Widok

Mazda 626

Pierwowzorem modelu 626 była Mazda Capella z roku 1970 r., która ewoluowała, otrzymując nazwę 626 w roku 1978. Kolejne zmiany konstrukcyjne i faceliftingi dopowadziły do powstania najnowszego modelu (piąta generacja), przedstawionego na zdjęciu obok. Poniżej - nieco starsze 626 - generacje trzecia i czwarta - dość popularne na naszych drogach Mazda 626 wysoko ceniona jest za swoje ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy kupic 626

Witam. Właśnie stoję przed możliwością zakupu mazdy 626 2.0 z silnikiem diesla. Proszę o jakieś info jak drogie są części, jak z blachą (bo słyszałem skrajne opinie), parę rzeczy na które muszę zwrócić uwagę przed zakupem?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

MAZDA 626 99R 2L

MAZDĘ MAM OD 2 MIESIĘCY JAK ZA TA KASĘ SUPER AUTKO SAM JĄ SPROWADZIŁEM WIĘC WIEM CO MAM:))) SPALANIE PO MIEŚCIE 10,5GAZU NA TRASIE SCHODZI DO 8.5-9 ZALEŻY CZY JĄ GWINTUJĘ :))POLECAM AUTKO BARDZO KOMFORTOWY SAMOCHODZIK Z DOBRE PIENIĄDZE W CZEŚŃIEJ JEŻDZIŁEM NIEMCAMI NIE MA PORÓWNANIA DO KOMFORTU SILNICZEK BZYCZY JAK PSZCZÓŁKA HI HI POZDRAWIAM

mam MAZDĘ 626 1.8 16v z 96r,też zagazowaną.Problemy miałem na początku z regulacją (duże spalanie,spadek mocy).Po kilku regulacjach chodzi jak igła.Spróbuj wyregulować instalacje.Pozdrawiam

mam sekwencje i bardzo sobie chwale.pozdrawiam

Wszystkie Mazdy

W rodzinie posiadalismy 626 z80r,85,87 i bodajrze 86 albo 87, teraz 929 wczesniej dwie 323. ABSOLUTNIE NIE MA MOZLIWOSCI POROWNANIA z innymi autami, ktorych naprawde wiele zmienilismy z racji dzialalnosci zwiazanej z motoryzacja. Kazda mazda zawsze pomimo zaniedbania-odpali i dojedzie do celu, sam mam oprocz tego Saab'a o prawie 10 lat mlodszego i jest baaardzo awaryjny w porownaniu do mazdy. Szczerze polecam-silniki benzynowe (bo tylko z takimi mialem stycznosc) powalaja na kolana stosunkiem osiagi/ekonomia, niemcy byli i beda daleko w tyle, fakt faktem ze diesle sa zbyt slabe w porownaniu do np VW TDI.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

w silnku 1.8 jak i zrszta w wiekszosci silnikow mazdy wystepuje pasek rorzadu

POSIADAM MAZDĘ 626 2.0 EXCLUSIVE ROK.1998.MAM JĄ W POSIADANIU DOPIERO PONAD ROK.NA RAZIE JESTĘ Z NIEJ ZADOWOLONY.TYLKO NIE WIEM ILE MA KONI POD MASKĄ.JAK TO MOŻNA SPRAWDZIĆ.PROSZĘ O JAKĄŚ WSKAZÓWKĘ.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POSIADACZY MAZD

dobrze lata

mam mazde 626 99 rok .Powiem szczerze ze auto jest ok .

626 GW 2001 2.0 Pb 116km

Witam. Auto posiadam od 1,5 roku. Przebieg 193tyś. Jak do tej pory nic się z autem nie dzieje. Leje paliwo i wymieniam płyny eksploatacyjne. Dynamika zadowalająca pomimo małej mocy, komfort wystarczający. Spalanie w Warszawie średnio wychodzi ok 10-10,5l Pb/100km w korkach, zima 11-11,5P b/100km, trasa średnio 7,5 - 8,5l/100km a przy jeździe 90km/h mocno poniżej 7l. Serwis stosunkowo tani, części też, nie ma problemów z dostępnością. Minusy to słaba widoczność przy cofaniu, jak również problemy z pierścieniami olejowymi więc zwyczajne branie oleju. Na szczęście nie są to jakieś ogromne ilości, w moim przypadku dolewam ok 1-2l/10tyś.Oczywiście wiem że zaraz pojawią się głosy że w "oplu to tyle...." itp. ale prawda jest taka, że niestety jest to wada tych silników co potwierdzą mechanicy. Moje odczucia co do marki są jak najbardziej pozytywne. Póki co gdybym miał wybierać, wybrałbym dokładnie tak samo. Auto godne polecenia za nieduże pieniądze.

Odp.

Prosze się kontakyować z warsztatem Auto Jaksa- obsługującym mazdy

a

przy zakupie auta zwroc uwage na turbine vzy nie jest mokra lub nie ma jakis wyciekow
blacharka sie nie przejmuj wszystko jest do zrobienia no sprawdz jak auto jezdzi

auto

jesli nie ma iskry to wymien swiece i przewody wysokiego napiecia

koni

w dowodzie rejestracyjnym jest napisane ile ma km np 77kw to 105 km

czesci

czesci do mazdy nie sa tanie ale tez nie sa tak awaryjne jak inne samocody
polecam auta japonskie i najlepiej n kupic z zagranicy

pazdek

Gdzie kupic oryginalna uszczelke pod porywe

MAZDA 626 2.0D COMPREX

BARDZO DOBRY I NIE ZAWODNY SAMOCHUD ALE JAK PUJDZIE WAM GLOWICA TO CALY KOSZT NAPRAWY2600ZL SAMA GLOWICA OCZYWISCIE NOWA KOSZTUJE1500ZLALE DO TEGO TSZEBA DOLICZYC USZCZELKI ITP.WIEC NA OGUL AUTKO DROGIE CO CHODZI O NAPRAWE

MAZDA 626 2.0D COMPREX 95r

Bardzo dobre wygodne i niezawodne autko.Ale jezeli walnie wam glowica to sama cena nowej glowicy do tego modelu to 1500zl.Nie wliczajac reszty czyli uszczelek itp.czesci cala naprawa moze wyniesc nawet 2600zl.Jednym slowem bardzo dobre autko ale drogie w utszymaniu co chodzi o naprawy.

nieziemska jazda

Mam piątą Mazdę z kolei!!! To niewyobrażalne jak komfortowo można pojeździć po naszych polskich drogach które nie są najlepsze.Auto szybkie , eleganckie i wygodne. O bezpieczeństwie nie wspomnę, gdyż wyszedłem bez zadrapania z dwóch wypadków. Mit o drogich częściach jest mocno przesadzony. Mam szóste auto w tym 5 z nich to mazdy rodziny 626. Nie chcę żadnego innego auta....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jaka kierownica do MAZDY 626 ?

Witam może ktoś wie czy kierownica z mazdy6 03r. będzie pasowała do mazdy626 95r.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam comprexa i odradzam przy 300tys przebiegu peka głowica naprawa to ok2000,dosc drogie czesci lepiej poszukaj omegi albo czegos podobnego w tej klasie mniejszy kłopot z czesciami a comprex jest rzadkim samochodem i z dobrą używka cieżko