Widok

Międzynarodowy Dzień Teściowej

Opinie do artykułu: Międzynarodowy Dzień Teściowej.

Bohaterka niewybrednych dowcipów - przez niektórych znienawidzona, przez innych uwielbiana - teściowa obchodziła w czwartek swoje święto.Trudno ustalić kto częściej jest wyśmiewany w popularnych kawałach - blondynka czy teściowa. Stereotyp "mamusi", utrwalany przez pokolenia nie kojarzy się jednak zbyt dobrze. Według naukowców z niemieckiego uniwersytetu w Giessen rzekoma agresja teściowej wobec żony jej syna ma podłoże psychologiczne. Genezy należy szukać w prehistorii, gdy mężczyźni ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

PYTANKIE

OD JAK DAWNA JEST OBCHODZONY "DZIEŃ TEŚCIOWEJ" ?
PRZYZNAM, ŻE DZIŚ PO RAZ PIERWSZY DOWIEDZIAŁAM SIĘ ŻE JEST TAKI DZIEŃ :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

no własnie .., ja też ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tesciowo ty stary rowerze tylko pedalow ci brak
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

SZCZYT ODWAGI

zepchnac tesciową ze schodów i zapytac "gdzie sie mamusia tak spieszy"
popieram tę opinię 73 nie zgadzam się z tą opinią 2

haha

jak chcesz opowiadać kawały to najpierw się zastanów czy go nie spalisz.
NIE SZCZYT ODWAGI TYLKO SZCZYT IRONI
gościuuuu.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

E tam..

A moja teściowa jest cool...
Gotuje lepiej od mojej żony i chętnie zajmuje się dzieciakami..
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

ha ha

dobre

a daje ci ...

???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moja też jest super

Moja teściowa też jest cool, gotuje lepiej ode mnie :P, lubi czasami porozmawiać ale bez wtrącania się i "doradzania" i tak naprawdę jest jak druga matka.
Naprawdę fajna kobitka...

d

dupek

A Ty czasem gotujesz, czy może mamusia, żona i teściowa biegają wokół Ciebie?

JAK ZWYKLE ://///

ja nie mam jeszcze tesiciwoej na szszenscie, ale podobno to so straszne kobiety... a tak wogule to nie rozumiem po co ludzie piszo pierszy, pszecierz to nie o tym temat :///
pewnie gdansk jak zwykle nic nie zogranizuje z tej okazi, zresztom zadko kiedy cos sie tu dzieje ://
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 28

chyba zamiast studiować

powinieneś podstawówkę skończyć , ortografia tragiczna
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

kiepska prowokacja ortograficzna

a antystudent powinien chyba zaczac bratac sie ze studentmi bo oleju w makówce mu najwyrazniej brakuje skoro nie wyłapał ironii...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do studenta

Najpierw wypada nauczyć się polskiej mowy i gramatyki i dopiero potem coś wypisywać....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

QUIZ!!!!

Opinia została zablokowana przez moderatora

Teściowa na sto dwa

Sto metrów od domu, dwa metry pod ziemią!!

Pozdrawiam Wszystkie teściowe
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

MOMENTO MOMENTO!!!

gdzie mozna kupic ten wadliwy lek na zwiekszenie cisnienia?? Teściowej prezent zrobie!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 12

KIJ MA 2 KOŃCE!!!!

KAŻDY MA SZANSĘ ZOSTAĆ KIEDYŚ TEŚCIOWĄ/TEŚCIEM. i TO WŁAŚNIE JEST TA SPRAWIEDLIWOŚĆ
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

to tak samo jak ze starością.

nie taka tesciowa straszna

mnie teśc z nożem gania i straszy ze zaszlachtuje :)
tylko dlatego ze nie lubi jak ktos widzi jego lenistwo i alkoholizm

:)
tesciowa niestety juz dawno w piasku a pono mądra i równa babka była
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

co to jest teściowa pod pryśnicem ????

.... wapno gaszone
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

...

Ale to nie mądre było...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

kochana teściowa

pyt. ile teściowa powinna mieć zębów ??
odp. dwa - jeden do otwierania piwa a drugi aby ją bolał

:D
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co zięć zabiera teśćiową na plaze??

Zeby oswajała sie z piaskiem:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwielbiam moja teściową, jest cudownym człowiekiem. Mam z nią lepszy kontakt niż w z własną matką. Każdemu takiej życzę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

to masz wielkie szczęście, ja też myślałam, ze moja jest ok, ale wyszło szydło z worka, tyle dobrego, że mój mąż ma dobrą teściową i dla żartu powtarzam, ze to dla niej się ze mną ożenił ;)

A moja...

A moja jeszcze żyje! a poza tym to nie teściowa, tylko świekra! I to jest ta cała różnica. Pozdrawiam.

Humor - napis na dole tylnej tablicy rejestracyjnej auta:

WAL ŚMIAŁO... TO SAMOCHÓD TEŚCIOWEJ.

Widziane kiedyś na parkingu przy Auchan... ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jest w tym wiele stereotypow.

A przeciez tesciowa tez czlowiek.
Najgorsze relacje bywaja pomiedzy mamusia i synowa, bo nasze mamuski czesto sa o nas, swoich najukochanszych synkow zazdrosne.
Wiem o czym mowie, bo mam juz druga tesciowa, a ta tez juz na wylocie.
Teraz rozumiem sie z Nia nawet lepiej niz z Jej Corka, chociaz to rowniez z tego powodu, ze z Corka nie rozumiemy sie aktualnie dokumentnie.
Chyba nawet do mojej Tesciowki zadzwonie, skoro dzisiaj Jej swieto.

Za co cenisz swoją teściową?
Ciekawi mnie to, bo uważam się za dobrą teściwą (ale kt to wie?)

A ja myślę, że dużo teściowych szuka drugiej mamusi dla swych synusiów. No bo co biedak zrobi, gdy jego własna mamusia pewnego dnia odejdzie? Przecież ktoś go musi karmić i mu prać!

:)

Młody człowiek podnieconym głosem mówi matce, że zakochał się i się żeni:
- Tak dla jaj, przyprowadzę trzy kobiety i spróbujesz zgadnąć, którą z nich zamierzam poślubić.
Matka się zgodziła. Następnego dnia przyprowadza trzy piękne kobiety, sadza je na kanapie i rozmawiają chwilę z matką. Potem syn pyta:
- Dobrze, mamo, a teraz zgadnij, którą zamierzam poślubić.
- Tę w środku ? odpowiada bez wahania.
- To zdumiewające, mamo. Zgadza się. Skąd wiedziałaś?
- Nie lubię jej.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

II odpowiedź: Bo jest sierotą!

Do ludu

Ja miałem przez jakiś czas super teściową ale odbił mi ja Karnol.

POZDRAWIAM MOJĄ

Spotyka sie dwoch kumpli
Jeden jest strasznie podrapany na rękach
Ten drugi pyta go:
-siema skąd wracasz?
-a z pogrzebu teściowej
-ale czemu jesteś taki podrapany?
-bo nie chciała się dać zakopać ;P
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

PYTANKO

OD JAK DAWNA JEST OBCHODZONY "DZIEŃ TEŚCIOWEJ" ?
PRZYZNAM, ŻE DZIŚ PO RAZ PIERWSZY DOWIEDZIAŁAM SIĘ ŻE JEST TAKI DZIEŃ :)

Od jak dawna...

Chyba w 2008 pierwszy raz mówiono w Polsce o tym dniu. Dla mnie to bzdura, wymyślanie na siłę okazji, przez które można zwiększyć sprzedaż upominków. To kiedy mamy dzień teścia? A dzień wnuka? Za kilka dni Dzień Kobiet, teściowe też się w tym mieszczą. Bzdura, albo jak niektórzy mawiają - bezedura ;-)

w jakim wieku powinna być teściowa?

w szczelnym! ;-))))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prezent

Cardiamid Coffein na prezent dla kochanej mamusi hłe hłe hłe
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

w jakich to krajach jeszcze oprocz Polski,

na w sumie obce osoby , jakimi jest tesc i tesciowa mowia mamo i tato ?

ja kupie swojej teściowej cukier w kostkach i dam jej jako bombonierkę

dowcip zapodam

mlode para mieszka u rodziny dziewczyny,
chłopak wychodząc do sklepu pyta teściowej:
- kupić coś?
ta odpowiada:
- Tak, mieszkanie se kup ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

najwieksze hamstwo?

popchnac tesciawa jak schodzi ze schodow i spytac sie " Gdzie tak pedzisz?" :D

Życzenia

Pozdrowienia dla.. wszystkich teściowych
w Dniu Ich świeta !

Ja po 24 stażu małżeńskim proponuję: OSWOIĆ.

Na początku było okropnie. Ona w apogeum przekwitania z wielkimi pretensjami, ja - żona jej jedynego syneczka. Podczas pierwszych wizyt u niej padały słowa:"Syyyneczku!!!Jak ty wyglądasz!" Do tego ta mina strapiona, jakby to jej dziecko, ten trzydziestoletni dzidziuś był bity od świtu do nocy. I głodzony, i maltretowany.

Ale z czasem ja i ona odpuściłyśmy. Nasza wzajemna niechęć zmalała. Ba, może w ogóle jej nie ma?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja chcę Dzień Synowej!!!

Jest Dzień Teściowej,Dzień Babci,a kiedy zaczniemy MY-synowe,zięciowie i nasze dzieci obchodzić Dzień Synowej,Dzień Zięcia i Dzień Wnuczków?Jaka to jest głupota...Dobrych teściowych jest tyle co nic i przeważają te złe teściowe.I co?Mamy się podlizywać tym złym teściowym?Nie wiem za co ta kara dla Synowych i zięciów!A logiczne,że jak się nie złoży życzeń w tym dniu teściowej to foch i złośliwe komentarze gotowe...Chyba wystarczy,że na Dzień Matki dostaną życzenia!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam super tesciowa

Ja nie mogę narzekać i nie dam złego słowa powiedzieć na teściowe moja teściowa jest po prostu super kumplem i to przez 19 lat małżeństwa z jej synem.

cieszęsię że Ty trafiłaś na dobrą teściową:)ale uważam,że powinnaś swoją teściową oceniać,a nie wszystkie.To że Tobie się poszczęściłonie znaczy,że inne synowe też tak trafiły jak Ty mają:(

teściowa o cudnym zięciu...

... mam ,,pana zięcia ,, ....żenada

:))))))))))))))))))))))))Brawo Gośka

Znalazłam sposób na moją złośliwą teściową

szkoda tylko, że dopiero po trzech latach. Moja teściowa przy każdych odwiedzinach krytykowała obiad, porządek w mieszkaniu, wyprasowanie koszuli męża itd. Po trzech latach starania się postanowiłam przed kolejną wizytą nie robić gruntownych porządków, ani obiadu z trzema mięsami i trzema surówkami, ani paru ciast własnej roboty tylko zamówiłam pizzę z sałatkami i kupiłam pączki w cukierni. Po obiedzie podałam jej telefon i numer do pizzerii i powiedziałam, że będą jej wdzięczni za uwagi co zrobili nie tak więz niech zechce zadzwonić, po czym przyniosłam żelazko i 10 koszul męża prosząc aby zechciała mi pokazać jak powinny być wyprasowane, a na urodziny, które miała wkrótce po tym wysłałam jej pocztówkę i 100,00 złotych z dopiskiem, że tylko ona umie kupić coś gustownego, więc nie ma sensu, żebym ja wyrzucała pieniądze w błoto. Obraziła się na 4 miesiące, ale potem zmieniła się.
~Gośka dzisiaj, 18:18
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

MASZTALSKI O TEŚCIOWEJ.....

Jan spotyka Masztalskiego z dwiema walizami i z podrapaną gębą,
pyta go:"kto tak Cię urządził"
-teściowa
-ja to bym ja zabił.....
-A co ja niosę w tych dwóch walizach?

Ale niekiedy problemem nie jest sama teściowa

tylko ślepe przywiązanie córeczki do mamusi (zwłaszcza jak ta ostatnia blisko mieszka). Przywiązanie i zapatrzenie w mamusię... nieważne co powie na dany temat mąż, ważniejsze jest co na dany temat sądzi mamusia, potem córeczka, potem długo długo nic.... a na samym końcu domownicy. Taka 40 letnia córeczka zapatrzona w mamusię i pytlująca z nią godzinami przez telefon, to chyba gorsze niż sama teściowa. Makabra.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taka córeczka jest niedojrzała i nie ma własnego zdania...

do Gosi

ja też przerabiałam krytyki obiadków,a jak zrobiłam ciasto powiedziała,że bardzo dobre ale utyje od niego.mój sposób-seks spala kalorie i odbiłam piłeczke,jak jeżdziliśmy z mężem na obiady do niej to mówiłam że lepsze by to było gdyby dodała więcej tego czy tamtego,a jednej potrawy wogóle nie zjadłam i powiedziałam,że nie trafiła w mój smak-to była prawda.Teraz jest lepiej,od tamtej pory nie usłyszałam komentarza do mojego gotowania,a jak jem słodycze i ciastka przy niej już nie przytyję-przecież nie chce usłyszeć,że jej synek chętnie się ze mną kocha:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

helllo

moja teściowa jest najlepsza na świecie, nigdy się ze mną nie kłóci i zawsze jest uśmiechnięta.
sprostowanie... jest martwa, i uśmiecha się ze djęcia, a była wredną małpą wtrącającą się moje życie i mojej rodziny. Jakbym mogła to odkopała i ubiła na nowo co by ją bolało
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

błąd ortograficzny

"conajmniej" piszemy osobno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

SUPER

a moja teściowa jest z****..sta i oby wszyscy takie mieli.naprawdę kobieta złoto...

mamuska ...

Ja gdybym wiedzial ze bede mial taka tesciowa jak mam ,to bym se wziol zone z domu dziecka...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

czowiek rodzi sie gupi i gupi umiera!...

gdybym te swoja tesciowa zaraz po slubie- eee no ee tego- to dzis bylbym pewnie juz z 5 lat na wolnosci , a wiem ze za dobre sprawowanie wypuscili by mnie jeszcze szybciej!...Kurde-Polak zawsze mondry po szkodzie ...

Ja na swoją Teściową nie powiem złego słowa... fajna babeczka z niej jest :D z tym że mieszka na drugim końcu polski :D

zasłyszane dziś w radiu...

Czym się różni teściowa od kury? Kura z**** ci podwórko, teściowa- całe życie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

A i jeszcze..

Czy to nie dziwne, że Dzień Teściowej przypada na krótko przed Dniem Kobiet?

Jeśli kary by nie było

To bym ją zabił

Tatusiu, dlaczego Babcia biegnie zygzakiem?

Po pierwsze Synku, nie Babcia tylko Teściowa, a po drugie podaj mi proszę drugi magazynek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

teściowa

ja mam teściową the best

zło

moja teściowa to wredna małpa,jest zadowolona tylko wtedy gdy pokłócimy się z mężem-co najczęściej ma miejsce gdy do niej jedziemy,a nie może ścierpieć gdy wszystko u nas gra i dobrze nam się powodzi,wtedy pluje jadem na lewo i prawo.Na początku nie mogłam się nadziwić,że matka może być zazdrosna o to że jej synowi dobrze się żyje.Moi rodzice bardzo nam pomagają i cieszą się,że fajnie nam się żyje.Mój mąż ma świetny kontakt z moimi rodzicami,ale niestety co do swojej matki jest bezkrytyczny i nawet jak ona dosrywa mi na każdym kroku to tego nie widzi albo mówi że się jej czepiam i że jestem przewrażliwiona.
Dobrze,że ona nie mieszka blisko nas bo chyba byłoby już po rozwodzie.

o matko

jak jest taka straszna to po co tam jeździsz? żeby plotkować potem?

a myślisz że mam wybór-nie chcę kłótni z mężem

U mnie jest tak samo.....!!!!

Z tym, że mój mąż już na szczęście widzi wady mamusi. Dlatego rzadko się spotykamy z moją teściową-teraz na Wielkanoc. Znowu będę miała s....e święta, ale przeżyję-gdyż po świętach ta wredna baba wróci do siebie na Mazury.

Ja się pochwalę, że mam fajną teściową od 9 lat.Pozdrawiam więc Basię i życzę dużo zdrowia

TESCIOWA....PUCH MARNY

JA NIE WIERZE W DOBRE TESCIOWE.MAM ...POKI CO ...JEDNA I PIERWSZA ALE MYSLE ZE KAZDA KOLEJNA BEDZIE PODOBNA, CHOC TA TO JEST ZMIJA JAKICH NAPRAWDE MALO. ZARAZ PO PORODZIE OBGADALA MNIE NA CALEJ PORODOWCE ZA MIOMI PLECAMI, LEKARZOM I KOLEZANKOM NA SALI POWIEDZIALA ZE JESTEM NIEZARADNA, ZAGUBIONA I NIC NIE POTRAFIE WIEC MUSZA ZWRACAC NA MNIE WIEKSZA UWAGE BO DZIECKU JESZCE KRZYWDE ZROBIE! NIESTETY MIESZKA TA ZMIJA BARDZO BLISKO MOICH RODZICOW I TAKZE NA NICH NIE ZOSTAWIA SUCHEJ NITKI, OBGADUJE NAS, MNIE, MOICH RODZICOW WSROD NASZYCH SASIADOW.MOWI ZE MOJA MAMA JEST ZA GRUBA, LENIWA I NIE PRACUJE A MOJ TATA TO ROBOL I PANTOFLARZ....PO TYCH SLOWACH COS WE MNIE PEKLO, CO JAK CO ALE NEI POZWOLE BY KTOS...SZCZEGOLNIE TAKIE MALE, CHUDE, SMIERDZACE PAPIEROSAMI I WÓDKA NIC...ZLE MOWILO O MOICH RODZICACH.POWIEDZIALAM CO O NIEJ MYSLE I ZE NIE JEST TAKIM CUDEM JAK JEJ SIE WYDAJE, OD TEGO CZASU MAM WRAZENIE ZE CHODZI JAK ZEGAREK I WAZY KAZDE PRZY MNIE SLOWO CO NEI ZMIENIA FAKTU ZE MNIE MDLI NA SAMA MYSL O NIEJ I WIDOK, WIZYTY OGRANICZAM JAK MOGE, NASZCZESCIE MIESZKAM ZA GRANICA WIEC WIDZE JA W WAKACJE, SPORADYCZNIE ALE I TO JUZ ZA DUZO DLA MNIE BO MAM NERWICE I PRZEZYWAM KATUSZE.WUNCZKI SWOJE TEZ OBGADUJE, MOWI ZE CHODZA ZA CZYSTE I ZA BARDZO JE STROJE...WIEM ZE SZLAG JA TRAFIA BO NIE MA CZEGO SIE PRZYCZEPIC A TAK BARDZO BY CHCIALA WIEC MUSI ZMYSLAC JAKIES BZDURY BY MNEI OCZERNIC W OCZACH INNYCH.BIJE Z NIEJ TOXTNA, JAD I ZAWISC ...TO WIDAC OD RAZU Z ZACIETEJ TWARZY....TOLERUJE JA TYLKO DLATEGO ZE JEST MATKA MOJEGO MEZA...A ZYCZEN JEJ NIE SKLADAM NA DZIEN TESCIOWEJ BO WG MNIE TO GLUPIE SWIETO TAK SAMO JAK ONA I NA CODZIEN WYMAZUJE TE OSOBE Z PAMIECI...PO CO GRAC I USMIECHAC SIE SKORO KTOS NAJCHETNIEJ NOZ BY CI W PLECY WSADZIL

Basia jest super , fajną mam teściową ))

ale Teścia mam najlepszego na świecie , Tadek wymiata.
do góry