Widok
Mercedes klasa E W211
Klasa E to synonim komfortu, bezpieczeństwa i elegancji. Jest przy tym tak dynamiczna, jak nigdy dotąd. To zasługa mocniejszych silników i pakietu DIRECT CONTROL, obejmującego układ kierowniczy, skrzynię biegów i układ jezdny. Więcej bezpieczeństwa zapewnia też PRE-SAFE® i Intelligent Light System.Niektóre silniki Klasy E są teraz jeszcze bardziej dynamiczne. Odczuwalnie zwiększyły się ...
więcej
więcej
Czytam i nie wierzę !!!
Mam Mercedesa W211 2,7 CDI 2003 rok, kupiłem go w Berlinie z przebiegiem 119 tyś km i jestem strasznie zdziwiony, że ludzie tak narzekają na to autko ! Zrobiłem już nim ok 70 tyś km i wymieniłem opony, olej i filtry - nic mi się z tym autkiem nie dzieje ! Ludzie co wy macie za Mercedesy (od 14 lat jeżdżę Mercedesem i jestem naprawdę zdziwiony o czym wy piszecie - te samochody się nie psują)
Bardzo awaryjny
Samochod uzytkuje od 2 lat (220 CDI, przebieg 130000 km), jest bardzo ekonomiczny, na trasie spala ok 5,5 litra. Ma praktycznie pelne wyposazenie (dvd, chlodzone fotele, disctronic). Jednak to wszystko nie rekompensuje kosztow - do tej pory wydalem na same naprawy ok. 30000 PLN (skrzynia, wtryski, akumulator, zawieszenie, napinacze paska wieloklinowego x 6!!!, turbo, pompa wspomagania, SBC i inne naprawy,o ktorych nie wspomne - wszystkie w ASO w Polsce!!!!! Samochod kupilem z udokumentowanym przebiegiem, bezwypadkowy (mieszkam w skandynawii, a tutaj wszystkie stluczki, naprawy sa dokumentowane)I nie jest to bzdurna opinia, tylko suche fakty. Do tego dochodza jeszcze oniska rdzy na niektorych elementach. Firma Mercedes o takich tradycjach i prestizu powinna sie wstydzic!!! Gdyby nie zamilowanie do marki, chyba nie powtorzylbym zakupu!
Dobre ale trochę awaryjne auto
Mam od kilku lat mercedesa W211 typu E500 z 2003r, przejechałem nim 180 tyś km i co jakiś czas coś wysiada. Ostatnio wysiadła tzw pompa zawieszenia bo mam pneumatyczne zawieszenie i żeby dojechać do domu szorowałem po asfalcie na nieruwnościach oraz na zakrętach opony tarły błotnik, bo mam opony 265/35/18. Układy ESP i ABS oczywiście też wysiadły bo są w jakiś sposób związane z tą pompą. Wszyscy pokazywali na mój samochód jak jedzie bo prawie nie było prześwitu. Mechanicy z serwisu twierdzą, że te pompy to największy bubel w tych mercedesach i jest to jego największa wada fabryczna. W nowszych modelach już zostały wycofane i zmienione, gdyż zbyt dużo było reklamacji z nią związanych. Samochód kosztował prawie 400 tyś zł i przez pierwsze 5 lat było ok ale póżniej to już nie. Wcześniej przez 10 lat jeżdziłem "140" S500L i nie robiłem przy nim nic. Dlatego teraz też kupuję S550L i wierzę, że nie będę się denerwował nim jeżdżąc.
JAKIES 1,5 MIESIACA TEMU KUPILEM MERCEDESA W211 E270 CDI Z 2003 ROKU. AUTO SPROWADZONE Z NIEMIEC... PRZYJECHALO Z PRZEBIEGIEM 135 TYSIECY KM... ZROBILEM NIM DOPIERO 5 TYSIECY KM ALE JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z TEGO AUTA... OPRUCZ PODSTAWOWYCH WYMIAN TYPU OLEJ FILTRY KLOCKI TARCZE NIC WIECEJ NIE ROBILEM AUTO DO DZISIAJ CHODZI REWELACYJNIE
mercedes
Ci co piszą krytycznie to albo się przechwalają co to niby nie mieli czy co niby kupią a naprawdę mają tylko prospekty lub kupili "okazję" od turka czy araba z nie 130tys km a milion trzysta tys km i pewnie jeszcze z włoch !!! Pewnie że to nie Beczka W123 czy Baleron taxiarzy W124 jeśli chodzi o trwałość ale z elektroniki było w nich tylko radio ! Ale i tamte diesle miały 3000ccm a mocy od 88 do 113KM a terażniejsze zaczynają się 0d 112 KM przy 2200ccm do ponad 200 przy 320 cdi ! Ja mam teraz e220 cdi miałem e270 cdi i było ok. męczę się też za to z a6 audi, silniczek 2,5 tdi 180 ps,pompa,wałki, turbo popyczacze,zawieszenia przód i tył+tiptronic. Polecam dla majsterkowiczów. Mercedesy górą.
TO JEST TO
mam Mesia z 2004r E-200 CDI w automacie i zrobilem nim ponad 140 tys i nigdy mnie nie zawiodl-jedynie mogliby popracowac nad filtrem czastek stalych mialem Audi A6 ale to nie jest to-na wiosne planuje zmiane auta i tylko na Mesia tyle ze mlodszego-Pozdrawiam wszystkich wlascicieli Mercedesow