Widok

Miliony jaj od Andrzeja Czachorowskiego

Opinie do artykułu: Miliony jaj od Andrzeja Czachorowskiego.

Jedna z największych firm w Polsce i w Europie, zajmująca się dystrybucją jaj, wywodzi się z Gdańska. Firma Czachorowski działa już na rynku od 18 lat, a jej produkty znaleźć można w prawie każdym sklepie. Nic dziwnego, Czachorowski miesięcznie wysyła w świat kilkanaście milionów jaj. Produkty marki Czachorowski są znane nie tylko mieszkańcom Pomorza. Można je znaleźć w placówkach każdej sieci handlowej, a także w małych sklepach osiedlowych.Andrzej Czachorowski: - Znani jesteśmy nie tylko w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie kupuj jaj od kur klatkowych

Zobacz na YouTube w jakich warunkach sa trzymane.
popieram tę opinię 105 nie zgadzam się z tą opinią 20

a co mnie to obchodzi

Rownie dobrze mozna nie jesc drobiu bo biedna kurka jest mordowana, zeby ja zjesc.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 31

mam nadzieje ,ze kiedyś jak będziesz w potrzebie, ktoś ci powie "a co mnie to obchodzi" . bedzie smiesznie a ty np umrzesz z upływu krwi. najgorsze ,ze moje przepowiednie sie sprawdzaja. milego dnia.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

ale nikt tego nie robi dla śmiechu, a kury sa trzymane dla jaj
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

o, wróżka xDD

mozna nie jesc drobiu, ale co to ma wspólnego z jajkami? nie trzeba zabijać kury żeby móc jeśc jaja
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

pewnie.

tylko trzeba skazać kurę na całe życie w zamknięciu i produkcję jajek. kiedy przestanie być wydajna, przerabia się ją na żarcie dla innych kur...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

o nie! a przecież każda kura marzy o tym by być kosmonautą!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

myślisz, że jak nie kupię jaja od kury klatkowej to ją uratuję, a ona wzniesie się na skrzydłach i rozpocznie lepsze życie na fermie mojego dziadka? please
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

idiota...jak spadnie sprzedaż jaj od kur klatkowych to stopniowo przestaną w ten sposób je traktowac bo przestanie się to opłacać...zrozumiano?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

to co, wypuszczą je na wolność?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

kupuję

Bardzo dobre sa w ,,ETC,, GDANSK. -ZASPA- POLECAM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

...też kupowałem w tym markecie, tylko że, na Żabiance przy Grunwaldzkiej, ale do czasu jak smrody mi się torfiały. Powiedziałem sobie że, to koniec kupowania z śmiejącą się mordką Makłowicza. Za komuny były prześwietlarki do jaj a tu jaja leżą na sklepie tygodniami i żadnej gwarancji ich świeżości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

co za kretyn...

wpitalaj trawe i mlecz pasikoniku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja kupuję tylko ekologiczne albo od rolników

Ekologiczne jaja są od kur które są karmione paszą wytwarzaną w sposób ekologiczny, dzięki temu wiem co jem, a nie jakiś syf, w którym zamiast białka mam wodę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

żenująca reklama

Wszystkim kupującym jaja polecam wizytę na kurzej fermie. Gwarantuję, że przez co najmniej rok nie weźmiecie do ust ani jajka ani kurczaka. Ja po takiej wizycie do teraz nie tknę drobiu. Jak drób i jaja to tylko prosto ze wsi.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 32

Polecam wizytę na każdej fermie żywności. Od sałaty do świni. Wniosek będzie jeden

Nie będziemy nic pić ani jeść.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam wizytę na wsi

nie tkniesz już sałaty drobiu i mleka. Jedź do portu i zobacz jak zboże traktują - chleba też nie tkniesz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak wszyscy będziemy kupować jaja i drób ze wsi to wieś będzie musiała przestawić się na produkcje masową i będzie działała tak jak wszystkie duże firmy.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież te fermy znajdują się na wsiach, a nie w miastach.

rozumiem że to ty trzymasz te kury na swoim balkonie w bloku?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobre

W ten sposób rozumując powinieneś/powinnas chodzić goła i głodna.
Jedynie " na wsi" jedza 'ekologicznie'.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety , jajek wiejskich nie starczyłoby dla wszystkich.... / Z tego stwierdzenia można zrobić dobre logo tekstowe dla firmy .

Panie właścicielu, jem sporo jajek , ale o pana firmie słyszę po raz pierwszy.

Trzeba popracować nad marketingiem, dwukierunkowo:

a.Promocja pana firmy , główny cel to kojarzenie nazwy z jajkami dobrej jakości.

b. Promocja jajek jako towaru żywnościowego , który zarazem jest zdrowy i dostarczający wielu składników potrzebujących organizmowi , należy także uświadamiać / przypominać potencjalnym klientom , że jajka są tanie w porównaniu do innych produktów. - Tutaj także, niejako przy okazji - reklamujemy i siebie oczywiście.

Proponuję zastosować także promocję firmy poprzez działalność dobroczynną np. Funowanie obiadów w szkołach.

Życzę powodzenia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 67

Myślę inaczej.

Gdyby był taki mocny w marketingu - , że niczego nie potrzebuje bo sam to wie, to na 100% nie zamawiałby tutaj tego tekstu , takie teksty nie są dobrym rozwiązaniem.

Ponadto, z punktu widzenia targetu , ten portal to najgorsze miejsce.

Jego targetem głównym sa gospodynie domowe. Trzeba wiedzieć gdzie one są i jak do nich przemawiać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 20

no jak to

przecież z Twojej składni wynika, że też - jak ja - jesteś gospodynią domową!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzę, że nie rozumiesz treści

On jest głównym dostawcą do prawie wszystkich marketów w Polsce.
A czy aby na pewno artykuł sam zamówił. Sądzę, że w dużej mierze samo trojmiasto.pl wyszukało temat do dyskusji.
On oszczędnie wydaje pieniądze na marketing, bo woli mieć mniejszą marżę, aby jajka były najlepiej wyeksponowane i w promocjach gazetkowych. Wbrew pozorom teraz nie musisz wiedzieć kto jest producentem.
Kolejna sprawa to to, że on posiada sam wytwórnie opakowań dla jajek, więc jest w stanie produkować dla każdego marketu jajka pod inną nazwą. Dlatego masz prawo nie znać go, ale w polu producent go spotkasz bardzo często.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ok, ale sprzedaż jaj spada na łeb na szyje, facet póki co ma się dobrze ale juz widzi że długo tak fajnie nie będzie,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Po pierwsze - ty chyba nigdy nie byłeś w sklepie, skoro nie kojarzysz tej nazwy (albo masz problemy z pamięcią).

A co do twoich rad:
a. - jeśli nie czytałeś tekstu powyżej, to zrób to - to właśnie to (chyba, że masz problemy z pamięcią, to przeczytaj dwa razy)
b. - j.w.

A propozycje anonimowego komentatora regionalnego forum zostaw na swój biznes - widać gość poradził sobie całkiem nieźle bez twoich dobrych rad ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jednym słowem powinni pokazać jaja, wtedy wszyscy o nich usłyszą...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świeże to te jajka nie są...

Świeże jajo jest gęste, nie rozlewa się jak woda, raczej zachowuje się jak rzadka galareta - mówię tu o białku jajka.

No i jajka wiejskie, które kupuję, nie pękają po wrzuceniu do wrzącej wody. Jaja tego Pana pękały, musiałem wrzucać do zimnej. Przez to nie dawało się ugotować jajek na miękko.

Towar sprzedawałem z jednego starego samochodu.

dzis juz tez czasu nie wroca.... teraz sprzedajac w ten sposob mozna co najwyzej na podatki zarobic... ale brawa za determinacje - nie kazdemu sie udalo kto tak zaczynal
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może przyczyną tego, że nie każdemu wychodzi jest fakt, iż:

Część właścicieli pierwsze zyski ładuje w nowe fury za kilkaset tysięcy zł, wakacje z rodziną za 20 tysięcy zł i dom za milion zł .
Właściciel o którym jest artykuł jak twierdzi większość inwestował w rozwój firmy i może to jest klucz do sukcesu.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

cena

@esteta: Jak będą jeszcze myć, to będą jeszcze droższe!

nie myje sie jaj, bo usuwa sie kutikulę chroniącą przed wnikaniem bakterii przez pory w skorupce.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Smutna druga strona

:-(
https://www.facebook.com/EKOSTRAZ#!/photo.php?fbid=10151542609038501&set=a.392030743500.169323.335087058500&type=1&theater
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

GMO?

cyt:"W najbliższym czasie mamy zamiar promować także jajka wolne od GMO"

