Widok

Mistrz Polski :-))

http://rowery.trojmiasto.pl/news.phtml?id_news=16789&prawa=1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
;)) a mówią że u nas nad morzem płasko ;))))))) A tutaj pierwsze dwa miejsca - 3miasto hehe
Serdeczne GRATULACJE!!!

To piknie ze po MP XC ostatnie slowo należy do NASZYCH :-)
Najwieksze gratulacje dla Michala ktory juz nie raz udowodnił, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa :-D

A dla naszych mlodych talentów... a także wszystkich którzy jeżdżą z nad morza na maratony "w Polskę", daje to nadzieję że i u nas są warunki na dobry trening i wyniki na poziomie krajowym!
Serdeczne gratulacje dla Michała! Myślę, że wszyscy pomorscy bikerzy mogą być z niego dumni! Wiele razy udowodnił, że nie ma nieodpowiednich warunków do trenowania, każdy teren jest dobry. Liczy się podejście, chęci i ogromna wytrwałość. Nie trzeba trenować na Majorce, nie trzeba jeździć w barwach słynnych ekip aby odnosić sukcesy. Szkoda tylko, że tak utalentowany maratończyk nie miał możliwości startu w zagranicznych imprezach, aby dopiero tam pokazać co potrafi.

Gratulacje dla Michała i pozdrowienia dla wszystkich pomorskich bikerów!
wg mnie nie ma lepszych warunkow do treningu w Polsce niz na pomorzu..gratulacje!
Po pierwsze, gratulacje dla Michała. Kawał dobrej roboty! No i 3miasto pokazało na co je stać:)

Krzyżak napisał(a):

> wg mnie nie ma lepszych warunkow do treningu w Polsce niz na
> pomorzu..gratulacje!

Też mi się wydaje, że u nas są bardzo dobre warunki do treningów, bo i są górki i długie odcinki płaskie, a więc można zrobić bez żadnego problemu trening każdego rodzaju. A Ci co mieszkają w górach mają problem z płaskimi odcinkami, bo nie ma takich u nich, natomiast Ci co zamieszkują płaskie tereny nie mają gdzie robić siły i wytrzymałości-siłowej, bo wszędzie u nich płasko.

pozdrawiam
Żywy
Też jestem cienki pod góre:)
Mial mozliwosc pokazac sie za granica i pokazal sie :) T-mobile wymiekli przy Panu Michale...
Zorro sprecyzuj tą wypowiedź proszę
Chodzi o Puchar Niemiec o ile dobrze pamietam. Ale lepiej niech sie wypowiada sam zainteresowany.
ja sie przylacze do gratulacji ale zaakcentuje tez wynik Bartka Banacha !!
tak, zgadza się. Bardzo mi miło że ktoś pamięta o tym, że w sezonie 2003 zdobyłem Puchar Niemiec, wygrałem jedną edycje, byłem drugi, 8 i 6. Generalka dla mnie, Do dziś niemcy nie mogą się z tym pogodzić chyba ;-))
Jeżeli chodzi o nasze tereny do trenowania to fakytcznie mamy wszystko.
Szosa i teren - warunki idealne. Jedynie może pogoda w zimie mało nam sprzyja, ale to kwestia dobrego ubiory, siły umysłu i zaparcia. Nie trzeba jechac na majorke, w gdańsku można przygotować najlepszą formę. To znak dla Trójmiejkich Bikerów, wykorzystajcie to !!!! Mówie powaznie !!!!
Pozdrawiam
Trochę w tym prawdy jednak wiele złego robią nasze władze zajmują się głupotami bo nieprawdą jest że ulice mamy idealne, wpierw władze powinny doprowadzić do stanu przynajmniej dobrego ulice w Gdańsku (np. cała Orunia , Kartuska i Wrzeszcz a potem dopiero myśleć co najwyżej o robieniu ścieżek rowerowych czy hehe tzw. dróg dla rowerów.
W końcu żeby potrenować i wyjechać poza miasto najpierw przez nie trzeba przejechać nie?
A co do zimy to ponad trzy miechy z roku czasem (ale nie zawsze) trzeba sobie odjąć kawałek grudnia, styczeń, luty i marzec wtedy kiedy szklanka na drodze i śnieg pada bo szczególnie na naszych drogach można się narazić na śmiertelny wypadek, a na ścieżkach które lepią się od gałęzi i liści bez problemu potrącić jakiegoś pieszego.
Panowie Urzędnicy bierzcie przykład z Niemców oni mają DROGI DLA ROWERÓW które nie są połączone z chodnikami dla pieszych, mało tego droga rowerowa przebiega po dwóch stronach ulicy bo są to drogi rowerowe jednokierunkowe:) i chyba raczej nie ma możliwości żeby kogoś potrącić kto po prostu po tej drodze nie spaceruje i nikt nie nadjeżdża z naprzeciwka - to jest dopiero komfort jazdy na rowerze i bezpieczeństwo - spokój, luz!
dbig napisał(a):

> A co do zimy to ponad trzy miechy z roku czasem (ale nie
> zawsze) trzeba sobie odjąć kawałek grudnia, styczeń, luty i
> marzec wtedy kiedy szklanka na drodze i śnieg pada bo
> szczególnie na naszych drogach można się narazić na śmiertelny
> wypadek, a na ścieżkach które lepią się od gałęzi i liści bez
> problemu potrącić jakiegoś pieszego.

Dla chcącego nic trudnego! Pamiętaj o tym że nie ma czegoś takeigo, jak zła pogoda na rower, zły jest tylko ubióu rowerzysty(kiedy jest Ci za zimno lub za gorąco). Ja jeździłem w tym roku od początku stycznia i miałem może tydzień przerwy z powodu pogody, gdyż była odwilż a potem znowu złapał mroz(jednak można wtedy przecież pobiegać). Także tak czy owak, myślę że jak ktoś chce to może trenować bez względu na pogodę.

pozdrawiam
Żywy
A jeżdzisz na szosie czy MTB, bo jednak są miesiące w roku gdy nie możesz trenować i są to miesiące nie potrafie wskazać dokładnie jakie ale takie :) gdy pada śnieg, jest tzw. szklanka na jezdni i złe warunki nA nawierzchni.
to dlaczego wszyscy zawodowcy jeżdżą do ciepłych krajów w zimie, a nie katują się w syfie, soli i śniegu? Wg mnie nie ma nic lepszego jak wyjazd zimą do ciepłych krajów.
hehe zawodowcy, fiufiu, poleć coś amatorowi, ja tam mówię trzy miesiące w rouk na pewno odpada ale można je nadrobić kilometrowymi spacerami a tanim rowerem miejskim lub popularnym "góralem" można jeżdzić w śniegu.
dbig napisał(a):

> A jeżdzisz na szosie czy MTB, bo jednak są miesiące w roku gdy
> nie możesz trenować i są to miesiące nie potrafie wskazać
> dokładnie jakie ale takie :) gdy pada śnieg, jest tzw. szklanka
> na jezdni i złe warunki nA nawierzchni.

Jeżdże na góralu do XC i w tym roku był może z tydzień, no max. dwa podczas których każdy wyjazd równał się efektowym poślizgom. A jak był mięki śnieg to można jak najbardziej jeździć, tylko wiadomo że w takich warunkach napęd i klocki hamulcowe zużywają się o wiele, wiele szybciej.

pozdrawiam
Żywy
Części to jedno, a drugie poza tematem co tu został pruszony to bezpieczeństwo wiadomo że nikt nie wyjedzie "szosą" w warunkach typowo zimowych gdy ulica skuta "szklanką" albo ubitym sniegiem.
"Szosą" się po prostu jeżdżi jak jest sucho, bogacze jeżdżą i w deszczu tylko potem koszta ponoszą bo trzeba komponenty szybciej zmieniać, ja pare razy w deszczu jechałem i po wyschnięciu coś w rowerze skrzeczało i piszczało a niby po ulicy - skąd ten piach?
Taki jest deszcz wszystko się lepi jak złapie woda.
JAk to nikt nie wyjezdza "szosą" w zime, wtedy jest najlepsza zabawa.
do góry