Widok

Matki równoległe

Matki równoległe Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Matki równoległe.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czemu nie graja?

Premiera 2 dni temu i dzisiaj ostatnie seanse??? A inne gnioty co dzien graja od mca
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 0

świetny film

Nie zawiodłam się.Wzruszający, wstrząsający film, do tego wielowymiarowy.Jednym słowem Mistrz Almodovar.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

świetny

Przykuwający uwagę ,świetny film , doskonała Penelope Cruz, hipnotyzująca muzyka . Film podoba się nie tylko matkom , mój mąż był zachwycony . Polecam dla każdego , a zwłaszcza fanom Almodovara ( film tak dobry jak 'Volver' )
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Super

Film przykuwający uwagę , świetna Penelope Cruz , hipnotyzująca muzyka . Polecam każdemu , nie tylko matkom , mój mąż był zachwycony . Almodovar w doskonałej formie , film tak dobry jak 'Volver'.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlaczego kina nie grają Almodovara?

za to cały chłam grają do upadłego
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 0

Matki równoległe

Film głęboki, pięknie prowadzona treść, bardzo wchodzący w psychikę kobiety, jak to u Almodovara, mistrz psychologicznych obrazów kobiet i dużego do nich szacunku, szkoda, że w Polsce nie ma podobnego reżysera. Piękna muzyka . . . . Dwie godziny przyjemności, zwłaszcza na tle współczesnego chłamu, to jak Wodecki czy Zaucha przy Martyniaku . . . .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proszę nie linczujcie mnie, ale nie podzielam powyższych zachwytów. Ode mnie max 6/10

Almodovar odcina kupony, niestety już od dłuższego czasu. Jestem zawiedziona i rozczarowana. Zaprezentowane kino jest kiczowate i niespójne. Brak w nim autentyczności. To trochę jak film klasy B z dość dobrą obsadą aktorek. Fabuła filmu nie przekonuje, a równolegle wprowadzany temat jest siłowy i niczego nie wnosi, no może przypomina niechlubną historię (nie chcę spojlerować, więc niech ta myśl pozostanie nierozwinięta) Na sali tłumy, na forum zachwyty. Nie rozumiem, nie polecam. My wyszłysmy z kina skonfudowane.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Penelope w tym filmie...

żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka raz chłopaczek! Do tego lewacka pochwała komunistów hiszpańskich. Ogólnie płaszczyzna i równina.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17

2nd sort

Opinia prawiczki,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każda Pliszka

A co? U prawaków piederast niet? To lepsza by była pochwała faszystów? Ogarnij się prawiczko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto

Kto lubi Penelope - koniecznie , zawsze przyjemnie na nią patrzeć , przy czym w tle to najpoważniejszy film Almodovara , jeśli wspomnienie o tysiącach ofiar wojny domowej w Hiszpanii pochowanych bezimiennie gdzieś w rowach i na polach to " pochwała lewactwa " jak pisze jeden z komentujących , to tym bardziej potrzebny , szczególnie przy tym co się dzieje z wschodnią granicą
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słabe było

Poszłam na Almodovara a ten film zrobił jakiś praktykant u niego na stażu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Słaby

Film słaby, niespójny. Historia się rozłazi jest kilka wiodących tematów- żaden nieskończony.
Czy jest to o macierzyństwie? Różnych jej obliczach? Miłości? Miłości lesbijskiej? Możliwościach genetyki? Wojnie domowej i jej okropnościach?
Nie wiem, o czym był ten film.
I jeszcze tak tanio zrobiony product placement mnie ubawił. Hiszpanie jeżdżą tylko nowiutkimi Suzuki, prosto z salonu,
wielkie rozczarowanie!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przepiękny!

Jako miłośniczka filmów Almodovara jestem tym filmem zachwycona...a nie wszystkie jego filmy są takie dobre...uwielbiam Penelopę Cruz i Rossy de Palma, uwielbiam muzykę i kolorowe dopracowane tła... te tapety, obrazy, półki z książkami... zawsze piękne u Almodovara...no i temat macierzyństwa, przyjaźni i miłości między kobietami...cudne...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Filmy

Wartość sentymentalna (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.

Powrót do Silent Hill (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Powrót do Silent Hill . Przeczytaj o filmie.

Melania (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Melania . Przeczytaj o filmie.

do góry