Widok
Mieć brzuch jak marzenie
Opinie do artykułu: Mieć brzuch jak marzenie.
Niejedna kobieta i mężczyzna marzą o estetycznym wyglądzie swojego brzucha. Dieta, ćwiczenia i kosmetyki nie zawsze pomagają. W takim wypadku rozwiązaniem może być inwestycja w abdominoplastykę, czyli plastykę brzucha.Abdominoplastyka, czyli plastyka brzucha to zabieg operacyjny polegający na usunięciu nadmiernej ilości skóry i tłuszczu z podbrzusza lub śródbrzusza oraz plastyce mięśni brzucha.- W efekcie uzyskujemy płaski brzuch oraz zmniejszamy jego obwód. Umożliwia to łatwiejszy dostęp do ...
Niejedna kobieta i mężczyzna marzą o estetycznym wyglądzie swojego brzucha. Dieta, ćwiczenia i kosmetyki nie zawsze pomagają. W takim wypadku rozwiązaniem może być inwestycja w abdominoplastykę, czyli plastykę brzucha.Abdominoplastyka, czyli plastyka brzucha to zabieg operacyjny polegający na usunięciu nadmiernej ilości skóry i tłuszczu z podbrzusza lub śródbrzusza oraz plastyce mięśni brzucha.- W efekcie uzyskujemy płaski brzuch oraz zmniejszamy jego obwód. Umożliwia to łatwiejszy dostęp do ...
Przepraszam ale ćwiczenia
zawsze dają najlepszy efekt !
Po prostu gdy go brak to znaczy, że ich intensywność jest za mała.
To jest jak z piecem: gdy ogień za mały to i węgla ciągle dosypywanego nie można spalić.
Odpowiednie żywienie + ćwiczenia = efekt + 7,5 do 13,5 tyś zł w kieszeni.
Wiem co mówię bo ćwiczę regularnie. Panie, które przewijają się przez siłownię (również regularnie) mają brzuchy należycie ukształtowane.
Swoją drogą ta intensywność "Sopockiej fabryki urody" ... niczym "Sunref Yacht" ...
Po prostu gdy go brak to znaczy, że ich intensywność jest za mała.
To jest jak z piecem: gdy ogień za mały to i węgla ciągle dosypywanego nie można spalić.
Odpowiednie żywienie + ćwiczenia = efekt + 7,5 do 13,5 tyś zł w kieszeni.
Wiem co mówię bo ćwiczę regularnie. Panie, które przewijają się przez siłownię (również regularnie) mają brzuchy należycie ukształtowane.
Swoją drogą ta intensywność "Sopockiej fabryki urody" ... niczym "Sunref Yacht" ...
A co po cesarkach
Niestety ja też dużo ćwiczyłam ale po cesarce a potem operacji kręgosłupa nie mogę ćwiczyć dolnych partii brzucha a skóra nad blizną po cięciu jest mocno obcisła i w pewnym wieku niestety już nie taka sprężysta. Estetycznie to nie wygląda a lubię pływać i nie chce odstraszać innych. Mam poważne kompleksy z tego powodu.
Aż prosi sie napisać i kto to mówi
plastyka brzucha a po co mi to?
Mam ogromny brzuch od picia polskiego piwa i jedzenia polskiego bgosu schabowch mielonych ziemniaków ze śmietaną i koperkiem oraz placków ziemniaczanych ALE ON JEST PŁASKI JAK LODOWISKO bo nie jadam tureckich włoskich czy amerykańskich śmieci z barów czego i wam życzę.
Mam ogromny brzuch od picia polskiego piwa i jedzenia polskiego bgosu schabowch mielonych ziemniaków ze śmietaną i koperkiem oraz placków ziemniaczanych ALE ON JEST PŁASKI JAK LODOWISKO bo nie jadam tureckich włoskich czy amerykańskich śmieci z barów czego i wam życzę.
a ja jadam i mam kratke na brzuchu, nie cwicze nic
mam poprostu czesciowo fizyczna prace - i zdrowe cialo..... a jak sie wam tluszcz rozlewa to do ROBOTY, jesc polowe albo do LEKARZA.....bo to nie jest takie ze za 2tyg zaczne..... a po 50 -masz zawal albo niewydolnosc i BYE - nie po dobry wyglad a po ZDROWIE !
jeden trener powiedzial, ze zadne cwiczenia nie dadza nam plaskiego brzucha jesli nie zaczniemy biegac. Tylko bieganie pozwala spalic tluszczyk i wzmocnic miesnie brzucha. Same cwiczenia nie sprawia, ze spalimy tluszcz, ktory tak naprawde spala sie po 20-30 minutach cwiczen. A przeciez tyle "brzuszkow" nie robimy. Robiac brzuszki owszem wzmacniamy miesnie, ale nie spalamy tluszczu, a tu jest droga do sukcesu. Nie wyobrazam sobie plastyki brzucha i wielkiej blizny po. Pozniej jakies wahania wagi. Nie lepiej jesc dobrze, a zdrowo, czeso, a malo i sie ruszac? PRzeciez mozna jesc wszystko, byle w malych porcjach 5 razy dziennie. A ruch przelozy sie na nasza kondycje, samopoczucie, cere. Nie lepiej tak spedzac czas a te 13 tysiecy stracic na jakias fajna wycieczke?
delux zna czydla nowobogadzkich snobów
a ci własnego rozumu niemaja ale maja kase wiec trzeba im wciskac bzdury za grubą kase !!I jestem jak najbardziej za niech słuchaja te bzdury i wydaja kase a najlepiej niech sie dadzą pokroić za gruba kase by wygladac jak ja!Tylko ze ja nie wydaje na to ani grosza nie muszę.A na dodatek jeszcze mi za to płacą jako trener personalny :)
Kiedyś mój trener podał dość drastyczny przykład:
"widziałeś kiedyś na zdjęciach z Oświęcimia kogoś z wadami genetycznymi, kto miałby problemy ze schudnięciem? Nie? To przestań mi tu pierd.... i weź się do roboty!! Kolejne 100 brzuszków poproszę!" Efekt był taki, że po 3 miesiącach ćwiczeń mogłem spokojnie wziąć udział w sesji zdjęciowej do okładki Men's Health, a też wcześniej wydawało mi się, że ja pewnego progu zrzucania tłuszczyku nie przekroczę. Wystarczy regularność i trochę więcej niż przeciętna pracy. Efekt jest piorunujący!!!
nie zrozumieliście artykułu
ta operacja nie jest dla leniwców co wolą się pociąć zamiast poćwiczyć, a potem znowu przytyć. Wręcz odwrotnie - dla tych, którzy przeszli ogromną zmianę i chcą, żeby ich wysiłek (dieta, regularna aktywność fizyczna i trwała zmiana nawyków) został nagrodzony piękną sylwetką, także pod ubraniem. Bo chyba żaden z mądrali nie wymyśli ćwiczenia, które z pociętego setką rozstępów brzucha, zrobi płaski brzuch zgrabnej 20-latki?
I tyle w temacie.
I tyle w temacie.
zaden chirurg nie zrobi ci plaskiego brzucha. Zmniejszy go, ale nie wyrzezbi, bo to niemozliwe. A dodatkowo bedziesz pociety. Nie widzialam brzucha z setka rozstepow. Bez przesady. Nawet brzuch z rozstepami moze byc plaski i zadbany. Sa kremy, ktore go ujedrniaja, wiem to po sobie. Sek w tym, ze do rozstepow musisz miec predyspozycje genetyczne. To nie jest tak, ze grubaski maja rozstepy. Zobacz zdjecia szczuplych dziewczyn. Brzuch nie, ale na posladkach i biodrach prawie kazda ma kilka rozstepow. To kwestia skory i okresu dorastania. Nie mowimy tutaj o ludziach, ktorzy maja otylosc III stopnia, bo im zadna operacja nie pomoze, zeby miec plaski brzuch. Dzisiaj wszystko jest jak danie instant w 5 minut. Ludzie mysla, ze pojda pod noz, beda miec piekny brzuch, piekne buzie. Zobacz jak wygladaja celebryci po operacjach. Widziales ktoras atrakcyjna? Bo ja nie. Wszystkie napompowane, naciagniete, gorteskowe. Z brzuchem jest to samo. Potna cie, zmniejsza ci ten brzuch, a jak ktos lubi zarcie to za rok, piec znowu bedzie miec oponke. Nie wierze, ze ktos lubi jesc, nie ma czasu na sport, pojdzie do chirurga i od tego momentu magicznie zmieni styl zycia. Wyda kase, a za jakis czas znowu bedzie miec duzy brzuch.
A przeczytałaś co napisałam?
8 lat temu schudłam 80kg. Na brzuchu miałam spokojnie ze 2 setki rozstępów. Brzuch, a raczej masa skóry zwisała smętnie. Przez cały okres odchudzania chodziłam na siłownię i ćwiczyłam pod okiem trenera. Po operacji brzucha mam jedną, dużą bliznę (pod linią majtek), brzuch jest płaski, a wyrzeźbiłam go później, nadal chodząc na siłownię.
Dzięki tej operacji mogę nosić rozmiar 36 - wielka fałda skóry zmieniała go w 40 (rejony brzucha, bioder).
Operacja jak dla mnie świetna, ale nie jako "wycinanie" nadwagi, tylko tego co po niej pozostało.
8 lat temu schudłam 80kg. Na brzuchu miałam spokojnie ze 2 setki rozstępów. Brzuch, a raczej masa skóry zwisała smętnie. Przez cały okres odchudzania chodziłam na siłownię i ćwiczyłam pod okiem trenera. Po operacji brzucha mam jedną, dużą bliznę (pod linią majtek), brzuch jest płaski, a wyrzeźbiłam go później, nadal chodząc na siłownię.
Dzięki tej operacji mogę nosić rozmiar 36 - wielka fałda skóry zmieniała go w 40 (rejony brzucha, bioder).
Operacja jak dla mnie świetna, ale nie jako "wycinanie" nadwagi, tylko tego co po niej pozostało.
metoda kubka
ja schudłam 20 kg w rok ale potrzebowałam pomocy w zmianie nawyków żywieniowych i stylu życia. Jadłam 5 posiłków dziennie wielkości kubka. Potrzebowałam po prostu zmniejszyć rozciągnięty żołądek. Proste i niedrogie metody sa najskuteczniejsze. Polecam picie yerba mate jest bardzo skuteczna i tania!!! Ja piłam Silueta Synefryna , która pochodzi z Paragwaju kosztuje grosze i hamuje nadmierny apetyt i spala tłuszcz zdrowo i widocznie. Najważniejsza jest konsekwencja. Nie głodzić sie- szybko chudniesz szybko tyjesz!
brawo, o tym wlasnie pisalam na poprzedniej stronie, 5 malych posilkow, malo, czesto, glodu nie czujesz, a chudniesz. Kazdy dobry dietety powie wam, ze zeby chudnac TRZEBA jesc. Jesli ktos wam wciska, ze musicie sie glodzic to bzdura. Wystarczy zapoznac sie z dzialaniem naszego organizmu. Jesli nie jecie, organizm odbiera to jako zagrozenie. Pozniej jak zaczynacie jesc organizm magazynuje tluszcz, bo jest przyzwyczajony do mniejszej ilosc kcal. Samo robicie sobie kuku, zamiast odzywiac sie racjonalnie i nie gledzic. Powtarzam 5 malych posilkow i nie ma mowy o nadwadze. A na pewno nie bedziecie glodowac, bo jedzac co 3 h nie mozna zglodniec. Organizm ciagle dostaje cos na rusz i hula jak szwajcarski zegarek.
