Widok

Mateusz Kieliszkowski zdominował MP strongmanów w Brzeźnie

Opinie do artykułu: Mateusz Kieliszkowski zdominował MP strongmanów w Brzeźnie.

Mateusz Kieliszkowski wygrał cztery z pięciu konkurencji podczas mistrzostw Polski Strongman na Lotos Stadionie Letnim. W Gdańsku 24-letni siłacz sięgnął po czwarty tytuł z rzędu. Drugi był jedynie w rzucie kegami, w którym triumfował Rafał Kobylarz.

Zawody o mistrzostwo Polski w Gdańsku rozegrano trzeci rok z rzędu. Na plażowym stadionie w Brzeźnie dwunasty siłaczy sprawdziło się w sześciu konkurencjach: rzut kegami, załadunek elementów (90,100,100 kg) na platformę, przeciąganie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

niema co

Pompy i koksiarze......
Czy to moze jednak na sucho ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Normalnie jak zawody na największą dynie

Nawpier......nawozu po kokardę,a na koniec i tak będzie kapeć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale mniej sflaczały od Ciebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy ci ludzie wiedzą co ich czeka po zakończeniu "kariery" pakowania kg paszy, co stanie się z ich organizmem jakie choroby ich czekają? Tu nie ma ani krzty kulturystyki, zdrowego odżywiania, sportu tylko pakowanie kg odżywek.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmm

Nie martw sie pozyja i to dluzej niz ty..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bzdura

Nie masz pojecia o czy mowisz to zamknij morde niedouczony tluku. Co go czeka ? Podaj jedna konkretna przypadłosc ! Sa zdriwsi od was i was przezyja prowadza bardzo zdrowy tryb rzycia i sa pid stala opieka lekazy a wy siedzicie przed kompami albo turlacue sie po kanapie przed tv i browar fajeczka czipsiki...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zamknij morde niedouczony tłuku, rzycia,pid, lekazy,turlacue- świadczy o wysokim ilorazie inteligencji, rozległej wiedzy o sporcie i medycynie sportu, można by rzec obrzucając mnie piszesz sam do siebie. Poproś żonę, córkę a może mamę by ci ograniczyła dostęp do neta lub włączyła blokadę rodzicielską. Staczając się na twój poziom napiszę , gdy ja uprawiałem zawodowo sport to ty na chleb mówiłeś beb a na muchy ptapty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciag dalszy

A na marginesie przyglupie kulturystyka to jest doping kilka razy wiekszy niz strongman. Doinformuj sie najpierw zanim wydasz taka glupia opinia. Pudzian ten jest kaleka inwalida ?
Udowodniles ze nie masz zielonego pojecia o sporcie zwlaszcza zawodowym, wiec zamknij morde i wracaj przed komputer levele wbijac....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale

Pudzian ma dopiero 40 lat, ilu znasz strongmanów którzy dożyli 60 -tki? Na prawdę myślisz że codzienne dźwiganie 120 kg mięcha pozostanie bez wpływu na serce czy stawy? Chyba wiesz że najgorsze są skrajności, dotyczy to także zdrowia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prosty i ograniczony umysłowo człowieku, jak śmiesz obrzucać kogoś inwektywami kto ma więcej lat niż ty, więcej wiedzy a co gorsza nawet nie wiesz kim jestem. To ty spędzasz czas przed kompem a ja uprawiałem zawodowo sport przez 20 lat i wiem z czym to się wiąże i jakie są tego konsekwencje. Pisanie że kulturystyka to doping jest dosłownie potwierdzeniem twej głupoty.Nawet nie zasługujesz na odpowiedź ale cóż zhańbiłem się.

Cykamy fotkę ...

a później na vege-burgera albo do jakiej restaUracyi na dwa "kleksy" na talerzu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

cóż

Trzeba przyxnać że ciężary targają konkrrtne. Ciekawe czy któryś jest w stanie przebiec kilometr w przyzwoitym tempie i nie zejść na zawał serca.... szczerze w to wątpię. Miam kumpla wyglądającego podobnie po przebiegnièciu 100 m do autobusu pot leje się z niego jak woda z kranu a dyszy jak parowóz.... bez respiratora strach z domu wyjść.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale rozróżniasz, że dźwiganie ciężarów, a bieganie to dwie różne rzeczy, które wymagają innego przygotowania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

cóż

Ale rozumiesz że z punktu widzenia zdrowia wydolność układu krążenia jest ważniejsza od ilości kilogramów, które jesteś w stanie podnieść? Gdy pojawią się problemy z sercem mimo tych wszystkich mięśni nie dowleczesz się nawet do telefonu by zadzwonić po pomoc...

akurat Pudzian biegał swego czasu regularnie trasę większą niż kilometr i pewnie z czasem lepszym niż 50% tych komentujących szczurów ważących połowę tego co on :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam kolegę który zakończył niedawno karierę w trójboju siłowym, jest wielokrotnym mistrzem Polski,Europy. Zakończył bo chore stawy, serce, kręgosłup.Operacje jedna po drugiej, ale jest wielki jak ci na zdjęciach z tym że ma dwa razy więcej lat. Wniosek , przyjdzie czas i na nich o ile dożyją.

Co za sterydziarze!

140 kg mięcha albo i więcej. Pewnie non stop sobie robią zastrzyki i ładują końskie dawki sterydów. Ja nigdy nic nie brałem, nie biorę i nie zamierzam brać. Trening na sucho (kalistenika) i dobra dieta. 182 cm, 92 kg, 43 w bicepsie i 120 cm w klacie. Jakieś pytania?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

pitolety

Pochwal sie zdieciem naturalu i jakie ty masz wyniki ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

taaa ja mam jedno

co mi po twoich wymiarach?

jak jesteś lepszy siłacz od tych ludzi to startuj i wygrywaj
jak masz lepsze wymiary i rzeźbę od kulturystów to startuj w kulturystyce i wygrywaj
jak nic nie osiągnąłeś oprócz chwalenia się pod ich sukcesami,to się nie napinaj
myślisz, że byle sebix z bloku naładuje się końskich dawek metki,teścia itp. i będzie miał takie wyniki?
pewnie byś nie miał nawet połowy ich czasów w niektórych konkurencjach panie "patrzcie ile mam w bicku" :)
i tak się składa ,że niektórzy zawodnicy mieli po 105 kg wagi więc przy 10-15 kg wagi różnicy mieli kilkanaście cm w bickach na plus (nie mówię już nawet o klatach )

Co ty opowiadasz człowieku!

To są zwykli sterydziarze! Nie dożyją starości! Trenuje się tylko na sucho

Zminusowali sterydziarze

Co się kłują

I przebiega chłopczyk 400 metrów i ponosi śmierć na miejscu nie mówiąc o pływaniu. Jaka siła? Statyczna czy dynamiczna, zobacz co robią z Pudzianowskim ludzie dwa razy mniejsi, z mniejszą masą mięśniową.Siła jest tylko na ile ona wystarcza?

Ktoś cię pytał o wymiary pajacu???
Chodzi o samą siłę a nie o jakieś wygibasy na drążku

Co ty gadasz

Taki koks to nie dałby rady ani razu się podciągnąć na drążku

uznałbym to za sport

gdyby robili im testy antydopingowe. wiem. "sport" by umarł smiercią naturalną
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawda jest taka, że bez wspomagaczy ciężko. Trzeba się jakoś suplementować, żeby chociaż dorównać innym, już nie wspomnę, by być najlepszym. Nie rozumiem tylko za bardzo sterydziarzy, który ładują sobie zastrzyki i potem cierpią na skutki uboczne. Przecież już od lat są prohormony dostępne, nie dość że bezpieczniejsze w użyciu to jeszcze nie powodują efektów ubocznych... A działanie mają takie samo jak sterydy. Zobaczcie sobie zresztą na prohormones.pl
do góry