Widok
Mieszane uczucia ...
Tak więc odwiedziłem Classica dwukrotnie, raz na burgera a następnie na małe co nieco w postaci zupy teksańskiej, ale zacznijmy tradycyjnie od wejścia :) Lokal bardzo przyjemnie położony, przestronne, ładne i schludne wnętrze udekorowane typowymi dla amerykańskich knajp detalami a do tego wygodne czerwone kanapy. Obsługa naprawdę mile mnie zaskoczyła: sprawna, uśmiechnięta, potrafiąca pomóc i doradzić a zarazem niemal niewidoczna gdy nie jest potrzebna - niewątpliwie wielki plus. No to przejdźmy do meritum czyli jedzenia. Tutaj jest już gorzej, burgery na tle konkurencji nie odznaczają się ani kunsztem wykonania, ani smakiem ani wielkością porcji od są przeciętne, za te pieniądze można zjeść o wiele lepszego burgera. Zupa teksańska całkiem dobra, ostra tylko jak na mój gust nieco przesolona co zepsuło smakową kompozycje całości. Tak więc jeśli szef kuchni podciągnie trochę poziom a obsługa i wystrój zostanie bez zmian będzie to kandydat na najlepsze burgery w Trójmieście, czego Restauracji Classic serdecznie życzę.
Moja ocena
Classic Restaurant
kategoria: Restauracje
obsługa: 6
menu: 5
jakość potraw: 3
klimat i wystrój: 5
przystępność cen: 3
ocena ogólna: 3
4.2
* maksymalna ocena 6