Czyli rozumiem, że dziś te wszystkie jaja NIE są wolne od GMO.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oczywiście że nie są wolne od GMO

Karmy zawierają kukurydzę, a ok 80% obecnej na rynku jest zmodyfikowana. To samo z żywnością dla ludzi, popatrzcie na dodatki skrobii kukurydzianej, syropu itd - mamy tylko 20% szans na to ze nie jest modyfikowana.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystkie jaja na rynku są bez GMO, tylko niektórym pacanom trzeba to napisać i wtedy lepiej się sprzedają. Chociażby przykład z FARMIO, ludzie przepłacają za sam napis bez GMO. Natomiast 99% paszy, którą karmi się te kury zawiera GMO.

A ja myślałem, że chodzi o transplantację ...

dla tych, którzy nie mogą ...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

No prosze..... ! i... ten kierunek jest słuszny :)

Jeszcze nie tak dawno... Polska była mocna w .... przenicy.... burakach cukrowych...kartoflach i .... gorzale ! ( trochę jeszcze w węglu - ale sie podobno skończył ! ? - czy ... kończy ? )
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jaja tego pana mi nie smakują...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

PO prostu , nie było molocha z zagraniczy od jajek , który poszedłby " po prośbie " do naszej władzy

Wszedłby do Polski na super warunkach i nie wykończyłby /i / Polskich jajcarzy = siłą rzeczy , ktoś z naszych musiał się wybić.

Teraz , jeśli wejdzie pan Czachorowski w inny segment , tam gdzie są już koncerny i odniesiesie podobny sukces - jest KIMŚ.

Ps. Takich co sprzedawali jajka z samochodu , masło z kartonów itd itd i nie przejadali zysków były tysiące... to nie wystarcza na klucz do sukcesu... inni co najwyżej posiadają boksy na targowiskach , niektórzy hurtownie na gieładach - baraczek , gdzie pośredniczą w sprzedaży jajaek między producentami a sklepami , rynkami...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

panie Czachor, w d*pe sobie wsadź pan te sztuczne jajka.

z pomarańczowymi żółtkami o konsystencji plasteliny i perfumowane (szambem). wiem jak smakuje i wygląda jajko z prywatnego gospodarstwa i pan też wie.

ps. czy ktoś pamięta z PRLu lub dawnej (czy współczesnej) wsi pomarańczowe żółtka?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 10

to ja dziekuje ze miałem okazje jesc i delektowac sie smakiem jajek gdy ten pan dopiero zaczynał

wtedy jadłem tylko takie jajkie teraz okreslane ekologiczne wszystkie takie były!!Podobnie jak kurczaki niebyły faszerowane hormonami.Co mnie obchodzi czy kura biega po wybiegu a nie siedzi w klatce?To sobie wyobraź ze człowieka tez można zjeść. I które mieso bedzie wtedy zdrowsze i smaczniejsze tego co uprawia sport czy tego co cały dzien spędza w fotelu i popija piwko.Kiedys wszystkie jajka były ekologiczne bo to było normalne.Ale Chiny i Bruksela zawaliła nas Jedzeniem Śmieciowym z UE.Dlatego tez zlikwidowali wszelkie Polskie normy
jakosci.Ludzie jadycy zagranice smiali sie jakie na zachodzie jest paskudne jedzenie teraz unas jest takie same nawet gorsze!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

teraz to cholera wie co sprzedaja, jak ten pan importuje towar z zagranicy

to tak samo jak zmiodem - w sklepie prawdziwego nie kupisz, tylko chinszczyzna albo napisane na sloiku, ze 'mieszanka miodow z UE i spoza UE'. A znajac zycie, w Chinach te kury sa karmione czyms, co na pewno za jakis czas zafunduje nam raka albo jakas inna chorobe.

To samo czosnek, glownie chinszczyzna. Nie wspominam juz o tym co jest pakowane do wedlin itd. Teraz liczy sie tylko zysk niestety, kazdym kosztem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mój mąż mówi...

że on nie będzie jadł jaj od szczęśliwej kury, tylko ode zestresowanej, bo sam jest zestresowany i wtedy nie ma konfliktu ;-)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

-potem tego udka ztej kury zestresowanej tez jada i mu sie ten stres kumuluje

gratulacje masz męża idiote ale pasujecie do siebie bo tez idiotka jestes:)
rzeczywiście konfliktu miedzy wami nie będzie :)

to nie są jaja

to sa produkty jajopodobne.

zniszczą go jak Kluske chyba ,że sam koleś?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ma chłop jaja

zaczynał rozwożenie blaszakiem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

leasinguje kury ?

A ja myślałem, że to żyjące i czujące istoty - a tu patrz... Masakra. Ludzie, obudźcie się !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale jaja!

jak berety

Wolny wybieg

Sama reklama ! Przecież zimą kur nie wypuszcza się na wolny wybieg , kury trzymane są w kurnikach !!!! A kupując jaja zimą z numerkiem 1 nabijani jesteśmy w butelkę to fałszowanie danych i oszustwo konsumenta !!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

te jaja od czachorowskiego śmierdzą

od 3 lat nie kupujemy tych jaj. Swego czasu przestaliśmy nawet robić zakupy w Bomi, bo tam tylko takie jaja były. Musza tak kury karmić mączką rybną, bo jaja śmierdzą rybami. Kilka razy cały obiad poszedł do śmieci, bo nie dało się zjeść kotletów o zapachu ryby !!!! Nikomu nie polecam tych jaj. Są śmierdzące.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czyżby zazdrosna konkurencja ???

Jaja śmierdzą gdy są przeterminowane, w Bomi o to akurat nie trudno...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śmieszą mnie wypowiedzi ludzi piszący te komentarze...Osobiście znam Pana Andrzeja Czachorowskiego i wiem,że swoim uporem,ciężką pracą i wyrzeczeniami doszedł do pozycji jaką reprezentuje. Prywatnie jako człowiek znany jest ze swojej filantropijnej działalności. Jako biznesmen bardzo dobrze wkomponował się w realia naszej rzeczywistości i jego myśl twórcza poszła w odpowiednim kierunku,tzn. handel z całą ścianą wschodnią,podbijanie rynku Europy, świadczą o Jego wizjonerskim spojrzeniu na sprawy biznesowe.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 17

Jak zwykle potraficie

Tylko psioczyć na innych siedząc za monitorem i niszcząc innych swoimi kompleksami.

Człowiek nie ma znajomych polityków i działa ot szacunek. Nie znam go osobiście ale znam ludzi, którzy u niego pracują i sobie chwalą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pyszne jajca

Ja ostatnio jadłem jaja Czachorowskiegi i były wspaniałe, widać że ten facet stawia na jakość i świeżość nie tak jak konkurencja. Musi mieć niezłą kontrolę jakości bo jem te jaja od lat i zawsze były świerzutkie. Ma gość też jaja z ekologiczne które aż pachną zbożem, to czuć od razu. A jak zjadłem "Vitajaja" od Czachorowskiego to miałem tyle energii że mogłem góry przenosić! Oby wiecej takich gości to będziemy wkońcu zdrowo się odrzywiać i długo żyć. Wszystkiego najlepszego Panie Czachorowski, tak trzymać i nie słuchać malkontentów.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 20

do "foxa"

Piękny pean na cześć "jajcarza", niestety z błędami ortograficznymi.

Szacun

Cecha charakterystyczna Polaka...? ZAZDROŚĆ!!!
Dalibyście spokój z tymi wszystkimi kłamstwami skierowanymi w stronę Pana Andrzeja Czachorowskiego. Komuś w życiu się powiodło,udało spełnić marzenia i co? I już jest źle. Czemu nie zajmiecie się swoim życiem ludzie tylko wypisujecie setki bzdur?! Przez kilka lat współpracowałam z firmą tego Pana i dostawy zawsze były świeże,na czas a jajka przepyszne. Złego słowa nie dam powiedzieć o tej firmie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

zbuki od Czachorowskiego

Bardzo ciekawe, bo na Mazowsze trafiają już zepsute jajka. Z żadnej innej firmy nie zdarzyło mi się trafić na taką ilość śmierdzących jaj. Na pewno więcej nie kupię jajek od tej firmy. I proszę mi wierzyć, nie zazdroszczę temu Panu ani "sukcesów" ani kasy , wypowiadam tylko swoją opinię na temat produktów jako konsumentka, mam do prawo nawet jeśli komuś to przeszkadza. Pozdrawiam i życzę smacznego

Ta 40 % rynku

To fermy Woźniak tyle nie mają a są największym producentem i dostawcą w polsce i jednym z większych w europie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wolę dać więcej za jaja wiejskie.