hie hie, to dobrze robiłem całe życie, po prostu wpierdzielam na okrągło
tyle, że po troszku. Wydaje mi się, że mamy to zakodowane bo jako dziecko tak właśnie jadłem. Rano w domu dzieci nie chcą jeść śniadania na siłę. Zresztą do dziś nie dam rady rano zaraz po przebudzeniou jeść. Żoładek jest skurczony. Mogę zjeść trzy łyżki stołowe zupy i łyka herbaty gorącej i koniec. Głodny się zaczynam robić po 2-3 godzinach i wtedy wciągam jakiś przerywnik, jabłko albo serek albo jajecznicę z dwóch jajeczek na maśle jeśli akurat jestem w domu. POlecam Gordona wersję scrambled eggs, super wypas miodzio rewelacja. Pierwszy raz widziałem, że tak się też robi. To wracając do tych dzieci, jak się gania po podwórku i na jakiś szaberek zajdzie to można wyciągnąc jakąś kalarepę z ziemii albo garśc porzeczek szarpnąć i już najedzony. Za dwie godziny znów garstkę tego czy tamtego. Jak te sarenki kurde.
ale o co chodzi?
Od kiedy chirurdzy plastyczni operuja przepukliny( jak to opisali defekty sciany brzucha,patologie, hehe).
Cala operacja to wyciecie elipsy z dolnej czesci brzucha, ufiksowanie pepka w tym samym miejscu inaczej jest ryzykownie i naciagniecie skory z gory brzucha na dol z warstwowym zszyciem tkanek.
Cala operacja to wyciecie elipsy z dolnej czesci brzucha, ufiksowanie pepka w tym samym miejscu inaczej jest ryzykownie i naciagniecie skory z gory brzucha na dol z warstwowym zszyciem tkanek.
Dlaczego takie chwalebne miec brzuch jak nastolatka, dlaczego jest takie dązenie by mieć wagine jak nastolatka, dlaczego ciała zamieniamy w dziecięce a nie uznajemy piękna dojrzałego ciała?
Aissaaa - współczuję, że masz brzuch jak nastolatka, mój jest pieknie lekko opadający po ciąży, ma kilka kreseczek po tym jak nosiłam w nim dziecko - jest moją chluba i znakiem że coś się z moim ciałem działo, że moja skóra zyła i przeszła swoje - to ja mam brzuch jak marzenie :)
Aissaaa - współczuję, że masz brzuch jak nastolatka, mój jest pieknie lekko opadający po ciąży, ma kilka kreseczek po tym jak nosiłam w nim dziecko - jest moją chluba i znakiem że coś się z moim ciałem działo, że moja skóra zyła i przeszła swoje - to ja mam brzuch jak marzenie :)
Z racji że miałam dwie przepukliny cena operacji wyniosła 7tys.zł.
Po ciąży miałam rozejście mięśni brzucha na 10cm i 4 cm szer.wielką dziurę nad pępkiem,przepuklinę pępkową.W większym stopniu to efekt ciąży,ale i ćwiczeń po niej.Bo za nim trafiłam do chirurga myślałam że ćwiczenia mi pomogą w wyglądzie brzucha.Dodam że rok po ciąży brzuch wyglądał jak w 6m/cu ciąży.
Ja nie mogę zrozumieć tego jak ktoś pisząc o ćwiczeniach myśli że one są lekiem na wszystko.Tak nie jest.Ćwiczenia u mnie doprowadziły do przepuklin.
Jak ktoś jest zainteresowany operacją na NFZ to niestety cięcie jest od mostku w dół i nie wygląda to efektownie.
Ja wolałam chirurgie plastyczną.Lubię stroje 2u częściowe.
Dziś mam piękny brzuszek i jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam
Po ciąży miałam rozejście mięśni brzucha na 10cm i 4 cm szer.wielką dziurę nad pępkiem,przepuklinę pępkową.W większym stopniu to efekt ciąży,ale i ćwiczeń po niej.Bo za nim trafiłam do chirurga myślałam że ćwiczenia mi pomogą w wyglądzie brzucha.Dodam że rok po ciąży brzuch wyglądał jak w 6m/cu ciąży.
Ja nie mogę zrozumieć tego jak ktoś pisząc o ćwiczeniach myśli że one są lekiem na wszystko.Tak nie jest.Ćwiczenia u mnie doprowadziły do przepuklin.
Jak ktoś jest zainteresowany operacją na NFZ to niestety cięcie jest od mostku w dół i nie wygląda to efektownie.
Ja wolałam chirurgie plastyczną.Lubię stroje 2u częściowe.
Dziś mam piękny brzuszek i jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam
cwe
ja schudlem ponad 10kg zmieniajac diete bez cwiczeń, jedzenie jest wazniejsze w pierwszej fazie zeby schudnac ruch nawet bieganie przy nadwadze moze narobic szkód, dlaczego sie dziwisz ze brzuch nie spadl ? co robilas w tym czasie dla siebie trzeba oczyscic organizm zmienic totalnie swoje zle nawyki i uzaleznienia odstawic trucizny cukier, biała mąke , mleko UHT i przetwory zatrute mieso wrocic do natury warzywa owoce kasze orzechy i efekt gwarantowany operacja to najgorsze wyjscie
Ciekawe co to za facet , który nie potrafi żony przytulić, gdy ona ma duży brzuch
Tulić to nie znaczy koniecznie objąć całej rękoma
a w ciąży jej nie tuliłeś ?
jeśli Ci to nie pasuje pogadaj z nią szczerze, może razem zaczniesz z nią ćwiczyć, by jej było raźniej,
no i , mam andzieję, że Ty jesteś szczupły i zadbany=czysty, z zadbanym uzębnieniem---niestety w naszym kraju mężczyżni po 50-tce zadbani, czyści, bez brzucha, z pełnym uzębieniem to rzadkosć
a w ciąży jej nie tuliłeś ?
jeśli Ci to nie pasuje pogadaj z nią szczerze, może razem zaczniesz z nią ćwiczyć, by jej było raźniej,
no i , mam andzieję, że Ty jesteś szczupły i zadbany=czysty, z zadbanym uzębnieniem---niestety w naszym kraju mężczyżni po 50-tce zadbani, czyści, bez brzucha, z pełnym uzębieniem to rzadkosć
Po pierwsze dieta
po drugie ćwiczenia aerobowe - jogging, jazda na rowerze, rolkach itp. przez dłuższy okres (ponad 30 min) lub trening Hiit (moim zdaniem skuteczniejszy)
po trzecie ćwiczenia na mięśnie brzucha.
Jeśli opuścisz punkt 1 i 2 twój brzuch będzie większy, ponieważ nadal będzie pokrywał go tłuszcz, a dodatkowo powiększą się mięśnie brzucha, więc wizualnie opona się powiększy.
po trzecie ćwiczenia na mięśnie brzucha.
Jeśli opuścisz punkt 1 i 2 twój brzuch będzie większy, ponieważ nadal będzie pokrywał go tłuszcz, a dodatkowo powiększą się mięśnie brzucha, więc wizualnie opona się powiększy.
kazda operacja zabieg szkodzi !!
nie ma operacji czy zabiegów nie szkodliwych kazda ingerencja w cialo czlowieka odbija sie czkawką taka ingerencja powinna byc ostatecznością, zdrowy czlowiek od urodzenia który decyduje sie na takie operacje z lenistwa bo trudno mu zwalczyc zle nawyki uzależnienia pozniej placi za to ogromna cene :( bagatelizujemy brak ruchu to co jemy robimy smietnik z ciala a pozniej sie dziwimy pozdrowienia i powodzenia
A moze wypowiedza sie tu te Panie ktore faktycznie przeszly takie operacje.gdzie wiele dobrego zmienilo to w ich zyciu.wiekszasc farmazonow pisza tu te osoby ktore nigdy z plastyka nic nie mialy wspolnego.byc moze z braku funduszy oczerniaja ten dzial medycyny.zapradzam na profesjonalne fora dotyczace plastyki brzucha.
ja też miałam brzuch po ciąży- straszne! Męczyłam się z dietami, bo mam skrzywienie kręgoslupa i nie mogę wykonywać ćwiczeń na mięścnie brzucha. Wiecie co mi pomogło? Tak wyśmiewane pasy wibrujące... Ja wiem, że ludzie uważają, że one nie działają, ale powiem wam, że to nieprawda- trzeba tylko go zakładać i oponka znika. Ja wreszcie mogę nosić obcisłe bluzki :) Polecam taki model: http://www.matymasujace.net/pasy-odchudzajace/44-vibra-tone.html