Widok
Ja Leszczynki zdecydowanie odradzam.
Chylonia ok choć zatłoczona jest. Mieszkałam na Chyloni ładnych pare lat i mi osobiście się tam podobało, wszędzie blisko.
Oksywie odradzam.
Ogólnie zastanów się nad Pogórzem Górnym, Redłowem, Dąbrową, Chylonią :)
Chylonia ok choć zatłoczona jest. Mieszkałam na Chyloni ładnych pare lat i mi osobiście się tam podobało, wszędzie blisko.
Oksywie odradzam.
Ogólnie zastanów się nad Pogórzem Górnym, Redłowem, Dąbrową, Chylonią :)
''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
Na Chyloni i Leszczynkach na pewno nie zamieszkam. Jedni mi Chylonię polecają a inni odradzają. Wiem, że to zależy od osiedla ale zdecydujcie się wreszcie, bo chwilami już sam nie wiem co myśleć. To samo tyczy się Leszczynek.
Zobaczę co w chwili zakupu będzie w moim zasięgu cenowym. Na razie z tych lepszych dzielnic to jest tylko Obłuże, ładne mieszkania w przyzwoitej cenie, Witomino i może Redłowo. Tu też można jeszcze coś do remontu w przyzwoitej cenie kupić.
A dlaczego odradzasz Oksywie? Jeżeli tylko dlatego, że wszędzie stamtąd daleko, to powiem ci, że już wolę mieć wszędzie dalej a mieszkać w lepszej dzielnicy. Chyba, że Oksywie nie uchodzi za dobrą dzielnicę albo przynajmniej jej część?
Zobaczę co w chwili zakupu będzie w moim zasięgu cenowym. Na razie z tych lepszych dzielnic to jest tylko Obłuże, ładne mieszkania w przyzwoitej cenie, Witomino i może Redłowo. Tu też można jeszcze coś do remontu w przyzwoitej cenie kupić.
A dlaczego odradzasz Oksywie? Jeżeli tylko dlatego, że wszędzie stamtąd daleko, to powiem ci, że już wolę mieć wszędzie dalej a mieszkać w lepszej dzielnicy. Chyba, że Oksywie nie uchodzi za dobrą dzielnicę albo przynajmniej jej część?
Oksywia zdecydowanie nie polecam. Dla mnie to szara, nieprzyjemna okolica. To, że do wszystkiego daleko to pikuś. Dla mnie ta okolica kojarzy się z nieprzyjemnymi pijaczkami, brudem itp.
Co do Rumi, Redy, Wejherowa ceny faktycznie są niższe niż w Gdyni ale sama zdecydowanie wolę mieszkać w Gdyni.
Orłowo jest rewelacyjne choć bardzo drogie...
Dlatego z tych przystępnych cenowo proponuję Redłowo, Dąbrowę, Pogórze Górne (nowe osiedla), Chylonię.
Ile ludzi tyle opini. Dlatego najlepiej zdaj się na siebie i swoją intuicję jak i wyczucie :)
Co do Rumi, Redy, Wejherowa ceny faktycznie są niższe niż w Gdyni ale sama zdecydowanie wolę mieszkać w Gdyni.
Orłowo jest rewelacyjne choć bardzo drogie...
Dlatego z tych przystępnych cenowo proponuję Redłowo, Dąbrowę, Pogórze Górne (nowe osiedla), Chylonię.
Ile ludzi tyle opini. Dlatego najlepiej zdaj się na siebie i swoją intuicję jak i wyczucie :)
Nie mam pojęcia dlaczego przekreślacie Chylonię?
Ja tam mieszkałam ładnych pare lat i byłam zadowolona :)
A zresztą każda dzielnica ma swoje mroczne zakamarki :)
Ja tam mieszkałam ładnych pare lat i byłam zadowolona :)
A zresztą każda dzielnica ma swoje mroczne zakamarki :)
Do autora:
a ile masz lat że taki strachliwy jesteś?
Przecież już Ci napisałem wiele postów wyżej, że dresiarnia pod blokami nie stoi, bo wyjechała na zmywak...
Piszesz, że u siebie masz dresiaczki pod oknem, a jestes z mazur, tak?
A mają 3 czy 4 paski na motorówkach i kajaczkach ?
hahahahHAAHHaa ;p
Piszesz w sposób chamski i złośliwy, ludzie się z Ciebie wyśmiewają na forum i odpisują w taki sam złośliwy sposób...
Jest kilka, kilkanaście ulic w Gdyni gdzie kiedyś zabijali w biały dzień a teraz nawet i tam jest spokój...
Głupio będzie jak kupisz za 180 tys zł kawalerkę na Obłużu a jakiś twój bystrzejszy znajomy za 250 tys zł nówkę od dewelopera 3 pokoje, z garażem podziemnym i sobie w rok, dwa dozbiera do fajnego remontu...
Jakbym miał tyle pieniędzy co Ty to bym olał małe mieszkania, kawalerki, z rynku wtórnego....
W ogóle cały ten temat jest bez sensu...
Popytaj ludzi z GG z Gdyni jakich ulic unikać, bo tu same mruki i zony marynarzy :D
a ile masz lat że taki strachliwy jesteś?
Przecież już Ci napisałem wiele postów wyżej, że dresiarnia pod blokami nie stoi, bo wyjechała na zmywak...
Piszesz, że u siebie masz dresiaczki pod oknem, a jestes z mazur, tak?
A mają 3 czy 4 paski na motorówkach i kajaczkach ?
hahahahHAAHHaa ;p
Piszesz w sposób chamski i złośliwy, ludzie się z Ciebie wyśmiewają na forum i odpisują w taki sam złośliwy sposób...
Jest kilka, kilkanaście ulic w Gdyni gdzie kiedyś zabijali w biały dzień a teraz nawet i tam jest spokój...
Głupio będzie jak kupisz za 180 tys zł kawalerkę na Obłużu a jakiś twój bystrzejszy znajomy za 250 tys zł nówkę od dewelopera 3 pokoje, z garażem podziemnym i sobie w rok, dwa dozbiera do fajnego remontu...
Jakbym miał tyle pieniędzy co Ty to bym olał małe mieszkania, kawalerki, z rynku wtórnego....
W ogóle cały ten temat jest bez sensu...
Popytaj ludzi z GG z Gdyni jakich ulic unikać, bo tu same mruki i zony marynarzy :D
i tu się muszę zgodzić z przedmówcami. Człowiek niby oczekuje porady, a na każdą reaguje jakąś irracjonalną pretensją. Jak się coś takiego czyta to zaczyna się dochodzić do wniosku, że Gdynianie - skądkolwiek by nie klepali z klawiatury - są życzliwymi ludźmi, a tzw. 'migranci' niepotrzebnie się tu pchają...
Tak, wiem, za daleko wysunięte i zbyt ogólnikowe wnioski, ALE.....
Chłopie, skoro doskonale orientujesz się w cenach, codziennie zaglądasz na trójmiasto i jesteś w ogóle chodzącym kompendium wiedzy to nie zawracaj ludziom głowy. Ktoś kto nie opanował podstawowego poziomu komunikacji społecznej - wszędzie będzie narażony na 'niebezpiecznych sąsiadów'.
Tak, wiem, za daleko wysunięte i zbyt ogólnikowe wnioski, ALE.....
Chłopie, skoro doskonale orientujesz się w cenach, codziennie zaglądasz na trójmiasto i jesteś w ogóle chodzącym kompendium wiedzy to nie zawracaj ludziom głowy. Ktoś kto nie opanował podstawowego poziomu komunikacji społecznej - wszędzie będzie narażony na 'niebezpiecznych sąsiadów'.