Widok

Mercedes klasa E W211

Klasa E to synonim komfortu, bezpieczeństwa i elegancji. Jest przy tym tak dynamiczna, jak nigdy dotąd. To zasługa mocniejszych silników i pakietu DIRECT CONTROL, obejmującego układ kierowniczy, skrzynię biegów i układ jezdny. Więcej bezpieczeństwa zapewnia też PRE-SAFE® i Intelligent Light System.Niektóre silniki Klasy E są teraz jeszcze bardziej dynamiczne. Odczuwalnie zwiększyły się ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

E280 4Matic 2008r.

240 tys.km. przebiegu i żadnych kosztów, żadnych niespodzianek. Jeździ cudownie. Zimą poezja. Samochód kompletnie bezawaryjny, zmieniam tylko olej i klocki.
W nawiązaniu do wypowiedzi niezadowolonego Pana ze Skandynawii... Myśle,że problem polega nie na awaryjności marki lecz na mentalności Polaków jako potencjalnych kupcach samochodów używanych. Polak kupując samochód kieruję się niską ceną i przebiegiem poniżej magicznego 200tys. Dlaczego? Sprzedaję samochody używane od 11 lat i nigdy nie kupiłem prywatnie dla siebie auta z przebiegiem poniżej 200tys. Zawsze kieruję się średnio wyższą ceną rynkową i realnym podkreślam realnym przebiegiem. Szanowny Panie ze Skandynawii jak W211 s silnikiem diesla może mieć przejechane 130 tys.km?? Tylko błagam proszę nie pisać, ze jest udokumentowany ponieważ nie istnieje takie pojęcie, jak "udokumentowany przebieg". Skoro posiada Pan taki samochód z przebiegiem 130tys.km. to powinien Pan zdawac sobie sprawe z tego,że ten samochód powinien być jak nowy w dosłownym tego słowa znaczeniu, a rzeczy o których Pan piszę mają miejsce przy przebiegach 300-350tys.km. Po prostu przypuszczalnie trafił Pan na egzemplarz skręcony i teraz oczernia Pan markę. Ludzie myślcie rozumnie kupując samochody bo jesteście naiwni, a póżniej fora dyskusyjne pękają w szwach od słów krytyki. Awaryjność samochodu nie polega na tym, że nazywa się Fiat czy Mercedes tylko na jego wyeksploatowaniu. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

bo nowych sie niekupuje,tylko ciut starsze...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

TWOJE AUTO MA 500 tyś A NIE 130 .MAM JUŻ DRUGIEGO TAKIEGO MERCEDESA JEDEN BYŁ 220 CDI A TERAZ 270 CDI ZERO PROBLEMÓW AKTUALNY PRZEBIEG 254 TYŚ JEDYNIE WYMIENIŁEM WAHACZE,TARCZE KLOCKI I TERMOSTAT ALE TO NORMA W KAŻDYM AUCIE LEPIEJ SPRAWDZI WSZYSTKIE PODLICZNIKI.POZDRO
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kupileś chyba od Naszych!!....

ja kupiłem 3 latka 200cdi z przebiegiem 390 000 km!!(od firmy przewozowej..) i zrobilem bez żadnych reperatur juz 85000 km..w niecały rok!a teraz na liczniku mam 150 tyś km..bo ładniej wygląda...:)

w 211 E500 2003 rok

nie chce się podnieść do jazdy ma ktoś jakiś pomysł,może mrozy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

e 211 220 cdi panorama 2007

auto rewelacja kupiony po lekarzu w Niemczech serwisowany przebieg 235000 wszystko jak nowe nie bity jedynie drobny wyciek oleju przy wtyczce przy automacie ponoć norma przekłamuje komputer o zużyciu paliwa o 07 litra na 100 średnie to 8l miasto trasa przyjemność z jazdy wielka i niepowtarzalna a i ludzie zauważą ciebie czym jeździsz bo ta gwizdka niektórych w oczęta kłuć może
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super Auto

Mam meredesa w 211 avantgarde 320 cdi 204 km.miałem już dużo marek od wv audi ,ford itd,i powiem tak to jest już mój 3 mercedes i jak do tej pory nie jezdziłem tak wspaniałym autem w tej klasie!! osiągi ,spalanie,komfort,ogrzewanie lub chłodzenie wnetrza itd itd itd są dopracowane do perfekcji,inne marki naprawde mogą tylko podpatrywać i sie uczyć jak budować auto naprawde dla zadowolenia kierowcy.dodam że zrobiłem juz tym samochodem 50 tysiecy kilometrów w ciągu 1,5 roku i jedyną częscią jaką wymieniłem oprócz olei były tarcze hamulcowe.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupic???

mechanik mowi zebym sie nie pakował lepiej clk2.6benzyne 2003 rok i wyzej a moze 2.7cdi???

kupic??????

