Widok

Mieszkanie - ul. Porębskiego - Pytanie

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Witajcie.
Przymierzam się do kupna mieszkania w Gdańsku. Zdążyłem już sobie kilka przejrzeć i na chwilę obecną najbardziej spodobało się nam się małe mieszkanko na Zakoniczynie ok. 52m . Zastanawia mnie jak wygląda sprawa ze Słońcem, ponieważ mieszkanie to znajduje się w rządku bloków przy stawku - po stronie północnej, w środkowej części bloku w takiej wnęce. Jest to 5ty lub 7 blok od ulicy Świętokrzyskiej. Na mapie google dobrze widać. Proszę-powiedzcie jak wygląda nasłonecznienie w tej części bloku, bo boję się , że dopiero późnym popołudniem może być słońce i przez to mieszkanie może być zimne. Jak to u Was wygląda ? Ile płacicie za czynsz ? Jak z wyjazdem na obwodnicę - mocno się korkuje ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ze słońcem faktycznie jest w tej części problem..późnym popołudniem będzie ale latem bo zimą na to nie licz. Wjazd na oboidnice często zakorkowany ale to norma coraz wiecej osiedli a drogi takie jak byly, lepiej juz maja ci co mieszkaja gdzie leci nitka tramwajowa tam duzo ludzi przesiadlo sie na tramwaje choc korki tez sa. Czynsze w granicach 450/550zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się z przedmówcą- problem z nasłonecznieniem jest. Ja mam ciepłe mieszkanie( środkowe- sąsiedzi mnie grzeją) ale w przypadku kiedy spędzam 3 dni całe w mieszkaniu to można dostać depresji bo jest po prostu ciemno w pomieszczeniu i zazwyczaj cały dzień mam zapalone światło. Jeżeli chodzi o czynsz to wydaje mi się, że tutaj są jedne z niższych stawek, ja przy 40m mam czynsz stały przez cały rok 220zł dochodzą opłaty eksploatacyjne, chociaż ostatnio miałam podwyżkę były mocne zawirowania ze stawką za śmieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdziebyś nie mieszkał od północy zawsze będzie ciemno. Przerabiałam już kilku deweloperów - mieszkania północne zawsze są tańsze. Nie wiem jak na rynku wtórnym. Jeśli masz możliwość poszukaj czegoś od południa. Cena może być nieznacznie wyższa, ale pamiętaj, że wydajesz sporą ilość pieniędzy, więc lepiej zapłacić kilka tys. więcej i mieszkać komfortowo, niż w ciągu dnia zapalać światło w mieszkaniu (a uwierz mi będziesz to robić szczególnie podczas pochmurnych dni).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-mam-do-wynajecia/mieszkanie-2-pokoje-z-ogrodkiem-osiedle-5-wzgorzhossa-ogl7920421.html

Witam,
mogę odsprzedać swoje mieszkanko, jest nieco wyżej, osiedle hossy, ale z ogródkiem i to słonecznym.. polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Ujeścisko

Wiśniowa Aleja (41 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...

Zamojska Vita (3 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...

Muza musi grać. (2392 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

do góry