Widok

Mitsubishi Space Star

Space Star jest określany przez Mitsubishi jako 5-drzwiowy hatchback, choć wielu chętnie zalicza go do minivanów. Zewnętrznie jest bardzo zbliżony do Hondy Civic Shuttle, którą należałoby nazwać protoplastą tej ostatniej grupy, a więc jakieś powiązanie istnieje.Podwyższona w Mitsubishi linia krawędzi dachu ułatwia wsiadanie i wysiadanie. Kierowca siedząc wyżej doskonale widzi drogę przed sobą ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Jeżdżę Space Star Comfort i chciałbym wymienić filtr kabinowy.
Czy ktoś pod powie gdzie go znaleźć.

Z góry dziękuję.

Dzidek

Co do usterek to przesada,

znam go bo kilka lat jezdziłem od 99 do 2005. Ma drobne wpadki z którymi łatwo sobie poradzić odpowiednio postępując.
Wada co do skrzyni biegów to chodzi o małą bzdurę czyli, że w nim bieg wsteczny wrzucamy podciągajac gałkę do góry i w tym systemie taka jakaś mała pierdółka z czasem nawala u mnie po przejechaniu 100 000 km to wyszło ale naprawiłem to w zwykłym warsztacie i po problemie za grosze .
Klapa faktycznie rdzewieje przy miejscu gdzie chwyta sie klapę w tych rowkach gdzie zbiera się wilgoć,ale u mnie to wyszło jak sam. stał non stop nie garażowany parę lat i nie jest to drastyczne. Silnik 1,3benzyna z potencjałem bardzo mocny,szybciej on ciebie jak ty jego,patrząc kiedy ma odcięcie zapłonu to rewelacja, nie zakatujesz tak łatwo.Na autostradzie dobiłem do 190km/h, a on płakał że nie pozwalają mu jeszcze.
Wygodny niesamowicie bo każdy pasażer to mówił, a robiłem trasy Białystok -Kraków z 3,2 przystankami, szybko (ale z dozwoloną),wysiadasz i nic, czujesz tylko zasiedzenie, także ma więcej zalet niż wad.
Ogólnie oceniam go doskonale i właśnie mam zamiar znowu kupić właśnie teraz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mitsu SS 1.6 2004

Bardzo dobre autko. Moje ma już ok 150 tys a wygląda jak "nówka sztuka", tzn. nie nosi śladów takiego przebiegu.
Do tej pory z większych usterek to awaria sondy lambda (świecąca kontrolka "check engine").
Przy obecnym przebiegu szykuje mi się wymiana klocków i prawdopodobnie tarcz oraz napięcie paska, bo zaczyna niemiłosiernie piszczeć jak jest zimny.
Silnik 1.6 (96 KM) jest jak dla mnie bardzo dynamiczny i elastyczny (5 osób + bagażnik załadowany po dach i dalej rozpędza się w miarę dobrze).
Gorąco polecam ten samóchód :)

nie odrazu pali się kontrolka eco dopiero po przejechaniu paru kilom. co może być przyczyną.

instrukcja PDF do MSS

http://chomikuj.pl/Nonkonformik/Dokumenty+itp/K*c4*85cik+Kierowcy/Instrukcje/Instrukcja+Obs*c5

SPACE STAR jest SUPER....

jesli myslisz o takim to wiedz ze jak sobie sprawdzisz silnik i td to bedzie cie wozil i wozil
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Space Star 1.9 DID 2001r.

Samochód moim zdaniem godny uwagi. Przyjemny w jeździe, bardzo ekonomiczny (spalanie w granicach 5-6l/100km nawet przy dość dużych prędkościach). Niezawodny (aczkolwiek obecnie przetarł mi się przewód od klimatyzacji i świeżo nabita klima poszła się....) Nie zmienia to jednak faktu że jestem bardzo zadowolony z tego autka. 3 lata jazdy i prawdę mówiąc to jedyna w nim usterka. Największym moim problemem jest fakt że nigdzie nie mogę znaleźć owego przewodu:///
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

SPACE STAR 1.8 GDI 2000r 125tyś.

Mam space stara już dwa lata jedyne wady to pęknięta tylna szyba(chyba od mrozu). Nie dawno wyskoczył błąd silnika na desce i nie chciał odpalić tak jakby nie dostawał paliwa(iskra na świecach była), został podłączony pod komputer ale nie miał żadnych błędów mimo to został wyczyszczony i dalej nie palił, a po 20 minutach odpalił i nadal nie wiem o co mu chodziło. Podejrzewam sterownik wtrysku. Gdyby miał większy bagażnik to byłoby naprawdę fajne autko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

1,3 gaz

mam auto 1,3 na gaz od roku i sprawdza się bardzo dobrze. Auto jest z 2001 r i do tej pory miał wymieniany alternator i sondę. Nie ma żadnej korozji, skrzynia chodzi super. Jest bardzo ekonomiczny

mam do sprzedania 1,9 did z 2001 za mniej niz potrzebujesz klima komp, podkładowy itp dzwon

Space Star 1.3 - gaz

i chyba najważniejsze podobna skrzynia się psuje z uwagi na plastikowe prowadnice...prawda czy fałsz:)? pozdr. - gg 1114380, 794982844 - Krzychu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Space Star 1.3 - gaz

Witam

Mam pytanko jak to auto sprawdza się w gazie, słyszałem o problemach z hamulcami, korozją na tylnej klapie i progach, przegubach i hydrauliką. Pytanie do użytkowników czy to prawda i czy te awarie naprawdę występują? Auto z 200r, Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

MagdalenoS

To wyjatkowo wredny egzemplarz Ci sie trafił :)

Space Star 1,9 DID

Miśka rok prod. 2002 mam od pół roku. Kupiłem z przebiegiem 225 000 km z Niemiec. Jak narazie autko bez zarzutów - poza tradycyjnymi po jeździe po polskich drogach łącznikami stabilizatorów i lekkich stukach w przegubie. Komfort jazdy super, przestronne wnętrze, radość z kierowania no i ten silnik - zakochałem się w dieslach:) 102 KM radzą sobie bez problemu, spalanie na trasie 4,7 - 5,3 w mieście ok 6. Auto naprawdę godne uwagi - a za podobną cenę miałoby się golfa IV 3, 4 lata starszego i ginęłoby się w tłumie VW nie wyróżniając niczym:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam do sprzedania "spejsa" z grudnia 2004

Ojciec kupił Spejsa w grudniu 2004 po wysłużenie 5 lat w naszej rodzinie planuje go sprzedać wersja silnika 1,6 benzyna rodzaj Famili. Auto ma 140 000 tys km przegląd jest ważny do 2011 ubezpieczenie do maja 2010. Auto świetnie jeździ pół roku temu wymieniane był przednie amortyzatory to jedyna inwestycja jaka jak był wkładana przez okres użytkowania. Zainteresowanych proszę o kontakt 796 993 777

Pikantna Gwiazda

Witam serdecznie ja jestem bardzo zadowolony, auto kopilem w holandii z rozbita tylnia klapa ,kora dokopilem w kolorze od anglika. auto ma 74 tys a rok produkcj 1999 silnik 1.3 spala srednio za 50zl 200km
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

GLI 1300

Jeżdżdę spejsem od roku i jestem średnio zadowolony przede wszystkim z powodu małych usterek; na począdku padł spryskiwacz szyby tylniej psuje się również wyświetlacz komputera a po 130 tys słychać trzaski w kabinie komfort jazdy i spalanie ok.bardzo prosze o przesłanie polskiej instrukcji obsługi

MSS 1800 GDI

Od dwóch lat jeżdżę tym autkiem i jestem z niego zadowolony.Praktycznie jest nizawodny.Wystepuje w tego typu autkach jeden problem:elektroniczna przepustnica.Jak już wam padnie(silnik traci połowę mocy) ot nie zaglądajcie do serwisu,bo tam wołają za nią 5500PLN (MASAKRA).Części nie są ażtak drogie jakby się wydawało.Ogólnie autko fajne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój Space Star 2003 i 125000 km. sprawuje się do tej pory bardzo dobrze.Zadawla mnie ilość spalonego paliwa oraz komfort jazdy.MARGO to drogi interes, podaje namiary na solidny warsztat naprawiwjący samochody japońskie.Gdańsk ul.Schuberta 2a 501158664

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Anka - ocena (6 odpowiedzi)

Jeżeli zastanawiacie się nad X LO w Gdyni to odradzam. System oceniania to porażka. Szkoła marzeń...

do góry