Widok

Mieszkanie w Gdyni

Leszczynki Temat dostępny też na forum:
Witam
Chcę kupić mieszkanie w Gdyni, a w związku z tym że mieszkam aż na Mazurach mam do was pytanie, czy warto kupić mieszkanie w dzielnicy Leszczynki bądź Chylonia? Jakie dzielnice w Gdyni ogólnie odradzacie i dlaczego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja ponad 20 lat mieszkałam na Cisowej i mogę śmiało polecić tą dzielnicę ( okolice Chylońskiej,rejon SP 31 i dalej wzdłuż Chylońskiej). Na Chyloni mieszkam od 2 lat i to najgorsze miejsce jakie mogłam wybrać. Dresy,wiele razy zostałam zaczepiona... nie polecam. Głośno,w nocy tylko krzyki i darcia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja Leszczynki zdecydowanie odradzam.
Chylonia ok choć zatłoczona jest. Mieszkałam na Chyloni ładnych pare lat i mi osobiście się tam podobało, wszędzie blisko.
Oksywie odradzam.
Ogólnie zastanów się nad Pogórzem Górnym, Redłowem, Dąbrową, Chylonią :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Chyloni i Leszczynkach na pewno nie zamieszkam. Jedni mi Chylonię polecają a inni odradzają. Wiem, że to zależy od osiedla ale zdecydujcie się wreszcie, bo chwilami już sam nie wiem co myśleć. To samo tyczy się Leszczynek.
Zobaczę co w chwili zakupu będzie w moim zasięgu cenowym. Na razie z tych lepszych dzielnic to jest tylko Obłuże, ładne mieszkania w przyzwoitej cenie, Witomino i może Redłowo. Tu też można jeszcze coś do remontu w przyzwoitej cenie kupić.
A dlaczego odradzasz Oksywie? Jeżeli tylko dlatego, że wszędzie stamtąd daleko, to powiem ci, że już wolę mieć wszędzie dalej a mieszkać w lepszej dzielnicy. Chyba, że Oksywie nie uchodzi za dobrą dzielnicę albo przynajmniej jej część?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Za dobra nie jest uwazane i faktycznie tzw. zadupie, bo komunikacji tam brak. Ale w kronikach kryminalnych jest nie czesto, w przeciwienstwie do Chylonii, Leszczynek czy Grabowka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A może warto sie rozejrzeć w Rumii i Redzie, tak jak zrobiła większość osób pracujących w Gdyni, ceny dużo niższe, a do Gdyni niedaleko.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Możesz tego nie rozumieć, ale ja chce mieszkać w Gdyni a nie poza nią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Rumi i Redzie kiedyś ceny mieszkań były o wiele niższe...

Teraz to się zrównało z cenami gdyńskimi...

W sumie może nie teraz, bo już od kilku lat tak jest
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przynajmniej jedna osoba to wreszcie zauważyła. Ceny mieszkań w Redzie i Rumi nie są wcale dużo niższe, albo w ogóle, niż w Gdańsku czy Gdyni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oksywia zdecydowanie nie polecam. Dla mnie to szara, nieprzyjemna okolica. To, że do wszystkiego daleko to pikuś. Dla mnie ta okolica kojarzy się z nieprzyjemnymi pijaczkami, brudem itp.
Co do Rumi, Redy, Wejherowa ceny faktycznie są niższe niż w Gdyni ale sama zdecydowanie wolę mieszkać w Gdyni.
Orłowo jest rewelacyjne choć bardzo drogie...
Dlatego z tych przystępnych cenowo proponuję Redłowo, Dąbrowę, Pogórze Górne (nowe osiedla), Chylonię.
Ile ludzi tyle opini. Dlatego najlepiej zdaj się na siebie i swoją intuicję jak i wyczucie :)

