Widok

Mitsubishi Space Star

Space Star jest określany przez Mitsubishi jako 5-drzwiowy hatchback, choć wielu chętnie zalicza go do minivanów. Zewnętrznie jest bardzo zbliżony do Hondy Civic Shuttle, którą należałoby nazwać protoplastą tej ostatniej grupy, a więc jakieś powiązanie istnieje.Podwyższona w Mitsubishi linia krawędzi dachu ułatwia wsiadanie i wysiadanie. Kierowca siedząc wyżej doskonale widzi drogę przed sobą ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

filtr kabiny znajduje się w kabinie z prawej strony za schowkiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

1.3 BENZYNA Z GAZEM

Mam to autko trzy lata, faktycznie skrzynia biegów jest francuska i co jakieś 100 tys wybija się plastikowa tulejka, co uniemożliwia zmianę biegów. Kosz tulejki w serwisie 20 zł wymiana 200 zł. Problem jest z hamulcem ręcznym nie odbija lewa linka koszt 400 zł, masakra nie ma zamienników a na prawą są koszt prawej 70 zł. Lewą trzeba dorobić. Ogólnie jeżdzę mim bardzo dużo i jestem zadowolony nawet bardzo. Nie wymaga częstych napraw a i części nie są zbyt drogie w gazię to idealne połączenie tylko musi być dobra instalacja i prawdziwy fachowiec do założenia. W efekcie po przejechaniu 60 tys w gazie problemów nadal nie ma żadnych. Pozdrawiam i polecam

odnośnie problemów z włączaniem biegów

pomiędzy plastykową tulejką a uchwytem (jażmem)można włożyć cienką podkładkę np.taką jak jest na wałku rozrusznika od strony głowiczki,koszt 1zł a może i nic tylko robocizna 10 minut

space star2002

kochane autko,poj.1850olej nap.Kupiłem w Holandji Trzy lata bez awaryjny,pali4,5-7/100 zalezy od jezdy,szybki zrywny.Szkoda że od2005 nie produkowane

MSS 1,9 DID

mój pierwszy diesel i od razu miłe zaskoczenie
jesli ktoś szuka czegoś małego, pojemnego i sprytnego to polecam
instrukcja jest na Świstaku lub Mitsumaniaki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Filtr kabinowy

Jest po prawej stronie, za schowkiem otwieranym pod szybą. Są dwa rodzaje filtrów dzielonych na dwie części i jeden cały. Należy sprawdzić. Filtr zabrudzony powoduje parowanie szyb. Jeżeli pali za dużo należy wyczyścić przepustnicę i zmienić filtr powietrza. Co cztery lata należy wymienić łożyska w Mac-Person zawieszenie przednie.

W schowku

MSS 1,9 DID 115K

szukam książki serwisowej po polsku do każdego modelu po liftingu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

1,6 comfort 2002

mam autko już 7 lat, szukam innego, ale tak naprawdę nie wiem czy warto, ten nigdy mnie nie zawiódł, a był wykorzystywany w różnych sytuacjach, sprawdził się wszędzie, nigdy nie stanął, zawsze dowiózł mnie do domu, coroczny przegląd też nie jest bolesny (wymiana oleju, filtrów, czasami klocki), problem rzeczywiście czasami z 1, ale co 3 lata, podciągnąć można i znów jest OK, a koszt żaden, fotel kierowcy, ale podobno ten typ tak ma.

space star to auto bezawaryjne

dlatego nic nikt nie pisze o awarjach, tylko należy go serwisowac zgodnie z Ksiązką Eskploatacji auta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieudacznik zawsze będzie narzekał,ja tesz mam ten samochód.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wszystkie wymagania posiada

silnik

przy tm typie czesto psuja sie panewki w silniku,poniewaz silnik ten nie posiada zamków,naprawa niestety kosztowna

trzeba wyciągnąć przedni schowek tam jest

Czujnik położenia wałka rozrządu

Bo na początku silnik nie pracuje ECO, jest na czymś takim jak ssanie, dopiero po nagrzaniu włącza się ta kontrolka

Space Star 1,6cm z 2003r.

Jestem posiadaczem takiego auta, mam go 3 lata, jak na razie zero usterek, jest
regularnie serwisowany, to co należy zrobić, nigdy nie odkładam na potem, bardzo wygodny podczas jazdy, dobra widoczność, spalanie na przyzwoitym poziomie,dostępność i cena części?, nie ma tragedii, ja wychodzę z założenia, jak cię
stać na konia, to i na bat powinno wystarczyć.

MSS 1,8GDI GL 1999

Mam go od 10-ciu lat naprawy owszem ale tylko eksploatacja typu klocki ,zawieszenie . Pali 8.6 miasto/7 trasa ale to wszystko zależy techniki jazdy. Ja nie narzekam.Czyszczenie przepustnicy -jak często-zależy moim zdaniem od jakości paliwa.Rdza-owszem, standartowo tylna klapa nad tablicą rejestracyjną.Lampka Eco zawsze zapala się u mnie po przejechani paru kilometrów lub po rozgrzaniu silnika. Mam na liczniku 324165 km;prócz czyszczenia przepustnicy,wymiany świec,wymiany rozrządu przy silniku nic nie było robione.:)

silnik

a mi gdy rano odpalam samochud to falujoł mi abroty i gasiie musze wtedy podpompowac paliwo pompkoł coto moze byc czekam na odpowiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry