Widok

Melomani na rowerach

Jedzie sobie taki jeden z drugim ze słuchawkami na uszach. Niejednokrotnie zdarzały mi się tacy melomani rowerowi, że nie można ich wyprzedzić, bo wąska ścieżka, jedzie sobie 10/godz. Krzyczę na niego nie słyszy w końcu lekko stuknąłem go celowo kołem w jego tylne koło, zdjął słuchawki i posypały się joby w moim kierunku. No coś niesamowitego. Powinien być zakaz używania słuchawek. Jeżdżę dość szybko, więc często doganiam tych melomanów. Nie można w żaden sposób ich wyprzedzić.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9
zimno jest, czubku jeden, uszy chronimy często słuchawkami bo w nich cieplej, a nie dla muzyki

a jak jesteś taki nerwus, to się lecz. a na pewno nie próbuj jazdy samochodem, bo prędzej czy później kogoś zabijesz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
"nie można ich wyprzedzić, bo wąska ścieżka, jedzie sobie 10/godz. Krzyczę na niego..Jeżdżę dość szybko, więc często doganiam... "

1. Ścieżka nie tor wyścigowy. Twoim za***nym obowiązkiem jest poczekać, aż będzie miejsce do wyprzedzania. Może nie chciał się spocić, bo do pracy jechał. Nieważne. Nie Twój biznes. A jak potrzebujesz się wyszaleć - jedź za miasto albo do lasu , a ścieżki zostaw ludziom do luźnego przemieszczania się.

2. Kup sobie zioła na uspokojenie, bo się za mocno denerwujesz.

3. Gdybyś mnie potrącił pierwszy raz, uznałbym za przypadek i nie zwróciłbym uwagi, ale gdybym przez Ciebie musiał się zatrzymać i uzasadniłbyś to moją wolną jazdą.... otrzymałbyś normalną, soczystą wiązankę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13
~sopot, rozbawiłeś mnie do łez tym komentarzem :)
W zasadzie zmysł słuchu wykorzystuje się bez przerwy na rowerze. Uszy to takie wsteczne i boczne lusterka.
Ale gdybym już słuchała muzyki, co mi się nie zdarza, a jakiś ktoś by mnie pukał w tylne koło, to też by poleciała wiązanka. :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10
10/godz. ?
widocznie leciał jakiś wolny kawałek
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 12
Spotkałem się w Jelitkowie że rolkarze używali słuchawek na dwoje uszu. Co do zakazu używania słuchawek to nie mogę się zgodzić, bo służą też a przede wszystkim za zestaw słuchawkowy do rozmów (jedną słuchawkę ma się w uchu, a drugie wolne-czyli słyszymy co jest dookoła). Zależy jak ktoś słucha radia czy muzyki, też czasem słucham radia, ale głośność mam tak ustawioną, że nawet mając dwie słuchawki na uszach nie tracę koncentracji i kontaktu z otoczeniem, ale lepiej "dmuchać na zimne" i mieć jedno ucho- to od osi drogi rowerowej/jezdni wolne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ciekawi mnie gdzie ich spotykasz ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry