Widok

Metro - Teatr Studio Buffo Warszawa

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Metro - Teatr Studio Buffo Warszawa.
Uliczni grajkowie, śpiewacy i tancerze wystawiają na podziemnych peronach metra spektakl dla pasażerów. Jego twórcą i animatorem jest Jan, dla którego metro jest domem, a underground - sposobem na życie. Spektakl budzi sensację, a młodzi artyści otrzymują propozycję pracy w komercyjnym teatrze. Metrolibretto i teksty piosenek: Agata i Maryna Miklaszewskie scenariusz, choreografia i reżyseria: ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Metro

Opinie do spektaklu: Metro.
Teatr Studio Buffo w Warszawie Metro Libretto i teksty piosenek: AGATA i MARYNA MIKLASZEWSKIE Prapremiera - 30.01.1991 r. w Teatrze Dramatycznym w Warszawie Premiera w teatrze MINSKOFF na Broadwayu /USA/ 16.04.1992 r. do kwietnia 1998 r. zagrano 950 przedstawień! 27 Lat Najlepszego Polskiego Musicalu! Grupa młodych wykonawców opowiada o swoich marzeniach, a każda wyśpiewana nuta, każdy ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przyzwoicie ale...

Nagłośnienie i jeszcze raz nagłośnienie ! Owszem głośno, ale muzyka jakby z pokoju sąsiada dochodziła. Słabsi wokalnie aktorzy nie przebili się i wyszedł jazgot. Urbańska i Dąbkowska doskonałe . Młody Józefowicz też się rozkręcił i dał radę. Polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Było cudownie...

Metro od lat zachwyca...warto było po raz kolejny zobaczyć i usłyszeć te cudowne głosy nowych młodych ludzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani Urbanska...no wlasnie. Zdecydowanie zbyt duzo ' gwiazdorzenia'.
Jej gra, to raczej kabaret, a nie musical

Słabe naglosniene

Nagłośnienie bardzo średnie, młody Józefowicz i Dąbkowska bardzo fajnie, żarty na poziomie polskich kabaretów. 20 lat temu robiło znacznie lepsze wrażenie, ale generalnie ciekawie spędzony wieczór
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słabo. Czas chyba wymyślić coś nowego. Syn Szefa w głównej roli średnio daje radę. Nie ma tego czegoś w głosie, co miał pierwszy odtwórca tej roli. Do tego miał zbyt głośno ustawiony mikrofon.
Wtrącone żarty o programach TVP i dobrej zmianie nie wystarczą....
Sporo kasy za bilet. Na widowni było około 7000 ludzi.
Świetnie śpiewają Pani Dąbkowska i Pani Urbańska
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

uwagi

W sektorze B1 widoczność była doskonała, dźwięk świetny.. ani za głośno jak niektórzy twierdzą, ani żadnych pisków...

Za to nas za parking skasowali nie 10 a 20zł.. ciekawe dlaczego..choć z kolei wyjeżdżając zostaliśmy ładnie pokierowani z parkingu..na drogę gruntową pełną dziur :/

a po co tam studenci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę o odpowiedź bo nie ma ani słowa w opisie

Czy muzyka jest grana "na żywo" przez orkiestrę czy leci z taśmy lub innego nośnika?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cena

Drodzy komentujący! większość z Was narzeka na wysokie ceny biletów...
Nawet bilet do multikina na masówkę w 3d kosztuje ok. 33 zł/os.
Weźcie pod uwagę koszty wynajęcia Ergo Areny, ochrony, promocji, ilość osób pracujących miesiącami po to, aby móc wystąpić właśnie przed Wami (nie tylko aktorów, lecz również tych, których nazwiska nie są znane a ich praca jest niezbędna i niezastąpiona...)
Nie mam nic wspólnego z tym musicalem, niemniej jednak organizuje wiele podobnych wydarzeń i znam realia z tej drugiej strony.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

cienkie

na siłę pcha sie to coś do ludzi , bardzo przeciętne i tylko u nas się to chwali . mają ''plecy ''.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

najgorsze w Metro

na wyjeździe to muzyka z "Taśmy". Za tą cenę...

nie chlać codziennie...

pijcie co 2 dzień
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

JA CHCE JESZCZE RAZ !!!

Byłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni ! Dobrze zorganizowane, świetna choreografia i nie było chwili nudy ! Naprawdę dobrze wydane pieniądze :)
To kiedy można kupić bilety na przyszły rok? ;)

zgadzam sie 100% i wielu z moich znajomych ma taką sama opinie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widziałąm "Metro"(kilka razy) ponad 10 lat temu. Byłam zachwycona. Miejsce, spektakl, aktorzy, muzyka. Cała grupa osób, ktorzy kiedyś raz pokochali nigdy nie zmienili zdania. Do tej pory. Kilka dni temu wybralam sie na spektakl. Byłam ogromnie zawiedziona. Moją opinie podzielaja osoby, ktore znaja oryginal sprzed lat. Chodzi o wiele rzeczy: nie ma takiego klimatu, nie ma odpowiedniej atmosfery, miejsce nie to, muzyka z taśmy. Wszyscy stwierdzilismy, ze warto zaplacic za takie przedstawienie 40 zl a nie 80. Osobiscie moge wydac 4 razy wiecej i zobaczyc prawdziwy show, tak jak 10 lat temu.
Nie jest to tylko moja opinia. Podzielają ją moi znajomi i rodzina albsolutnie zakochani w "Metrze"

Świetne!!!

Cudne, wzruszające , porywające. Jest warty swojej ceny.
Natalia, Jerzy, Artur i cała reszta wymiata <3

ja mialam miejsce w 3 rzedzie. bilety po 90 zl. najlepiej mlodziez niech wykupuje te stojące. mozna usiasc pod sciana a wychodzi taniej;)

Metro

Opinie do spektaklu: Metro.
Teatr Studio Buffo w Warszawie Metro Libretto i teksty piosenek: AGATA i MARYNA MIKLASZEWSKIE Prapremiera - 30.01.1991 r. w Teatrze Dramatycznym w Warszawie Premiera w teatrze MINSKOFF na Broadwayu /USA/ 16.04.1992 r. do kwietnia 1998 r. zagrano 950 przedstawień! 27 Lat Najlepszego Polskiego Musicalu! Grupa młodych wykonawców opowiada o swoich marzeniach, a każda wyśpiewana nuta, każdy ...
Przejdź do spektaklu.
do góry