Widok

Mazda 626

Pierwowzorem modelu 626 była Mazda Capella z roku 1970 r., która ewoluowała, otrzymując nazwę 626 w roku 1978. Kolejne zmiany konstrukcyjne i faceliftingi dopowadziły do powstania najnowszego modelu (piąta generacja), przedstawionego na zdjęciu obok. Poniżej - nieco starsze 626 - generacje trzecia i czwarta - dość popularne na naszych drogach Mazda 626 wysoko ceniona jest za swoje ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

miałem i będę miał

Podobnie jak wyżej. załuję, że sprzedałem moją 626 2.0 z 1993. Ale to nic może uda się kupić znowu, lecz tym razem bezwypadkową. A kiedyś na pewno mazdę 6. To są super samochody. Nie ma porównania z niemcami. Są o wiele lepsze, takie "delikatnijsze". Jak kobiety. Polecam, ale w dobrym stanie. I koniecznie czerowoną.
Pozdrawiam.

MAZDA 626 GTX2.0 16V 115km 98r

Kupiłem ją niedawno zagazowałem instalacją Autronik koszt około 2000.00zł.Zrobiłem 2000 km chodzi jak na benzynie żadnych zawirowań w obrotach i w mocy.pali średnio około 9 litr.gazu.Poza tym wysoka kultura jazdy bardzo dobre wyposażenie i materiały wykończeniowe.Wcześniej jeżdziłem MItsubishi Lancerem 97.zrobiłem nim osobiście 150tys.wymieniałem tylko olej i świece.nie bójcie się kupować japończyków,chyba że macie dużo pieniędzy na części.Pozdrawiam rdzewiejące Ople i VW i umorusanych przy nich mechaników.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mazda 626 2.0 Diesel Comprex 1993r.

Niedawno kupiłem sprowadzoną z Belgii Mazde 626 Comprex 75 KM. Chciałbym o jakies opinie, komentarze itp. Moje pierwsze wrażenia są bardzo dobre. Nie wiem co oznaczaja niektóre kontrolki na desce rozdzielczej więc jak by ktoś miał opis to bym był bardzo wdzięczny za przysłanie. Pozdrawiam piwek25@wp.pl Jakub

Mazda 626

Pierwszą moją Madzią była 626 coupe 2.2 z 89r. Przede mną jeżdził nią mój ojciec 6 lat a póżniej ja jakieś 2 lata, i nic się z nią nie działo. Teraz jezdze 626 1.8 z 93r. Wymieniłem tylko tarcze i końcowy tłumik. A tak poza tym nic się nie dzieje. Autko SUPER!!!

Mazda 626 2.0 12V

Jestem posiadaczem Madzi od roku przejechalem ponad 20 tys km i jest rewelka. Prawda jest ze ma słabe przeguby. Pomimo przebiegu 260 tys chodzi idealnie. Wymienilem tarce spregła kosz tylko 200 zł. Spalanie ok 12 litrow gazu w miescie i w trasie do 10. Poprostu super autko z 1991r. Mowia ze wykonanie tych autek pred 91 było solidniejsze i podtrzymuje to. Darek z Reszowa

Mazda 626

Mam do sprzedania ksiązkę na płytce CD tylko za 10 zł dotyczącą naprawy i eksploatacji samochodu MAZDA 626. Znajdziesz w niej wszystko co chcesz wiedzieć o Mazdzie 626. Kontakt dgaj@.vp.pl lub GG 5138768

mazda 626 D Comprex 93 rok

sprowadziłem niedawno, fajne autko, silnik bomba, tylko stuka mi zawieszenie to podobno łączniki w stabilizatorach nie wiecie ile to kosztuje?? reszta spoko oby ni było gorzej, przebieg 224tyś i cyka jakby nigdy nic

Mazda 626 2,5 V 6 1994

Jeżdżę od pół roku, na razie sprawuje się super. Komfort i ta moc... Co ciekawe, przy normalnej jeździe bierze 9,5 l/100km (Pb). Sam początkowo nie chciałem wierzyć. Kto zasmakuje Magdy raz zawsze będzie za nią tęsknił.
V6 lubię ten dźwięk...

Mazda 626 2,5 V 6 1994

Jeżdżę od pół roku, na razie sprawuje się super. Komfort i ta moc... Co ciekawe, przy normalnej jeździe bierze 9,5 l/100km (Pb). Sam początkowo nie chciałem wierzyć. Kto zasmakuje Magdy raz zawsze będzie za nią tęsknił.
V6 lubię ten dźwięk...

