Widok

Mercedes klasa E W211

Klasa E to synonim komfortu, bezpieczeństwa i elegancji. Jest przy tym tak dynamiczna, jak nigdy dotąd. To zasługa mocniejszych silników i pakietu DIRECT CONTROL, obejmującego układ kierowniczy, skrzynię biegów i układ jezdny. Więcej bezpieczeństwa zapewnia też PRE-SAFE® i Intelligent Light System.Niektóre silniki Klasy E są teraz jeszcze bardziej dynamiczne. Odczuwalnie zwiększyły się ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kupić nie kupić

mam zamiar kupić mercedesa klasy E z roku 2006 2,2 diezel warto cz będą problemy
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 41

kwintesensja konfortu

jeżdziłem tysiącami aut, zarejestrowanych na siebie około setki.
Aktualnie jeżdżę W211 320 po chipie i trwa to już 5 lat
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

kupic??????

bardzo chce kupic mercedesa klasa E220,2003 ale martwie sie czy bedzie w miare dynamiczny i co z tym fitrem czasteczek stalych,czy mozna go sprawdzic przy zakupie???
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupic???

mechanik mowi zebym sie nie pakował lepiej clk2.6benzyne 2003 rok i wyzej a moze 2.7cdi???

Super Auto

Mam meredesa w 211 avantgarde 320 cdi 204 km.miałem już dużo marek od wv audi ,ford itd,i powiem tak to jest już mój 3 mercedes i jak do tej pory nie jezdziłem tak wspaniałym autem w tej klasie!! osiągi ,spalanie,komfort,ogrzewanie lub chłodzenie wnetrza itd itd itd są dopracowane do perfekcji,inne marki naprawde mogą tylko podpatrywać i sie uczyć jak budować auto naprawde dla zadowolenia kierowcy.dodam że zrobiłem juz tym samochodem 50 tysiecy kilometrów w ciągu 1,5 roku i jedyną częscią jaką wymieniłem oprócz olei były tarcze hamulcowe.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

e 211 220 cdi panorama 2007

auto rewelacja kupiony po lekarzu w Niemczech serwisowany przebieg 235000 wszystko jak nowe nie bity jedynie drobny wyciek oleju przy wtyczce przy automacie ponoć norma przekłamuje komputer o zużyciu paliwa o 07 litra na 100 średnie to 8l miasto trasa przyjemność z jazdy wielka i niepowtarzalna a i ludzie zauważą ciebie czym jeździsz bo ta gwizdka niektórych w oczęta kłuć może
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w 211 E500 2003 rok

nie chce się podnieść do jazdy ma ktoś jakiś pomysł,może mrozy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

kupileś chyba od Naszych!!....

ja kupiłem 3 latka 200cdi z przebiegiem 390 000 km!!(od firmy przewozowej..) i zrobilem bez żadnych reperatur juz 85000 km..w niecały rok!a teraz na liczniku mam 150 tyś km..bo ładniej wygląda...:)

TWOJE AUTO MA 500 tyś A NIE 130 .MAM JUŻ DRUGIEGO TAKIEGO MERCEDESA JEDEN BYŁ 220 CDI A TERAZ 270 CDI ZERO PROBLEMÓW AKTUALNY PRZEBIEG 254 TYŚ JEDYNIE WYMIENIŁEM WAHACZE,TARCZE KLOCKI I TERMOSTAT ALE TO NORMA W KAŻDYM AUCIE LEPIEJ SPRAWDZI WSZYSTKIE PODLICZNIKI.POZDRO
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo nowych sie niekupuje,tylko ciut starsze...

E280 4Matic 2008r.

240 tys.km. przebiegu i żadnych kosztów, żadnych niespodzianek. Jeździ cudownie. Zimą poezja. Samochód kompletnie bezawaryjny, zmieniam tylko olej i klocki.
W nawiązaniu do wypowiedzi niezadowolonego Pana ze Skandynawii... Myśle,że problem polega nie na awaryjności marki lecz na mentalności Polaków jako potencjalnych kupcach samochodów używanych. Polak kupując samochód kieruję się niską ceną i przebiegiem poniżej magicznego 200tys. Dlaczego? Sprzedaję samochody używane od 11 lat i nigdy nie kupiłem prywatnie dla siebie auta z przebiegiem poniżej 200tys. Zawsze kieruję się średnio wyższą ceną rynkową i realnym podkreślam realnym przebiegiem. Szanowny Panie ze Skandynawii jak W211 s silnikiem diesla może mieć przejechane 130 tys.km?? Tylko błagam proszę nie pisać, ze jest udokumentowany ponieważ nie istnieje takie pojęcie, jak "udokumentowany przebieg". Skoro posiada Pan taki samochód z przebiegiem 130tys.km. to powinien Pan zdawac sobie sprawe z tego,że ten samochód powinien być jak nowy w dosłownym tego słowa znaczeniu, a rzeczy o których Pan piszę mają miejsce przy przebiegach 300-350tys.km. Po prostu przypuszczalnie trafił Pan na egzemplarz skręcony i teraz oczernia Pan markę. Ludzie myślcie rozumnie kupując samochody bo jesteście naiwni, a póżniej fora dyskusyjne pękają w szwach od słów krytyki. Awaryjność samochodu nie polega na tym, że nazywa się Fiat czy Mercedes tylko na jego wyeksploatowaniu. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

e po lift z końca 2006 r 320 cdi 4matic na poduszkach

auto niezawodne, komfortowe, ciche i wygodne,jest czym jechać i wyprzedzać, ale drogie było bo koszt ponad 300 tys, bardzo dobrze wyposażone,zrobiłem nim 200 tys. co mnie denerwuje w nim to wymieniam juz 5-ta poduszkę zawieszenia to tylko te koszty to około 25 tys. po to kupiłem airmatic bo jezdżę duzo po złych drogach i chcę komfortu, a że nie bawie się tylko jadę to podobno powoduje awarie poduszek, najczęsciej peka amor i rozcina poduche. nawigacja daje szkołe, i telefon to tez nie jest dobry patent w Mesiu, a i lakier słaby mam poobijaną drobnymi kamyczkami maskę i błotniki z przodu. na poprzednim rzedowej 6-ce 3 litry na sprężynach zrobiłem 550 tys i nic sie w zasadzie nie działo, ten jest gorszy, a podobno nowe, jeszcze bardziej nabite elektroniką są jeszcze gorsze. Stary Mech był nie do zdarcia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ekstra xD

samochod sprawuje sie bez zarzutow. jest bardzo oszczedny i dynamiczny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poduszka

Jak to poduszka kosztuje 5000zl?

Kupno

Planuję kupić Merca E211 2005 rok silnik 3,2 D, ma dylemat czy z takim przebiegiem 230tys. nie będzie awaryjny i blach nie będą korodować.
Proszę o opinię pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mam chopla na punkcie OPLA

Jak widzę tą markę kalo mojej gwiazdy na parkingu to nie mogę wytrzymać i muszę go przestawić w lepsze miejsce. Jeżdżę 211 z przebiegiem 270 tysi rocznik 2002 i jest świetny tylko ta elektronika jak jest zimno to jest mały problem z ogrzewaniem ale po krótkim czasie coś styka i pracuje dowiedziałem się że to wina oprogramowania wrażliwe na wilgoć a tak po za tym jak to mówią nie stuka nie puka .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mercedes E 320 cdi

Witam wszystkich kupiłem tydzień temu mercedesa E211 320 cdi 204 km miałem w tamtym roku s classe w 220 z tym samym silnikem z 200 roku ale zdecydowanie lepiej mi się jezdzi 211

270 cdi 2003R kombi

za taka cene co dałem 25 tys zł to naprawde super samochód konfort ,jazda i spalanie to warto i polecam nie bać sie takich samochódu (kombi duzo bagażnik na napewno sieprzyda chciałem sedana ale nie żałuje że kupiłem kombi -fajny wugląd i duza pojemność

W211 2,7

Super autko komfortowe, ekonomiczne a wrażenie z jazdy super

Mercedes E 200 CDI, 122kM, Automat

Kochani, kupiłem go osobiście w Niemczech, jak na 4 latka miał przebieg 196 tyś km (udokumentowane), ja przejechałem w 2 lata ponad 70 tys. km, zmieniłem pompowtyskiwacze, i zmiany oleju+filtry.Nic się nie psuje, leję olej napędowy Shela, jest czysty. Cudowne auto na trasę, spalanie poniżej 6l/100, przy prędkosci ok.140 km/godz. Do miasta trochę za ciężkie, ale komfort automatu jest rekompensowany w miescie, to jego zaleta, nie trzeba wachlować skrzynią biegów. Jestem bardzo zadowolony.
do góry