Widok

Mercedes klasa E W211

Klasa E to synonim komfortu, bezpieczeństwa i elegancji. Jest przy tym tak dynamiczna, jak nigdy dotąd. To zasługa mocniejszych silników i pakietu DIRECT CONTROL, obejmującego układ kierowniczy, skrzynię biegów i układ jezdny. Więcej bezpieczeństwa zapewnia też PRE-SAFE® i Intelligent Light System.Niektóre silniki Klasy E są teraz jeszcze bardziej dynamiczne. Odczuwalnie zwiększyły się ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mercedes E320 CDI V6 W211 224KM Rok 2008 Avangarde

Samochod kupiony w Niemczech od pierwszego wlasciciela pelne wyposazenie co tu opisywac trzeba tym autem sie przejechac przebieg 120tys km wrazenie jak by sie jechalo nowym samochodem no i ten silnik to bomba zawieszenie airmatic fantastyczne, zuzycie paliwa 8,5 l tylko polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

mercedes e 280 w 211 130 kw rok 2006 awangarde

auto kupione od pierwszego wlasciciela rok temu z przebiegiem 138tys km.pojemnosc 3222 od mojego szefa.zrobilem juz nim 30000 km.zuzycie paliwa srednie 7,5.przy ostrej jezdzie ponad 11litrow.trzeba pamietac tylko o jednym ze przy wiekszym silniku skrzynia automatyczna szybciej sie zuzywa,proponuje jazde z finezja.auto cudowne na dlugie dystanse wygoda nie do opisania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W211 e 500 4matic/2006

Kupilem w kwietniu w Niemczech w Mercedesie. Jeden własciciel. Koszt to 12000 tyś Euro.Bezwypadkowy. Przebieg 160000 tyś.Prowadzona książka serwisowa.Niesamowite przyśpieszenie, nadzwyczajny komfort jazdy, pierwsze dni prawie z niego nie wysiadaałem. Wsadziłem mu gaz. Żadnej różnicy.Miasto 15litrów trasa 10-12 litrów. pociągnąłem nim do Chorwcji. Trasy nie odczułem. Bajka. POLECAM INNYM KIEROWCOM.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

odpowiedz

to może jeszcze rozliczyć fsktury za towar?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W 211 E 200 2005

120kucyków trochę mało ,ale ma przejechane prawie 400 tyś .Następny też będzie Merol.Polecam i Pozdrawiam wszystkich użytkowników E klasy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

to mieszkasz w skandynawii,a serwisowałeś w Polsce?taniej?czy o co chodzi ogólnie wydaje mi się żę nigdy nie miałeś takiego mercedesa;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

super autko

kupiłem awangardę z trzy litrowym dieslem 224 ps , czarne kombi po f-lifcie , rocznik 2007 , rude skóry , fotele pompują się na zakrętach , masują plecy ...czarny sufit wygląda zarąbiście, masa ekstrasów ,a jazda nie do opisania, autko rewelacja !!! polecam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mercedes E270 cdi

Mam problem ponieważ został wymieniony czujnik prędkości w lewym tylnym kole i nadal wyświetla się ABS i ESP

chudy

mam mietka e 280 z silnikiem 3.2 i naprawde poezja.silnik chodzi super zmieniam olej i dalej zasuwa nie wkladam zadnej kasy w niego fakt ze nie jezdze po polskich drogach tylko atostrady z amsterdamu do budapesztu.naprawde polecam ten samochod moj ma juz 270 tys i chodzi jak zegarek.mam pytanko czy dobrze jest jak kola sa wieksze z tylu a mniejsze z przodu

Piękne auto

Jezdżę 211 niespełna 5 lat. Posiadam model z silnikiem 3.2 benzynka i nie przecze bo włożyłem w to auto pare złotych, ale nie żałuję bo było warto.Ten Mercedesik ma piękną linię nadwozia, jezdzi się nim wygodnie i komfortowo zwłaszcza z takim silnikiem. Napiszę krótko- jeśli ktoś chce jezdzić tanio to niech sobie kupi fiata i nie zawraca d*py.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Janusz

Akurat w Skandynawii (Szwecji) mają jedne z najlepszych zabezpieczeń przeciwko "skręcaniu" liczników - każda wizyta w serwisie/na badaniach technicznych jest odnotowana wraz z przebiegiem. Owszem, można co rok skręcać licznik, tylko po co? Kręcą jedynie handlarze a nie prywatni właściciele, ale Pan, który sprzedaje samochody od 11 lat powinien to doskonale wiedzieć z autopsji.

