Widok

Mercedes klasa E W211

Klasa E to synonim komfortu, bezpieczeństwa i elegancji. Jest przy tym tak dynamiczna, jak nigdy dotąd. To zasługa mocniejszych silników i pakietu DIRECT CONTROL, obejmującego układ kierowniczy, skrzynię biegów i układ jezdny. Więcej bezpieczeństwa zapewnia też PRE-SAFE® i Intelligent Light System.Niektóre silniki Klasy E są teraz jeszcze bardziej dynamiczne. Odczuwalnie zwiększyły się ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlaczego tak malo? i nic o 320E
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobre auto

wygodne i z klasa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

super auto polecam

jak samochod kupiony w salonie a nie z wypadku
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytam i nie wierzę !!!

Mam Mercedesa W211 2,7 CDI 2003 rok, kupiłem go w Berlinie z przebiegiem 119 tyś km i jestem strasznie zdziwiony, że ludzie tak narzekają na to autko ! Zrobiłem już nim ok 70 tyś km i wymieniłem opony, olej i filtry - nic mi się z tym autkiem nie dzieje ! Ludzie co wy macie za Mercedesy (od 14 lat jeżdżę Mercedesem i jestem naprawdę zdziwiony o czym wy piszecie - te samochody się nie psują)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

e 220 cdi november 2008

zakupilem niedawno uzywanego z 20 tys. przebiegu - cudo!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam mercedesa e 320 cdi jest to auto niezawodne a komfort jazdy poprostu rewela zalojcie ci co wystawiacie bzdurne opinie ze niemacie okazji sie tym pociskiem przeleciec
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jedno z najlepszych autek ;]

Nie ma jazdy bez gwiazdy tak było jest i będzie,a w211 jest tego znakomitym dowodem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo awaryjny

Samochod uzytkuje od 2 lat (220 CDI, przebieg 130000 km), jest bardzo ekonomiczny, na trasie spala ok 5,5 litra. Ma praktycznie pelne wyposazenie (dvd, chlodzone fotele, disctronic). Jednak to wszystko nie rekompensuje kosztow - do tej pory wydalem na same naprawy ok. 30000 PLN (skrzynia, wtryski, akumulator, zawieszenie, napinacze paska wieloklinowego x 6!!!, turbo, pompa wspomagania, SBC i inne naprawy,o ktorych nie wspomne - wszystkie w ASO w Polsce!!!!! Samochod kupilem z udokumentowanym przebiegiem, bezwypadkowy (mieszkam w skandynawii, a tutaj wszystkie stluczki, naprawy sa dokumentowane)I nie jest to bzdurna opinia, tylko suche fakty. Do tego dochodza jeszcze oniska rdzy na niektorych elementach. Firma Mercedes o takich tradycjach i prestizu powinna sie wstydzic!!! Gdyby nie zamilowanie do marki, chyba nie powtorzylbym zakupu!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 17

E klasa W 211

Mam auto od niedawna jestem w szoku 10L jezdziłem vw to golf to passat ale ta jazda mnie przekonala no i zone
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jest ok.

a ja jestem zadowolona wiekszych problemów nie ma
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobre ale trochę awaryjne auto

Mam od kilku lat mercedesa W211 typu E500 z 2003r, przejechałem nim 180 tyś km i co jakiś czas coś wysiada. Ostatnio wysiadła tzw pompa zawieszenia bo mam pneumatyczne zawieszenie i żeby dojechać do domu szorowałem po asfalcie na nieruwnościach oraz na zakrętach opony tarły błotnik, bo mam opony 265/35/18. Układy ESP i ABS oczywiście też wysiadły bo są w jakiś sposób związane z tą pompą. Wszyscy pokazywali na mój samochód jak jedzie bo prawie nie było prześwitu. Mechanicy z serwisu twierdzą, że te pompy to największy bubel w tych mercedesach i jest to jego największa wada fabryczna. W nowszych modelach już zostały wycofane i zmienione, gdyż zbyt dużo było reklamacji z nią związanych. Samochód kosztował prawie 400 tyś zł i przez pierwsze 5 lat było ok ale póżniej to już nie. Wcześniej przez 10 lat jeżdziłem "140" S500L i nie robiłem przy nim nic. Dlatego teraz też kupuję S550L i wierzę, że nie będę się denerwował nim jeżdżąc.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Bez gwiazdy nie ma jazdy

Jeśli ktoś źle się wyraża na temat tego modelu to znaczy,że nigdy nie jeździł tym samochodem. To jest mój szósty Mercedes i nigdy nie zamienię tej marki na nic innego, a miałem już i BMW i Audi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Styl i elegancja

Auto wspaniałe, jazda nim jest tylko i wyłącznie przyjemnością, wygląd zarówno wewnątrz jak i zewnątrz to po prostu sztuka, posiadam wersje Avantgarde z silnikiem 2,7 Cdi, nie zamieniłbym za te pieniądze na nic innego
BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

super

autko klasa jachalem prawie 3000 km na wczasy zero zmeczenia klasa to jednak mercedes
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

JAKIES 1,5 MIESIACA TEMU KUPILEM MERCEDESA W211 E270 CDI Z 2003 ROKU. AUTO SPROWADZONE Z NIEMIEC... PRZYJECHALO Z PRZEBIEGIEM 135 TYSIECY KM... ZROBILEM NIM DOPIERO 5 TYSIECY KM ALE JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z TEGO AUTA... OPRUCZ PODSTAWOWYCH WYMIAN TYPU OLEJ FILTRY KLOCKI TARCZE NIC WIECEJ NIE ROBILEM AUTO DO DZISIAJ CHODZI REWELACYJNIE
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

mercedes

Ci co piszą krytycznie to albo się przechwalają co to niby nie mieli czy co niby kupią a naprawdę mają tylko prospekty lub kupili "okazję" od turka czy araba z nie 130tys km a milion trzysta tys km i pewnie jeszcze z włoch !!! Pewnie że to nie Beczka W123 czy Baleron taxiarzy W124 jeśli chodzi o trwałość ale z elektroniki było w nich tylko radio ! Ale i tamte diesle miały 3000ccm a mocy od 88 do 113KM a terażniejsze zaczynają się 0d 112 KM przy 2200ccm do ponad 200 przy 320 cdi ! Ja mam teraz e220 cdi miałem e270 cdi i było ok. męczę się też za to z a6 audi, silniczek 2,5 tdi 180 ps,pompa,wałki, turbo popyczacze,zawieszenia przód i tył+tiptronic. Polecam dla majsterkowiczów. Mercedesy górą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

TO JEST TO

mam Mesia z 2004r E-200 CDI w automacie i zrobilem nim ponad 140 tys i nigdy mnie nie zawiodl-jedynie mogliby popracowac nad filtrem czastek stalych mialem Audi A6 ale to nie jest to-na wiosne planuje zmiane auta i tylko na Mesia tyle ze mlodszego-Pozdrawiam wszystkich wlascicieli Mercedesow
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

rewelacja !!!

co tu dużo pisać , samochód jest komfortowy i niezawodny. Mam wersję avantgarde 270 cdi z tuningiem carlsona , to daje jej moc ok.210 KM. Polecam zakup takiego autka.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja też mam takiego

3 lata i nic się nie dzieje; miałem BMW 530d i audi A4 TDi i jeszcze parę innych ale mesia nic nie przebije
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

nina - ocena (3 odpowiedzi)

uczęszczałam na zajęcia przygotowujące do matury rozszerzonej, prowadzone przez panią Ewę....

do góry