bardzo chce kupic mercedesa klasa E220,2003 ale martwie sie czy bedzie w miare dynamiczny i co z tym fitrem czasteczek stalych,czy mozna go sprawdzic przy zakupie???
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

kwintesensja konfortu

jeżdziłem tysiącami aut, zarejestrowanych na siebie około setki.
Aktualnie jeżdżę W211 320 po chipie i trwa to już 5 lat
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

kupić nie kupić

mam zamiar kupić mercedesa klasy E z roku 2006 2,2 diezel warto cz będą problemy
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 41

ja też mam takiego

3 lata i nic się nie dzieje; miałem BMW 530d i audi A4 TDi i jeszcze parę innych ale mesia nic nie przebije
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

rewelacja !!!

co tu dużo pisać , samochód jest komfortowy i niezawodny. Mam wersję avantgarde 270 cdi z tuningiem carlsona , to daje jej moc ok.210 KM. Polecam zakup takiego autka.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

TO JEST TO

mam Mesia z 2004r E-200 CDI w automacie i zrobilem nim ponad 140 tys i nigdy mnie nie zawiodl-jedynie mogliby popracowac nad filtrem czastek stalych mialem Audi A6 ale to nie jest to-na wiosne planuje zmiane auta i tylko na Mesia tyle ze mlodszego-Pozdrawiam wszystkich wlascicieli Mercedesow
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

mercedes

Ci co piszą krytycznie to albo się przechwalają co to niby nie mieli czy co niby kupią a naprawdę mają tylko prospekty lub kupili "okazję" od turka czy araba z nie 130tys km a milion trzysta tys km i pewnie jeszcze z włoch !!! Pewnie że to nie Beczka W123 czy Baleron taxiarzy W124 jeśli chodzi o trwałość ale z elektroniki było w nich tylko radio ! Ale i tamte diesle miały 3000ccm a mocy od 88 do 113KM a terażniejsze zaczynają się 0d 112 KM przy 2200ccm do ponad 200 przy 320 cdi ! Ja mam teraz e220 cdi miałem e270 cdi i było ok. męczę się też za to z a6 audi, silniczek 2,5 tdi 180 ps,pompa,wałki, turbo popyczacze,zawieszenia przód i tył+tiptronic. Polecam dla majsterkowiczów. Mercedesy górą.

JAKIES 1,5 MIESIACA TEMU KUPILEM MERCEDESA W211 E270 CDI Z 2003 ROKU. AUTO SPROWADZONE Z NIEMIEC... PRZYJECHALO Z PRZEBIEGIEM 135 TYSIECY KM... ZROBILEM NIM DOPIERO 5 TYSIECY KM ALE JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z TEGO AUTA... OPRUCZ PODSTAWOWYCH WYMIAN TYPU OLEJ FILTRY KLOCKI TARCZE NIC WIECEJ NIE ROBILEM AUTO DO DZISIAJ CHODZI REWELACYJNIE
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

super

autko klasa jachalem prawie 3000 km na wczasy zero zmeczenia klasa to jednak mercedes
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Styl i elegancja

Auto wspaniałe, jazda nim jest tylko i wyłącznie przyjemnością, wygląd zarówno wewnątrz jak i zewnątrz to po prostu sztuka, posiadam wersje Avantgarde z silnikiem 2,7 Cdi, nie zamieniłbym za te pieniądze na nic innego
BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bez gwiazdy nie ma jazdy

Jeśli ktoś źle się wyraża na temat tego modelu to znaczy,że nigdy nie jeździł tym samochodem. To jest mój szósty Mercedes i nigdy nie zamienię tej marki na nic innego, a miałem już i BMW i Audi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobre ale trochę awaryjne auto

Mam od kilku lat mercedesa W211 typu E500 z 2003r, przejechałem nim 180 tyś km i co jakiś czas coś wysiada. Ostatnio wysiadła tzw pompa zawieszenia bo mam pneumatyczne zawieszenie i żeby dojechać do domu szorowałem po asfalcie na nieruwnościach oraz na zakrętach opony tarły błotnik, bo mam opony 265/35/18. Układy ESP i ABS oczywiście też wysiadły bo są w jakiś sposób związane z tą pompą. Wszyscy pokazywali na mój samochód jak jedzie bo prawie nie było prześwitu. Mechanicy z serwisu twierdzą, że te pompy to największy bubel w tych mercedesach i jest to jego największa wada fabryczna. W nowszych modelach już zostały wycofane i zmienione, gdyż zbyt dużo było reklamacji z nią związanych. Samochód kosztował prawie 400 tyś zł i przez pierwsze 5 lat było ok ale póżniej to już nie. Wcześniej przez 10 lat jeżdziłem "140" S500L i nie robiłem przy nim nic. Dlatego teraz też kupuję S550L i wierzę, że nie będę się denerwował nim jeżdżąc.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Ola - ocena (3 odpowiedzi)

Cudowna szkoła, wytłumaczenia i spokojne jazdy. Przeniosłam się z innego osk do Tailor, brałam...

do góry