"Jaja Wiejskie kupują biedni i bogaci ! - jedni i drudzy wiedzą , że im to się opłaci !"

" Lepiej wydać pieniądze na Dobrą żywność aniżeli na Onkologa ! "

" Wolność dla Kur ! - Kupuj Jaja Wiejskie !"

" NIE dla kurzych Guantanamo ! "

" Jak jeść dobre jajka i mieć czyste sumienie ? - Kupuj jaja Wiejskie ! "

Wystarczy ?

co ty palisz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

wyjasnienie

Pan czachorowski to jednak pośrednik, skupuje od hodowców pakuje i sprzedaje, myślałem ze ma swoje kurniki. Dlatego w "Almie" mozna trafić w pojemniku 2-3 jajka popsute.Dlatego przestałem kupować jajka z logo Czachorowski.Czy ukrainskie tez sprzedaje w Polsce??
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

zawiedziona

Ja również natknęłam się na 3 zepsute jajka w jednym opakowaniu jaj ekologicznych. Smród nie do opisania...
To był mój ostatni zakup produktów tej firmy.

zbuki od Czachorowskiego

Ja również natknęłam się na zepsute jajka z tej firmy, coś obrzydliwego. Mam dość, czy w tym kraju można jeszcze jakiejkolwiek firmie ufać, same szuje którym chęć zysku przygniotła resztki przyzwoitości. Jak by się takim osobom dzieci potruły po zjedzeniu produktów, które sprzedają, to może zaczęliby inaczej na sprawę patrzeć. Chociaż też nie ma gwarancji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

te jajka nadają się co najwyżej do panierki kostki mintaja

jw
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to już wiemy, s k ą d ten proszek ze zbuków! Jakoś ryży wyciszył 'płoblem' i aferę!

Jak zwykle WSZYSTKO poD dywan...

ha,ha,ha

Myślisz, ze to są koledzy??

Ciekawe, czy pan Czachorowski pamieta

jak smakowaly i wygladaly jajka w latach 70-tych?
Ja pamietam bardzo dobrze, bo do dzis gleboko mi to siedzi w glowie i znow chcialbym takie jajko zjesc.
Nie tylko, ze bylo zdrowe, to jedna (1) skorupka miala wiecej zawartosci niz dwie (2) dzisiejsze, w rozmiarze "XXL".
To jak to jest, panie Czachorowski?

A swoja droga, gratuluje sukcesu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skąd ma wiedzieć skoro sam się urodził w latach 70tych. Swoją drogą w latach 70tych to były jajka chłodnicze i ze smakiem nie miały one niczego wspólnego. Jajko XL (wg Ciebie XXL nie ma takiego oznaczenia nigdzie) pochodzi od starej kury i jego skorupka zawsze będzie cieńsza w porównaniu do jajka mniejszego. Za nim zaczniesz się wypowiadać to lepiej poszerz swoją wiedzę bo jak widać z racji wieku wspomnienia z marzeniami sennymi Ci się mieszają.

wiecie dlaczego facet ma dwa jaja...bo z trzeciego wylągł się ptaszek
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lepiej jeść jaja z 3 - ką

Dziwię się , że Pan reklamuje jaja inne niż z nr 3 PL przecież sam Pan takie produkuje. Wystarczy powiększyć zdjęcie z pokazanymi jajami i widać numerek.

Nigdy wiecej jaj odmtego goscia!

Smierdza ryba od maczki rybnej ktora karmione sa kury fuuuuuu

WIDZIAŁEM NA RYNKU TAKIE NAZWY JAJ !!! Które z tych jaj są zgodne z nazwą i najlepsze...

1. ...jaja wiejskie.
2. ...jaja gospodarcze.
3. ...jaja z wolnego wybiegu.
4. ...jaja 2-3 dniowe.
5. ...jaja z kurnika.
6. ...jaja Czechorowski
7. ...jaja zielona nóżka.
8. ...jaja fermowe.
9. ...jaja luxsusowe.
10. ..jaja klatkowe.

Buraczkowe żółtka

Dzisiaj kupiłem po raz pierwszy i ostatni jaja od pana Czachorowskiego. Tak zwane z wolnego wybiegu. Żółłtka są koloru prawie buraczkowego.
pod koniec grudnia. W paszy dla kur które zniosły te jajka jest prawdopodobnie za dużo sztucznego barwnika tzw. B-karotenu (E-160), którego nie należy przedawkowywać Bowiem przedawkowanie zwiększa np. ryzyko wystąpienia nowotworu płuc u palaczy tytoniu.
Po owocach (żółtkach) ich poznacie .......................

jaja wiejskie... a jakie mają być przecież nie miastowe

Kupuję

bo się da jeść w przeciwieństwie do tych z biedronki. Nie lubię jaj owadów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

jajka z wolnego wybiegu

Witam chciałam zobaczyć jak wygląda gospodarstwo Pana Czachorowskiego? czy to jest możliwe żeby z jednego gospodarstwa były jajka z wolnego wybiegu, jajka ściółkowe , ekologiczne czy ktoś sprawdza to gospodarstwo? czekam na odpowiedź
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

jaja od kur eko to jedyne które pochodzą od gospodarstw rolnych reszta to wielkie fermy i tyle

Wszystko to Samo

Czy kupisz jajko eko czy wolny wybieg to wszystko są jajka klatkowe tylko z innym numerem bo nie problem jest wydrukować numer na jajku

pracownik

jestem pracownikiem w tej Firmie i Pan Andrzej kupuje te jajka pakuje i sprzedaje dalej . Jajka sprzedawane w polskich sklepach są z polski . A z Zagranicy idą za granice .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dar Natury Jaja Od Kury

A ja kiedys pracowalem dla P.H. Czachorowski I musze powiedziedz , ze jestem bardzo dumny z tego , ze moglem sie przyczynic do sukcesu tej firmy . Oby tak dalej panie Andrzeju . Pozdrawiam serdecznie wszystkich pracownikow firmy Czachorowski . P.S Jak sobie czasami przypominam tamte klimaty to tesknie !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szerokim łukiem omijam

o jakosci jaj - decydują- zapach i smak. omawiane jaja
to przykład gdzie obrot wypala zmysły
oj- zal sciska - czy to takie trudne ocenic produkt.
Farmio probowalo BEZ GMO - ale z Almy zostaly wyparte przez Jaja Czachorowskiego - Sorry , ze znow kasa wypalila umysł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziś rano podczas robienia jajecznicy przeżyłam szok, w jajku z wolnego wybiego był duży rozwinięty zarodek kurczaka!!!!!!!!! myślałam że jajka są tam sprawdzane a jakość jest adekwatna do ceny!!!!!!!!!

Shit!

Dziś dopiero trafiłem na ten artykuł szukając info na temat jakości jaj "z wolnego wybiegu Czachorowski". Trafiło mi się jedno zepsute, dwa śmierdzące paszą, i jeszcze 4 zostały. czytam że nie mnie jednemu, i też właśnie w tych "z wolnego wybiegu"! Czy tam do cholery robi się zabieg znany z bułek "zmieszamy świeże z czerstwymi, bo czerstwych nikt nie kupi"?? Gdybym wiedział że to dystrybutor a nie producent to nigdy bym tych nie kupił! Niestety gdy ilość idzie w miliony to trudno o wysoką jakość. Ale Czachorowskiemu już dziękuję, znalazłem też innych popularnych dystrybutorów: Invest Michel, Ferma Oldar, Gajewski; przygód z nimi nie mam ale mam nauczkę by wybierać renomowanych producentów, a nie "przepakowaczy".
Każde jajo które trafia do sklepu musi byc spakowane w zakładzie pakowania. Takie sa przepisy. Niektóre fermy mają swoje zakłady pakowania, niektóre nie.
Niektóre zakłady pakowania nie mają swoich ferm czyli nie hodują kur niosek np oldar. Tylko kupują jaja z ferm, pakują i dostarczają do sklepów.
Duze fermy które mają swoje zakłady to Woźniak i Mizgier

dwa razy się naciąłem przy zakupie tych jaj

Kupuję je najczęściej w sklepie Leclerc. Za pierwszym razem jajka kupione jako L wyglądały mi na jakieś małe. Po ich zważeniu okazało się że 7 jaj na 10 nie trzymało wagi. Drugi raz to fatalne obieranie po zgotowaniu na twardo. Jaja kupione jako XL i z wolnego wybiegu. Po zgotowaniu i schłodzeniu bardzo twarde skorupki odchodziły z białkiem. Jajka które miały być XL po obraniu były ohydnie kostropate i wielkości jak przepiórcze. W moim przypadku to już niestety koniec z tą marką.
do góry