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja to Ci powiem,że dobremu człowiekowi to wszędzie dobrze!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zamieszkaj sobie kobietko na Oruni Dolnej,Stogach czy innej Chylonii.Na pewno Tobie i twpoim dzieciom bedzie dobrze,bo wierze ze jestescei dobrymi ludzmi..:)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie mam pojęcia dlaczego przekreślacie Chylonię?
Ja tam mieszkałam ładnych pare lat i byłam zadowolona :)
A zresztą każda dzielnica ma swoje mroczne zakamarki :)

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
To może niech każdy napisze jakich blokowisk i na jakiej ulicy należy unikać w dzielnicy w której mieszka. To na pewno nie tylko mi pomoże w wyborze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Fikakowo.
Unikać: nie ma czego :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Do autora:

a ile masz lat że taki strachliwy jesteś?

Przecież już Ci napisałem wiele postów wyżej, że dresiarnia pod blokami nie stoi, bo wyjechała na zmywak...

Piszesz, że u siebie masz dresiaczki pod oknem, a jestes z mazur, tak?

A mają 3 czy 4 paski na motorówkach i kajaczkach ?

hahahahHAAHHaa ;p

Piszesz w sposób chamski i złośliwy, ludzie się z Ciebie wyśmiewają na forum i odpisują w taki sam złośliwy sposób...

Jest kilka, kilkanaście ulic w Gdyni gdzie kiedyś zabijali w biały dzień a teraz nawet i tam jest spokój...

Głupio będzie jak kupisz za 180 tys zł kawalerkę na Obłużu a jakiś twój bystrzejszy znajomy za 250 tys zł nówkę od dewelopera 3 pokoje, z garażem podziemnym i sobie w rok, dwa dozbiera do fajnego remontu...

Jakbym miał tyle pieniędzy co Ty to bym olał małe mieszkania, kawalerki, z rynku wtórnego....

W ogóle cały ten temat jest bez sensu...

Popytaj ludzi z GG z Gdyni jakich ulic unikać, bo tu same mruki i zony marynarzy :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do zbigniewa "dzieciaka neo": Nie spuść się z podniecenia cioto. HAHAHAHAHA...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Dramat. Niby chcesz pomocy, niby masz wątpliwości. Jak Ci ludzie odpisują, że tu i tu jest tak, a tam inaczej to reagujesz agresją albo tak jak powyżej. Przykre, że oczekujesz pomocy, rady a tak traktujesz tych, którzy Ci jej udzielają.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
daj znać chamski chłopie z Mazu gdzie kupisz,to cię przypilnujemy na dzielni
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
i tu się muszę zgodzić z przedmówcami. Człowiek niby oczekuje porady, a na każdą reaguje jakąś irracjonalną pretensją. Jak się coś takiego czyta to zaczyna się dochodzić do wniosku, że Gdynianie - skądkolwiek by nie klepali z klawiatury - są życzliwymi ludźmi, a tzw. 'migranci' niepotrzebnie się tu pchają...
Tak, wiem, za daleko wysunięte i zbyt ogólnikowe wnioski, ALE.....

Chłopie, skoro doskonale orientujesz się w cenach, codziennie zaglądasz na trójmiasto i jesteś w ogóle chodzącym kompendium wiedzy to nie zawracaj ludziom głowy. Ktoś kto nie opanował podstawowego poziomu komunikacji społecznej - wszędzie będzie narażony na 'niebezpiecznych sąsiadów'.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
ewentualnie jak juz chcesz w dzielnicy leszczynki to ul .zamenhofa jest bezpieczna.sa tam tanie .ladne mieszkania w 4 pietrowych ,nowych blokach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Rabata z różami (5 odpowiedzi)

Chciałbym założyć przy domu osobną rabatę z różami, tak aby wyglądała pięknie nie tylko w okresie...

sąsiedztwo hal typu 7R i Panattoni (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was mieszka w pobliżu takiej hali i może powiedzieć czy jest to uciążliwe. W mojej...

do góry