo Wielkiego Mlyna, przynajmniej tam bylo jakis czas temu - lub do Sopotu - pierwsza brama na prawo od Ulicy Podjazd. Wchodzi sie od Podjazdu lub od Niepodleglosci. Drzewiej roznie bywalo i nie zawsze obie bramy byly open. Poza tym moj kumpel namiezyl na "swistkch" jakiegos goscia sprzedajacego arkusze sztabowek. Nie byl to jakis kolosalny wydatek a pakiet map byl naprawde imponujacy. Trzeba sprawdzic czy jeszcze sie ow Jegomosc objawia z tym dobrem...
Gruzz!
I.
Obie mapy powinny być w hurtowni Vicon na Wita Stwosza we Wrzeszczu (na rogu Abrahama i Wita Stwosza, w takim baraku przy starym nasypie kolejowym). Jak nie, to autor powyzszych jest skłonny wysłać mapki poczta w cenie 3 PLN za sztuke + koszta przesyłki.
Pozdr/J

----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
Dzięki serdeczne. Nie spodziewalam sie aż tak milego odzewu :) Już się zaopatrzylam w mapki w Empiku. Jeszcze raz dzięki za fatygę.
Rowerem przez lasy oliwskie można przejechać ulicą Spacerową lub Słowackiego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
uderz sie mocno w głowe i odpowiedz na pytanie ile ten twój bezsensowny post wnosi do dyskusji sprzed 8 lat ??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
polecam mapy EkoKapio i ExpressMap

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry