Widok

Mieszkanie w Gdyni

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Witam
Chcę kupić mieszkanie w Gdyni, a w związku z tym że mieszkam aż na Mazurach mam do was pytanie, czy warto kupić mieszkanie w dzielnicy Leszczynki bądź Chylonia? Jakie dzielnice w Gdyni ogólnie odradzacie i dlaczego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do ratmana. Może i nie, więc dlaczego dwupokojowe mieszkanie na Leszczynkach można kupić już za 155 tys, a na Oksywie nawet za 145 tys? Bez powodu nikt tak tanio nie sprzedaje mieszkania. To, że do remontu to jest oczywiste, ale to akurat mi nie przeszkadza.
Ja również nie chciałbym kupować mieszkania za 180 tys, ale jeżeli się nie ma więcej pieniędzy a i w mieszkaniu chciało by się zrobić remont, to zwyczajnie nie ma się wyjścia. Dla mnie ważne jest żeby w ogóle do Gdyni się przeprowadzić, a za kilka lat sprzedam te mieszkanie i kupię nowe w lepszej dzielnicy.
Z cenami mieszkań w Gdyni i w Gdańsku jestem na bieżąco dzięki internetowi. Na stronie Trójmiasta są tysiące ofert i stąd biorę swoje ceny. Jeżeli to za mało to przejrzałem jeszcze dziesiątki innych stron z ogłoszeniami.
Nie zamierzam brać kredytu na mieszkanie.
Samochód oczywiście mam i możliwe, że kupienie mieszkania od dewelopera to były bardzo dobry pomysł. Jedyna wada to to że takie mieszkania znajdują się głównie na obrzeżach miasta a dojechanie do pracy samochodem i stanie w korkach również do przyjemnych nie należy. Jednak wszystkiego mieć nie można.
Jak już wcześniej pisałem, kiedy będę kupował mieszkanie to najpierw obejrzę kilka i przyjrzę się osiedlą i blokom i wtedy zdecyduję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Patrzenie na ceny w necie mieszkań to jak kupowanie samochodu z salonu...

Mieszkanie jest tyle warte i za tyle będzie sprzedane, za ile ktoś je będzie chcial sprzedać...

Jakbym miał sugerować się cenami z ogłoszeń to bym posiwiał.

Odejmij od każdego mieszkania 20-30 % i wtedy się zacznij zastanawiać...

PS. W Chyloni i Leszczynkach są bloki gdzie jest spokojniej niż na Kamiennej Górze czy Orłowie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"za ile ktoś je będzie chcial sprzedać..."

* Kupić miało być =]
Jesli Ujescisko jest tanie w Gdansku,to ja kompletnie nie znam sie na cenach nieruchomosci:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie chce mi sie czytac calego watku, ale mieszkan mielismy sporo i chociaz kupowalismy w tych samych dzielnicach, to rozgladalismy sie w calej Gdyni.
Jesli chcesz tanio ale w miare bezpiecznie to szukaj na Pogorzu Gornym albo Obluzu, tylko po tej stronie Pogorza Gornego. Nawet Oksywie lepsze od Grabowka, Leszczynek, Chylonii, to najgorsze gdynskie dzielnice. Jesli nie wierzysz to poczytaj nawet na Trojmiescie, gdzie ma miejsce 80% przestepstw z calej Gdyni... Popytaj policjantow, juz gorzej trafic nie mozna.
Witomino nie ma dobrej opinii, mamy tam sporo znajomych i wszyscy albo sie wyprowadzili, albo zamierzaja jak najszybciej. Zle sie tam mieszka i niezbyt bezpiecznie.
Jak Cie nie stac na przyzwoita dzielnice (nie Ciebie jednego, przeciez) to kup mieszkanie w Rumii, Redzie, Chwarzczynie czy tanszych dzielnicach Gdanska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
A gdzie niby nam patrzeć na ceny jak nie w internecie? Na stronie Trójmiasta jest zdecydowanie najwięcej ogłoszeń i tymi cenami głównie się sugeruje.
Zdaję sobie sprawę jak drogie są ceny mieszkań w Gdańsku i Gdyni. Jednak jeżeli jest tak jak mówisz i dało by radę odjąć od każdego mieszkania 20-30% ceny, to mógłbym szukać mieszkania w dużo lepszych dzielnicach i stanie niż obecnie szukam. Jak jest sam się z czasem przekonam. Mam nadzieję, że jest chociaż trochę prawdy w tym co piszesz?
Jeżeli możesz to wymień te spokojne bloki/ulice w Chyloni i Leszczynkach.
Do white_rabbit. Na Obłużu najtańsze dwupokojowe mieszkania na stronie Trójmiasta kosztuje 180 tys, całkiem ładne i cena jest w porządku. Natomiast na Pogórzu najtańsze mieszkanie kosztuje na stronie Trójmiasta 194 tys i to jeszcze do zrobienia. Może się orientujesz ile kosztują średnio dwupokojowe mieszkania na Obłużu i ile można utargować?
Oksywie niby lepsze, ale dlaczego w takim razie można kupić w tej dzielnicy mieszkania poniżej 150 tys złotych? Chyba bez przyczyny ludzie nie chcą tam tak tanio sprzedać mieszkania?
Na Grabówku, Leszczynkach czy Chyloni na pewno mieszkania już nie kupię. Dzięki za informacje.
Witomino natomiast sam muszę obejrzeć i przekonać się jak tam jest.
Miejscowości poza Gdańskim natomiast mnie nie interesują a mieszkania w Rumii czy w Redzie wcale do tanich nie należą. Sugerują się oczywiście ogłoszeniami zawartymi na stronie Trójmiasta.
Ile mozna utargowac to zalezy od sprzedajacego. Bywa, ze bardzo duzo, bywa, ze bardzo niewiele. Warto sprobowac wiecej, jak sie nie uda to trudno. U innego sie uda. Wszystko zalezy od tego jak dlugo wlasciciel sprzedaje mieszkanie, czy musi je sprzedac, czy tylko sonduje rynek... rozne sa sytuacje. My stargowalismy 100tys. zl, z 570tys. na 470 tys... w samym centrum Gdyni.
Oksywie jest tansze od tamtych dzielnic, bo one maja swietna komunikacje z centrum, a Oksywie slaba.
Ja mieszkałem przez ponad 20 lat na ul. Ramułta Stefana. Od 3 lat teraz w Sopocie. Więc nie mogę powiedzieć jak ma się sprawa z blokersami w chwili obecnej. Ale jak odwiedzam rodziców, czy to wieczorami czy w dzień, to nie ma problemu. Bardziej chyba na Dantyszka jak już...