Mazda 626 D Comprex

Witam. Niedawno kupilem Mazde Comprex z 96 roku. Ogólnie samochód mi się podoba tylko troche się naczytałem o tym nietypowym turbo "Comprex", to znaczy że przy przebiegu ok 150 tys. (mój tyle właśnie ma) siada i może skutecznie silnik posadzić, a nowe comprex dosyć słono kosztuje. Jeśli ktoś wie coś na ten temat będe wdzięczny za informację. mak1980@tlen.pl

A ja mam moi drodzy problem :( a mianowicie waham sie czy kupic madzie 626 z 1.8 z 93 r czytam te wasze komentarze i troszkę mnie to przekonało ale nie do konca . nie wiem czy cena którą przyszło by mi zapłacic (8.7oo) nie jest zbyt niska jak na autko tej klasy. Wiem ze czasem idzie kupic cos okazyjnie ale ja nigdy do tej pory nie miałem szczęscia:) Jak orientujecie sie w przedziałach cenowych dajcie znac na mail . z góry dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

poszukuje

poszukuje w ktorym miejscu sie znajduje nr silnika w mazdzie 626 tdi 2000cmm

mazda626 kontrolki

posiadam mazde626 2,0 benzyna z 1983r w nadwoziu chyba GC prosze o przesłanie jak ktoś ma opisu kontrolek do tego typu bo jedna z nich jes dla mnie niezrozumiała tzn.taka stopa na pedale na żółtym tle prosze o pomoc DZIEKUJE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mazda 626 Cupe.2.2Lwers.Amerykanska

Ta mazda ma 15 lat...lecz jest znakomicie utrzymana..zakupiona w niemczech to pewnie dlatego..poza przegubem ktory juz mam ale niemam czasu wymienic jezdzi znakomicie..no i moze nie uwierzycie ale pali gazu ok.10/11 lirtow:)Chetnie jednak dowiedzial bym sie wiecej na temat osiagow i metod tuningu mojej mazdy..niemoge nic znalesc...to jest typ z hamulcami tarczow\ymi z tylu...chcialbym zainwestowac w spoilery i wlot powietrza ale niema produktow do mojego auta:/Jesli ktos ma jakies materialy prosze przeslijcie..Kmiecik1@interia.pl

Mazda 626 GLD

Mazda chodzi nie narzekam ale nie wiem czy nie siadlo turbo i slabo sie zbiera mam zapytanie ile jechal najwiecej wlasciciel tego cacka czyli comprexa i jak ktos moze to niech mi napisze co to znaczy GLD oznaczenie tak mam wpisane w dowodzie ile przecietnie wam pali diselek Pozdrawiam wszystkich wlascicieli Mazdy czekam na opinie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mazda 626 1,8 16v

Mam to autko od 1,5 roku .Nie myślałem o zakładaniu gazu, lecz będzie to chyba konieczne (koszty).Słyszałem że te silniki nie lubią gazu. Auto prowadzi się super . Przy wyprzedzaniu można odczuć lekki brak mocy (może spowodowane jest to tym że troche klepie jeden zawór).Jeśli ktoś chce poczuć kulture jazdy i komfort to tylko Madzia 626. Pozdrawiam wszystkich urzytkowników Mazdy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

mazda 626 1.8 95 r.pasek czy łańcuch?

Helo mazdowicze,mam 626 z 95 roku,poj 1800 16V.
SPrzedający zapewniał mnie że ten model ma łańcuch rozrządu,ja nigdzie tego na razie nie mogę potwierdzić a nie jestem pewien,jeżeli jest łańcuch to kiedy trzeba wymienić? mam 180 000 tys km.
Proszę o info na maila
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

626 1.8 16v 94

Jezdze MADZIA dopiero, a moze juz 2 tygodnie i przejechalem ponad 3000 km, i co !? i nic kompletnie! wreszcie na polskich drogach wiem co to komfortowa jazda plynne wyprzedzanie, a na zachodzie nie jeden mysi zjechac na bok rozpaczliwie wycizkajac z siebie poty w momencie gdy ja spokojnie rozkoszuje sie jazda!!! gaz mial wstawiony od nowosci i tez bez niespodzianek, tylko sie troche zaksztusil gdy posmakowal pierwszy raz polskiego gazu, ale szybko sie przystosowal! nawet gdy zmienilem mu olej i mimo ze ma 280.000km, a ja troszeczke przelalem {bo sie zagadalem, nie wiele, ale zostawilem z mysla ze sobie go zje}, to i tak zostalo. nie bieze oleju, nie ma przedmuchow. na trasie pobiera gazu 9, przy mieszanej nie zalujac max 10.2 tez gazu. Nie spodkalem sie z lepszym autem, polecam bardzo. Tyle odemnie reszta byla napisana powyzej!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mam madzie 626 18.z 94r.

Witam Wszystkich, samochodów miałem już kilka fiata, opla, ale Mazda 626 to luksus. Zastanawiam się nad zamontowaniem gazu, ale nie wiem, czy mazdzia to wytrzyma ( na liczniku ma 120.000). Czytałem wszystkie Wasze opinie i mam dylemat. Proszę o podpowiedz.
Pozdrawiam
Wszystkich wlaścicieli Mazd- tym samochodzie mogę jechać na koniec świata
Sebastian
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mazda 626 97r.

Kto ma pojęcie na temat jakichkolwiek części do mazdy ceny oraz wytrzymałość. Pozdrawiam dzięki