Witaj,mysle ze musisz sie nauczyc to autko obslugiwac i jezdzic jak sie nalezy,zgadzam sie z toba co do wtryskow ale reszta to pech albo niedbalstwo,nie zrozum mnie zle to jest tak samo jak z psem,kupuje sie taka rase zeby bylacharakterem podobna do pana,powodzenia

Problemy z komputerem

Na poczatku wszystko bylo w [porzadku. po miesiacu nagle samochod sam sie zamnknal zaczal migac nie reagowal na pilota. Po ok 2 godzinach wszystko wrocilo do normy/ po czym gdy chcialam odpalic z kluczyka zdechl zero. kluczyk zassało i znow to samo/ zaczal migac/ po ok godzinie odpalilam jak gdyby nic i pojechalam. Zamknelam tez samochod z pilota. Po dwoch dniach sytuacja taka sama. Co to jest? prosze o kontakt na maila katrin121@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w211

auto przebieg.130 tyś i wymiana tarcz?!!!coś nie tak!!!

Następny też będzie Mercedes

Kupiłem w Niemczech czterolatka E220 z 11/2008 po firmie z przebiegiem 167 000. Stan: nówka. Niestety manual, ale za to z airmatikiem.Przejechałem w dwa lata 45 kkm i jak na razie wymieniłem sprężarkę airmatica - typowa awaria - sklejenie styków przekaźnika.Poza tym sprawy eksploatacyjne. Najlepsze auto jakie miałem i dopóki mnie będzie stać, zawsze będzie mercedesem.

gwiazda a jechac nie chce

jezdze a raczej jezdzilem e 270 bo na obecna chwilke stoi podlaczylem kapa i nic nie pokazal pali na dotyk tylko co z tego jak po przelaczeniu drazka skrzyni biegow na drive auto nie chce jechac nawet obroty nie chca pojsc do gory stoja na 900 i nawet jak se gaz wcisne do podlogi to wskazówka ani drgnie co dziwne bo jak przelacze na parking to obroty wchodza normalnie

Problem Skrzynia automatyczna Mercedes Benz E-Klasa W 211 220 Cdi

Jakiś czas temu kupiłem w niemczech mercedesa E W211 i od samego początku
pompuje w niego kasę mam problem ze skrzyniom który polega na tym ,ze na zimnym silniku szarpie i coś żęzi w skrzyni jest takie wrażenie jak by biegi wchodziły i się cofały ale po przejechaniu około 5 km jak się rozgrzeje wszystko wraca do normy proszę niech mi ktoś doradzi co robić dalej

Absolutnie się z tym nie zgadzam, po prostu bzdury. Robię na rok 10000 km i chce mi Pan powiedzieć, że jak będę sprzedawał samochód to każdy będzie mnie miał za oszusta gdyż za 7 lat mam tylko 70000 km??? Otóż mam wielu znajomych, którzy robią mniej więcej tyle km i jak Pan "Handlarz" to wytłumaczy? Zaś co do marki samochodu, to ręczę Panu, że jest zasadnicza różnica pomiędzy Fiatem czy Mercedesem. Z prostej logiki wynika, że prócz zapłaty kilku procent za tzw. markę, to resztę kwoty płacimy za jakość użytych materiałów etc., dziwnie nielogiczny ten Pana post. Pzdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobre silniki

Warto kupić jak nie kręcony licznik i dobry stan, tylko trzeba wszystko wymienicac na czas a odwdzięczy się dlugą eksploatacja:)
do góry