Widok

Mini fotoradary?? Znów w Gdańsku!

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie, czy te przestawiane fotoradary 50cm są legalnie stawiane?? Z tego co wiem, to miały być tylko dobrze oznakowane żółte fotoradary...
Ta drogą jeżdżę codziennie do pracy Gdańsk - Rafineria - Przejazdowo.
Wczoraj :24/06/2013 ustawili tam mały fotoradar który nie był widoczny. Z tego co widziałam można tam jechać 70km/h...a wczoraj "strzelał fotki już po około 65km/h.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
http://bystra.info/index.php?id=8
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale to przecież miały być fotoradary tylko widoczne te żółte... A nie jakieś blaszaki małe pochowane....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mogą stać gdzie chcą, mogą też trzaskać fotki w trakcie jazdy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na zjeździe z obwodnicy (świętokrzyska) tez dzisiaj stali.

Na trakcie stał po poludniu zaraz za zakrętem. Zdążyłem tylko faka wystawić.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy ktoś się orientuje jak jest z fotoradarami ITD umieszczonych w fordach focusach, stają gdzie chcą i strzelają, a chyba musi być postawiony znak o możliwości stania fotoradaru w tym miejscu? Ostatnio stał sobie zaparkowany w pobliżu zamkniętej stacji Statoil na trakcie, więc klientów na pewno grubo nachapał w tym zapewne i mnie. Znaku, o tym że możliwe jest ustawienie fotoradaru w tym miejscu na pewno nie ma. Czy ktoś wie jak to z nimi jest, mogą co chcą i gdzie chcą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie znalazłam taką informacje na temat przenośnych fotoradarów...:
http://bystra.info/index.php?id=8
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale o co chodzi? Jaki mini radar?

Żółte mają być fotoradary stacjonarne, mają jeszcze czas na ich "pomalowanie". A Ty mówisz chyba o przenośnym? Jeśli tak to musi go poprzedzać znak, niebieska tablica "pomiar prędkości".

Ps: Nie wiem jakie tam jest ograniczenie, ale czasami robią zdjęcia wszystkim jak leci.. a nuż ktoś będzie miał niezapięte pasy, albo przez telefon będzie gadał ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry