Widok
Metamorfozy. Piosenka aktorska
Opinie do spektaklu: Metamorfozy. Piosenka aktorska.
Metamorfozy. Piosenka aktorska - piosenki zespołu MAANAM. Spektakl dyplomowy IV roku SWA Rafał Ostrowski o spektaklu: Muzyczna legenda lat osiemdziesiątych - zespół Maanam jest jednym z najbardziej cenionych, lubianych i rozpoznawalnych polskich zespołów rockowych. Jego niewątpliwy sukces i wielka popularność, trwająca do dzisiaj, jest efektem współpracy wspaniałych muzyków i artystów ...
Przejdź do spektaklu.
Metamorfozy. Piosenka aktorska - piosenki zespołu MAANAM. Spektakl dyplomowy IV roku SWA Rafał Ostrowski o spektaklu: Muzyczna legenda lat osiemdziesiątych - zespół Maanam jest jednym z najbardziej cenionych, lubianych i rozpoznawalnych polskich zespołów rockowych. Jego niewątpliwy sukces i wielka popularność, trwająca do dzisiaj, jest efektem współpracy wspaniałych muzyków i artystów ...
Przejdź do spektaklu.
Pierwszy i nie ostatni...
Niektórzy w opiniach bardzo poplyneli. Trzeba pamiętać że to jeszcze młodzi ludzie. Młodzi może aktorzy śpiewacy może ludzie corpo. Ale to bez znaczenia. To co pokazali na scenie graniczy z cudem. Kora na pewno byłaby zadowolona takim występem. Że włożyli w to co umieli i to co wydawało im się, że będzie pasowało właśnie do tej piosenki. Przepiękne wykonanie pierwszego chłopaka. Który wystąpił. Gratuluję. Pani wykonująca Buenos nieźle naprawdę. Panią która wykonywała piosenkę nocny patrol... Skądś znam :) ogólnie jeszcze raz idę bez dwóch zdan. Jestem ciekaw czy za drugim razem będę miał te same dreszcze co wczoraj.
Reasumując gratuluję. Bawiłem się przecudnie i oby więcej takich aktorskich projektów. Osobom którym się nie podobało cóż. Może nie ten repertuar.
Reasumując gratuluję. Bawiłem się przecudnie i oby więcej takich aktorskich projektów. Osobom którym się nie podobało cóż. Może nie ten repertuar.
Karkołomne zadanie do wykonania
Czy utwory popularnego zespołu da się na siłę przerabiać na gatunek tak zwanej piosenki aktorskiej? W rezultacie jedyną interpretacją jest „rozhisteryzowanie”, co było dominantą u większości wykonawców tego spektaklu. Uczyniło to całość widowiska przewidywalnym, nudnym, a pod koniec wręcz denerwującym show.
Na plus - zespół akompaniujący oraz przepiękne kostiumy.
Na plus - zespół akompaniujący oraz przepiękne kostiumy.