Widok

Marzanna

Odpłynęła do morza
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wzruszające.

A mamy XXI wiek i w Boga nie wolno wierzyć bo to "zacofanie" i "średniowiecze". Brawo.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 56

ci co mówią o zacofaniu i średniowieczu zazwyczaj lubią przejrzeć horoskop także się zgadzam
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ty tak poważnie?

Myślisz, że ktokolwiek to traktuje serio?
Przecież to zabawa dla dzieci.
Ale fakt, że powinny po sobie posprzątać.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

a może biorą przykład z dorosłych właścicieli piesków ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeżeli to same naturalne materiały ( mam nadzieję ) to marzanna nikomu nie zaszkodzi. Patyki, słoma, sznurek i może kolorowa bibuła. Natura sama się tym zajmie. Dawniej, gdy zapoczątkowano taką tradycję, ludzie myśleli o tym aby nie zaśmiecać miejsca w którym żyją.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co ma praktykowanie elementu tradycji ( która buduje np naszą tożsamość narodową ) do wiary? Nie spotkałem się też nigdy z takim nazewnictwem w temacie wierzących, tym bardziej zakazywaniem. Spotkałem się natomiast z narzucaniem kościoła swoich krzywdzących poglądów, które rzeczywiście można uznać za zacofane. Dawniej sprawdzały się aby kościół mógł utrzymać władzę. Dziś już i tak ją de facto utracił, więc nic dziwnego że ludzie chcą wyzwolić się spod jego rozkazów. Bóg w którego ja wierzę, nie chce krzywdy dla ludzi w imię władzy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież na naszych ziemiach to właśnie wierzenia słowiańskie mają o wiele straszą tradycję. Polska powstała i orzyjęła chrzest o wiele później, z przyczyn politycznych, nie duchowych. Na historii zamiast słuchać klepałeś różaniec?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niech płynie przez morza i oceany głosząc dobrą nowinę...
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdzie jest GiŚ

Zanieczyszczenie wody jak na tacy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

To żart, prawda? Rozumiem, że przyszedłeś do pracy piechotą, a w pracy nie zapalałeś światła, nie używałeś komputera i nic nie jadłeś i nie piłeś dzisiaj?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jelitkowo koło mostku, po jednej nutce... dziękuję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja byłem pierwszy, tylko nie wiedziałem gdzie to :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

cza było dmuchaną rzucić - to by do szwecji dopłynęła

a tu taka bieda
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak fabryki leją syf do rzek dzien i noc to ok a dzieciom bronisz wrzucic kupke słomy?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry