Widok
Mieszkania nad Mołtawą już w sprzedaży
Opinie do artykułu: Mieszkania nad Mołtawą już w sprzedaży.
Firma Robyg rozpoczyna właśnie sprzedaż nowej inwestycji, która powstanie w śródmieściu Gdańska. Osiedle będzie podzielone na część z apartamentami na wynajem pod nazwą Nadmotławie Estate oraz oddzielnie funkcjonującą część mieszkalną - Nadmotławie Apartments. W pierwszej kolejności do sprzedaży trafi budynek skierowany do osób zainteresowanych zakupem w celu wynajmu i klientów szukających małych lokali jako mieszkania wakacyjnego.
Nowa inwestycja firmy ROBYG powstanie przy ul. ...
Firma Robyg rozpoczyna właśnie sprzedaż nowej inwestycji, która powstanie w śródmieściu Gdańska. Osiedle będzie podzielone na część z apartamentami na wynajem pod nazwą Nadmotławie Estate oraz oddzielnie funkcjonującą część mieszkalną - Nadmotławie Apartments. W pierwszej kolejności do sprzedaży trafi budynek skierowany do osób zainteresowanych zakupem w celu wynajmu i klientów szukających małych lokali jako mieszkania wakacyjnego.
Nowa inwestycja firmy ROBYG powstanie przy ul. ...
W Polsce każdy deweloper wmawia ludziom jakieś brednie o doskonałej lokalizacji i ze wszędzie blisko. Tu praktycznie nie ma jakiejkolwiek komunikacji miejskiej. Nawet po bułki jest daleko. Delikatnie mowiac okolica jest zaniedbana. Teren za 10-15 lat możliwe ze będzie bardzo fajnym miejscem ale problemem jest to ze to wcale nie jest pewne a deweloper liczy sobie za metr tyle jak by już teraz to była wymarzona lokalizacja
prawda
blisko to tam jest do składu węgla, jeśli on tam jeszcze jest
znam tą okolicę dobrze, bo moja babcia mieszka kawałek dalej, koło RIWERWJIU, które się teraz buduje. Można uznać, że stamtąd jest gdzieś blisko. Ale z tego tutaj opisanego osiedla blisko jest tylko do nowego komisariatu ew. Do lidla czy biedry to min. 20 minut z buta. Po piwko też nie wyskoczysz w mniej, niż 15 minut, a wiadomo, że alkohol w Polsce najłatwiej kupić.
Ale na pewno w jakimś lokalu usługowym otworzą żabkę dla tych 10 rodzin, co tam będą mieszkać na stałe;)
znam tą okolicę dobrze, bo moja babcia mieszka kawałek dalej, koło RIWERWJIU, które się teraz buduje. Można uznać, że stamtąd jest gdzieś blisko. Ale z tego tutaj opisanego osiedla blisko jest tylko do nowego komisariatu ew. Do lidla czy biedry to min. 20 minut z buta. Po piwko też nie wyskoczysz w mniej, niż 15 minut, a wiadomo, że alkohol w Polsce najłatwiej kupić.
Ale na pewno w jakimś lokalu usługowym otworzą żabkę dla tych 10 rodzin, co tam będą mieszkać na stałe;)
widok na wizualizacji tez zakłamany
co to za osiedle na pierwszym planie ? ( drugie zdjęcie)
zastanawiam się, bo nie byłem tam ze trzy miesiące i nie pamiętam żeby to tak ładnie wyglądało, bo tam były same chaszcze i śmietnisko, a dalej Metalzbyt
aaa i jeszcze "klimatyczna ulica Szafarnia" - jaki jest tam klimat ?
zastanawiam się, bo nie byłem tam ze trzy miesiące i nie pamiętam żeby to tak ładnie wyglądało, bo tam były same chaszcze i śmietnisko, a dalej Metalzbyt
aaa i jeszcze "klimatyczna ulica Szafarnia" - jaki jest tam klimat ?
A ja też chcę kupić sobie
Nowego Mercedesa S-klasę w hybrydzie, ale mam tylko 50k więc mogę kupić Fiata Tipo. No tak jest niestety skonstruowany świat i nie jest temu winien ani deweloper ani tym bardziej Ty czy ja. Uwierz mi na słowo, nie chciałabyś sytuacji jak za komuny. Że każdy się zapisał w kolejkę i mieszkanie dostał. Że z przydziału jak dwoje dzieci to dwa pokoje. Że bierz pan parter a jak nie pasuje to czekaj kolejne 7 lat. Tym się kończą wszelkie interwencje na rynku - dopłaty, dotacje, socjal.
...
Ojciec stolarzem z zawodu, po zawodówce, z dyplomem czeladnika, zgłosił chęć podjęcia pracy w nadleśnictwie (na stanowisku stolarz)... w 1979 roku... miał do wyboru jedno z trzech mieszkań, bezczynszowych (jakieś małe opłaty, bo właścicielem było nadleśnictwo).... Wskaż mi proszę w tej chwili jakiegokolwiek pracodawcę, który zaoferuje "szeregowemu" pracownikowi mieszkanie... Wiem, że to była Państwówka, ale mając dwadzieścia lat z hakiem, dyplom zawodowy, żonę w ciąży i fach w ręku nie musiałeś się martwić o dach nad głową... Teraz mamy kapitalizm... wszystko zależy od Twojego stanu posiadania- zawartości konta...
przymorze
koło alfa centrum to taki przykry mrówkowiec, że falowiec przy tym robi 10 razy lepsze wrażenie. nasr*ne kilka beznadziejnie szarych bloków tak blisko jak się tylko dało, po 17 pięter. jedyne, co przemawia za tymi blokami, to lokalizacja, a wiadomo, że to jest najważniejsze (dla tych, co potrafią myśleć, a nie liczą tylko metry kwadratowe), więc wszystko juz pewnie dawno sprzedane.
nikt nie wierzył , że da się tak gęsto a jednak się udalo wcisnąć jeszcze jeden blok , teraz doskonale widać co kto robi w sąsiednim bloku - zero prywatności a jeszcze telewenzel przez okap i wnetylacjie w pionie - nie ma to jak czuć smażone ryby sąsiada albo słyszeć jak sąsiadka właśnie "osiąga cel"
wieżowce jak wieżowce. na przymorzu takich jest juz kilkanascie, więc już jakoś wtopiły się w krajobraz. z bliskością też bym nie przesadzał. niskie 4-pietrowce na przymorzu czy zaspie juz w latach 70. budowali w takiej samej odległosci. tu role raczej odgrywa skala budynkow i dlatego wydaje się, ze są blisko
Nowe budownictwo
Teraz już inaczej się nie buduje. Developer nie zarobi na 10 arach ładnej działki ze skwerkiem, a jak pacnie blok to już hajsik się zgadza. Dziwić się nie można. Powodem sa ceny działek w dobrych dzielnicach, a właściwie deficyt tych działek. Chętnie krytykowane osiedla przy obwodnicy są może trochę luźniejsze, bo tereny pod zabudowę znacznie tańsze i developerzy mogą sobie pozwolić na takie "ekstrawagancje". No coz... cos za cos. A z tymi falowcami to bym nie przesadzał jednak. Wyglądu to to nie ma...
Nie słyszałem, by miejscowi narzekali na to, że dzięki turystyce i takiej rozbudowie Gdańska wokół Głównego Miasta, zrobiło się w końcu sporo fajnych miejsc do przebywania w okolicach Długiej i Piwnej. Dzięki temu umierające kamienice Śródmieścia zyskały znowu na wartości, a coraz więcej knajp i restauracji sprawia, że w końcu w Gdańsku jest co robić. Jeszcze 2 - 3 lata i Sopot padnie, bo ruch imprezowo rozrywkowy przejmie Gdańsk.
Elbląska
Az nóż w kieszeni sie otwiera jak widze jaką to dewastacje dokonuja w tej okolicy władze. Kiedys to był taki nasz,, rezerwat,, mozna bylo tam napadac, gwałcic i rabowac do woli, a i ile wspaniałych trunków czlowiek tam sie opił. Dziś już wszystko wszedzie zniszczą tymi budynkami i tą,, cywilizacją,,.
Wyrazy współczucia dla przyszłych nabywców
Przestrzegam przed zskupem u tego developera. Współczuję przyszłym nabywcom. Ten developer to jakaś pomyłka. Ich inwestycję to pasmo nieustannych usterek, które potem usuwają za pomocą młotka przecinaka i silikonu. Oddaną osiedla, które jak się później okazuje są niedokończone. Zobaczcie jak wygląda ich prestizowa inwestycja Mila Baltica jest do tej pory nieskończona i z wieloma poważnymi usterkami. Dramat
Kurde, jedno z niewielu ostałych miejsc gdzie można pospacerować w spokoju z dala od zgiełku i tłumu, i jak zwykle trzeba nastawiać "elitarnych" mieszkań... Ja osobiście wolę ten teren tak jak jest, taki dziki z tymi resztkami ruin. Ma to swoj klimat i kawał historii. A Te nowe budynki pewnie nie przeżyją połowy tego co np ruiny rzezńi.
Stek bzdur i przekłamań
Do szafarni w 2 minuty? Wolne żarty. Cała droga dziurawa. Do najbliższego przystanku na Siennickiej to w najlepszym razie 7 minut po kocich łbach, no i nie polecam po zmroku takich spacerów
A teraz najlepsze: " z okien i balkonów roztaczać się będzie niepowtarzalny widok na rzekę i historyczną zabudowę Starego Miasta."
A ja myślę że co najmniej 25% mieszkań (jedna strona budynku) będzie miała niepowtarzalny widok na duży skład węgla, który jest tuż za płotem tych wspaniałych "Apartaments".
Chyba że to celowy zabieg marketingowy i skierowanie oferty do mieszkańców Śląska żeby na wczasach czuli się jak w domu :)
A teraz najlepsze: " z okien i balkonów roztaczać się będzie niepowtarzalny widok na rzekę i historyczną zabudowę Starego Miasta."
A ja myślę że co najmniej 25% mieszkań (jedna strona budynku) będzie miała niepowtarzalny widok na duży skład węgla, który jest tuż za płotem tych wspaniałych "Apartaments".
Chyba że to celowy zabieg marketingowy i skierowanie oferty do mieszkańców Śląska żeby na wczasach czuli się jak w domu :)
Ciekawa propozycja jak na inwestycję Toprawda że banki nie dają dobrego oprocentowania na lokaty, na fundusze tym bardziej nie ma co liczyć, bo człowiek tylko się przeliczy. Są oczywiście i obligacje zawsze pewne ale małe. A inwestycja w nieruchomości to chyba dobra opcja. Jakby co zawsze można sprzedać . A miejsce interesujace.