Widok

Metro - Teatr Studio Buffo Warszawa

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Metro - Teatr Studio Buffo Warszawa.
Uliczni grajkowie, śpiewacy i tancerze wystawiają na podziemnych peronach metra spektakl dla pasażerów. Jego twórcą i animatorem jest Jan, dla którego metro jest domem, a underground - sposobem na życie. Spektakl budzi sensację, a młodzi artyści otrzymują propozycję pracy w komercyjnym teatrze. Metrolibretto i teksty piosenek: Agata i Maryna Miklaszewskie scenariusz, choreografia i reżyseria: ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Metro

Opinie do spektaklu: Metro.
Teatr Studio Buffo w Warszawie Metro Libretto i teksty piosenek: AGATA i MARYNA MIKLASZEWSKIE Prapremiera - 30.01.1991 r. w Teatrze Dramatycznym w Warszawie Premiera w teatrze MINSKOFF na Broadwayu /USA/ 16.04.1992 r. do kwietnia 1998 r. zagrano 950 przedstawień! 27 Lat Najlepszego Polskiego Musicalu! Grupa młodych wykonawców opowiada o swoich marzeniach, a każda wyśpiewana nuta, każdy ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

do astra2605

czujesz sie wydymana(y)??? może trzeba było spojrzeć na plan hali, aby wiedzieć, że miejsca na trybunie na przeciwko sceny będ mocno oddalone od samej sceny, w zwiazku z czym widoczność... cóż... a wystarczyło parę groszy więcej, troche myślenia i kupić bilet na trybunie bocznej na dole w połowie hali... wszystko było znakomicie widoczne.
dźwięk fatalny - ale nei czuje sie wydymany. spodziewałem sie. ta hala to nei filharmonia!

opłata za parking

Opłata za parking to nie jest parcie na kasę tylko próba zniechęcenia klienta do przyjeżdżania samochodem. Parking jest mały, dojazd słaby, dla tego zarządca hali na poczatku jej działania stara się jeszcze bardziej uprzykrzyć życie kierowcom.

Tu nie chodzi o te kika tysięcy zł które zarobi na tych samochodach (przy takiej produkcji to są grosze) ale o to, żeby ludzie następnym razem przyjechali tramwajem.

pozdro dla niezadowolonych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie, najlepszy teatr muzyczny w Polsce, ja polecam Spamalot'a i Lalkę. Genialne , naprawdę, widziałam Metro kilka lat temu i nie umywa się do powyższych spektakli..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Masowy teatr to żenada - nigdy więcej !!!!!

Odradzam teatr na hali sportowej - to była żenada. Kilka tysięcy ludzi przyszło w oczekiwaniu, że zobaczą sławny musical METRO - a co zobaczyli : NIC. Większość nic nie zobaczyła, nic nie usłyszała i zapłaciła za to niemałe pieniądze. Nie wspominając o dodatkowych opłatach za szatnię i parking. Kamerzyści pokazywali tylko osoby śpiewające zamiast całą scenę - lepiej było siedzieć w domu i obejrzeć w telewizji!!

Tylko do teatru muzycznego w Gdyni!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beznadzieja

Fatalna organizacja, koszmarny pomysł z kasowaniem za parking (pomysł nie do zaakceptowania przy imprezie masowej) z czego wyniknął olbrzmymi korek i opóźnienie spektaklu.Nowa hala nie nadaje się na tego typu imprezy, nic nie widac, fatalne nagłośnienie, beznadziejnie zorganiizowana szatnia i wyjazd z parkingu. Artystyczna ocena jest subiektywna, ale mnie się zdecydowanie nie podobało (szczególnie główna rola kobieca - do Górniak jej daleko). Szkoda wydanej, niemałej kasy. Nie ma porównania ze spektaklami muzycznymi w Teatrze w Gdyni. Nasuwa się spostrzeżenie, że chodziło tylko o zarobienie dużych pieniędzy.
pozdrawiam bwol
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Metro juz nie takie

Wybralem sie z rodzina, tez sie podziele kilkoma zdaniami nt., po pierwsze i najwazniejsze kto zdecydowal sie wydac zezwolenie na otwarcie hali, ktora jawi sie jako najlepiej wyposazona w kraju bez uruchomienia drog dojazdowych, to jeden wielki obled i koszmar, w samy srodku juz lepiej, chociaz nie zgadzam sie z takimi oplatami i za parking i za szatnie, gastronomia na miernym poziomie a sam spektakl no coz to juz nie czasy Kasi Groniec czy Edyty Gorniak, aczkolwiek mlodzi wykonawcy bardzo sie starali, sam organizator spektaklu wywarl na mnie dobre wrazenie mialem problem z miejscami (mlodzi ludzie zajeli nam miejsca pomimo iz mieli wejsciowki) sytuacja szybko zostala wyjasniona przez przesympatyczna dziewczyne w okularach - (pozdrowienia od naszej czworki :) odnosnie dzwieku nie mam zlych wrazen przy czym nalezy pamietac iz byla to hala. Obraz OK choc halowe monitory nie daly rady w przekazie obrazu. calosc 3+, troche szkoda mi firmy ktora sciagnela ten spektakl do Sopotu, sam zajmuje sie organizacja eventow. Hala musi jeszcze duzo zmienic w swojej dzialalnosci

Porażka

W pełni zgadzam się z przedmówcami.Stracony wieczór piątkowy za duże pieniądze. Kosztował nas 260 PLN za dwa miejsca najlepsze, to znaczy na środku. Siedzieliśmy na brudnych, plastikowych, zimnych i niewygodnych "krzesełkach" składanych, rozstawionych na tę okazję. Około 50 rzędów-a może i więcej,po 26 krzesełek w rzędzie. Łatwo wyliczyć zysk za miejsca Vipowskie. Nie było widać sceny, jedynie głowy artystów, z głośników huczał wielki wrzask, niedający rozróżnic słów. To jakieś nieporozumienie było. Spektakl opóźniony o pół godziny z powodów organizacyjnych. Z utęsknieniem czekaliśmy na jakąś przerwę, żeby opuścic tę halę widowiskową, która nie nadaje się do tego rodzaju występów. Niestety, musieliśmy wytrwac w tym jazgocie do końca. Parking, wjazd, wyjazd, to klęska. Punkt gastronomiczny jeden-kawa, ciastko i brak miejsca na konsumpcję . Kto wydał zezwolenie na działalność takiej niby kawiarni? Żal i szkoda czasu straconego ,no i niemałych pieniędzy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przypuszczałem, że tak będzie... :(

Dobrze, że zdążyłem sprzedać bilety na ten pseudo spektakl i sam w tym nie uczestniczyłem. Kolejny przykład, że "Gdańsk" nie potrafi niczego dobrze zorganizować.

Metro w arenie

zapoznalam sie z opiniami i niestety musze po czesci sie zgodzic, chociaz nie jestem az tak krytyczna, na pewno dojazd do hali i poruszanie sie po niej to porazka, ale widzialam to z pozycji pieszego bo do hali dojechalam autobusem, a potem pieszo, moja irytacje wzbudzilo opoznienie, staram sie zrozumiec organizatora ktory czekal na spozniona widownie. Brakowalo mi gastronomi z prawdziwego zdarzenia, ale coz, na szczescie zjadlysmy obiad w domu. Wybierajac sie na spektakl wiedzialam ze nie spotkam Edyty Gorniak i starych wykonawcow, a pamietam spektakl w pierwszej odslonie, zabralam corke by tez mogla poczuc magie Metra, do gry wykonawcow nie mam zastrzezen, Monika Ambroziak jest caly czas fantastyczna, dzwiek momentami byl za glosny i tu realizator powinien sie zarumienic, siedzialam z corka w lozy VIP, bilety kosztowaly nas 260 zl, nie traktuje tego jako wyrzuconych pieniedzy, a jedynie jako nowe doswiadczenie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam w Hali drugi raz, organizator po prostu nawalił! Na mecz z Brazylią przyszło o wiele więcej osób i w ogóle nie było kolejek i korków, wszędzie były informacje, że parkingi będą płatne, ale za to będą podstawione autobusy i to się sprawdziło. Bez problemu weszłam na mecz, tym razem było o wiele mniej widzów, a musiałam ponad pół godziny stać na dworze. Weszłam wściekła, co na pewno miało wpływ na mój odbiór spektaklu. Nagłośnienie fatalne, starsi państwo przede mną zatykali uszy (zresztą ja też miałam ochotę). Gdy stałam przed halą przypomniał mi się pożar w hali stoczni - jedne otwarte drzwi na cały dół - to jest bardzo niepokojące!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opłaty za parking???!!!

