Widok

Mechanik do Fiata Cinquecento

Witam
Do wymiany wałek rozrządu,popychacze+ rozrząd.
Kto się podejmie i za ile?Części mam.

Pozdrawiam
a.m
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo to jest głupota, że ktoś wpisuje takie samochody do rejestru zabytków. Powinno być min. 40-letnie. Jak widzę Golfy dwójki, trójki,Mercedesy 123, 124, Polonezy i Maluchy, Audi 80 B3, Audi 100 na żółtych to mnie śmiech ogarnia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zwykły cienias 700
Jesteś rzeczoznawcą starych aut? o tym czy dostane żółte balchy zadecyduje Wojewódzki konserwator zabytków,kto by powiedział 10 lat temu ,żę maluch czy polonez będzie miał prawo do żółtych tablic

Litości!!! Cinquecento na żółte blachy! Co to jest? Limited edition? To zwykły stary samochód jakich wiele wart max. 30gr./kg.

Spróbuj w AMSerwis - mają warsztat samochodowy w Gdyni na ulicy Puckiej. Warto, bo rzetelnie i nie zedrą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Miski się nie zdejmuje.
Miski nie trzeba demontować.Demontaż i wymiana :
Zdemontować pokrywę głowicy/zaworów.Następnie odkręcić klawiaturę zaworów i wyjąć laski popychaczy.Popychacze powinny się wyjąć swobodnie przez kanały lasek popychaczy ( popychacz/ podbijacz hydrauliczny jest cylindryczny i nie ma na części stykowej z wałkiem rozrządu grzybka ). Następnie zdemontować zderzak przedni ,odkręcić koło pasowe i zdemontować pokrywę łańcucha rozrządu ,ustawić rozrząd na znaku,zdemontować łańcuch z kołami zębatymi.I mamy wałek gotowy do wyjęcia.Ale jeśli się ktoś upiera na demontaż miski olejowej to całość zrobię za 340.Jak pasuje to proszę o kontakt woj1701@op.pl.Mogę wykonać w tym tygodniu od ręki.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"to lepiej niech do serwisu fiata jedzie" we fiacie na hallera mnie wyśmiali
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Normalny warsztat licząc roboczogodzinę 80-100 zł, faktycznie weźmie za samą 3-dniową robotę 2 -2,5 tys. zł.+ części, bo to co ma założyciel tematu, to za mało."

