Widok
To uczciwa niepubliczna przychodnia. Z czystym sumieniem mogę polecić w niej pracę. Przychodnia zatrudnia przeważnie studentów zaocznych (to oszczędność dla zakładów). Ale nie tylko. Warunki pracy jasno zostają przedstawione już podczas rozmowy. Praca polega na dzwonieniu do ludzi i zapraszaniu na bezpłatne badania - często są projekty np. na mannografię. Pracuje się po 6 godz/ dzień od pon -pt. Zwykle chodzimy jeden tydzień na 8 do 14 a następny na 14 do 20. Ale to można ustalić. Obowiązkowo w miesiącu jest 1 pracująca sobota. Dla chętnych możliwość starania sie o pracę w pozostałe soboty. Przez okres 3 m-cy pracujemy na umowie zlecenia. Jest to okres próbny. Praca jest z pozory tylko lekka bo ludzie przez telefon sa bardzo rózni. Są też dzienne limity - 10 osób dziennie zarejestrowanych na dane badanie. Bywały niższe lub wyższe. Stawka 8 zł brutto za godz. Daje 6 z groszami netto. Na początku wyjdzie nam te 800 zł netto. Warto przeczekać ten okres, bo po 3 m-cach osoby pracowite, sumienne otrzymują umowę o prace na najniższą krajową. Atmosfera w przychodni miła. Wynagrodzenie zawsze i na czas.
Kto ma wysokie wymagania niech nie aplikuje. Praca jak najbardziej dobra dla osób potrafiących pracować za 1600 zł brutto, dla studentów czy absolwentów chcących zdobywać doświadczenie.
Kto ma wysokie wymagania niech nie aplikuje. Praca jak najbardziej dobra dla osób potrafiących pracować za 1600 zł brutto, dla studentów czy absolwentów chcących zdobywać doświadczenie.
co to w ogole za sciema o podstawie za godzine? praca jest ok, ale z tym to ktos grubo przesadzil w komentarzu, chyba ze cos sie zmienilo w tej firmie. jak ja pracowalam byla kasa tylko od osoby zarejestrowanej, ktora przyszla na badania, nie rozumiem tez co znacvzy "umowa zlecenie jako probna na 3 m-ce"? nie widzialam tam nikogo kto mial inna niz podpisywana co miesiac, albo o prace po okresie 3 m-cy, a studenci maja o dzielo.
Jeśli byłabyś tak dobra - proszę udziel informacji czy jest tam jakaś stawka godzinowa? Czy pracuję te kilka godzin dziennie "za darmo" i otrzymuję wynagrodzenie tylko od zarejestrowanej osoby. Czy jest szansa na prace tam nie majac już statusu studenta (mam 27 lat)? I czy ewentualnie iść tam osobiście z podaniem? Wysyłam cv na podane adresy mail - na jeden po czasie otrzymuje odpowiedź - mailer demon - bład po stronie odbiorcy. Może zapraszają na rozmowę tylko studentów. Mam doświadczenie pracy w centrum medycznym (co prawda z rejestracją niewielkie), obsłudze klienta i telemarketingu. Ale brak odzewu. A widzę, że ogłoszenie pojawia się co jakiś czas więc chciałam na własnej skórze spróbować.
Stawka godzinowa jest przez pierwsze 3miesiące, czyli 7zł brutto. Potem prowizja przy której ledwo da sie wiązać koniec z końcem. Osoby które tam pracują to nie tylko studenci, wiec jeśli jesteś tak zdesperowana to możesz się z przejść z aplikacją.
Jeśli masz doświadczenie w takich działach to szukaj do skutku czegoś innego. Przeciętnie, na prowizji, osoby zarabiają tam od 300 do 900zl. A srednia to tak ok. 400zł
Warto tam iść jedynie na praktyki czy staż z urzędu pracy.
Jeśli masz doświadczenie w takich działach to szukaj do skutku czegoś innego. Przeciętnie, na prowizji, osoby zarabiają tam od 300 do 900zl. A srednia to tak ok. 400zł
Warto tam iść jedynie na praktyki czy staż z urzędu pracy.
Praca bez jakiejkolwiek umowy i bez wynagrodzenia.
Ludzie często pracują tam cały miesiąc za około max 50 brutto, nikt normalny - z doświadczeniem- nie byłby zainteresowany praca w takiej "firmie".
Podpisanie umowy jest zawsze przekładane. Dodatkowo składane są przez kierownictwo słowne obietnice o wysokości płac - podstawy itd. Szefostwo jak widać bazuje na niedoświadczonych studentach którzy szukają każdej pracy.
