Widok
Miło, smacznie i przyjemnie
Dziś był ten dzień kiedy wybraliśmy się z dzieckiem na miasto w poszukiwaniu dobrej kuchni. Lokal wpadł mi w oko po lekturze artykułu o wysypie małych knajpek na trojmiasto.pl. Świetny wystrój, bardzo przyjemne barwy, prostota i detale które świetnie się komponują z koncepcja miejsca. Obsługa uprzejma bardzo gościnna, miło usłyszeć naturalne Dzień Dobry po przekroczeniu progu. Chociaż obecność szefostwa była zauważalna to nie wyczuwaliśmy żadnego napięcia, miła atmosfera. Menu bardzo ciekawe, proste i przejrzyste. Dania podawane ładnie, wygląd apetyczny, a porcje przyzwoite. Na stole wylądowała zupa krem z czerwonej fasoli - trochę za pieprzna z miłym szczypiorkowym twistem. Zraz w sosie kurkowym smaczny, ale trochę twardawy, ryż idealny świeży na sypko. Polędwiczki z pure ziemniaczanym dla mnie super, mięso delikatne soczyste mocno przysmażone po brzegach, dla mojej żony za mocno, w bardzo dobrym połączeniu z sosem gorgonzola. Pure z ziemniaków, świeże, bardzo aksamitne. Sałatki w obu daniach świeże, liście sałaty i warzywa jędrne, vinaigrette dobrze zbalansowany. Lokal wart odwiedzenia szczególnie w porze obiadowej-19zł za dwudaniowy smaczny i pożywny posiłek. Do zobaczenia
Moja ocena
Marmolada Chleb i Kawa
kategoria: Restauracje
obsługa: 6
menu: 6
jakość potraw: 5
klimat i wystrój: -
przystępność cen: 6
ocena ogólna: 6
5.8
* maksymalna ocena 6