Widok
Masowa ilość sprzedawanych nieruchomości - powód?
Witam!
Jestem zainteresowany kupnem domu w Baninie. Zastanawia mnie strasznie dlaczego tak wielka ilość domów jest aktualnie na rynku. Czy jest to w jakiś sposób związane z obwodnicą metropolitarną? Według planów, które widziałem nie ma to związku, ale jednak coś chyba jest na rzeczy? Czy istnieje ryzyko wywłaszczenia czy może nasz wspaniały rząd tak ludzi uciska, że po prostu nie stać ich na utrzymanie było nie było nowych domów. Z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź
Jestem zainteresowany kupnem domu w Baninie. Zastanawia mnie strasznie dlaczego tak wielka ilość domów jest aktualnie na rynku. Czy jest to w jakiś sposób związane z obwodnicą metropolitarną? Według planów, które widziałem nie ma to związku, ale jednak coś chyba jest na rzeczy? Czy istnieje ryzyko wywłaszczenia czy może nasz wspaniały rząd tak ludzi uciska, że po prostu nie stać ich na utrzymanie było nie było nowych domów. Z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź
tzw.banino to dziś slaba,brzydka i nieestetyczna sypialnia Trójmiasta a'la falowce i pół przymorze.
korki, wszystko od sasa do lasa architektonicznie, a do tego zbliżającą się obwodnica metropolitalna która od południa i zachodu zamknie banino.
Na dodatek chamstwo sprowadzających się tu ludzi do tzw.biedaszeregowcow czynu z banina chlew i trzodę...
Ilość nieruchomości na sprzedaż nieprzypadkowa.czesc ludzi ucieka stąd....
korki, wszystko od sasa do lasa architektonicznie, a do tego zbliżającą się obwodnica metropolitalna która od południa i zachodu zamknie banino.
Na dodatek chamstwo sprowadzających się tu ludzi do tzw.biedaszeregowcow czynu z banina chlew i trzodę...
Ilość nieruchomości na sprzedaż nieprzypadkowa.czesc ludzi ucieka stąd....
dodaj jeszcze, ze buduje się setki nowych domów/mieszkań to i tylko z tego powodu jest większy ruch w nieruchomościach... jakby przybywało 10 domów rocznie to by również był mniejszy przemiał rynku wtórnego
z mojej obserwacji wynika, że duża część ludzi nie do końca wie na co się pisze i zaskakują ich realia i tyle - tj. większość z postu powyżej, daleko na imprezy, kina, wieczorem brak wygodnego/taniego transportu itp
z mojej obserwacji wynika, że duża część ludzi nie do końca wie na co się pisze i zaskakują ich realia i tyle - tj. większość z postu powyżej, daleko na imprezy, kina, wieczorem brak wygodnego/taniego transportu itp
Dokładnie takm sporo ludzi sprowadA się z miasta- ludzi, którzy nigdy nie mieszkali na wsi gdzie trzeba dojechać do sklepu, szkoły, do przychodni. Banino zawsze było trudne do mieszkania pod tym względem i trudne będzie niestety, bez auta nie da rady. Nawet na głupi spacer się nie przejdzie bo trzeba dojechać do lasu...
jai brak kanalizy? a kto w Baninie nie ma kanalizy? trolu najpierw zdobądz jakąs wiedzę w temacie a potem sie wypowiadaj. a i jak tam sie mieszka w klitce na południu Gdańska? tak mniemam ale możliwe że jeszcze z mamą na przyporzu pomieszkujesz.Mama pewnie już wiekowa to niedługo będzie nowy Pan i Władca apartamentu w falowcu :)
gmina żukowo to jedna z najbogatszych gmin w Polsce, przy czym jedna z najgorszych, Brak żłobków, przedszkoli, za mało szkół, które na dodatek są za małe. brak dróg, chodników.
nikt nie oczekuje kina, basenów, kręgielni itp. ale podstawowych standardów życiowych w postaci kawałka drogi, kanalizy, wody w kranie.
gmina zukowo nawet nie jest w stanie zapewnic dowozu dzieci do szkoly, wyrownac blotnistej drogi czy zagwarantowac ze bedzie mozna sie umyc po upalnym dniu.
nikt nie oczekuje kina, basenów, kręgielni itp. ale podstawowych standardów życiowych w postaci kawałka drogi, kanalizy, wody w kranie.
gmina zukowo nawet nie jest w stanie zapewnic dowozu dzieci do szkoly, wyrownac blotnistej drogi czy zagwarantowac ze bedzie mozna sie umyc po upalnym dniu.
najbogatsza bo największa.... tj najwięcej ludzi - wzięło się to z tego że zabudowa jest rozpaprana jak sr*czka przez sitko - zupełnie losowe osiedla na sprzedanym polu 2km od wszystkiego gdzie wprowadza się 500 osób.... i takich osiedli jest parędziesiąt - koszt budowy dróg, kanalizacji itp jest niewyobrażalny.... żeby to uporządkować należało by zredukować miejscowe plany, nie wydawać pozwoleń itp do czasu gdy się da to uzupełnić...
nawet koszt równiarek jest masakryczny, jednak nawet zrobienie płytostrad jest dośc hmm drogie
No i na dodatek Banino to nie jedyna wieś w gminie...
wiec w ten sposób mamy co mamy i potrzeba parunastu lat minimum, żeby chociaż szkielet sie poprawił
nawet koszt równiarek jest masakryczny, jednak nawet zrobienie płytostrad jest dośc hmm drogie
No i na dodatek Banino to nie jedyna wieś w gminie...
wiec w ten sposób mamy co mamy i potrzeba parunastu lat minimum, żeby chociaż szkielet sie poprawił
Śmieszą mnie takie posty. Też mieszkam w Baninie a mam 280 metrowy dom i działkę 1500m dla siebie i rodziny. Kanalizę drogę i oswietlenie też mamy. Z wodą nigdy nie było problemu. Nie generalizujcie bo tych kilka osiedli dla biedoty to nie całe Banino. A jeżeli ktoś faktycznie uzależnia swoje życie od codziennego bywania na imprezach w centrum Gd to źle trafił