Witam
mam wałek,mam uszczelki,mam pompe wodno olejową z uszczelniaczami,rozrząd,popychacze(olej+płyn kupie) to co mam jeszcze mieć??
Witam
silnik 700,popychacze są hydrauliczne.miskę olejową trzeba zrzucić
Witam
OK proszę podać numer telefonu na adulek.m@wp.pl
"A temu Pańskiemu pracodawcy nikt nie KAŻE WYNAJMOWAĆ LOKALU" -A co? Ma na parkingu naprawiać???
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zastanawiam się czy Pański pracodawca przy tych SWOICH KOSZTACH 25 tyś PLN płaci Wam Panowie uczciwy ZUS czy jest to normalny przedstawiciel polskich pracodawców płacący oficjalnie najniższą krajową a resztę w formie kopertówy. Pracuję od bez mała 30 lat w branży i uczciwie żaden nie płaci zus tak jak powinien .( Rutkowski,Krajewski,Bejuk,Kawa,Beaver i inni) i przestańmy siebie i innych ogłupiać na wzajem.Ludzie będą dorabiać w GARAŻOWNIACH by żyć po ludzku.A temu Pańskiemu pracodawcy nikt nie KAŻE WYNAJMOWAĆ LOKALU.Ot tyle na temat nie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mam pytanie jaki silnik - bo to uzależnia koszt naprawy.
Jeśli cc ma 700 naprawa/wymiana to pestka oczywiście jeśli nie są zużyte tuleje/łożyska ślizgowe w kadłubie( i tak wiąże się z demontażem zderzaka przedniego).A 900 to trochę inna bajka do wymiany powinno się zdemontować miskę olejową by zabezpieczyć opadające szklanki podbijaczy lasek popychaczy.Po wymianie i tak trzeba wykonać wstępni wyregulować klawiaturę .W ROCZNIKU 98 nie ma takiej potrzeby klawiatura jest nie regulowana. Koszt to 250 - 380 w zależności jaki silnik jest .Jeszcze jedno pamiętać trzeba że w 900 z łańcuchem trzeba wymienić napinacz - nie występuje on w zestawach i jest obecnie prawie nie dostępny ( serwis autoryzowany) - polecam Gdynia Działdowska hurtownia jako jedyni w województwie mają .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zrobię to za 400 pln w 1 dzień.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
ty chyba nie chcesz zrozumieć, oddaję samochód chłopu który mi go robi "miesiąc" ale w między czasie robi swoje, czyli mechanikę ludzi przyjeżdzających na bieżąco na szybkie naprawy, może jest na emeryturze i sobie odwiedza garaż 2 razy w tyg - zresztą co się będe rozpisywał, chcecie wydawajcie sobie na zusy, liczcie roboczo godziny 100pln za h i tyle płaćcie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Pracuję w małej firmie usługowej - 6 osób. Podstawowy koszt działalności firmy tzn. pensje, Zusy, media, wynajem pomieszczenia i inne drobiazgi to 25 tys. zł na miesiąc. Tak więc żaden legalnie działajacy warsztat zatrudniający pracowników poniżej pewnych kwot za roboczogodzine wręcz nie może zejść, żeby dalej istnieć. A jakie koszty ma garażowiec?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
"gdyby o mnie chodziło mógłby to nawet miesiąc" -A czy Ty byś pracował przez miesiąc za 500zł? Domyślam się, że nie. Więc nie rozumiem dlaczego inni mają robić a półdarmo? Jest cennik, taryfikator i cena końcowa. Jak komuś się nie podoba niech wynajmie sobie garaż i sam ręce pobrudzi, a nie szuka głupszego od siebie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
to lepiej niech do serwisu fiata jedzie - co wywskakujesz z cenami i roboczogodzinami warsztatów robiących wg taryfikatora, ma chłop samochód z sentymentu, nie ma pieniędzy na wyrzucanie cholera wie jakiej kwoty na naprawę to szuka - co w tym dziwnego, następny człowiek od dawania dobrych rad, garażowiec gdyby o mnie chodziło mógłby to nawet miesiąc robić grunt żeby była dobra cena i rzetenie wykonana robota - ty widac idziesz w życiu na łatwizne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
800 zł to drogo? Żeby w tym wynalazku wymienić wałek rozrządu, to trzeba rozebrać praktycznie cały silnik, bo wałek jest w bloku silnika,a nie w głowicy, jak w nowszych samochodach. A po rozebraniu okaże się, że jeszcze to i tamto trzeba zrobić, wyczyścić, wymienić uszczelki itd.
Emeryt garażowiec może sobie grzebać w tym tydzień za 500 zł. Normalny warsztat licząc roboczogodzinę 80-100 zł, faktycznie weźmie za samą 3-dniową robotę 2 -2,5 tys. zł.+ części, bo to co ma założyciel tematu, to za mało.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak nie zapomne to ogarnę, Oliwską jak jedziesz w stronę Brzeźna przed stacją orlen po lewej stronie są chyba 3 garaże, jeden wiecznie okupowany - to ten
spróbuj jeszcze na Załogowej, na samym końcu po lewej stronie przed dawnym olvitem - warsztat, reklama trw na murze

Inne tematy z forum Motoryzacja

Najem długoterminowy samochodu Co o tym sądzicie? (12 odpowiedzi)

Przymierzam się obecnie do najmu długoterminowego auta. Interesuje mnie wzięcie auta hybrydowego...

Hak do przyczepy - jaki koszt? (8 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś się orientuje ile może kosztować montaż haka do przyczepy w Skodzie Fabii Combi?

do góry