Smutne jest to, że takie "firmy" w jawny sposób żerują na naiwności pracowników. Jednak pamiętajmy, że dobra firma powinna kojarzyć się głównie z szeroko pojętym zaufaniem.
Ludzie, nie bądźcie naiwni. Nie dorabiajcie manipulantów i przede wszystkim myślcie. Nie ma na czas umowy z dokładnie określonymi warunkami - dziękujecie za współpracę.
Co raz więcej negatywnych opinii słyszy się o tej "firmie"w trójmieście.
"Firmy" Medyka jak najbardziej NIE POLECAM!
Mam nadzieję, że jej kierownictwa nie spotkam nigdy na swojej drodze zawodowej.
Ludzie często pracują tam cały miesiąc za około max 50 brutto, nikt normalny - z doświadczeniem- nie byłby zainteresowany praca w takiej "firmie".
Podpisanie umowy jest zawsze przekładane. Dodatkowo składane są przez kierownictwo słowne obietnice o wysokości płac - podstawy itd. Szefostwo jak widać bazuje na niedoświadczonych studentach którzy szukają każdej pracy.
Smutne jest to, że takie "firmy" w jawny sposób żerują na naiwności pracowników. Jednak pamiętajmy, że dobra firma powinna kojarzyć się głównie z szeroko pojętym zaufaniem.
Ludzie, nie bądźcie naiwni. Nie dorabiajcie manipulantów i przede wszystkim myślcie. Nie ma na czas umowy z dokładnie określonymi warunkami - dziękujecie za współpracę.
Co raz więcej negatywnych opinii słyszy się o tej "firmie"w trójmieście.
"Firmy" Medyka jak najbardziej NIE POLECAM!
Mam nadzieję, że jej kierownictwa nie spotkam nigdy na swojej drodze zawodowej.
Teraz ta firma rekrutuje pod nazwą Centrum Badań i Profilaktyki:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/zatrudnimy-telemarketerki-nie-sprzedaz-ogl7449786.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/zatrudnimy-telemarketerki-nie-sprzedaz-ogl7449786.html
Szanowni Państwo,
Piszę jako właściciel spółki, która otrzymała tak wiele negatywnych wpisów.
Z trudem, aczkolwiek muszę przyznać, że znaczna część z nich jest prawdą.
Jako wola wyjaśnienia - w owym czasie (2012 - 2013) Medyka24 starała się przejść z etapu mikroprzedsiębiorstwa w dynamiczną większą organizację. Niestety podczas tych starań popełniliśmy szereg błędów co doprowadziło do takiej, a nie innej opinii na temat mojej firmy.
Chciałbym wszystkich, którzy zawiedli się na prowadzonej przeze mnie firmie, po ludzku przeprosić. Zawsze starałem się stawiać człowieka na pierwszym miejscu dbając o jego godność, dobre samopoczucie oraz możliwość indywidualnego rozwoju. Niestety w warunkach silnej konkurencji te sprawy gdzieś umknęły.
Medyka24 przetrwała te złe chwile, dalej funkcjonuje i stara się nieść pomoc w postaci szybkiego, bezpłatnego dostępu do opieki zdrowotnej - będziemy starać się robić to rozsądniej.
Jeszcze raz - wyrazy szacunku i uznania dla wszystkich, którzy poczuli się dotknięci w jakikolwiek sposób przez Medykę24.
Z pozdrowieniami
Marcin Wojnecki
Właściciel
Piszę jako właściciel spółki, która otrzymała tak wiele negatywnych wpisów.
Z trudem, aczkolwiek muszę przyznać, że znaczna część z nich jest prawdą.
Jako wola wyjaśnienia - w owym czasie (2012 - 2013) Medyka24 starała się przejść z etapu mikroprzedsiębiorstwa w dynamiczną większą organizację. Niestety podczas tych starań popełniliśmy szereg błędów co doprowadziło do takiej, a nie innej opinii na temat mojej firmy.
Chciałbym wszystkich, którzy zawiedli się na prowadzonej przeze mnie firmie, po ludzku przeprosić. Zawsze starałem się stawiać człowieka na pierwszym miejscu dbając o jego godność, dobre samopoczucie oraz możliwość indywidualnego rozwoju. Niestety w warunkach silnej konkurencji te sprawy gdzieś umknęły.
Medyka24 przetrwała te złe chwile, dalej funkcjonuje i stara się nieść pomoc w postaci szybkiego, bezpłatnego dostępu do opieki zdrowotnej - będziemy starać się robić to rozsądniej.
Jeszcze raz - wyrazy szacunku i uznania dla wszystkich, którzy poczuli się dotknięci w jakikolwiek sposób przez Medykę24.
Z pozdrowieniami
Marcin Wojnecki
Właściciel