Widok
Miejsca pracy dla anglistów
Witam!
Od niedawna mieszkam w Cisowej i bardzo mi się tu podoba. Z wykształcenia jestem anglistką i do niedawna pracowałam w Gdańsku udzielając lekcji indywidualnych. Niestety codzienne dojazdy do uczniów pochłaniają mnóstwo czasu i zastanawiam się nad zmianą miejsca zatrudnienia na coś bliżej domu. Porozsyłałam już mnóstwo CV ale póki co pozostały bez odpowiedzi. Z tego powodu zwracam się z pytaniem do Was- forumowiczów o jakieś wiadome wolne miejsca pracy dla absolwentki anglistyki na UG, ze sporym doświadczeniem w nauczaniu oraz nieco mniejszym w tłumaczeniach. Mam też doświadczenie w branży hotelarskiej, marketingu i pracy biurowej.
Pozdrawiam serdecznie :)!
Od niedawna mieszkam w Cisowej i bardzo mi się tu podoba. Z wykształcenia jestem anglistką i do niedawna pracowałam w Gdańsku udzielając lekcji indywidualnych. Niestety codzienne dojazdy do uczniów pochłaniają mnóstwo czasu i zastanawiam się nad zmianą miejsca zatrudnienia na coś bliżej domu. Porozsyłałam już mnóstwo CV ale póki co pozostały bez odpowiedzi. Z tego powodu zwracam się z pytaniem do Was- forumowiczów o jakieś wiadome wolne miejsca pracy dla absolwentki anglistyki na UG, ze sporym doświadczeniem w nauczaniu oraz nieco mniejszym w tłumaczeniach. Mam też doświadczenie w branży hotelarskiej, marketingu i pracy biurowej.
Pozdrawiam serdecznie :)!
Zawsze powinno się mieć coś odłożone "na czarną godzinę". Z tego co wiem, przez pierwsze 2 lata płaci się niższy ZUS, więc jest czas, żeby rozkręcić firemkę. Gdyby było źle, można zwinąć biznes, ale myślę, że ktoś kto się weźmie porządnie do roboty, może się odnaleźć na rynku. Jest wielu anglistów, ale jest też wielu ludzi, którzy szukają nauczyciela tego języka. Poza tym jeśli chodzi o tłumaczenia, to możesz współpracować nawet z firmą z Zakopanego, jeśli tylko chcesz, bo to praca zdalna. Spróbuj poszukać zleceń np. na http://pl.globtra.com/projects.html. Prowadząc zajęcia u siebie lub w domu ucznia nie ma dużych opłat, a zamiast jakiejś kosztownej reklamy możesz się ogłosić za darmo w dziale ogłoszenia na trójmiasto.pl i w innych serwisach językowych - np. na ang.pl. Wiadomo, że podatki trzeba będzie płacić, zastanów się czy karta podatkowa nie będzie dla Ciebie najkorzystniejsza. Myślę, że trzeba próbować.
Pewnie, próbujcie, dziewczyny :-) Słyszałam od znajomych o kilku osobach, które zaryzykowały (jedna mieszka w Warszawie i tam ma "klientów", druga okolice Warszawy - ale uczniów ma ze swojego miasteczka i jego okolic, trzecia w malutkiej mieścinie w kujawsko-pomorskiem, czwarta w Łodzi), są bardzo zadowolone i ich biznesy się kręcą. Powodzenia!