Komunikacja z centrum bardzo dobra, blisko kolejka SKM. Jakieś 5 minut.
Mieszkania, standardowe... Duży 11-piętrowy blok, oraz kilka 4 piętrowych bloków.

Mnie osobiście się podobało. Szkoła Podstawowa dość blisko, Liceum jeszcze bliżej. Boiska do piłki i kosza z tego co widziałem ładnie porobione.

Jak coś to pisz GG: 207236
przejrzałam tylko wątek bo za dużo w nim jady żeby mi się chciało cały czytać....
do założyciela:
moim zdaniem jak jesteś na bierząco z ogłoszeniami na trojmieście to już ok. ceny najczęściej sądo zbicia, ile zależy kto jak szybko chce sprzedać - ostatnio sprzedawaliśmy kawalerkę w nowym bloku w centrum gdańska i poszła bez problemu, bez negocjacji. potem kupowaliśmy 3pokoje i różnie było - zdarzył się gość który od razu powiedziałże nie opuści złotówki, ale byli i chętni do negocjacji... ostatecznie padlo na developera. generalnie jest tak że sprzedających dużo , a kupująch zwłąszcza z kasą niewielu, więc jak komuśzależy to znegocjujesz.
życzę powodzenia;)
Witam, mieszkam na Grabówku 47 lat, w różnych lokalizacjach. Powiedzcie mi co niepokojącego czy "dresiarskiego" jest w ulicach początkowych Grabówka czyli Kołątaja czy Kapitańska lub Beniowskiego.
Czy niebezpiecznie jest mieszkac na Dembińskiego "np. "Tarasy Gdyni" czy Kalksztajnów np. Osiedle Kasztel, ewentualnie w nowo budowanym osiedlu firmy Semeko. Czy ciąg ulicy Komandorskiej jest bardziej niebezpieczny od większości ulic Gdyni. Może jedynie okolice Okrzei zdecydowanie bym odradził. Może więc warto operowac konkretnymi rejonami a nie dzielnicami. Grabówek jest OK. zdecydowanie polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
przykładowe mieszkania w "dobrych"(polecanych) dzielnicach Gdyni:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/mieszkanie-gdynia-dabrowa-ogl2621492.html
Po co mi wklejasz linki z mieszkaniami ze strony trójmiasta? Ja doskonale się orientuje w cenach mieszkań w Gdańsku i Gdyni i codziennie przeglądam tą stronę. A tak w ogóle wiele osób przed tobą napisało mi już w których dzielnicach warto szukać mieszkania.
możesz dać ogłoszenie w dziale "kupię" ja jako sprzedajaca je przeglądałam i właśnie tak znalazłam kupca. nie było targów o cenę bo kupujący sam napisał ile jest w stanie zapłacić.
Jak uzyskac pozwolenie na sprzedaz w nadmorskich miejscach? Chodzi mi o park jelitkowski, maly straganik z rekodzielnictwem.
HEJ!
czytam własnie Twoje rozważania nad kupnem mieszkania w gdyni.
mieszkam na stefana ramułta od 3 lat,jest to 4 pietrowy blok i musze powiedzieć,ze jest spokojnie i bardzo dobra komunikacja(blisko skm,zkm,obwodnica),szkoły,przedszkola i ośrodek zdrowia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry