Hej! Potrzebuję pomocy, bo zmagam się z pewnym problemem. Szukam pracy od półtora miesiąca i mimo wielu prób i obniżenia swoich początkowych oczekiwań, nadal nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Szczerze mówiąc, zaczynam tracić wiarę w siebie, a codzienne starania bez skutku powodują, że czuję się coraz gorzej.

Wiele ofert pracy wygląda obiecująco, ale kiedy przechodzę do szczegółów, okazuje się, że poszukują studentów, osób z orzeczeniem o niepełnosprawności lub wymagają spełnienia innych, wąsko określonych kryteriów. Nawet gdy aplikuję na stanowiska, które teoretycznie powinny pasować, często nie otrzymuję żadnej odpowiedzi. Nigdy wcześniej nie miałam problemu ze znalezieniem pracy, więc ten proces jest dla mnie ogromnym wyzwaniem.

Pod wpływem trudnej sytuacji finansowej zaczęłam korzystać z aplikacji Tikrow, jednak okazało się, że rzeczywiste stawki różnią się od tych podanych przed zalogowaniem, co tylko pogłębiło moje zniechęcenie. Coraz trudniej jest mi dostrzec jakieś realne perspektywy, czy to tylko mój problem czy inni też tak mają?