Chamswo i żenada organizatorów!!!! Żeby tyle kasy wziąć za spektakl i zaskoczyc wszystkich dodatkowym haraczem za zapchany parking, z ktrego trudno wyjechać??? Wstyd!!! Czyżby Karnowski z Adamowiczem zbierali datki na plakaty z nedznie wyglądajacymi twarzami które straszą nas kierowców ze słupów drgowych??? Lepiej wzięliby się za zmiany swojej polityki i strategie dla Sopotu i Gdańska, bo kolejne 5 lat marazmu nas czeka!!!! A Wrocław, Poznań, Kraków i inne podobne aglomeracje uciekaja nam i zostawiaja dzieki nieudolności tych panów nas daleko w tyle... Panowie - zatoka to nie wszystko co może przyciągać inwestorów, turystów itd.!!!!

a gdzieś podali tę informację?

Wszystko dobrze, ale czy informacja o opłacie za parking była gdzieś ogłoszona? Gdyby tak było, być może ta opłata spełniła by swoją funkcję i wiele osób zrezygnowało by z dojazdu samochodem... Sęk w tym, że nie była (albo była za mało nagłośniona)...

Zaś jeśli chodzi o tramwaj (z którego często korzystam), to w tym przypadku problemy są dwa:
1) remont torowiska na chłopskiej - brak tramwajów.
2) w przypadku takich imprez komunikacja miejska powinna przygotować zwiększoną ilość kursów... których, w tym przypadku, też nie było...

Stąd decyzja ludzi o przyjeździe własnymi samochodami...

Swoją drogą - miejsca wystarczyło dla wszystkich... był tylko problem z czasem wjazdu... spowodowanym tym ponoć "prewencyjnym" poborem opłat...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozytywny wieczór :)

na spektakl przyjechalam autobusem i teraz widze, ze byla to dobra decyzja. wystalam sie w kolejce biletowej, ale warto bylo, bo wieczor byl boski! kultowe piosenki swietnie wykonane!

juz czekam na powrót Metra do Gdanska :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

na czas

Szanowny Panie ciekawe ile to jest wg Pana odpowiednio wcześnie - byłam parę minut po 18 na tym parkingu i stało tam tylko kilka samochodów. Na stronie Ergo Areny była informacja iż na przedstawienie widownia jest wpuszczana już godzinę wcześniej - w celu uniknięcia niepotrzebnego bałaganu.

Cieniutkooo...

Zgoda co do fabuły. Gdybym nie przeczytał, tobym nie wiedział o co w tym wszystkim chodzi. No i w muzyce zbytnia przewaga "smutasów". Dobrze, ze chociaz jeden utwor na miare przeboju ( Wieża). Choreograficznie to... nawet, nawet, dobre swiatla i fajne efekty laserowe. Jednak odbior w tej hali (sportowej) szczegolnie z dalszych miejsc (sektory 300....) to porazka. W telewizji byloby ciekawiej. A juz praca naglosnieniowcow z ich mega konsoletami.... pozal sie Boze!!.
(wokal totalnie przykryty muzyką, nie wtopiony w... ale PRZYKRYTY szczelnie). I nie wymawiajcie sie akustyką hali!.Można wszystko zrobic, ale generalnie nasi akustycy fascynują się swymi" kilowatami" a może już nawet "megawatami na stronę". Byłem na Budce Suflera w gdynskiej nowej hali - było niemal idealnie.
Generalnie daję 3+ (wskali "szkolnej 1-6")

Spektakl Metro był super mogę go cały czas oglądać ale niestety nie mogę bo strasznie drogie bilety. Pozdrawiam wszystkich ze spektaklu Metro!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nan

natalia krakowiak

ja mialam miejsce w 3 rzedzie. bilety po 90 zl. najlepiej mlodziez niech wykupuje te stojące. mozna usiasc pod sciana a wychodzi taniej;)

Świetne!!!

Cudne, wzruszające , porywające. Jest warty swojej ceny.
Natalia, Jerzy, Artur i cała reszta wymiata <3

Metro

Opinie do spektaklu: Metro.
Teatr Studio Buffo w Warszawie Metro Libretto i teksty piosenek: AGATA i MARYNA MIKLASZEWSKIE Prapremiera - 30.01.1991 r. w Teatrze Dramatycznym w Warszawie Premiera w teatrze MINSKOFF na Broadwayu /USA/ 16.04.1992 r. do kwietnia 1998 r. zagrano 950 przedstawień! 27 Lat Najlepszego Polskiego Musicalu! Grupa młodych wykonawców opowiada o swoich marzeniach, a każda wyśpiewana nuta, każdy ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry