Widok

Mieszkania nad Mołtawą już w sprzedaży

Opinie do artykułu: Mieszkania nad Mołtawą już w sprzedaży.

Firma Robyg rozpoczyna właśnie sprzedaż nowej inwestycji, która powstanie w śródmieściu Gdańska. Osiedle będzie podzielone na część z apartamentami na wynajem pod nazwą Nadmotławie Estate oraz oddzielnie funkcjonującą część mieszkalną - Nadmotławie Apartments. W pierwszej kolejności do sprzedaży trafi budynek skierowany do osób zainteresowanych zakupem w celu wynajmu i klientów szukających małych lokali jako mieszkania wakacyjnego.

Nowa inwestycja firmy ROBYG powstanie przy ul. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Polsce każdy deweloper wmawia ludziom jakieś brednie o doskonałej lokalizacji i ze wszędzie blisko. Tu praktycznie nie ma jakiejkolwiek komunikacji miejskiej. Nawet po bułki jest daleko. Delikatnie mowiac okolica jest zaniedbana. Teren za 10-15 lat możliwe ze będzie bardzo fajnym miejscem ale problemem jest to ze to wcale nie jest pewne a deweloper liczy sobie za metr tyle jak by już teraz to była wymarzona lokalizacja
popieram tę opinię 119 nie zgadzam się z tą opinią 6

prawda

blisko to tam jest do składu węgla, jeśli on tam jeszcze jest

znam tą okolicę dobrze, bo moja babcia mieszka kawałek dalej, koło RIWERWJIU, które się teraz buduje. Można uznać, że stamtąd jest gdzieś blisko. Ale z tego tutaj opisanego osiedla blisko jest tylko do nowego komisariatu ew. Do lidla czy biedry to min. 20 minut z buta. Po piwko też nie wyskoczysz w mniej, niż 15 minut, a wiadomo, że alkohol w Polsce najłatwiej kupić.

Ale na pewno w jakimś lokalu usługowym otworzą żabkę dla tych 10 rodzin, co tam będą mieszkać na stałe;)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 4

dokłdnie potwierdzam, mieszkam w okolicy,
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

widok na wizualizacji tez zakłamany

co to za osiedle na pierwszym planie ? ( drugie zdjęcie)
zastanawiam się, bo nie byłem tam ze trzy miesiące i nie pamiętam żeby to tak ładnie wyglądało, bo tam były same chaszcze i śmietnisko, a dalej Metalzbyt
aaa i jeszcze "klimatyczna ulica Szafarnia" - jaki jest tam klimat ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brabank.

a w tle jest Muzeum IIWŚ.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rezerwuje 20 mieszkań. Pierwszy:)

A ty jeszcze nie zarezerwowałeś stać na taką stratę?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tez chce ladnie mieszkac

Ja pracując w średnio płatnej pracy powiem tyle że nie stać mnie żeby samej chatę wynająć (kupić mieszkanie to dla mnie jak lot na marsa) Ledwo przędę ale jeszcze żyję idąc z prądem bo tak najłatwiej. Czemu ja jestem taka zwykła JA .....
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 6

Rada

Zwroc sie do budynia, to dobra dusza, odstapi ci jedno mieszkanko.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

Zmień pracę, weź kredyt...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

no tak sam prezydent komorowski tak radził...
podłość
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aneta, sama dobrze wiesz ze nie tak latwo zmienic prace i

takze utrzymac ta ktora sie w tej chwili ma. Wiec nie udzielaj glupich bez pokrycia w rzeczywistosci rad.

Ledwo zyjesz ,ale mam czas pisac komentarze w internecie i marudzic od rana.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

O czymś takim jak przerwa na kawę słyszałeś?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Najgorzej mają single

Dzieląc koszty mieszkania na dwa jest łatwiej. To jest chore, jak wielu ludzi żyjących w pojedynkę MUSI mieszkać w kilka osób, bo ich nie stać.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja też chcę kupić sobie

Nowego Mercedesa S-klasę w hybrydzie, ale mam tylko 50k więc mogę kupić Fiata Tipo. No tak jest niestety skonstruowany świat i nie jest temu winien ani deweloper ani tym bardziej Ty czy ja. Uwierz mi na słowo, nie chciałabyś sytuacji jak za komuny. Że każdy się zapisał w kolejkę i mieszkanie dostał. Że z przydziału jak dwoje dzieci to dwa pokoje. Że bierz pan parter a jak nie pasuje to czekaj kolejne 7 lat. Tym się kończą wszelkie interwencje na rynku - dopłaty, dotacje, socjal.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

Ojciec stolarzem z zawodu, po zawodówce, z dyplomem czeladnika, zgłosił chęć podjęcia pracy w nadleśnictwie (na stanowisku stolarz)... w 1979 roku... miał do wyboru jedno z trzech mieszkań, bezczynszowych (jakieś małe opłaty, bo właścicielem było nadleśnictwo).... Wskaż mi proszę w tej chwili jakiegokolwiek pracodawcę, który zaoferuje "szeregowemu" pracownikowi mieszkanie... Wiem, że to była Państwówka, ale mając dwadzieścia lat z hakiem, dyplom zawodowy, żonę w ciąży i fach w ręku nie musiałeś się martwić o dach nad głową... Teraz mamy kapitalizm... wszystko zależy od Twojego stanu posiadania- zawartości konta...

Cymes

Siatki w oknach przeciw komarom pozakladane? Przydalyby sie rowniez filtry odwaniajace.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 5

Taka polska nazwa osiedla.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdecydowanie pierwsze miejsce wśród najgłupszych nazw w Gdańsku, a nawet w Polsce
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po co zamieściliście artykuł po Polsku......

.....Po Norwesku i po Niemiecku trzeba było zamieścić ....
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 5

mnie zastanawia czy niemcy norwegowie kupuja jako lokate

czy planuja tu mieszkac jakby islam ich tam zaczal dreczyc?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

wyłącz zależną człowieku, wyjdzie ci na zdrowie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

teren nadgraniczny, aby kupić trzeba mieć pozwolenie i powód do zakupu, a nie bo mi się podoba.

Swietna lokalizacja,swietne osiedle.Budowac jak najwiecej nowych osiedli w Srodmiesciu Gdanska.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 38

oby wysoko i gęsto, najlepiej blok metr obok bloku - tak by widoku z okna nie bylo
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

To nie do mieszkania miejsce tylko przemiał wynajmujacych i prostytucji
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 3

robyG jak Groby

Bardzo brzydkie i zagęszczone bloki we Wrzeszczu i na Przymorzu
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 6

kiepskie materiały i kipskie wykonanie - mieszkanie po 5 latach do remontu...podobno budynek nadal osiada i od tego niby okna się wypaczają i robią w nich szpary
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ohoho skąd ty takie rzeczy wiesz panie inspektor? :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

przymorze

koło alfa centrum to taki przykry mrówkowiec, że falowiec przy tym robi 10 razy lepsze wrażenie. nasr*ne kilka beznadziejnie szarych bloków tak blisko jak się tylko dało, po 17 pięter. jedyne, co przemawia za tymi blokami, to lokalizacja, a wiadomo, że to jest najważniejsze (dla tych, co potrafią myśleć, a nie liczą tylko metry kwadratowe), więc wszystko juz pewnie dawno sprzedane.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

nikt nie wierzył , że da się tak gęsto a jednak się udalo wcisnąć jeszcze jeden blok , teraz doskonale widać co kto robi w sąsiednim bloku - zero prywatności a jeszcze telewenzel przez okap i wnetylacjie w pionie - nie ma to jak czuć smażone ryby sąsiada albo słyszeć jak sąsiadka właśnie "osiąga cel"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

wieżowce jak wieżowce. na przymorzu takich jest juz kilkanascie, więc już jakoś wtopiły się w krajobraz. z bliskością też bym nie przesadzał. niskie 4-pietrowce na przymorzu czy zaspie juz w latach 70. budowali w takiej samej odległosci. tu role raczej odgrywa skala budynkow i dlatego wydaje się, ze są blisko
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowe budownictwo

Teraz już inaczej się nie buduje. Developer nie zarobi na 10 arach ładnej działki ze skwerkiem, a jak pacnie blok to już hajsik się zgadza. Dziwić się nie można. Powodem sa ceny działek w dobrych dzielnicach, a właściwie deficyt tych działek. Chętnie krytykowane osiedla przy obwodnicy są może trochę luźniejsze, bo tereny pod zabudowę znacznie tańsze i developerzy mogą sobie pozwolić na takie "ekstrawagancje". No coz... cos za cos. A z tymi falowcami to bym nie przesadzał jednak. Wyglądu to to nie ma...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Albatross Towers swietne osiedle i swietna lokalizacja na pewno lepsze niz falowce,ciebie nie stac dlstego krytykujesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popieram, Albatrossy to jedno z fajniejszych osiedli. Wbrew pozorom spokojniej tu niż w niejednym bloków z wielkiej płyty. Czasami w wakacje trochę za dużo turystów, ale jakoś to nie dokucza mocno. Architektura też jest ciekawa, ładnie wewnątrz, itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słoneczna morena

Zapraszam na słoneczna morene. Tam to jest kołchoz a wykonanie...... A dojazd do budynków bliżej ul. piekarniczej przy punkcie sprzedaży mieszkań. Rano wyjazd z osiedla w 25 minut
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kolchoz masz w glowie ,jak tobie nie pasuje to nie kupuj i przestan jeczec.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie kupilbym u tobą i nie dlatego że mnie nie stac

To prawda, to co zrobili na słonecznej morenie to Masakra- Mordor. A wystarczyło podpatrzeć w LW Morena i wziąć przykład. Przynajmniej trochę przestrzeni i zieleni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niby wszedzie blisko bo widac na horyzoncie ale komunikacji zadnej, dojazd autem tez nie najlepszy. W okolicy same ruiny i meliny. I do tego "apartamenty" po 22m... Rzeczywiscie szczyt marzeń...
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak

dodatkowo zapewniona świeża morska bryza ( nocą wyłączają filtry w elektrociepłowni ),
inne wyziewy z okolicznych kominów i walenie młotami w stoczniach i innych warsztatach/ mikrostoczniach - gratis
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprzedane miasto !

Budowane dla szwedzkiej turystyki ,a oni podatków tu nie będą płacić ,imprezy i inne rozrywki letnie . A mieszkańcy Gdańska na Szadułki lub dalej ! Nic dla mieszkańców tylko dla turystyki .Tak włodarze dbają o wyborców !
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie słyszałem, by miejscowi narzekali na to, że dzięki turystyce i takiej rozbudowie Gdańska wokół Głównego Miasta, zrobiło się w końcu sporo fajnych miejsc do przebywania w okolicach Długiej i Piwnej. Dzięki temu umierające kamienice Śródmieścia zyskały znowu na wartości, a coraz więcej knajp i restauracji sprawia, że w końcu w Gdańsku jest co robić. Jeszcze 2 - 3 lata i Sopot padnie, bo ruch imprezowo rozrywkowy przejmie Gdańsk.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

A jak mają dbać? Masz jakąś propozycję?

Z tego co wiem, to właściciel płaci podatek od nieruchomości, także właściciel mieszkania. Zapłacił VAT od zakupu do budżetu. A jak jest użytkowanie wieczyste to też i taką opłatę. Nie musisz kupować na "Szadułkach", możesz zawsze kupić gdzieś indziej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hybryda językowa

Przecież nazwa tego przybytku to jakaś bieda intelektualna. Zupełnie jak Jessica Paproch albo Brajan Motyka. No jaki obcokrajowiec to wymówi? Bo przecież inwestycja stricte pod dewizowców.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

zaraz zaraz a gdzie są ci wszyscy wyśmiewający mieszkańców południowych osiedli???

przecież macie idealną okazję teraz żeby kupić wreszcie coś w centrum nie przy obwodnicy nie z dala od miejskich atrakcji tylko tam gdzie zawsze chcieliście w centrum, co tak mało opinii pozytywnych? Pozdrawiam Hehe
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

szadółki i kowale beeee bo śmieerdzi za to tutaj luksus pachnie jak należy

Nie nie mieszkam na poludniowych osiedlach, przymorze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

pytanie

A Adamowicz już kupił
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

niech najpierw policzy :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak dadzą solidny upust prezydencki

To kilka kupi.Czemu nie ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

pytanie, czy te pytanie samodzielnie wymyśliłeś, czy z pomocą mamusi?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Z pomocą słusznego partyjnego pisowego przekazu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Adamowicz dostal od dewelopera za miejscowke

jakie to atrakcje sa jeszcze w Gdansku ?

"Nadmotławie Estate powstaje nad samym brzegiem Motławy w niewielkiej odległości od największych gdańskich atrakcji."
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za 300 tys. to będzie można tam kupić piwnicę do trzymania słoików:)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

rozumiem że paweł ma po jednym z każdego budynku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

wysprzedane miasto mafij.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Paweł mówi że w tym mieście buduje się mieszkania dla każdego. Ceny już od miliona. to się gn.je pogubili od tego bogactwa i władzy.

Mohery w natarciu. Ratuj się kto może. Help!!!

Stawiać falowce,tylko falowce !

Tereny rozległe w tym rejonie.Falowce pięknie się wkomponują.W co się wkomponują to się wymyśli.

Elbląska

Az nóż w kieszeni sie otwiera jak widze jaką to dewastacje dokonuja w tej okolicy władze. Kiedys to był taki nasz,, rezerwat,, mozna bylo tam napadac, gwałcic i rabowac do woli, a i ile wspaniałych trunków czlowiek tam sie opił. Dziś już wszystko wszedzie zniszczą tymi budynkami i tą,, cywilizacją,,.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

E tam, przereklamowane miejsce

Przytoczone walory z bliskością jakby skierowane do turystów a nie nowych mieszkańców. Lokalizacja watpliwa bo oprócz długiej i długiego targu to wszedzie brud smród i nic nie ma.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tekst jak z oferty agencji nieruchomości
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

A nie można tego po polsku nazwać?

**ygać się chce.
Z resztą czego się spodziewać po ludziach, którzy nazwali swoją firmę "Robyg" - jak to brzmi w ogóle...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

NADMOTŁAWIE ESTATE?

Nadmotławie?? Estate?? Serio???
Mam nadzieję, ze kogoś za taką nazwę osiedla zwolnili...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dużo szczurów będą mieli w tych mieszkaniach i piwnicach a w garażach samochody będą miały pogryzione przewody i opony.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spółdzielnia

Tam też była kolejka i trzeba było się zapisać jak na Chełmie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyrazy współczucia dla przyszłych nabywców

Przestrzegam przed zskupem u tego developera. Współczuję przyszłym nabywcom. Ten developer to jakaś pomyłka. Ich inwestycję to pasmo nieustannych usterek, które potem usuwają za pomocą młotka przecinaka i silikonu. Oddaną osiedla, które jak się później okazuje są niedokończone. Zobaczcie jak wygląda ich prestizowa inwestycja Mila Baltica jest do tej pory nieskończona i z wieloma poważnymi usterkami. Dramat
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

:)

Jedno dla mnie! :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie wiem dla kogo..dla gdańszczan na pewno nie..szkoda..bo ładnemiejsce...dlaczego my musimy sie tylko przyglądać jak obcokrajowcy,warszawki i inni lokują tu swoje d*pska..

Kurde, jedno z niewielu ostałych miejsc gdzie można pospacerować w spokoju z dala od zgiełku i tłumu, i jak zwykle trzeba nastawiać "elitarnych" mieszkań... Ja osobiście wolę ten teren tak jak jest, taki dziki z tymi resztkami ruin. Ma to swoj klimat i kawał historii. A Te nowe budynki pewnie nie przeżyją połowy tego co np ruiny rzezńi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

...I Najwyższa Cena za metr

rodem z NYC , żart chyba jakiś...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wpierw niech skończą budować na Morenie, Zajezdni Wrzeszcz i Lawendowe Wzgórze bo opóźnienia od 3 - 5 miesięcy, ukraińcy schodzą z budów zwłaszcza na Morenie ... czyżby kaska się kończyła.

Tam są takie stawki że Ukraińcy wymiękają

przydałyby się polskie nazwy !!!!!

Stek bzdur i przekłamań

Do szafarni w 2 minuty? Wolne żarty. Cała droga dziurawa. Do najbliższego przystanku na Siennickiej to w najlepszym razie 7 minut po kocich łbach, no i nie polecam po zmroku takich spacerów

A teraz najlepsze: " z okien i balkonów roztaczać się będzie niepowtarzalny widok na rzekę i historyczną zabudowę Starego Miasta."
A ja myślę że co najmniej 25% mieszkań (jedna strona budynku) będzie miała niepowtarzalny widok na duży skład węgla, który jest tuż za płotem tych wspaniałych "Apartaments".
Chyba że to celowy zabieg marketingowy i skierowanie oferty do mieszkańców Śląska żeby na wczasach czuli się jak w domu :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawa propozycja jak na inwestycję Toprawda że banki nie dają dobrego oprocentowania na lokaty, na fundusze tym bardziej nie ma co liczyć, bo człowiek tylko się przeliczy. Są oczywiście i obligacje zawsze pewne ale małe. A inwestycja w nieruchomości to chyba dobra opcja. Jakby co zawsze można sprzedać . A miejsce interesujace.

tak patrzę na mapie na lokalizacje budowy, i się zastanawiam z których mieszkań będzie najpiękniejszy widok na naszą starówkę. na pewno jakiś penthouse się trafi z zapierającym dech w piersiach widokiem, ale może tez z niższych kondygnacji tez się coś fajnego trafi:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

widok?

z każdej strony będzie coś ciekawego do oglądania, ale faktycznie te mieszkania z widokiem na starówkę będą wow:)
do góry